Yaw arkadaşlar her yerde araştırdım bi sonuca ulaşamadım benim notebook ta intelin INTEL PRO WIRELESS 2200bg var ama 100 metre ilerideki ağı göremiyor bendeki alıcıyı nasıl güçlendirebilirim lütfen yardımcı olun yada başka bir kuvvetli wireless adaptör tavsiye edebilirmisiniz. Bu konu hakkında araştırma yapann yokmu?
NOT:Araya accespoint koyamıyoruz yada modeme bişey yapamıyoruz . Öyle birşey lazımki apartmanın tepesine bir anten dikip eve kablo çekip bir alıcı ve verici devresi kurup evde sorunsuz kullanabileyim.
quote:
Orjinalden alıntı: erselozkan
Yaw arkadaşlar her yerde araştırdım bi sonuca ulaşamadım benim notebook ta intelin INTEL PRO WIRELESS 2200bg var ama 100 metre ilerideki ağı göremiyor bendeki alıcıyı nasıl güçlendirebilirim lütfen yardımcı olun yada başka bir kuvvetli wireless adaptör tavsiye edebilirmisiniz. Bu konu hakkında araştırma yapann yokmu?
NOT:Araya accespoint koyamıyoruz yada modeme bişey yapamıyoruz . Öyle birşey lazımki apartmanın tepesine bir anten dikip eve kablo çekip bir alıcı ve verici devresi kurup evde sorunsuz kullanabileyim.
Sen notebook wireless adaptörüne odaklanmışsın ama 100 metre ilerde dediğin wireless ağın sinyali senin bulunduğun yere ulaşıyor mu acaba ???
Sinyal gelmedikten sonra ne kadar kuvvetli olursa olsun hiçbir anlamı yok ki..
Güzel soru! Peki sinyallerin ulaşıp ulaşmadığını nasıl test edebilirimki? çok zayıf sinyalleri algılayan bir alet varmı acaba?
quote:
Güzel soru! Peki sinyallerin ulaşıp ulaşmadığını nasıl test edebilirimki? çok zayıf sinyalleri algılayan bir alet varmı acaba?
Vardır muhakkak.. ama sırf bu iş için öyle bir cihaz almak ne kadar mantıklı.. ????
peki vericinin oraya kadar sinyalinin geldiğine eminmisin
peki sinyal geliyosa, güçlendirmenin bir yolu yok mu?
aslında bu soruya ben de takılmış durumdayım. evimden kuş bakışı 52 metre uzaklıktaki kişiyle nasıl wireless ağ kurabilirim. ama araya her hangi bir access point koyamam bende. varsa böyle ucuz yollu anten filan çok iyi olur. mesafe 52 metre ve arada bir bina var. yardım eden çıkarsa çok seviniirm.
valla arkadaşlar hiç detay bilmemekle birlikte bi pringles kutusu muhabbeti vardı sinyalleri daha iyi alabilmek için ama nasıl kullanılıyo bilmiyorum:) bi araştırın isterseniz
100 veya 50 metre mesafede arada bir bina falan varsa sinyalleri engeller. çünkü aynı ev içindeki 1-2 duvar bile sinyalleri azaltmaya yetiyor. bunun için daha kuvvetli (okullarda işyerlerinde kullanılan) antenlerden almanız lazım sanırım. en ucuzu böyle olur heralde. ama arada hiçbirşey olmasa 100 metrede rahat sinyal alınır.
Benimde karşı komşumda wireless modem var ama bana sinyali en düşük seviyede geliyor. Bunun nedenide çelik kapılar ve perde beton duvarlar sanırım. Ama sonuçta sinyal çok az olsada geliyor. Bende wireless sinyali belki kuvvetlendirir diye Usrobotics markasının en son çıkardığı ( şu normallerden kat kat fazla çekim alanı vaadiyle lanse ettikleri ) USB adaptör aldım ve hiçbir işe yaramadı. Yani sinyal seviyesi ne arttı nede azaldı. Araştırdığım kadarıyla yurtdışında notebook'a takılabilen kablolu ve antenli sistemlar var ama Türkiyede henüz rastlayamadım böyle birşeye.Peki benim için bu durumda ne önerirsiniz ???????
Arkadaşım bu cihazların üretildiği ülkelerde(amerika,japonya), binalardaki demir oranı Türkiye'den çok daha fazla olduğu için o ülkelerde 100 mt alanda çeken bu cihazlar Türkiye'de çekmiyor maalesef. Bunun nedeni de demir/beton oranının beton lehine fazla olmasıdır. Beton yığını diyoruz ya bizim binalar için. İşte o yüzden Türkiye'de daha az mesafede çekiyor.
Ben çözümü buldum en iyisi evime bir adsl wireless modem almak galiba , başka yolu yok.
quote:
Ben çözümü buldum en iyisi evime bir adsl wireless modem almak galiba , başka yolu yok.
iyi bir çözüm bulmuşsun.. kısa, öz ve etkili
Eğer wireless ağ sizin/tanıdık/iletişim kurabileceğiniz bir kişide ise uzun mesafe antenerinden kullanılabilir. Türkiyede satılıyor mu bilemiyorum ama 1-2km mesafeli harici antenler var. Eğer havada yakaladığınız tanımadık bir ağ ise cam kenarına taşınmaktan başka çare yok. Gerçi güvenliğini alamamış birisinin havadaki internetini kullanmak ne kadar etiğe uygun onu da düşünmek gerek. Adam limitli bir hatta sahip olabilir.
Teknik olarak önce vericinin sinyalini güçlendirmek esas, alıcı ikinci planda. Zaten laptoplarda farklı anten takmak gibi bir seçenek yok. Varsa da 1-2 modeli geçmeyecektir. Ancak desktoplarda anteni açık bir yerlere taşımak olası.
Alıcı / verici gücünü arttıramazsınız yasal sınır 18 dB. Ama arkadaşların söylediği gibi bina dışına bir yönlendirilmiş anten kurarak rahatlıkla bağlantı sağlayabilirsiniz. Satın almak isterseniz bu tür antenler 100-200 usd arasında değişiyor, ama internette biraz araştırırsanız insanların çok ucuza kendi antenlerini yapıp 1-2 km uzaklığa yayın yaptığını görebilirsiniz.
ben de başka bir şey ekliyim.. intelin sitesinden driverin son sürümünü yükle.. ben de ve bir çok pavillion kullanıcısında işe yaradı bu olay.. yani önceden da düşük seviyede sinyal alıyordu ama sonra update edince düzeldi.
Peki notebook için harici anten satan bi firmanın ismini veya linkini verebilecek olan varmı ?????
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme