Şimdi Ara

WİNG TSUNG (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle derkrieger ya da bir başkasıyla veya herhangi bir kuruluşla (EBMAS, AVCI vs..) alakam olmadığını ve olaylara, yazılanlara senin gibi "objektif" bir açıdan baktığımı söyleyerek başlamak istiyorum...
    Forumda yazılanların "atladığım birkaç mesaj olabilir" çoğunu okudum, WT ye karşı önyargı ve kuşkular, iddialar ilgimi çekti, biraz yabancı forumlarda da araştırma yaptım.
    Sonuçta karşıt olanların düşüncesi sanıyorum benzer bu konuda; WT sokakta en iyi veya diğer stillere karşı en iyi, daha pratik, vs tarzı yorumlar nedeniyle WTye cephe almış durumda insanlar. Üstüne üstlük madem bunlar söyleniyor, peki biz bu stilin etkili olduğunu nerede görüp, inanabiliriz? şeklinde soruyorlar, nitekim hiçbir yarışmada boy göstermemiş bir dal ve daha önceden WT çalışıp da sokakta ya da gerçekte işe yaramadığını söyleyenler de hiç de az değil.
    Gelelim yazında altını çizmiş olduğum bölüme:
    Tam da bununla ilgili yabancı forumlardan birinde bir başlık açılmış.
    Link Burada
    Emin Boztepe bizzat boxers, kickboxers, wrestlers we just beat them all."Türkçesi : boxörler, kickboxcular, güreşçiler, hepsini yeneriz!" Diyor youtube'a da konulmuş bir videoda (1:30 - 1:34 arası) : Video linki

Pek çok kişinin değindiği bir başka nokta Emin Boztepe'nin elde olan tek mücadele videosu : video linki

nda E.Boztepe'nin WT değil de yer güreşi kullanarak William Cheung 'u yenmesi...

Daha söylenecek bir kaç nokta daha var ama neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Tek demeye çalıştığım, olumsuz düşünen arkadaşların da bazı somut dayanakları olduğu...

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: Logan.PL

Selam derkrieger,

Böyle uzaklaşmak olmaz saymam bunu. Tartışmak her zaman iyidir. Ufkumuzu açar. Martial Arts konusunda bir çok şeyide sizin buradaki zaman zaman şiddetlenen tartışmalarnızdan öğrendim. Karşıt fikir ve görüşler yeni düşünce temelleri oluşturur. Bazen karşıdakiyle aynı fikirde olsam dahi tartışmayı sürdürme eğilimi içerisinde olurum, daha neler çıkarabilirim tartışmadan diye. Gidersen yazmazsan küserim bak ona göre.

Ama senin tarzında baştan bir yanlışın var. WT'ye karşı bazı sahtekarlar yüzünden ( ki benim gördüğüm bunların en büyüğü LT ) ön yargılı yaklaşıyorsun. Baştan bu ön yargıdan sıyrılılarak yaklaşsaydın tartışma biraz daha yapıcı olabilirdi. Ama sana hak veriyorum kimi zaman ben de bu önyargıyı kıramıyorum.

Senin zaten hiç bir stile yakın olmadığını mesajlarımdan takip ettiğim kadarıyla gördüm. Hiç bir zamanda en iyisi bu demedin. Çünkü en iyisi diye bir şey yok olamazda. Bu durumda şu sanat kötüdür 5 para etmez ispatlanmamış demekte doğru olmaz. Senin en büyük rahatsızlığın bazı WT'cilerin diğer sanatlardan daha çok en iyisinin kendileri olduğunu iddia etmeleri. Ama ben bu forumda daha önce yazan EBMAS ve AVCI'nın temsilcilerinden böyle bir şey duymadım. Ha öğrencilerden çıkıp atıp tutan oluyor tabiki. Ama WT hocaları bu yanlışa düşmüyor. Tabiki gerçek WT hocalarından bahsediyorum.

Sonuç olarak bırakıp gidemezsin izin vermem sonuna kadar tartışıcaz ona göre.. :D:D:D

• yav bu wing tsun da seminer parası almayan yer var mı?
  • derkrieger gelsin geri konuya ya tartışmalar güzelmiş önceden tartışma iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

yav bu wing tsun da seminer parası almayan yer var mı?

sanmıyorum hepsi alıyor benim bildigim.

seminer ucretine hayır
  • seminer ucreti bir yana, bazilari isi iyice abartip sadece yabanci para ister oldular, Turk lirasi kabul etmiyorlar anlayacaginiz.
    12 ogrenci seviyesi olmasi ise ayri bir elestiri konusu olmalidir, ogrenciyi daha iyi sagalim diye bu kadar SIK ve yogun bir derecelendirme getirildigi asikar, Kernspecht'in business dehasidir bu.
    diger sporlarda boyle mi? 6-7 seviye var asagi yukari, ve sonunda 1. dan geliyor.
    wt'cilerden uzak durun aman, WTden degil.
    klasik WC ogreten cinli bir bildigim var 6 ogrenci derecesi var adamin ve sonunda uzamnlik derecenizi aliyorsunuz, sorun WTcilerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Logan.PL

Selam derkrieger,

Tartışmak her zaman iyidir.

. WT'ye karşı bazı sahtekarlar yüzünden ( ki benim gördüğüm bunların en büyüğü LT ) ön yargılı yaklaşıyorsun.

Senin zaten hiç bir stile yakın olmadığını mesajlarımdan takip ettiğim kadarıyla gördüm. Hiç bir zamanda en iyisi bu demedin. Çünkü en iyisi diye bir şey yok olamazda. Bu durumda şu sanat kötüdür 5 para etmez ispatlanmamış demekte doğru olmaz. Senin en büyük rahatsızlığın bazı WT'cilerin diğer sanatlardan daha çok en iyisinin kendileri olduğunu iddia etmeleri. Ama ben bu forumda daha önce yazan EBMAS ve AVCI'nın temsilcilerinden böyle bir şey duymadım. Ha öğrencilerden çıkıp atıp tutan oluyor tabiki. Ama WT hocaları bu yanlışa düşmüyor. Tabiki gerçek WT hocalarından bahsediyorum.

Sonuç olarak bırakıp gidemezsin izin vermem sonuna kadar tartışıcaz ona göre.. :D:D:D

selam Logan ne haber gorusmeyeli? umarim her sey iyidir. spora basladin mi? nerede basladin eger basladiysan? izlenimlerini bizle de paylassana lutfen.
    tartisma konusunda sana katiliyorum ama threadi bir daha oku, kimlerin tartisma ahlakindan ayrildigini tespit edeceksin, ha ben de hata yaptim, ama ilk arkadaslarim baslatti :)
    WTye on degil zaman icinde olusmus bir yargim mevcuttur, sanatin kendisini seviyor ve realist olarak degerlendirdigimde yakin dovuste iyi buluyorum.ama yer dovusu zayiftir, vuruslar kuvvetsizdir, kas hafizasi gerektirir, ogrenmesi yillar alir, korumasi ise cok zordur. uygulama sorunlari vardir, atak degil edilgen dovusulur, ilk atak asla WT kullanilarak etkin 1 sekilde gerceklestirilemez.
    3. bold konusunda yaniliyorsun, burada yazan abilerim de dahil hepsinde ISTISNASIZ bir ustunluk yenilmezlik inanci hakimdir, saygili olanlarinda bile bu aslinda mevcuttur, biraz kaziyinca kendini verir ele, ama ben de diyorum ki bu yersiz bir ozguven, nerede bu basarinin delili? ???
    edit:: ha bir de yakin dovusteki teknikleri sadece WTye ozgun degildir, o vuruslarin aynisini Langtang ve Choy Li Fut kungfuda da gorebilirsiniz.
    tahta adam da wtye ozgu degildir, Langtangda da vardir, silahli egitim WT yillar sonra baslar ama Philipp Bayer VTde hemen 1-2 yil icinde baslar. dusunun.. alavere dalavere..
    edit2: yalniz tanglang ve CLF kung fu'lar icerik olarak WTden cok ama cok daha zengindir, uzun mesafe darbeleri de mevcuttur , ayrica talebeleri saglam calisirlar, tang lang :: prayer mantis kung fu olarak da bilinir. bizim Turkiye'de WTciler abdurrahman celebi misali dolasiyorlar ama ABDde gelecek CLF'ta arkadaslar, seveni cok, dovuscu yetistirmede de basarili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 25 Mayıs 2009; 23:33:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: WTtr

Selamlar Logan.PL,

Öncelikle derkrieger ya da bir başkasıyla veya herhangi bir kuruluşla (EBMAS, AVCI vs..) alakam olmadığını ve olaylara, yazılanlara senin gibi "objektif" bir açıdan baktığımı söyleyerek başlamak istiyorum...
    Forumda yazılanların "atladığım birkaç mesaj olabilir" çoğunu okudum, WT ye karşı önyargı ve kuşkular, iddialar ilgimi çekti, biraz yabancı forumlarda da araştırma yaptım.
    Sonuçta karşıt olanların düşüncesi sanıyorum benzer bu konuda; WT sokakta en iyi veya diğer stillere karşı en iyi, daha pratik, vs tarzı yorumlar nedeniyle WTye cephe almış durumda insanlar. Üstüne üstlük madem bunlar söyleniyor, peki biz bu stilin etkili olduğunu nerede görüp, inanabiliriz? şeklinde soruyorlar, nitekim hiçbir yarışmada boy göstermemiş bir dal ve daha önceden WT çalışıp da sokakta ya da gerçekte işe yaramadığını söyleyenler de hiç de az değil.
    Gelelim yazında altını çizmiş olduğum bölüme:
    Tam da bununla ilgili yabancı forumlardan birinde bir başlık açılmış.
    Link Burada
    Emin Boztepe bizzat boxers, kickboxers, wrestlers we just beat them all."Türkçesi : boxörler, kickboxcular, güreşçiler, hepsini yeneriz!" Diyor youtube'a da konulmuş bir videoda (1:30 - 1:34 arası) : Video linki

Pek çok kişinin değindiği bir başka nokta Emin Boztepe'nin elde olan tek mücadele videosu : video linki

nda E.Boztepe'nin WT değil de yer güreşi kullanarak William Cheung 'u yenmesi...

Daha söylenecek bir kaç nokta daha var ama neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Tek demeye çalıştığım, olumsuz düşünen arkadaşların da bazı somut dayanakları olduğu...

Saygılar

Allah razi olsun.
    Ben bu WTdeki "yanilmazlik" savini anlamiyorum sevgili WTtr, simdi biri ciksa ve dese kardes su hatani duzeltirsen daha iyi olur, bunu neden kotu algilamak gerekiyor ki?
    ki bu islerde herhangi bir mesleki amaci olmadigi belli bir adam bunu diyorsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 25 Mayıs 2009; 23:12:50 >

• yanılmazlık diyeni zaten allah değil, hayatın kendisi çarpıyor; bu vesileyle hoş geldin tekrardan darkrieger.
    philip bayer sistem hakkında fikir bilgi verebilir misin, tr'de de eski bi ebmasçı bu ekolü işler kılmaya çalıştı ama devamı gelmedi galiba.
    bütün bir wt sistemine muhalif olduklarnı biliyorum, seminer parası v.b. konularda...
  • http://www.wongvingtsun-tr.com/wingtsun.asp
    arkadaşlar bu link Wong Shun Leung ve dolayısıyla Philip Bayer ve oluşumun tr ayagı hakkında bilgi sahibi olunabilecek bir site gibi geldi bana. Aynı zamanda Ip Man'ın ögretme stiliyle ilgili ve Wong Shun Leung hakkında da çok güzel bilgiler içeriyor ve Philip Bayer'ın Wong Shun Leung ile karşılaşmaları ve egitim süreçleri çok ilginç ve okumaya deger. Göz atmanızı tavsiye ederim.
  • mellow83 bahsettiğim bu siteydi, sağol hatrlattığın için. şu an işlevsiz galiba, mail attım geri dönen olmadı.
    darkrieger, tahmin ettiğin gibi, duruşta hafif farklılıklar var -diye biliyorum avcda-, söylediğin sebep dolayısıyla. prensip değişmese de daha kolay atağa kalkmayı sağlayacak bi duruş mevcut.
    philipp bayer sisteminin söyledikleri pek güzel. olsa da türkiyede, takip etsek bi yandan karşılaştırmak için.
  • o siteden Nedret Kılıç istanbul da martial arts club diye bir yerdeymiş sanırım
  • derkrieger iyiki geldin forum yine hareketlendi :) epey zamandır kimseler yazmıyordu...

http://www.youtube.com/watch?v=ZegFuKZAyUc
  • quote:

Orjinalden alıntı: parmenides

derkrieger iyiki geldin forum yine hareketlendi :) epey zamandır kimseler yazmıyordu...

http://www.youtube.com/watch?v=ZegFuKZAyUc

bu ne biçim wt pata küte dalıyolar
  • hepsine bakamadim ama bildigim kadariyla Rus bunlar. iyi bir video, tam istedigimiz gibi.
  • aslında şöyle bi sıkıntısı var yanlış görmüyorsam, wt namına zincir yumruk düz tekme (yer namına bir iki saniye bişi görünüyor) gibi bir durum oluyor. en azından benim kendi seyrettiğim ileriki seviye bu sertlikteki wtlerde çok daha farklı kombinasyonlar mevcut. çocuklar da büyük ihtimalle ileri seviyelerde değiller. ki söylediğim kombinasyonlar da böyle sihirli şeyler değiller, ama yakın temasta dirseği veya hasmın vuruşlarını daha etkili şekilde absorbe edip saldırya geçme fırsatı veren şeyler var -gibi geliyor-.
    eskiden türkiyede de böyle çalışılırmış, özellikle mustafa şahin hocanın eski ööğrencileri anlatır (9olı senelerin başında olması lazm). aranırsa fotoğrafları da bulunur. bugün biraz daha yumuşak stil hakim.

club martial arts hala işliyor mu bilemiyorum, en son güncelleme 2006da olmuş web sitelerinde.
  • @parmenides

sen hangi organizasyondasın hocan kim ?

bu arada derkrieger sadece spor bölümüne bir kaç yazı yamış banlamışlar ne oluyor adminler açıklama bekliyoruz ?
  • derkrieger wtci birisi nasıl saldırı yapar gibi bi soru sormuştu ilk saldıran olarak , direk zincir yumrukla dalamaz mı wtci ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: parmenides

quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

Ha bu arada bu video genel gecer bir WT videosu degildir. Turkiye'de boyle bir sparring HIC AMA HIC yapilmamaktadir.
    Bu videoyu begenen ve bu tip (vurmali) sanatlara ilgi duyan arkadaslari kesinlikle WTden uzak durmaya davet ediyorum. Muay Thai ve KickBox goruldugu uzere gercekci bir ortamda insanin kullanabilecegi teknikleri sizlere kazandirmakta WTden daha basarilidir,(ki WTciler bile bunlara tevessul etmekteler) ama bunlari yaparken akilli hocalar bulun, sakata gelmeyin. iyi arastirin. VARSA Kyokushin karate de iyi olur, ashihara da oyle.
    Bu videoyu begenen WTci arkadaslara da boylesi bir sparring ekibi kurmalarini tavsiye ediyorum ben de Turkiye'ye donunce size katilirim soz. (su an Avusturya'dayim)

EDIT: gorulecegi uzere bazi zincir vuruslarda guc kuvvet bulunmamakta, yeminle soyluyorum, VASAT bir boksorun kickbokscunun 3 diregini suratin ortasina yerseniz isiniz biter.
    ancak boks benzeri duruslara da dikkat cekerim, LTci olduklarini iddia eden bu Ruslar Philip Bayer VTsi gibi dovusmekteler. Benim bildigim EBMAS ornegin hala klasik durusta kavgayi ogretmekte, kafasi apacik hedef yani.

Türkiye'de bu tarz sparring yapılmaktadır. Benim hocam belli bir seviyeden sonra olmak koşuluyla (4 ve 5. öğrenci seviyesinden sonrası) korumalarımızı, kasklarımızı taktırıp bu tarz çalışmalar yaptırmaktadır. Tamamen kendi ifadesidir ne kadar teknik bilirsen bil adrenalini tatman gerekir yoksa olmaz der.

Yumuşakça tabirine katılmıyorum çünkü sende biliyorsunki MA'da teknik oturana kadar çok yavaş çalışmak lazım. Öğrenciler özellikle acele eder fakat doğru yapmak açısından kas hafızası denen şeye iyice yerleşmesi açısından sakin çalışmak her zaman daha iyidir.

Türkiyeye geldiğinde özellikle istanbula gelirsen mutlaka görüşmek isterim. Derslerimizi görmeni isterim.

Kendine iyi bak.

Bu arada neden sürekli uzaklaştırma aldığını bende anlamadım...

selam parmenides,
    videodaki gibi sparring yapan hocani ve seni tebrik etmek istiyorum evvela.
    rica etsem ismini hocanin, bizimle paylasirmisin?
    bir de mumkunse sparring videosu koyarmisin?
    sen sparringe katilabiliyormusun?
    sen ve katilan digerleri daha ziyade hangi teknikleri kullaniyorlar?
    sevgilerle
    derkrieger

• quote:

Orjinalden alıntı: Splinter-Cell

http://www.youtube.com/watch?v=jlozyMKZtdo
    derkreiger bizim için bu videodaki açıkları da bulur musun:)

simdi bu videoyu inceleyelim, benim gozume ilk carpan harika bir muzik sectikleri oldu, bunun icin tebrik edeyim.
    Ikinci olarak, Sifu'nun karsisindaki Yucel (?) abinin yer dovusu hic bilmedigini, dibe vuran bir balyoz gibi yerde yigilip kaldigini hatirlatayim.
    0.29. saniyede normal bir yer dovuscusu Sifu'nun sol dizine-ayagina sag eliyle baski uygulayip side'a gecmesi beklenmelidir, orada dibek gibi yatilmaz, ayaklar acilarak Sifu'nun harikalari beklenmez, hic bir sey yapamiyorsan adamin 1. ya vucudunu dirsek ile ezersin
    2. hayalarina vurursun (BJJde olmaz bu) 3. baldirini sikarsin ama en gercekci olana yerden gelen yavas ve etkisiz yumruklari sineye cekip uste cikar ve oradan olumcul darbeler indirirsin, yapilmasi gereken budur.
    0.34'te de dizleri kol-el ile ayirip araya girmek gerekir eger bu denenmiyorsa orada durmanin bir manasi olmaz, geriye cekilir ve atagini yaparsin.
    0.54'te o eli Sifu'nin omzu altina degil ustune gecirip, bir kere o omuzu asagi dogru vurup-bastirip ayak kilidinden kurtulmaya calisman daha mantiklidir.
    1.34 ve devamindaki doner tekmeye karsi kica darbe WTcilerin cok hosuna giden bir tekniktir, ben de severim, adami dagitir. AMA normal bir kavgada kimse sana o mesafeden gostere gostere donertekme yapmaz (yahut biraz zor yapar diyelim), kaldi ki o tekmenin daha icten cikmasi durumunda (yani cevreyi fazla dolanmadan) blokesi zor bir harekettir, ve yine karsindaki adamin kullanabilecegi onlarca tekmeden biridir, burada yap denilince yapilir ama sokakta hangi tip tekme gelecegi bilinmediginden, o saldirinin evvela yorumlanip tespit edilmesi gerekir, bu da zor bir istir ve WT nin diger ekolleri elestirdigi uzere, histen ziyade goze dayali bir teknik-savunmadir. dedigim gibi kimse sifirdan sana bu hareketi yapmaz en azindan bir iki yumruk atmadan bu harekete girilmez.
    Yucel (adi Yavuz muydu neydi o abinin?) tam bir head-hunter oldugundan Sifu'ya adam gibi bir saldirida bulunamamktadir, gelsin bir BJJci veya Judo'cu Ne Waza'yi gostersin bu arkadaslara, ama en iyisi No-Gi grappling, Vale Tudo ve Combat Sambo da olur.
    Bu yetersizlikten dolayi bu video maalesef olabilecegi saglamlikta bir demo olamamistir, yani karsidaki adam yeterince iyi degildir.
    Neticede demodur
    1.57deki pozisyonu 1. Dan bir judocuya aman siz siz olun vermeyin, o savurma da ne oyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 6 Haziran 2009; 23:43:13 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.