Şimdi Ara

Wireless Daha Çok Çektirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Komşumuzun evinde dışarıdan gelen 4096KB ’lık şifresiz wireless var. 2-3 metreden kaybediyorum. Sizce ne kullanmalıyım?

Notebook'um MSI Ex600,

Wireless Adaptör: Intel 3945ABG

• Benim durumun aynısı. Ama sanırım yapabileceğimiz en iyi şey antenli bir USB Wireless Adaptör kullanmak ve güçlü bir anten takmak yada Access Point ürünlerini kullanmak olacak.Başka bir çözümü yok gibi görünüyor. Çünkü bir yazılımla veya ek bir donanım kullanmadan güçlendirme olmuyor.Ben laptopumda Usb adaptör kullanıyorum iyi de çekiyor ama 1-2 metre yer değiştirince gidiyor. Çünkü adaptörü pencereye yapıştırmış durumdayım. Başka internetlere başka yerden girebiliyorum (Wep hack ile) ama 4mbps hız bana daha çok lazım olduğu için sadece dediğim yerden girebiliyorum. Ama sanırım senin için Access Point ürünleri daha uygun. Bu ürün dediğin yerden gelen sinyali alıp ,bir köprü gibi, iç mekanda 100 dış mekanda 300 metreye kadar rahat bir şekilde sinyali aktarabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webkurdu47 -- 15 Şubat 2009; 14:28:01 >

• Notebook'um hiçbir yerde çekmiyor. Çekmiyen birşeyi access point alıp çoğaltabilir mi?
  • İlgilenen yok mu?
  • Anten al hocam, üstüne aliminyum folyo sar.
    Çekmesin de göreyim. :)
  • forumda wireless anten yapımı hakkında bilgiler verilmişti daha önceleri. yada ben uğraşamam anten yapmakla ben hazırını alayım diyorsan 7db lik bir wireless anten işini görecektir rahat rahat. lap topun var wireless anteni lap topa bağlanması ile ilgilide bir başlık vardı geçen senelerde forumda araştırırsan bulabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • airties rt-205 modemin antenlerine aleminyum folyo sarsam sinyal biraz daha iyi yayılırmı bi faydası olurmu acaba ???
  • aliminyum folyoyu nereye sarıyosunuz antenin üstüne mi? aliminyum oluayı varda antenin üstüne sarılmıyor ki ..
  • bende yukarıda aleminyum folyo sar çekimi artsın die okudum sardım antenin üzerine dahada düştü çıkardım hemen.
    madem yapılacan bi pratik işlem var doğru düzgün anlatılsın bizde doğru olanı yapalım. ortaya kocakarı ilacı söyler gibi bişeyler söylenmesi yanlış.
    bilgiyi doğru paylaşın lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebel_blue

bende yukarıda aleminyum folyo sar çekimi artsın die okudum sardım antenin üzerine dahada düştü çıkardım hemen.
    madem yapılacan bi pratik işlem var doğru düzgün anlatılsın bizde doğru olanı yapalım. ortaya kocakarı ilacı söyler gibi bişeyler söylenmesi yanlış.
    bilgiyi doğru paylaşın lütfen.

en pratigi süt kutusunu V biçiminde kesiyorsun anten merkeze gelecek şekilde ayarlıyosun... mutlaka faydası oluyor..

forumda resimleri var.. aliminyum folyada sarıyorlar ama ben en iyi verimi süt kutusundan ve hiç bir şey sarmadan aldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 20 Şubat 2009; 16:52:46 >
  • http://www.hepsiburada.com/edimax-ew7318usg-usb-2.0-mini-card-54m-hi-gain/productDetails.aspx?categoryid=103939&productid=bd71703

bende bu adaptörden var karşı binada arkadaşımdan bağlanıyorum , anteni güçlendirmek istedim ve dealextremden 9 db anten aldım anten bugün geldi fakat sonuç fiyasko çekim gücü 3 te birine düştü neden oldu anlamadım..
    quote:

Orjinalden alıntı: webkurdu47

Benim durumun aynısı. Ama sanırım yapabileceğimiz en iyi şey antenli bir USB Wireless Adaptör kullanmak ve güçlü bir anten takmak yada Access Point ürünlerini kullanmak olacak.Başka bir çözümü yok gibi görünüyor. Çünkü bir yazılımla veya ek bir donanım kullanmadan güçlendirme olmuyor.Ben laptopumda Usb adaptör kullanıyorum iyi de çekiyor ama 1-2 metre yer değiştirince gidiyor. Çünkü adaptörü pencereye yapıştırmış durumdayım. Başka internetlere başka yerden girebiliyorum (Wep hack ile) ama 4mbps hız bana daha çok lazım olduğu için sadece dediğim yerden girebiliyorum. Ama sanırım senin için Access Point ürünleri daha uygun. Bu ürün dediğin yerden gelen sinyali alıp ,bir köprü gibi, iç mekanda 100 dış mekanda 300 metreye kadar rahat bir şekilde sinyali aktarabiliyor.

• Ben de aynı şeyi çözmek istiyorum.
    Laptop MSI. İçini açıp anten çıkışlarından çevirici uzatıp anten takmaktansa aşağıdaki resimdeki usb wireless dongle'dan alıp laptopun donanımını iptal edip bunu kullansam nasıl olur? Anteni değiştirmek gerekir mi?
  • en kolay seçimin usb dongle alıp uzun bir usb kabloyla cama yakın bir yere yerleştirmen hocam. ebayde satılan rtl8187 çipsetli 5 dbi antenli cihazlar 20-30 dolar arasında. çok verimli olduğunu söyleyebilirim. ben bu şekilde kullanıyorum zaman zaman.
  • Mesela şu linkteki işimi görür mü?
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20160

Bi de bende router var. Wan girişi ile modem çıkşını bağlayınca kablolu modemi kablosuza çevirmiş oluyorum. Peki bunu köprü gibi kullanabilir miyim?
    Camın önüne koyup başka bi wireless'i alsa ve ben de bunun aldğı wireless sinyali kendi laptopumla diğer odadan kullansam mı? Anlatabildim mi bilmiyorum ama... :)

Router'ım da şu:http://www.kont.com.tr/tr/urunler_detay.asp?ID=ROUSNT00001

Bağlanmak istediğim wireless modem bende değil. Ona ayar yapamam. Şifresiz bir wireless ağı. Şu an ona bağlıyım ama pencere önünde oturuyorum. İstediğim yerde oturabilsem süper olacak.... :)))

• Tam olarak ürün önerisi olan var mı?

Yanlız wireless'i hiç görmüyor. Yani düşük sinyal bile yok
  • ev içinde alamadığınız sinyalleri, camdan anten sarkıttığınızda denediğinizde muhtemelen alacaksınız. Karşı binalardan yansıyan sinyaller eve giremiyor ama cama yakın yerlerde bir miktarda olsa yakalanabiliyor. Hiç sinyal yoksa denemeden bilinemez.
  • Başka önerisi olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.