Şimdi Ara

WİNG TSUNG (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bangkok Dangerous adlı filmi izleyeniniz oldu mu?
    Nicholas Cage'in uyguladığı (diğer çoçuğa eğitim verdiği sahne) teknik WT mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: castorpollux

Bangkok Dangerous adlı filmi izleyeniniz oldu mu?
    Nicholas Cage'in uyguladığı (diğer çoçuğa eğitim verdiği sahne) teknik WT mi?

Evet Wing Tsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: parmenides

Merhaba

Öncelikle ben derkrieger'in kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Gayet aklı başında biri olduğunu ve düzgün bir biçimde sanatları tartışmak istediğini fikir alışverişinde bulunmak istediğini düşünüyorum. Fakat eminim kendiside kabuledecektir ki üslubu bazen çok sert olabiliyor ve tepki alabiliyor. Bence bu internetten yazışdığımız için oluyor. Seslerin mimiklerin olmadığı bir alemde normal yazdığımız bir şey bazen sanki dalga geçermiş gibi veya aşağılarmış gibi anlaşılabiliyor.

Ben açıkçası derkrieger'in 4 sene wt çalıştığına inanıyorum. Söylediği şeyler mantıklı evet fakat eksik. Düzgün bir zeminde seninle konuşmak sohbet etmek isterim bundan zevk duyarım.

* Öncelikle merak ettiğim. Mesela demişsin ki wt teknikleri insan reflekslerine uygun değil bu yüzden adrenalin yükseldiğinde uygulanamaz. (ben böyle anladım)

Evet. Buna bir defa şahit oldum. Mesela zincir yumruk atması gereken gerçek bir kavgada normal bir şekilde yumruk savurduğunu gördüm wt çalışan birinin. Tecrübeli sayılacak bir wt'ciydi. Senin Emin Boztepe olayında aslında bahsetmek istediğin sanırım buydu. Kavga anında uygulanabilir olmadığıydı.

WT'yi yabancı kaynaklardanda elimden geldiğince araştırdım. Halende araştırmaya devamediyorum. Fikir alışverişine her zaman açığım.

WT'yi bilimsel buluyorum. Örnek vermek gerekirse 110 kiloluk bir adamın yumruğuyla 60 kiloluk birinin yumruğu eşit olurmu. Evet olur. Çünkü hız önemli faktördür. Eğer hızını arttırırsan katıyla arttar. Bunun gibi bir çok şey var.

Fakat WT antremanları benim gördüğüm kadarı ile bir çok kişi tarafından okuduklarımla tezat çalıştırılıyor. Mesela yabancı kaynaklarda WT'nin gücünün sert dış antremanlardan değil tekrarlanan ve çok iyi oturmuş mükemmel duruş ve hareketlerden geldiği bunun sert antremanlarla çalışılamayacağı. Fakat bağzı eğitmenlerin wt'yi çok agresif çalıştırdığını görüyorum videolarda. Benim gördüğüm özellikle bu tarz uzak doğu sporlarında güç kullanıyorsan tekniği yanlış yapıyorsun demektir. Sen bu konuda ne düşünüyorsun bunu merakediyorum.

teşekkürler

selam parmenides,
    oncelikle yapici uslubun icin tesekkur ederim ve en azindan dinledigin icin de.
    Gelelim tartisma konularina:
    herseyden once kavga halinda karmasik tekniklerin uygulanmasi bana mumkun gelmemekte. Karmasik derken kastim ornegin aikido veya wt'de mevcut olan 'fine' teknikler olmaktadir. parmagin 3 santim yanindan gecen kol bilmem nenin 2 santim sagisina paralel kalip vs.. diye uzayip giden teknikler. bir kac sebebi var:
    1. adrenalin hucumu, ve bunun neticesinde kontrol edilemeyen veya tam kontrol edilemeyen hareketler-kaslar.
    2. sabit durmayan, size uymayan dusman. bir wt hocasi size teknigini gosterirken konu mankeninden cok fazla da hareket gorememkteyizdir. halbuki sokak esnasinda rakip bir kere cok hizlidir, sen kontrolsuzsundur, korkmaktasindir' yine rakibin seni alasagi etmek icin herseyi yapmaya kararlidir. bu tip bir durumda fine tekniklerin ise yarayacagina inanmiyorum yapacaksan zincir yumruk belki dize tekme. onun disinda zaten fazla bir sey yapmadan dovus bitecektir senin lehine ya da aleyhine. e bu hareketlerin de ogrenilmesi hadi alsin alsin 6 ay bilemedin 1 yil olur.
    hareketlerin kendisi de insan reflekslerine uygun degildir. size gelen darbeye karsi refleks olarak ya da en azindan refleks kadar hizli bir sekilde dirsegi iceri cekmek veya kolu dondurmek zor bir istir, eger imkansiz degilse. bu teknikler ile normal bir boksor hizina erisilmesini mumkun gormemekteyim. kavganin heyacani ile katisik yapilarin uyusmazligini da bir kere daha hatirlatayim.

Boztepe v. Cheung olayinda birden fazla husus var insani rahatsiz etmesi gereken:
    1. dovuste neden wt kullanilmamaktadir? (kullanildiysa nerededir? bir insanin kolunun agirlikla immobilize edilmesi wt degildir)
    2. hani ben sen degil biz olsak cok da onemli olmaz da: neden sifu Boztepe gibi bir adam yakin dovuse girip temel bir judo\gures hareketi uygulamaktadir?
    3. neden karsi karsiya gecilip 2 delikanli wt'ci gibi kapisilmamaktadir?
    4. hadi diyelim Boztepe wt yapmadi' gurese girdi, en dogal hakkidir, muhtesem bir fizik ve guc varken teknik dovus bir anlamda riskti onun icin diyelim, peki cheung'un gosterdigi acziyete ne dyeceksiniz? tamam Boztepe normal bir adam degil, hatta 5 insaat iscisi gucunde diyelim. ama cheung de buyuk masterdir her wt ogrenen bayan\erkek de onun seviyesine gelemeyecektir degil mi? sozun ozu hani wt gucsuzun guclu karsisinda sansi olmaktaydi? cheung goruldugu uzere HICBIRSEY yapamadan dayagini yemektedir. hem de basit bir yer dovusu teknigine ragmen.

• quote:

Orjinalden alıntı: bugraq

Bu tür tartışmalar daha öncede yapıldı, bir kısmına iştirak da ettim. Ancak hiçbir zaman bir sonuca ulaşılamadı. Çünkü tartışanların amacı karşılıklı birbirlerini anlamak değil, kendi disiplinlerinin en iyisi olduğunu ispatlamaktı. Konu dövüş sanatları olunca bunu fazlada yadırgamamak lazım, çünkü bu tip sanatlar direkt insanın egosunu ve nefsini pompalayan uğraşlar.

Bu sanatlarda esas olan kişinin kendisidir; seçtiği sanat veya hoca sadece ilerlediği yolda hedefine ulaşmasını kolaylaştıran enstrümanlardır. Yeteri kadar ve ciddi antrenman yapmayan bir WT'cı MT'ciden dayak yediğinde sorumluluğu üstlenmelidir. Hocasının Boztepe, Avcı veya Casey olması birşey değiştirmez. Yada tam tersi, bu ismi sayılanların saygıdeğer dövüş sanatları ustaları olduğu gerçeğini değiştirmez.

Dövüş sanatları(aslında zanaat daha uygun olur) silahlar gibidir. Hepsinin artı veya eksileri olabilir. Karma disiplinlerin ortaya çıkmasının sebebide eksileri mümkün olduğu kadar elimine etmektir. Ancak belirgin bir sistemin olmaması yapılan işe hakimiyeti ortadan kaldırır. Yani olağan bir insanın boksör gibi yumruk atması, MT'ci gibi diz-dirsek vuruşları yapması, judocu veya güreşçi gibi savurması mümkün değildir. WT'yi değerli kılan yönü budur. Amaç sıradan insana kendini savunacak yetiyi kazandırmaktır, boksörle ringe çıkmak veya güreşçi ile mindere inmek değil...

7. seviye EBMAS talebesiyim. İstediğim yoğunlukta olmasada idmanlara kesintiz devam ediyorum. Daha önce kısa süreli başka disiplinlerde çalışmıştım. Ama kendimi en rahat hissettiğim WT oldu. Şu an 35 yaşındayım ve WT sayesinde 60 yaşıma geldiğimde de kendimi sokakta savunabileceğimi düşünüyorum. WT hakkında en olumsuz bulduğum nokta ise zor ulaşılabilir olması ve kabul edelimki biraz pahalı olması.

Not: Ankara'daki kuvvetli doktorun adı Namık'tır. Beyin cerrahıdır. Meslektaşım olup mikrocerrahi ile WT'nin bir arada gidemeyeceği konusundaki kaygılarımı ortadan kaldırmıştır.

selamlar sayin hocam,
    ben herhangibir sanati temsil veya direkt olarak tavsiye temedigimden o kategoriye girmemekteyim, evet belki burada veya baska yerlerde bazi tavsiyelerim olmustur ama orada bile birden fazla spor\sanattan bahsetmekteyim.
    ikinci bolda da katilmiyorum. eger pro boksorlerden bahsediyorsaniz ha o zaman katilabilirim ANCAK doktor wt'cinin doktor-boksor'den daha yavas yumruk atmaya mahkum oldugunu bunu da doktordan ve yasindan degil stance'inden kaynaklandigini dusunuyorum. demek istedigim duzenli bir calismayla etkili yumruklara ulasmak imkansiz degildir ve insanin yasi bunun icin engel teskil etmemektedir. belki judo biraz daha riskli olarak degerlendirmek gerekir cunku dizlere ve bele bu sporda cok yuklenilmektedir, ancak mantikli bir sekilde baslanirsa sorun olmamaktadir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 22 Mart 2009; 23:53:41 >

• Herkese Merhabalar

Sevgili Jürgene buradan yazıyorum lakin kendisine PM den yazılmıyor
    Türkiyede Wing Tsun yayılıyor benim Wing Tsun hayatım 1992 de başladı daimi eğitim aldığım tek kişi Ağabeyim Korkmaz Şimşek tir birilerinin iyi yada kötü olduğunu tartışmıyorum zaten şu an bir organizasyon ile süren hukuki bir sürecimiz mevcuttur ve biz kendi sorunlarımızı aramızda hukuki olarak çözüyoruz.
    Buraya yazmak çok hoşuma giden bir durum değil çünkü bulunduğumuz konum neticesi ile hoş bir durum değil sana cevap yazmak için devamlı nette hesabımı kontrol ediyor olmam gerekecek.Korkmaz Şimşek ankarada senin bahsetmiş olduğun bir çok eğitmenin hocası yada hocasının hocası burada nette bunu inkar etmek kolay ve eden sensin bi başkası değil...Tüm organizasyonlar tüm eğitmenler ve Wing tsun yapan herkes benim gözümde zeki insanlar şayet hamburger yiyerek kola içerek pc başında burada işin içinde olmadan yazmak ve böyle abartılı şekilde yazmak hoş değil.O aile ağacında Sifu Korkmaz Ewto ya bağlı olarak çalıştığı eğitmenleri Sifu Turan,Sifu Salih ve Sifu Emini yazmıştır yani 20 YILLIK EMEK ORADADIR !!! belkide sen o zaman dünyada bile yoktun atom halinde havada uçuşuyordun ve bunu yayınlarkende hiçbir art niyetimiz olmamıştır.Üyelerimiz bizim kimlerden bu işi öğrendiğimizi zaten biliyorlar.eğer okları takip edemeyecek kadar gözlerin şaşı ise bunu ben bilemem ayrıca Uslubunu her zaman koruyan Avcı WT den sevgili Hasan Akın'a buradan selamlar.Bak farklı organizasyonlardayız ama dostuz.Ayrıca yine Sifu Korkmaz ın öğrencisi Ögür Baş ile 2 gün önce birlikteydik aramızda şu an için bir problem yok ...evet tr de şu an aktif konumdayız ve sadece işimizle uğraşıyoruz kaç kişiye daha Wing Tsun u tanıtabiliriz onun çabasını sarfediyoruz.Şu an Türk Polis Teşkilatında Sivil bir birimde 200 kişilik bir ekibe özel eğitim vermekteyiz ayrıca Bir çok resmi kurumda eğitimlerimiz sürmekte benim kendime ait Ankarada şu an ortalama 400 öğrencim var bunun 130 dan fazlası sivil 70 e yakını üniversitelerdeki öğrencilerim ve 200 e yakını devlete bağlı resmi kurum çalışanları...Bu 400 kişi aptal bizimle çalışıyor araştırmayı bilmiyor bi akıllı sensin öylemi pc başında ......büyüterek yorum yazıyorsun ???Sifu Korkmaz bahsetmiş olduğun organizasyon ile çalışırken Türkiye Sorumlusuydu sevgili Jürgen bunuda unutma ayrıca bizim EWTO ilede hiç bir bağlantımız yok ve olamazda artık bağımsız hareket etmekteyiz.Şimdi buradan Wing Tsun öğrenmek isteyen arkadaşlarım için yazıyorum.Nerde başlarsanız başlayın amacınız öğrenmek olduğu sürece başarı sizinle olur ama forumlarda dolaşan ve gerçekten işin içinde olmayan organizasyonları ve kişileri birbirine düşürmeye çalışan ve bundan büyük keyif alan psikolojik problemleri olan hayatları boyunca hep hayal kurmuş ve hayallerini gerçekleştiremeden kendini çok bilmiş ilan eden pc başında hamburger kola ile gününü geçiren ve en önemlisi hayatta birini tanımadan hakkında böyle yorumlar yapan kişilere aldanmamak gerek çünkü bunlar bir ağacın üzerindeki tek hücreli mantar gibidir devasa ağacın gücünden faydalanır bu tarz adamların havadan sallama WT öğütlerine kanmayın.Tüm eğitmenler benim gözümde başarılı ve çalıştıkları sürecede iyidirler.Birçok eğitmenide forumda taktir ettim reklam yapıp WT yi duyurma çabası içerisindeler bu çok güzel bişey.

Biz Sifu Korkmaz ve ben aslımızı hiç inkar etmedikki uzaydan birileri gelip bize öğretmedi bu işi ismini yazdığımız ve oraya yazamadığımız bir çok kişinin bilgilerinden faydalandık.Ankarada kendimize ait 3 tane Wing Tsun okulu 2 tane üniversite ve 2 tanede resmi kurumda eğitim vermekteyiz yine 3 ilde bize bağlı WT eğitimleri sürmektedir.Unutma Jürgen bizim reklamımızı bizi sevmeyenler yapmakta bak sayende burayada kendimi yazmak zorunda hissettim.

Sanmaki sana ulaşmaya çalışmadım.Seni okuluma beklerim gel beni ve bizi tanı antrenmanlarımızı izle gerekirse seninle mücadeleyede hazırım standart hergün en az 6 saat antrenman yapmak zorunda olan ve bu işe 9 yaşında başlamış senin isimlerini dergilerden duyduğun kişilerle yıllarca çalışmış insanlarız.

IKWTS olarak amacımız Wing Tsun'u dışarıda uygulamak için yapmaktır.Tamam bir spor olabilir ama bizim asıl amacımız kendini dışarıda koruyabilen insanlar yetiştirebilmektir.Eğitmen kalitemizde ise başarılı olduğumuza inanıyorum onlarca eğitmen çıkardık şimdiye kadar ...

Jürgen Sevgili çok zeki arkadaşım ismini bize bağışlarsan yaşınla birlikte çok sevineceğim muhtemelen bizi kendine rakip olarak gören bir eğitmen yada eğitmenin kuyruğusun ama seninle gerçekten normal hayatta yan yana kalmak isterdim.Sana herşeyi o zaman çok daha iyi izah edebilirim.

Ayrıca Tüm Wing Tsun'a gönül veren herkese buradan selamlar

BURADA BANA GELECEK YAZILARA TEKRAR CEVAP YAZMAYA FIRSATIM OLURMU BİLEMEM ÇÜNKÜ VAKTİM OLDUKÇA KISITLI FAKAT BANA ULAŞMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIM İÇİN ADRES VE TELEFONLARIM AŞAĞIDA ( Kızılay ve Çayyolu telefonlarından bana ulaşabilirsiniz) IKWTS WING TSUN OKULLARIMIZ AŞAĞIDA SEVGİLER SELAMLAR

www.korkmazsimsek.net

SÖNMEZ ŞİMŞEK - sonmezsimsek@yahoo.com

IKWTS - ANKARA TÜRKİYE BAŞ MERKEZ
    Dai Sifu Korkmaz ve Sifu Sönmez Şimşek
    İzmir Cad. Sümer 1. Sok. 6/B Kızılay ANKARA
    Tel : 0 312 229 02 12
    ikwts@yahoo.com

--------------------------------------------------------------------------------
    KORKMAZ ŞİMŞEK MARTIAL ARTS STUDIO - ÇAYYOLU ANKARA
    Sifu Sönmez Şimşek - Sihing İsmail Ertürk
    Adres : Tepe Çalışanları Sitesi 5.Blok Yamaç Apt. 38/B Türkkonut Çayyolu Ankara

Tel : 0 312 239 20 88 - 0 312 229 02 12

ikwts@yahoo.com

--------------------------------------------------------------------------------

KORKMAZ ŞİMŞEK MARTIAL ARTS STUDIO - ERYAMAN ANKARA
    Sihing Yiğit Değirmencioğlu
    Adres : Eryaman 1. Etap Gençlik ve Spor Tesisi (Isı Merkezi Yani)

Tel : 0 533 293 08 42

ikwts@yahoo.com

POLİS AKADEMİSİ - ANKARA
    Sihing Ahmet Aktürk
    Adres : Polis Akademisi Gölbaşı

Tel : 0 505 535 20 66

ikwts@yahoo.com

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
    Sifu Sönmez Şimşek
    Başkent Ün. Spor Salonu

Eskişehir Yolu 26. km. Bağlıca Kam.

ikwts@yahoo.com

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜGÜ - ORAN
    Dai Sifu Korkmaz Şimşek

ikwts@yahoo.com

TOBB-ETÜ
    Sifu Sönmez Şimşek
    TED KOLEJLİLER Spor Salonu

Söğütözü,Ümitköy Çevre Yolu Girişi TOBB ETÜ Ana binası

ikwts@yahoo.com

IKWTS - KONYA MERKEZ
    Sihing Habib Jeyan Doğan
    SENKRON AKTİF YAŞAM MERKEZİ

Nişantaşı Mah.Şahinağa Sok. 18/A Selçuklu Konya

Tel : 0 332 233 82 54 - 0 505 771 40 50

ikwts@yahoo.com

IKWTS - SİVAS MERKEZ
    Sihing Hüseyin Şenol Bayırdı ve Sihing Samet Öç
    POLAT SPOR MERKEZİ

İstasyon Caddesi Büyük Otel Yanı Sivas

Tel : 0 346 223 7 3 36 0 312 229 02 12

ikwts@yahoo.com

IKWTS - ANTALYA MERKEZ
    LOTIS SPORT / Wellness & SPA
    Sihing Mehmet K. Evci

Işıklar Cad. Gençlik Mah. 1330 Sok. No:13 ANTALYA

0 242 312 26 57 - 0 312 229 02 12

ikwts@yahoo.com

• sonmezşimşek,
    organizasyonunuzla DERDim olsa, konya'da wing tsun yapmak isteyen birine sihing jeyan'ın adresini niye vereyim?
    grafik konusunda dediğim gibi herhangi birisine gösterilse aynı tepkiyi verecektir ki şaşılık filan değil mesele, ilgili mesajlarımda korkmaz şimşek'in bilgisine, wtsine yönelik bir msaj yok. öyle bi mesaj varsa buyrun koyun, bi daha da yazmam bu foruma. hamburgeri, kolayı bilmem; döner ve ayran tercihimdir. belki kalıplarla hareket etmesek, kendiniz için istediğinizi benim için isteyebilirim. zira tanışmıyoruz. heralde başkasının mesajlarıyla karıştırdın?
    avcı wing tsun yaptığımı söyledim, daha önceki mesajlarımı takip eden biri de okullar arası ayrım yapmadığımı bilir, hele ortalığı karıştırmak gibi şeylerle işim olmaz. burada ebmasın da, cwtonun da, hatta sizin okulunuzun bile bilgilerini paylaştım. o yüzden alakasız olmuş yazdıkların. hele kuyruk filan... ilk önce öğrencileriniz kimseye saldırganlık yapmasın bence "sanal ortamda".
    şu cümleleri sizin öğrencilerden okuduk bu forumda:
    "ankarada korkmaz şimşek spor salonu var. korkmaz şimşek benim sifu m. türkiyedeki ilk sifu ve türkiye deki 1 numaralı adam. " 1 yıllık öğrencinizmiş hem de... nick spawn
    "Ama gerçek hayat pusat değil yani Sifu Korkmaz'ı tavsiye ederim."
    nicki wtzatoichi
    "Hocam Sifu korkmaz simsek ankarada ondan iyi hoca yok cunku ankaraaki diger egitmenler bir zamanlar onun ogrencisiydi zaten." nicki ctuka

bu tür mesajlarım olmadı mesela benim.
    heralde aceleye geldi mesaj, zira tehdit, aba altından sopa göstermek gibi yakışıksız şeyler sıkışıvermiş araya. bence silsen daha anlamlı olur bir sihing için. ayrıca ankaraya geldiğim birgün, adresim ve ismimi bi şekilde ulaştırırım. yaşım 27, 17, 37 olsa ne farkeder; benim yazmadığım şeyler yüzünden saldırgan bir dil kullanınca?

buyursun bakalım insanlar bi daha baksın, benim söylediğim açık grafik sebebiyle yanıltıcı bi durum olabilir dikkatli bakılmazsa:
    http://www.korkmazsimsek.net/wt/galeriler/aileagaci.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 6 Nisan 2009; 17:47:55 >

• Burada jurgen ile seviyesi cok dusen tartismalara girdik, zaman geldi bana gereksiz yere mustehzi olan ve hatta bazan hakaret iceren ifadeler ile dolu yazilar yazdi ANCAK
    bu konuda jurgen KESINLIKLE hakli, o agac yanlis intibalar uyandirabilir.

bir de WTyi tanitmaktan bahsediyorsunuz AMA adama sorarlar e canim babanin hayrina tanitmiyorsun ya bu sanati, sen de bu isten tonlarla para kazaniyorsun. yani bu adanmislik lafizlarina girilmesin, kimsenin fakir doyurdugu ya da cocuk okuttugu yok.
  • eyvalla darkrieger, benim tepkim gerçekten şahsından çok; kendi yaptığım ama ultra süper nitelikler atfetmediğim dalın tartışılmasından çıkıp, salak yerime konduğumu düşündüğüm anda oldu. tekrardan kalp kırdıysam kusura bakma.
  • Yok be Jurgen benim hic oyle bir niyetim olmadi ki. tum dovus sanatcilarina saygilar hurmetler.

Tartisma Mode ON
    "
    Bu arada EWTO Lat Sao'sunun Leung Ting Hong Kong WTsinde (veya Ip Man WCde) olmadigini ogrendim, Lat Sao'yu Kernspecht daha once yaptigi ecrima benzeri filipin dovus sanatlarindan bakip WTye uygulamis, hayal meyal hatirlar gibi oldum simdi ama Wing Tsun Kuen'de de bundan bahsediliyor olmasi lazim.
    "

Tartisma Mode OFF
  • Buradan wing tsun ya da diğer doğu sanatlarıyla ilgilenenlere bir şey danışmak istiyorum.İstanbul'da ya da Ankara'da training dummy nerede ve ne kadar fiyata bulabilirim acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: visnekompostosu

Buradan wing tsun ya da diğer doğu sanatlarıyla ilgilenenlere bir şey danışmak istiyorum.İstanbul'da ya da Ankara'da training dummy nerede ve ne kadar fiyata bulabilirim acaba?

http://forum.donanimhaber.com/m_27607928/tm.htm
  • Hep bahsedilen ancak bir turlu detayli olarak cavaplandirilamamis baska bir husus da Sifu Salih Avci'nin Alman polislerine egitim vermesi mevzuudur.
    Evet bu dogrudur, evvela alman polisinin resmi olarak sadece WT calistigi buradan cikarilmamalidir, cunku bu yanlistir, daha bir cok sanatlara sporlara da insanlar sevkedilmektedir, polis icin konusursak.
    Salih hocanin resmen egitim verdigi baska bir kurum ise gardiyanlar olmaktadir, bunlara da sadece kuzey ren vestfalya eyalatnde egitim vermektedir, yani bu eylaetin hapishane bekcilerine egitim vermektedir. Burada verilmesi soz konusu olan egitim ise sizin anladiginiz manada WT degildir. Basit sopa kullanimlari tonfa ve bukmeler ile kontrollerdir, adi da EST'dir. bir de zincir yumruk, unutulmasin.
    mevzu budur arkadaslar.
    Emin Boztepe'nin Avci hoca ile kiyaslanmasi bile ayip olacak kadar AZ bir tecrubesi vardir resmi makamlarin egitimi konsunda. FBI'a ve yerel polise (Alaska ornegin) vs. birkac seminer o kadar.

Tabii bunlardan sonra SEALs ornegin Paul Vunak'i tercih etmistir. bu ikisi arasindaki iliski daha resmidir, adam "officially" US NAVY SEALS hocasidir,
    gerci neticede bir askerin wt vs. kullanmasi icin 100 menfi sartin gerceklesmesi lazimdir, yani kural olarak iyi bir asker silah ile isi bitirmelidir.
    Beyoglu hadisesi kriminal bir vakadir, o bicagi herkes yer zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 19 Nisan 2009; 2:19:17 >

• darkrieger, yanlış bilmiyorsam salih avcı'nın polislere öğrettiği wt, bildiğimiz anlamda aikido, jijutsu klubü tarzında bi durum değil. senin de hapishane özelinde dediğin gibi, bu klupleşmenin dışında operasyonel görevler için sürekli feedback alan bir üst dal. buradan gelen feedbackler de üst derecelere geldikçe wt öğrencilerine gösteriliyor, adaptasyonlar mutlaka yansıyor. özellikle 11 ve 12 öğrenci seviyeleri çalışanlar için geçerli (bıçaklı saldırılar, hasma zarar vermeden etkisiz hale getirme, tutuklama v.b.), salih avcı'nın geldiği her seminerde mutlaka bir kaç değişiklik çıkıyor. daha önce de konuştuk, formlar da bile değişiklik oluyor sürekli (genel yapısı değişmeden). hatta avcı system deniliyor, avı wt'dense... yanlış hatırlamıyorsam, salih avcı türkiye'de yapılan uluslarası güvenlik ve demokrasi konferansnda almanya'yı temsilen gösteri yapmıştı tutuklama konusunda. en son hindistan'ın bi bölgesinde polis seminerine katıldı.
    leung ting'in video, en azından benim gördüğüm başka bıçağa karşı savunma videoları karşısında biraz alakasız kalmış :) söylemeden olmaz. sen de o sebeple koymuşun heralde.
    paul vunak konusunda bi kaç bilgiye ulaştım, yine de sen daha fazla bakmışsındır. bi de "best martial arts" diye girilmiş mevzuya :) neler dersin?
    askeri eğitimler konusunda, daha spesifik olarak systema ve krav maga da sayılabilir heralde. onlar için ne diyosun?

• systema kesinlikle ufurmedir uzak durulmasi gereken bir disiplindir.

krav maga'yi da herkesten ogrenmemek gerekir, kaldi ki gunumuz avrupa wt'si ile cok ortak noktasi oldugundan KMye o kadar para bayilmaya hic ama hic gerek yoktur. krav'in sorunu belli bir kalite kontrol olmamasidir. ben avci wt'yi (eskiden adi buydu) KMye tercih ederim.

Vunak SEALS tarafindan secilmistir ama neticede o da bu isten ticaret yapmaktadir, yoksa en iyi benim sporum diye yazmasina kargalar guler, cunku daha yenice BJJye agirlik vermistir, yarin ondan iyis ciksa yine degistirecektir demek ki en iyi yok her zaman daha iyisi olabilecektir. yani ayip etmis o yazdigi ile.wt'yi yaparken biraz eskrima biraz da judo yapin alin size "Paul Vunak". (asagi yukari)
    Salih Avci'nin stilini degistirmesi ise yeni bir sey degil bazi vuruslar daha yillar oncesinden degismisti, polis tecrubeleri isiginda, zaten buna ek tonfa ce cop kullanimi neticesinde elde edilen geri bildirimler de hocanin bakis acisini etkilemektedir.
    bir de buna agirlikli yer dovusu teknikleri de eklenince (Avci'da EBMAStan daha fazladir yer dovusu) hakikaten WT olmayan bir yeni "sistem" ortaya cikmistir. polisin ogrendigi neticede ne WTdir ne de Avci sistem'dir.

Leung Ting bir shaka figurudur bu arada. orada o ciliz tekmesiyle iri yari adama nasil yerlestirdiyse adam LT onu kontrol altina alincaya kadar yani 10 saniye sirtini buyuk ustaya donememistir, geciniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 19 Nisan 2009; 13:59:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger
    Leung Ting bir shaka figurudur bu arada. orada o ciliz tekmesiyle iri yari adama nasil yerlestirdiyse adam LT onu kontrol altina alincaya kadar yani 10 saniye sirtini buyuk ustaya donememistir, geciniz.

burda zaten verdiğin leung ting videosunu öven birini göremedim sondaki 'geciniz' kelimesini kime söyledin gerçekten çok merak ettim. ne yani bütün wt bu koyduğun videodan mı ibaret:D
  • buradaki herhangibir sahsa degildi ki o ibare, LTyi geciniz seklinde anlamak gerekir.
    Splinter anladigim kadariyla benim iyi niyetli olmadigima kendini inandirmis gorunuyorsun ama benim sizi sinirlendirmek gibi bir kastim hic olmadi ki.
    neden boyle agresiflestiginizi anlayamiyorum.
  • bu systema ile km hakkındaki fikirlerini merak ettim, zira nedense benim çok hoşuma gidiyordu. hatta memlekete gelse de seminerine girsem diye düşünürdüm hep. ayrı başlık açsak mı bilemedim ama... anladığım kadarıyla systemada iki rus var kanada merkezli olarak, şimdi isimlerine üşendim bakmaya.
    krav maga da memlekette uzun bi süre, kök ağacı eksik bi şekilde yapıld; şimdi kravmagen diye türkiyeye de geldi orjinal olduğu yazılan haliyle(en azından araştırınca dünyada belli geçerliliği olan bi organizasyon olarak görünüyor).
    www.kravmagentr.com diye site açmışlar hatta. neyse farklı dallar için başlık açmak daha iyi olabilir, eğer muhabbete devam edilecekse.
    muhabbetin kıvamı bozulmaz umarım.

• kusak sistemi ve ruhun gelistirilmesi gibi KMde pek de olmayan seyler gozume carpti, ben olsam AVCIya devam ederdim. Yanina 3 ay muay thai ekle tamamdir.
    Systema'da Ryabko var ::; fat man
  • Jurgen
    verdigin adresteki demo videosunu izledin mi?
    Ben izledim AVCI WT yapan bir adam bu hareketleri rahat rahat yapacaktir.
    Hem merak o tek el kivirip atmalar da sadece demolarda ise yarar, adamin girislerdeki kulladigi el hareketleri ve takip eden hareketler ne kadar cok AVCIyi andiriyor degil mi?
    Bunun sebebi Kernspecht'in zamanindan KM tekniklerini WTye yedirmesidir. evet bunu da yapmis oldugunu dusunen o kadar cok uzman var ki.
    her neyse bu videodan herseyi cikaramayiz ancak WTye devam eden kendini en az bu adam kadar savunur belki daha fazla.
    ama business olarak bakiyorsaniz KM nedendir bilinmez "iyi satiyor".
    aslinda amerikanin yeniden kesfi degildir KM, cok abartildigini dusunuyorum.
    bence hakikaten
    AVCI>>>>KM
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.