Şimdi Ara

WİNG TSUNG (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana benim koyduğum videodaki tarz daha iyi geldi adam efor sarfediyor ve güç kullanıyor ve sert bi şekilde yapıyor hareketleri bence olması gereken bu, güç tabiki gerekli
  • Hani bilmem kaçıncı Sifu Leung Ting'in videolarına göre çok daha iyi bunlar. slyman_b koyduğun videoda iyi ama benim özellikle koyduğumun beğenmemin en büyük nedeni dikakt edilirse, yüz yumrukta öğrenci savunma yaparken, karnına yumruk atıyor ve öğrencinin boşluğuna geliyor ve acı. Açıkçası en iyi hocalar böylesidir, gerektiğinde öğrencisine vurabilen.

Boksla meşgulüm ama WT mutlaka birgün öğrenmek istiyorum. Ancak kesinlikle bu herhangi bir organizasyona girmemle olacak değildir. Herhafta gidipte hocanın şovunu izliyip, sonrada bankaya para yatırıpta belge alacak değilim. Bunu alanları küçümsemiyorum, emeklerinize sağlık ama verenlerle sorunum var. Bir gün karşıma ,boks ya da kickboks öğrenmek isteyen bir WT'ci çıkarsa , karşılıklı birbirimize öğretebilirim.
  • WT sanıyorum, yerdede dövüş ekledikleri sistem. Wing Chun ise saf hali. Ama ben bunlara pek dikkat etmiyorum. Wing Chun ya da WT benim en önemli bulduğum kısım zincir yumruklar ve birkaç teknik daha. Yoksa tekmelere gelirsek, kickboksta hepsini uygulayabiliyorsun zaten.
  • merhaba,
    izmir'de wing tsun dersleri almak istiyorum..
    nereyi önerirsiniz?
    teşekkürler..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghaldszar -- 28 Ocak 2013; 10:43:54 >
  • @Ghaldszar
    sana bi şey sorayım ; mesela sizin ebmasta en yüksek dereceli hoca emin boztepe öğretmen derecesi kaç ? sınavlarda seviye geçmeyi o yapıyor de mi , peki organizasyondaki bir öğrenci ilerler ilerler de öğretmenlik derecelerinde en fazla kaça gelebilir , yani organizasyonun en yüksek seviyeli hocasından dah yüksek seviyeye nasıl geçer ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

@derkrieger

abi sizin bilginiz bu konularda baya fazla bi kaç bişey sormak isiyorum

1)Leung Ting ve Emin Boztepe arasında zamanında ne yaşandı

2)cwto'nun kurucu olan Hasan Çiftçi ile Emin boztepe arasında ne yaşandı ?

3)Galiba salih avcı ilede sorunlar yaşamış,daha önce beraber kavgaya giden bu kişiler arasında ne gibi bi olaylar yaşandı ?

Bu kişilerin Aralarında husumet olduğunu duyuyorum hep ama neden olduğuna dair pek bişey bulamıyorum.

Bide en merak ettiğim olay WT'cilerin wt'yi tüm dövüş sporlarından üstün görme olayı ne zaman başladı ? çok çok eskiden beri var mıydı yoksa internetin yaygınlaşması,rahat propaganda imkanının doğması ve serbest dövüşlerin iyice denetim altına alınmasından dolayı ''hadi ringe çık'' denilince ''yasal değil '' cevabının rahatça verilmesi ile mi bu durum meydana geldi.

Hocam yaşananları bilmiyorum ama, seminerde Sifu Hasan hareketi göstermek amacıyla sırtıma bir dirsek attı, sanırım diskler kaydı doğrulamıyorum kaç ay oldu

• Eyvallah, benim koyduğum video açılmıyor, ee bendede youtube açılmıyor, so,

youtube'ye "roy jones,jr" yazarsanız onun videolarını görebilirsiniz hız kavramını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aikidocu

Eyvallah, benim koyduğum video açılmıyor, ee bendede youtube açılmıyor, so,

youtube'ye "roy jones,jr" yazarsanız onun videolarını görebilirsiniz hız kavramını.

Benim ekldeğim video bizza Ercan hocamın videosudur, dediğiniz videoya bakacağım yanlız şuan için youtube'da bir sorun var.
  • @mobilecom
    bujinkan hakkında biraz bilgi verir misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

@mobilecom
    bujinkan hakkında biraz bilgi verir misin ?

Tabiki, neler öğrenmek istiyorsunuz,

Açmış olduğum sayfayı okuyabilirisniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25001864/mpage_1/key_bujinkan/tm.htm

Farklı sorular varsa tabiki yanıtlamaktan mutlu olurum.
  • Bujinkan'da sürekli zincirleme wing tsun yumrukları görüyorum. Daha doğrusu o kullanılıyor, ercan hoca'nın özgeçmişinde Wing Tsun ile ilgilendiği yazıyor. Bunun dışında KLASİK BOKS yumrukları mevcut mu?

Bujinkan bana sanki birçok dalın birleşimi gibi geliyor. Judo ve Aikido. Ama sonuçta hiç yapmadım, Aikido'da en çok eleştirdiğim olay ise bilekleri burkma vs. olayların videoda gösterildiği gibi olmadığıdır. Yani bu kadar kolay herhangi bir olgun adamın bileğini bükemezsin. Ondan Bujinkan'ın bu konuda farkı nedir?

Birde tekmeler konusunda çok az kullandığını görüyorum bu konuda ne düşünüyorsun?

Ayrıca esneklik, sessiz yürüme vs. öğretiliyor derste, doğru mudur?

Eyvallah
  • Belgesellerde söylediklerine göre Bujinkan(Ninjutsu) Aikido, Judo gibi savaş sanatlarının atasıymış.
  • Herkese Merhaba.

@Ata

"Belgesellerde söylediklerine göre Bujinkan(Ninjutsu) Aikido, Judo gibi savaş sanatlarının atasıymış. "

Bujinkan (ninjutsu) tarihinin 1.500 yıllık bir geçmişi var. Bilindiğinin aksine japon savaş sanatı değil, çinli ve hintli rahiplerin öğretilerinden ortaya çıkmış bir sanattır. Mükemmeleşmesi uzun yıllar almıştır. Aikido,judo vs.. bunlar, herkesin ortak prensiplerde çalışması ve bu prensiplerde ustalşamasından sonra, kendi stilllerini oluşturmuşlardır. Tabiki buda uzun yıllar almıştır. Aikido,judo vs.... sıfırdan çıkmış sanatlar değildir. Ustaları aldıkları eğitimler sonucu kendi dallarını geliştirmiştir.

@Aikidocu

"Bujinkan'da sürekli zincirleme wing tsun yumrukları görüyorum. Daha doğrusu o kullanılıyor, ercan hoca'nın özgeçmişinde Wing Tsun ile ilgilendiği yazıyor. Bunun dışında KLASİK BOKS yumrukları mevcut mu?

Bujinkan bana sanki birçok dalın birleşimi gibi geliyor. Judo ve Aikido. Ama sonuçta hiç yapmadım, Aikido'da en çok eleştirdiğim olay ise bilekleri burkma vs. olayların videoda gösterildiği gibi olmadığıdır. Yani bu kadar kolay herhangi bir olgun adamın bileğini bükemezsin. Ondan Bujinkan'ın bu konuda farkı nedir?

Birde tekmeler konusunda çok az kullandığını görüyorum bu konuda ne düşünüyorsun?

Ayrıca esneklik, sessiz yürüme vs. öğretiliyor derste, doğru mudur?

Eyvallah "

Zincir yumruk wing chug (wing tsunga) has bir durum değildir. Yumruklar doğallık üzerinedir. Tabiki bujinkana has yumruklar vardır. Fakat tüm vuruşlar o an için geçerlidir. Rakibiniz vuruş pozisyonunda ise neden bir yumruk ile yetinesinizki :)

"Birde tekmeler konusunda çok az kullandığını görüyorum bu konuda ne düşünüyorsun?"

Çok az demiyelimde, gerektiğinde diyelim. Havalı vuruşlara pek girmiyoruz. Diz, kalça,kaval kısımlarına vurulacak tek bir tekme (doğru duruş-doğru vuruş ile) çoğu zaman yeterli olacaktır

Esenklik, aslında her sporda gereklidir.
    Sessiz yürüme, duymaya çalışma,koku alma vs.. tabiki eğitim veriliyor. Ama bunlar şöyle kokla, böyle yürü şeklinde değilde, belli bir çalışma şeklinde arttırılan duyular gibi düşünün.

Sakatsız geçen antrenmanlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

@mobilecom

bişey sorcam,daha önce ninjutsu ile birlikte bjj öğretiliyor muydu ? sanki öyle bişeyler hatırlıyorum,hem ercan hocanın okulunda hemde izmirdeki ninjutsu okulunda öğrencilere ek olarak bjj dersleri veriliyordu galiba,sonra yine hemen hemen aynı zamanlarda iki okulda bu uygulamayı kaldırmıştı

Benim bildiğim yok. Zaten izmir grubu genbukan çalışmakta, hiç bilgim yok. Ama bizim dojoda ertan balaban hoca bu eğitimleri veriyor. Tabiki harici olarak.
  • Arkadaşlar bu sporu inceledim ilgimi çekti bende bi dövüş sporuna başlamayı düşünüyorum yaz da geldi.Kick-boks yada bu sporu yapmayı düşünüyorum.Antalyada gitmek için önerebileceğiniz bi salon var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkliali

Arkadaşlar bu sporu inceledim ilgimi çekti bende bi dövüş sporuna başlamayı düşünüyorum yaz da geldi.Kick-boks yada bu sporu yapmayı düşünüyorum.Antalyada gitmek için önerebileceğiniz bi salon var mı?

Antalyada yanılmıyorsam EBMAS'ın Sifu'larından Berat Uylukçu ders veriyordu. Sifu Cemil'in erkek kardeşi. Bir araştır, Avcı'nın da kursları olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.