Şimdi Ara

Wireless Kullanıcı Kısıtlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Airties RT-206 marka modemimi bir arkadaşımla ortak olarak kullanıyorum fakat diğer kullancıya sınır koymak komak istiyorum fakat beceremedim yardımcı olabilirmisiniz??

• sınır koymak istiyorum diyerek hızını limitlemek istiyorum diyorsan sahip olduğun modemde bu özellik yok.cici airties unutmuş bu özelliği veya gerek bile görmemiş.
  • evet limit koymak istiyorum modemin ayarlarında QoS menüsünün altında Trafik Sınırlandırma ve bant Genişliği Yönetimi seçenekleri var bunlardan yapacağımı düşünüyorum ama beceremedim nasıl olacak. CoS1den CoS6ya kadar download ve upload sınırları var fakat bunları seçtiğimde yani kendi bağlantımı Cos1 e diğer bağlantıyı Cos2 ye koyduğumda kendi hızımda sınırlanıyor. En azından doğru yoldamıyım bi fikir verirsenin sevinirim. Bide bu Cos sınırları 50000Kpbs değerinde ben karşı bağlantının hızını 10kb\s indrmek istiyorum 10a mı indiricem yoksa 1000e mi anlamadım:D Bu arada modemim Airties RT-206v1TT yeni modellerden .
  • qos bülümü belirli bi makinaya sınır koymuyor galiba sadece hızı belirli sınıflara ayırarak öncelik tanıyor...
  • AirTies'daki QoS özelliği sayesinde gelen trafiği sınıflandırıp, gerektirdiği servis kalitesine göre, seçeceğiniz servis sınıfına yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu sayfa yardımıyla, ilgilendiğiniz trafiği tanımlayıp, onu uygun gördüğünüz servis sınıfına yönlendirmek için gerekli ayarları yapabilirsiniz. Aşağıdaki gri alanlar trafiği ayrıştırmanız ve sınıflandırmanız için kullanabileceğiniz alanlardır. Bunlardan birini ya da birkaçını aynı anda kullanabilirsiniz. CoS alanı ise, bu tanımladığınız trafiğin hangi servis sınıfına eşleneceğini belirleyecektir.

AirTies değişik öncelikleri olan 6 servis sınıfı tanımlar: CoS1, CoS2, CoS3, CoS4, CoS5, CoS6 (en öncelikliden en az öncelikliye doğru). Bunların arasından CoS6 varsayılan servis sınıfıdır, QoS etkin değilken tüm trafik, QoS etkinken herhangibir trafik sınıfına uymayan trafik bu servis sınıfına girer.
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olun bu isteğim için bir program varmı yada modemimde böyle bir özellik varmı birbirimize girecez arkadaşımla:)
  • netlimiter kullanın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • netlimiter zaten kullanıyorumda amaç benim bilgisayarımı sınırlamak değil karşı bilgisayarı sınırlamak. Ayrıca adslnin parasını verende benim yani netlimiterı karşı bilgisayara yüklemek mantıklı gelmiyor bana.
  • Merhaba,
    Kullandığınız RT206 modemde IP veya MAC bazlı band genişliği sınırlama özelliği yok. Dolayısı ile istediğiniz sınırlamayı ilgili modemde yapmanız mümkün değil.
  • bilgisi olmayan arkadasların yorum yapmasına uyuz oluyorum.. bendede rt-206 war. ve istedigim paylasımcının upload ve download hızını istedigim düzeye cekebiliyorum... ornegin download 10 Kbps upload 5 Kbps.. tamamen bana kalmıs ve bunu modem ayarlarından yapıyorum.. Tek yapman gereken zahmet edip Bant Genişliği Yönetimi ni okuman ben bir kere okudum ve sınırlayabilecegim zaten orda yazıyor.. CoS6 lar sana ait.. up/down diğerleri senin ağımı kullanan paylaşımcılara ait.. bu kadar basit... kolay gelsin.. bilip bilmeden yorumlar yapmayın ltvn. yok air bunu unutmusta, yok bilmem nede wala okurken guldumxd
  • modem ile olmaz.bu model ile olmaz..netlimiter kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedman

modem ile olmaz.bu model ile olmaz..netlimiter kullanın

arkadasım kafanızmı güzel rt 206 war bende ben yapıyorum diyorum dier pc yanımda ya denıyorum hiz testine sokuyorum bu 109 la indiriyor o 1la indiriyor yine ben istersem 20 y le istersemde 100 le indiriyor ben ayarlıyorum modemden diyorum hala modemden olamz diyorsunuz..
    neyin kafasınız yasıyorsunuz çözemedimxd
  • quote:

Orijinalden alıntı: radef

quote:

arkadasım kafanızmı güzel rt 206 war bende ben yapıyorum diyorum dier pc yanımda ya denıyorum hiz testine sokuyorum bu 109 la indiriyor o 1la indiriyor yine ben istersem 20 y le istersemde 100 le indiriyor ben ayarlıyorum modemden diyorum hala modemden olamz diyorsunuz..

Huawei hd 521 ile bu işlemi yapabilir miyim? İncelediğimde mac adresine limit koyabiliyoruz. Ben şimdilik mac adresleme yapıp, modeme beş kişinin adresini kaydederek internet paylaşıyorum. Tüm kullanıcılar w-lan kullanıyor. Modem içinden w-lan hızını 4 Mbps yaparsam eğer, hepimizin hızı 4 Mbps oluyor. QoS sayfasında gönderme hızını 400 kbps yaptığıma hepimizin hızı 400 kbps oluyor. Benin istediğim ise şu; her mac adresine keyfimce ayrı ayrı hız vermek istiyorum. Bazı kişiler işi hoşnutsuzlaştırıyor. Bende herkese 3 Mbps verip, hattımı sağlıklı kullanmak istiyorum. Size uzak masa üstünün şifresini vereyim, bilgisayarıma bağlanın ve siz ayarları yapın. Bu iyiliği yaparsanız ben çok sevindereceksiniz. Siz yeter ki kabul edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

quote:

quote:

Huawei hd 521 ile bu işlemi yapabilir miyim? İncelediğimde mac adresine limit koyabiliyoruz. Ben şimdilik mac adresleme yapıp, modeme beş kişinin adresini kaydederek internet paylaşıyorum. Tüm kullanıcılar w-lan kullanıyor. Modem içinden w-lan hızını 4 Mbps yaparsam eğer, hepimizin hızı 4 Mbps oluyor. QoS sayfasında gönderme hızını 400 kbps yaptığıma hepimizin hızı 400 kbps oluyor. Benin istediğim ise şu; her mac adresine keyfimce ayrı ayrı hız vermek istiyorum. Bazı kişiler işi hoşnutsuzlaştırıyor. Bende herkese 3 Mbps verip, hattımı sağlıklı kullanmak istiyorum. Size uzak masa üstünün şifresini vereyim, bilgisayarıma bağlanın ve siz ayarları yapın. Bu iyiliği yaparsanız ben çok sevindereceksiniz. Siz yeter ki kabul edin.

Senin modemde biraz araştırdım fakat sınırlama dedigin gibi sanada yansıyor.. benim modemde sayfasında qqs de 6 farklı cos hız upload/download hızı war ve 6. si bana özel atanmıs zaten yukardad turkce olarak belırtıyor.. 6. si bana ait dier 5 i kullanıcılara ait sınırlamalar. ama senin modemde boyle bişi yoq. bende bunu kendı modemimi araştırarak ve firewall larını sırayla guncelleyerek(bazı guncellemelerde modem sayfasının arayuzundekı secenekler değişiyor) inceledim ve kendim keşfettim.. sanıyorum senin modemde boyle bişey yoq. gerçi en alttakı resim benim gerekli ayarları yapğtıgım sayfaya cok benziyor sunu denesene.. sıtede bi konu war sanırım onu sen acmıssın en alttaki resimdeki sayfayı ac ve hız kısıtlamalarının hepsini 10 yap kaydet ve adsl hız testi yap.. sonra hepsini 100 yap ve hız testini tekrar yap şayet hızda bi değişiklik olursa bana buradan yaz.. teamvieverden baglanip elimden geleni yapmaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radef -- 18 Ekim 2011; 23:29:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

quote:

quote:

Senin modemde biraz araştırdım fakat sınırlama dedigin gibi sanada yansıyor.. benim modemde sayfasında qqs de 6 farklı cos hız upload/download hızı war ve 6. si bana özel atanmıs zaten yukardad turkce olarak belırtıyor.. 6. si bana ait dier 5 i kullanıcılara ait sınırlamalar. ama senin modemde boyle bişi yoq. bende bunu kendı modemimi araştırarak ve firewall larını sırayla guncelleyerek(bazı guncellemelerde modem sayfasının arayuzundekı secenekler değişiyor) inceledim ve kendim keşfettim.. sanıyorum senin modemde boyle bişey yoq. gerçi en alttakı resim benim gerekli ayarları yapğtıgım sayfaya cok benziyor sunu denesene.. sıtede bi konu war sanırım onu sen acmıssın en alttaki resimdeki sayfayı ac ve hız kısıtlamalarının hepsini 10 yap kaydet ve adsl hız testi yap.. sonra hepsini 100 yap ve hız testini tekrar yap şayet hızda bi değişiklik olursa bana buradan yaz.. teamvieverden baglanip elimden geleni yapmaya çalışırım..

Güncellemeyi bilmiyorum, açtığım konuları derken ne demek istediniz anlamadım. Biz en iyisi bilgisayara bağlanaak bu işi halledelim. Resimden bahsettiniz ama ben anlamadım.

• wag320n model modem için yardımcı olabilecek varmı hız sınırlaması için
  • quote:

quote:

nasıl yaptığınızı anlatırmısınız acaba
  • http://www.teknikweb.net/kablosuz-agda-internet-hizini-sinirlayin.html

buraya bir gözat yalnız mod yazan yeri 802.11b ye getir. Bu ayar yeri varsa senin modemde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.