Şuan Kablo net kullanmaktayım ve bir laptop alacağım. Laptop'ı aldıktan sonra, internete laptop da wireless olarak bağlanmak istiyorum. Evde bir bilgisayar daha var. Laptopla birlikte 2 tane olmuş olacak ve 2 sini birden modeme bağlamak istiyorum. Sorum şu: Access point almam yeterli olacakmıdır. Desktop bilgisayarımı gene ethernetten bağlamak istiyorum. Bunun için 2 çıkışlı ethernet kablosu gerekir mi? Ayrıca tüm access pointlere bu olayı gerçekleştirebilirmiyim yoksa ayrı özelliklerine bakmak gerekiyor mu? Ayrıca kablo nette ethernet kartı değişince arayıp karşı taraftan modeme reset atılmassa internet çalışmıyor. Laptop u da bağlayınca da böyle bi sorun olur mu?
Ben bu sorunu kendi deneyimimle açıklayacağım. Bende senin gibi kablonet kullanıcısıyım. Bir adet Pc ve bir adet Laptop kullanıyorum. İlk başta bende Access Point aldım. İlk başta Asus un pocket denilen AP'ini aldım. Olmadı. Bilgisayarcıya götürdüm. Teknik servis te hallademedi. Sonra Linksys marka AP aldım. Ondada IP sorunu çıktı Asus taki gibi aletlerden biri otomatik IP alıp nete bağlandığında digeri ne şekilde olursa olsun nete bağlanmıyordu. En sonunda konsepti değiştirdim. Asus WL500G deluxe ROUTER aldım. Şu an bağlantıda hiç bir sorunum yok. IP sorunu falan yaşamıyorum. Aletleri açmamla nete girmem bir oluyor. Eğer iki alette nete wireless bağlansın diyorsan PC ye wireless PCI eternet kart ve laptopada PCMCIA kart alman lazım. Asus WL500G deluxe u tavsiye ederim gerçi fiyat bakımından biraz pahalı ama bence değer.