Şimdi Ara

WİNG TSUNG (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocan Bayer ekolünde ise hele hiç ama hiç aynı şeyler değildir, ving tsun ismini P. Bayer ekibi de kullanır çünkü, iyi bir organizasyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derkrieger

pek aynı şey değil.
    WT içinde esaslı değişiklikler söz konusudur, tabiiş eğer yaptığınız orijinal WC ise.
    bazısı ise WT yapıp sonradan kendi şirketlerini kurunca orijinal ismi kullanıp aslında WT yapıyorlar.
    örneğin sizde lat sao var mıdır?
    bu WT uydurması bir drilldir, WTcilerin çok aça pek çok kullandıkları sistemlerini dayandırdıkları bir çalışmadır, orijinal WC okullarında bulunmaz.

VT, WC, WT, WZ.... hepsi ayı şeyler. VT diyen organizasyonda WC yapan Çin'li hocaylada çalıştım, WT yapan başka bir hocaylada. Hepsi aynı. Farklar formlarda ortaya cıkıyor. Her okulun ve hocanın formlarda farklılıkları olabiliyor ve doğaldır da.

Ziyaretimize gelen (Hocamın hocası) Sifu Wong Nim Yi:

http://www.youtube.com/watch?v=lDf6_02Bk3Q

Ingilizce bilmeyen ya da anlamakta zorluk çeken varsa çevirebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 1 Şubat 2010; 20:26:59 >

• hepsi aynı şey olur mu Ata?
    senin WC seviyen nedir? ne kadar yıldır yaparsın?
    bazısı mesela pak'ı çok sert ve direğe doğru basar, rakibini döndürür, bazısında yüksek tekmelere, yan tekmelere rastlarsın. WC kökenlilerde ağırlık paylaştırılması ve footwork Leung Ting kökenli WTye göre daha rahattır, hareketi daha kolay sağlar, lat sao diye bir şey sadece Avrupa'da vardır. LT bile bunu Hong Kong'da uygulamaz. Klasik WCciler yer dövüşü neyin yakmazlar, yere atmalar değil yer dövüşü, bu EWTo kökenli bir yeniliktir.
    Ben de sizi "bilgili" zannediyordum.
    Allah iyiliğinizi versin.
  • quote:

hepsi aynı şey olur mu Ata?
    bazısı mesela pak'ı çok sert ve direğe doğru basar, rakibini döndürür, bazısında yüksek tekmelere, yan tekmelere rastlarsın. WC kökenlilerde ağırlık paylaştırılması ve footwork Leung Ting kökenli WTye göre daha rahattır, hareketi daha kolay sağlar, lat sao diye bir şey sadece Avrupa'da vardır. LT bile bunu Hong Kong'da uygulamaz. Klasik WCciler yer dövüşü neyin yakmazlar, yere atmalar değil yer dövüşü, bu EWTo kökenli bir yeniliktir.

Arkadas yukarıda 40 yıldır bu işle uğraşan adam farklı soy ağacındanda gelse, farklı isimde olsa(Wong Nim Yi, Mai Gei Wong Wing Chun Kuen yapıyor. Bizim hoca Ving Tsun ismini kullanıyor. Seminere geldiğinde ikisininde aynı şey olduğunu, formlarda ufak tefek farklar olduğunu gördüm) hepsinin aynı olduğunu söylüyor. Sen ne diyorsun???

Lat Sao teknik değildir. Antreman çeşididir. Teknik olsa anlarım ama değil işte. Her hocanın farklı stili olur. Ona göre de eğitim verir. Çin'li hoca geldiğinde bize 2 saat ısınma yaptırdı. Hangi okulda bu kadar ısınma var? Hemen hemen her yerin ders saati bir 90-120dk.

Yer dövüşü, sopa dövüşü...vs WT'nin aslında olmayan şeyler. Eklenmesiyle isim değişmez. Yani WC şudur, WT budur diyemezsin. WC dediğin sana göre farklı olan şeyden iki farklı ve WT'nin doğduğu yer olan Kanton Eyaleti'den iki farklı hoca ile çalıştım. İkisinde de gerek antreman, gerekse form açısından farklılıklar var.

Ben farklı farklı hocalar gördüm, buraya yazıyorum. Yukarıda 40 senelik deneyimi olan, hatta doğduğundan beri bu işle uğraşan bir Sifu'nun açıklamalarını veriyorum ama hala diretiyorsun.

Çalıştığım Çin'li hocalar: Wong Nim Yi ve Tang Shun Ping

Her şeyden bir tane bulup bu iş böyle yapılabilir diyemezsin. Genele bak.

Ekleme: Leung Ting'in sitesinde de Wing Tsun yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 2 Şubat 2010; 20:58:35 >

• Şimdi birkaç dövüş sanatı ile ilgilenip kendi çapında harmanlayan var. Aslında Jeet Kune Do'nun felsefeside bu, hepsini kabul edip ancak hiçbirşeyden olmayan diye. Şimdi Kickboks'u iyi bilen biri kendisini en üst seviyede geliştirebilir. Daha hızlı daha sert vurabilir ya da çeşitli kombinasyonlar. Ama izleyipte bir kaçını baktım için şöyle bir liste yapılabilir.

Duruş olarak kesinlikle MUay Thai öğrenilmesi gerek. Tabii Muay Thai ile birlikte dizler ve vuruşlarda çok faydalı.

Yakın dövüşte yumruklar boksta elbette güzel ama bunun yanında Wing Chun'un yumruk sadece zincir olarak değil bazen savunmada olana farklı vurması çok güzel. Daha bugün videoda gördüm Mr.Perfect lakabı olan Ernesto Hoost'un videosunu bakın (k-1 şampiyonlarından) belli bölümde savunan adama karşı resmen Wing Chun yapıyor ya da Wing Tsun her neyse (Youtube'de Ernesto Hoost yazın ilk çıkan videoya bakın, hani kombinasyonlar olan).

Yerde dövüşü atmada ise Güreş, Judo ve Wushu-Sanda en iyisi düşünüyorum. Judo ise en ideal ve zor olanı.

Şimdi bunlara elbette eklencek şeyler var, ve disiplin ile bunları öğrenmenin çok zor aman aman imkansız olduğunu düşünmüyorum. DAha geçenlerde haber çıktı Konya'da kickboks sırasında bir genç hayatını kaybetmiş. 120 kilodan 90'a inip, 3 ay kickboks öğrenip maça çıkan ve iki maça çıkıp finalde hem finali hemde hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, ama cesareti ve iradesi örnek olunacak şeydir(onu 3 ayda maça çıkaranlarada birşey demiyorum)

Bunun dışında Krav Maga'dır , ninjutsudur bunlar elbette etkili tehlikeli sistemler. Ama birkaç dövüş sanatını iyice öğrnen biri elbette pratik yolları bilecektir. Bir boynunda tutmuş arkadan, illa judo'cu olup takla atmaya gerek yok, hayalarına vurmaya çalışırsın.

• Bende Krav Maga'yı denemek istiyordum. Belki yazın fırsat bulursam kursa giderim.
  • Merhaba,
    Ben Hüseyin Oğuz 14 yaşındayım.8 ay karateye gittim ama bıraktım.Çünkü hiç memnun deildim.Yeni bir dövüş sporuna başlicam.Ninjutsu,Wing Tsun ve Jeet Kune Do arasında kaldım.Bana hangisini tavsiye edersiniz?Neden?

Şimdiden Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

hepsi aynı şey olur mu Ata?

Arkadas yukarıda 40 yıldır bu işle uğraşan adam farklı soy ağacındanda gelse, farklı isimde olsa(Wong Nim Yi, Mai Gei Wong Wing Chun Kuen yapıyor. Bizim hoca Ving Tsun ismini kullanıyor. Seminere geldiğinde ikisininde aynı şey olduğunu, formlarda ufak tefek farklar olduğunu gördüm) hepsinin aynı olduğunu söylüyor. Sen ne diyorsun???

Lat Sao teknik değildir. Antreman çeşididir. Teknik olsa anlarım ama değil işte. Her hocanın farklı stili olur. Ona göre de eğitim verir. Çin'li hoca geldiğinde bize 2 saat ısınma yaptırdı. Hangi okulda bu kadar ısınma var? Hemen hemen her yerin ders saati bir 90-120dk.

Yer dövüşü, sopa dövüşü...vs WT'nin aslında olmayan şeyler. Eklenmesiyle isim değişmez. Yani WC şudur, WT budur diyemezsin. WC dediğin sana göre farklı olan şeyden iki farklı ve WT'nin doğduğu yer olan Kanton Eyaleti'den iki farklı hoca ile çalıştım. İkisinde de gerek antreman, gerekse form açısından farklılıklar var.

Ben farklı farklı hocalar gördüm, buraya yazıyorum. Yukarıda 40 senelik deneyimi olan, hatta doğduğundan beri bu işle uğraşan bir Sifu'nun açıklamalarını veriyorum ama hala diretiyorsun.

Çalıştığım Çin'li hocalar: Wong Nim Yi ve Tang Shun Ping

Her şeyden bir tane bulup bu iş böyle yapılabilir diyemezsin. Genele bak.

Ekleme: Leung Ting'in sitesinde de Wing Tsun yazıyor.

benim sana direttiğim falan yok. bilip bilmeden atan tutanlara cevap veriyorum.
    lat sao bir teknik değildir drill'dir (bunu zaten aylar önce yazmıştım) çalışma usuludür, filipin savaş sanatlarından afırılmıştır, şimdi sen bu kadar önemli bulunan ve çalışılan şeyin eklenmesi sonucu WT ile bu drilli içermeyen WCnin aynu şey olduğunu iddia edebileceksen bravo derim sana.
    şimdi güreş adında olup taekwondo tekmesi karate katası ve ilaveten güreş yaptıran bir "yeni güreş" ortaya çıkarsa, adı ne olursa olsun bu yenisi artık bildiğimiz güreş değildir. işte aynısı EWTO wt'si için de geçerlidir.
    antrenmanın belki de %30unu tutan lat sao ve %15ini tutan yer dövüşü klasikte bulunmayacak, sonra da bu ikisi aynı şey olacak, e kusura bakma ama arasında en az %45lik bir fark var.
    ayaklara dağıtılan ağırlık, ayakların hareket tarzı ve tekmelerde de önemli farklılıklar var, bu ikisine aynı demek doğru değil.
    Leung Ting'in sitesinde tabii ki Wing Tsun yazacak sen ne bekledin ki? adam wing tsun ismini üzerine tescil etmiş zaten. LT lat sao yaptırmaz demiştim, o yüzden LT zikredilmiştir, kendisi kötü bir WT uygulayıcısıdır, iyi bir iş adamıdır.
    ama onun yanında bile tüm WTyi öğrenmek 6 yılda mümkünken avrupa bazlı sistemlerde buna hayatta izin verilmez. bunu da ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 3 Şubat 2010; 14:11:20 >

• @husogs96

Ne kadar süre çalışacaksın?(Ay, yıl..vs)
    Ne tür teknikler öğrenmek istiyorsun?
    Hangi ildesin?

@derkrieger
    Ok dear friend, i tried to explain in Turkish but as you do not understand what i tell you, now i will try to write in English. May be you will understand me this time. The student of a master calls what he does as a kung fu style as VT and his master, the chief of the system calls his kung fu style as WC. What they to are exactly same. The question about the names of the kung fu style that we are talking about is due to pronunciation. People from different nations who speaks different languages understand a word differently and write it in varied letters. That's why people write it as Wing Chun, Wing Tzun, Wing Tsun, Ving Tsun...etc

If you add wings to a car, we will call it an airplane. The car will no more be a car. That's what i mean. Writing two different things but mean the same thing will not change the truth that they are both same.

If you still do not understand, i will write it in French.

Best Regards, Ata

• exactly what I think about this WT-WC and the rest issue my brother Ata.

The changes that have been made in classical WC, which turned it into today's WT are so substantial that it is no more possible to talk about similarity (leave aside the sameness) between some WC sub-branches.
    That is why I always specified that I was talking about EWTO-originated WT, so that no injustice would be done to other classical approaches.
    Do you get this point? Altough there is a huge similarity between the names of these martial arts (wing tsun-wing tzuz-wing tsung-wing chun-ving tsun) some of them are substantially differnet form the others.
    so
    they are not the same.
    using your allegory,

WT: is the car with wings, which we now tend to call "schar" although we should have called it an airplane. (For with the addition of wings etc. its original nature has been drastically changed.)
    WC (or anyother classical chun): is the car.

hope you get my point finally.
    :( je ne parle pas france :(

• quote:

What they to are exactly same. The question about the names of the kung fu style that we are talking about is due to pronunciation.

I am afraid you are making a mistake bro.
    There are material and important differences between chun-related branches. WT's tend to be the modernist ones.
    Now I see our misunderstanding, you take this all literally.
    Yes you are in a way right, it aint easy to write chinese words with latin alphabet and one may call chun what others dub as tzun.
    hell I remember a chinese friend o'mine reading the calligraphic wing chun writing as "woeng choengg", then I thought "hell we all write it wrong".
    whereas
    my point is there are important differences between these bifurcated schools of chun, in terms of techniques, stances and even philosophy concerned.
    I actually tried to juxtapose them but all went on deaf ears, it seems.
    You have experience in classical way. May I ask you again, do you have any experience in EWTO, EBMAS or Avca WT?
    thank you.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 3 Şubat 2010; 15:00:28 >

• @derkrieger

Sana tavsiye;

Ingilizce de yazabiliryorsun. WT ve WC okullarına mail at. Farklarını sor. Hepsi aynı cevabı verecek. Farklı hocalarla çalışmış birisi olarak söylüyorum.
  • Ata anladığım kadarıyla bu konularda pek de bilgili değilsin. işin gücün imalarda bulunmak, ad hominem mesajlar atmak.
    benim burada yazdığım onlarca şey oldu, bir tanesine bile karşı tez getirememiş bir adamsın.
    artık bu agresif tavrın beni sıkmaya başladı.
    sen yaptığın şeye devam et arkadaşım, sana samimi başarı dileklerimi sunuyorum.

PS: kendisini bilgilendirmesi gereken şahıs burada ben değilim azizim.
  • quote:

Ata anladığım kadarıyla bu konularda pek de bilgili değilsin. işin gücün imalarda bulunmak, ad hominem mesajlar atmak.
    benim burada yazdığım onlarca şey oldu, bir tanesine bile karşı tez getirememiş bir adamsın.
    artık bu agresif tavrın beni sıkmaya başladı.
    sen yaptığın şeye devam et arkadaşım, sana samimi başarı dileklerimi sunuyorum.

PS: kendisini bilgilendirmesi gereken şahıs burada ben değilim azizim.

Sinirlenmem gayet normal çünkü WT yapıp yapmadığın belli bile değil. Yukarıda video koyuyorum itiraz, ben diyorum itiraz, hocasına sor diyorum itiraz. Varsa hocam kim o zaman onu sorayım? Kaç tane Çin'li hocayla çalıştın da Çin'de o var, bu yok diyebilirsun? Kaç tane stiline WT, WC diyen hocayla çalıştın?...

Sakin sakin yazıyorum ama diretiyorsun.

Resimdeki beyaz kıyafetli kişi dalında dünya karate 3.'sü, Japonya'da da 2. olmuştur. Tang Shun Ping ziyaretimize geldiğinde derse katılmıştır.
    http://yfrog.com/0gpict0113bj (WC)

Yukarıda videosu olan Wong Nim Yi:
    http://yfrog.com/0tn5434079073542824971j (WT)

Kendi hocam:

http://www.youtube.com/watch?v=VQTBArJYRVE

http://www.youtube.com/watch?v=-2lkGynvAqk&feature=related

Wong Nim Yi'nin Çin'deki okulunda CC TV'nin çekimi:

http://www.kf-cn.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 4 Şubat 2010; 23:49:17 >

• Ata ya yazılanları okumuyorsun yahut ciddi bir hafıza sorunun var.
    karşındaki insan bir çok yerde 4 yılı aşan bir WT tecrübesi olduğunu yazmış.
    kaldı ki yazdığı hiç bir şey çürütülememiş, suskunluk ve agresyonla karşılaşmış. bunlar benim haklı olduğumun en büyük delilleridir.
    o son videondaki duruşa bak örneğin. Burada benim konuştuğum konu olan EWTO WTsinde böyle bir duruş yok azizim. Bu sadece bir örnekti yukarıda sana sorduğuım o kadar soru, verdiğim o kadar çok örnek var ki.
    Ve sen bunların hiçbirini CEVAPLAMADIĞIN gibi üzerine bellediğin nakaratı tekrarlamaktasın.
    Sana ktıldığım nokta şudur, wing tsun wing chun wing tsjun olarak yazılan asanatın bir tane çince adı var, bu konuda haklısın.
    zaten ben de bunun tersini söyleyecek değilim.
    ama
    EWTO WTsinde o kadar büyük yapısal değişiklikler var ki senin yaptığını İDDİA ettiğin WC XY-5 neyse adı artık arasında önemli farklılıklar var.
    Bunu diyor ve bir sürü örnek veriyorum
    sen çıkmış hala aynı şeyleri papğan gibi tekrarlıyorsun.
    bence ya benim yazdıkları şöyle bir okuyup geçiyorsun yahut direkt bir kızgın adamsın.
    Eğer varsa tanıdığın Wong Shon Lung'un talebesi Philipp Bayer'in talebelerine git ve yüzlerine söyle "bütün WTler aynıdır" diye.
    bak bakalım sana cevapları ne olacaktır.
    Holladacan var git bir foruma yazıl da sor bakalım. Varsa almanca forumlara da takıl, kamfkunstboard'da bayağı sayıda var bu adamlardan ve bazısı da Türk.
    I am done with you.

• Nakarat yok, ne nakaratı? Sadece nerede WT yaptın diyorum. İki kelimelik cevabı olsa gerek. Değil mi?
  • senin burada yaptığın şeydir nakarat, hep aynı şeyler ama o kadar sorduğum şey var, birine bile cevap vermedin veremedin şimdi de takmışsın nerede nered diye.
    sana söyledim 4 yıl EWTO kökenli WT yaptım diye.
    klasik WC hiç yapmadım yapan arkadaşlarla çalışmışlığım oldu diye,
    sen söyle bakalım WCdeki tecrüben nedir?
    hiç EWTO WTsi yaptın mı?
    sizde kaç öğrenci seviyesi var? bunları geçmek için sizde de para ödemek zorunlu mu? para verilmeyince seviye atladılmadığı ve yeni şeylerin öğrenciye öğretilmediği bir gerçektir EBMAS ve diğerlerinde sizde de bu uygulama var mı?
  • quote:

senin burada yaptığın şeydir nakarat, hep aynı şeyler ama o kadar sorduğum şey var, birine bile cevap vermedin veremedin şimdi de takmışsın nerede nered diye.
    sana söyledim 4 yıl EWTO kökenli WT yaptım diye.
    klasik WC hiç yapmadım yapan arkadaşlarla çalışmışlığım oldu diye,
    sen söyle bakalım WCdeki tecrüben nedir?
    hiç EWTO WTsi yaptın mı?
    sizde kaç öğrenci seviyesi var? bunları geçmek için sizde de para ödemek zorunlu mu? para verilmeyince seviye atladılmadığı ve yeni şeylerin öğrenciye öğretilmediği bir gerçektir EBMAS ve diğerlerinde sizde de bu uygulama var mı?

50 sene Jee Kune Do yaptim
    89 sene karatedo yaptim
    567 sene wushu kökenli aikido yaptim.

Hayatımda Çin'li görmedim ama tanıyanlardan iyi bilirim.
    Hapkido yapmadım ama ustasıyımdır
    Hayatımda WC yapan hoca görmedim ama yapanıyla çalışana ahkam keserim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 5 Şubat 2010; 18:58:14 >

• şu ana kadar yaptığım onlarca yerinde eleştiri, verdiğim bu kadar özel bilgiden sonra size istihza sadece lüks gelir azizim, kaldı ki bunların hepsi de EWTO kökenli WT hakkındadır da demişim.
    siz istediğiniz kadar geçin dalganızı ben neyi bilip neyi bilmediğimi biliyorum, dediğim gibi bu kadar sihing veya 1. TG seviyesinde adam bana özelden ulaşmış ve beni tebrik etmişken siz ne oluyorsunuz ki?
    ben zaten WC hakkında bilgim yok dedim hatta yukarıda bir yerde size (cevaplama nezaketiş göstermediğiniz ) bazı sorular da sordum.
    artık WT hakkında ciddi bir eleştirenler grubu ortaya çıktı, ve biz bu şekilde gençlerimizi para tuzaklarından koruyup gerçek hocalara ulaştıracağız, bu arada gerçek WT hocalarına da tabii ki.
  • Ercan Şarbat hocanın Wing Chun yaptığı hatta iyi bir seviyede yaptığı biyografisinde yazıyordu. Bence kendisinden birşey katmıştır burada ve çokta iyi yapmış.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.