Şimdi Ara

Wireless Modeme kullanıcı eklemek münkünmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlerin bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. İş yerindeki wiresless modeme birden fazla kullanıcı eklemek mümkünmü? Oteller kafelerde oluyor bağlantı şifresiz ama bağlandıktan sonra oturum açmak için kullanıcı adı ve şifre istiyor. bunun için neye ihtiyacım var? yaklaşık 15 tane kullanıcı açıcam ve aynı anda bir kullanıcıdan sadece 1 kişi bağlanabilicek.
    Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Herkeze iyi forumlar.

• Aynen bunu ben de biliyorum. Çevreye ücretsiz wireless ağ yayıyorlar parasıyla kullanıcı adı ve şifresi veriyorlar. Girince şifreyi internete giriyor yoksa karşına bir index geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

Aynen bunu ben de biliyorum. Çevreye ücretsiz wireless ağ yayıyorlar parasıyla kullanıcı adı ve şifresi veriyorlar. Girince şifreyi internete giriyor yoksa karşına bir index geliyor.

nasıl yapıldığı hakkında bilginiz varmı?
  • HotSpot sistem kurmanız lazım, AP yada modem ile bunu yapamazsınız. Zyxel'in bunun için bazı cihazları var ama maaliyet konusunda ne kadar bütçe ayırdınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

HotSpot sistem kurmanız lazım, AP yada modem ile bunu yapamazsınız. Zyxel'in bunun için bazı cihazları var ama maaliyet konusunda ne kadar bütçe ayırdınız ?

Maliyet için bi bütçe ayırmadım yada yapmadım çok tutmucanı düşündüğüm için. tahmini ne kadar olur rakam.
  • Selamlar ;
    bu konu ile alakalı farklı makalelerdede yer vermiştim ama kısaca izah edeyim.

Hotspot yapısını sadece işletmeniz için kullanacaksanız yani 30 kullanıcı altında bir alan için düşünüyorsanız takribi maliyeti 100-150$ 'ı geçmemektedir. daha daha ekonomik çözümleride yok değil .

ürün olarak Mikrotik RB750UP ürünü başlangıç seviyesindedir yaklaşık 70-80$ civarındadır.

bu ürünle çözüm üretebilirsiniz. kurulumu yada kullanımı ile alakalı yerli yabancı onbinlerce makale bulunmaktadır. aynı zamanda ürünü aldığınız yerdende destek sağlayabilirler. ( wi.com.tr) destek veriyor.

kullanımı ve kurulumu oldukca basit ve etkili .

her kullanıcıya özel kullanıcı adı & şifre verebilirsiniz.
    her kullanıcıya özel zaman limiti tanımlayabilirsiniz ( 1 saat , 2 saat , 1 gün , 1 ay vs... )
    her kullanıcıya özel bandwidth limiti verebilirsiniz. (1 mbit , 2 mbit vs.. vs.. )
    aynı şekilde kullanım kotası verebilirsiniz. ( 1GB trafik gibi )

ilave olarak tüm bağlantıların loglamasını yapabilir , otellerdeki gibi kendinize özel arayüz hazırlayabilirsiniz. bu arayüz'e reklam alarak farklı bir gelir elde edilebilir :))

Mikrotik ürünleri 5-10.000 kullanıcı arasında farklı alternatifte çözümleri olan ürünlerdir. ve halihazırda en pahalı ürünü 1000$ civarındadır. ve bu 1000$ lık ürün ile rahatlıkla 3-5 bin kullanıcıya hotspot altyapısı oluşturabilirsiniz.
    yada günümüzde bir çok WISP ( Wireless Internet Service Provider 'ın ) yaptığı gibi birden fazla ADSL modemi birleştirip load balance ( yük paylaşımı ) arka tarafındada hotspot çalıştırıp bu işi ticari bir gelir haline getirebilirsiniz.

ticari olarak yapmak için bir takım lisanslar alınması gerekiyor ama 20-30 bin TL 'lik başlangıç bütçesi ile bu sistemler kurulabilmekte ve kendi kendini hızlıca büyütebilmektedir.

Saygılarımızla.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzmanmax

Selamlar ;
    bu konu ile alakalı farklı makalelerdede yer vermiştim ama kısaca izah edeyim.

Hotspot yapısını sadece işletmeniz için kullanacaksanız yani 30 kullanıcı altında bir alan için düşünüyorsanız takribi maliyeti 100-150$ 'ı geçmemektedir. daha daha ekonomik çözümleride yok değil .

ürün olarak Mikrotik RB750UP ürünü başlangıç seviyesindedir yaklaşık 70-80$ civarındadır.

bu ürünle çözüm üretebilirsiniz. kurulumu yada kullanımı ile alakalı yerli yabancı onbinlerce makale bulunmaktadır. aynı zamanda ürünü aldığınız yerdende destek sağlayabilirler. ( wi.com.tr) destek veriyor.

kullanımı ve kurulumu oldukca basit ve etkili .

her kullanıcıya özel kullanıcı adı & şifre verebilirsiniz.
    her kullanıcıya özel zaman limiti tanımlayabilirsiniz ( 1 saat , 2 saat , 1 gün , 1 ay vs... )
    her kullanıcıya özel bandwidth limiti verebilirsiniz. (1 mbit , 2 mbit vs.. vs.. )
    aynı şekilde kullanım kotası verebilirsiniz. ( 1GB trafik gibi )

ilave olarak tüm bağlantıların loglamasını yapabilir , otellerdeki gibi kendinize özel arayüz hazırlayabilirsiniz. bu arayüz'e reklam alarak farklı bir gelir elde edilebilir :))

Mikrotik ürünleri 5-10.000 kullanıcı arasında farklı alternatifte çözümleri olan ürünlerdir. ve halihazırda en pahalı ürünü 1000$ civarındadır. ve bu 1000$ lık ürün ile rahatlıkla 3-5 bin kullanıcıya hotspot altyapısı oluşturabilirsiniz.
    yada günümüzde bir çok WISP ( Wireless Internet Service Provider 'ın ) yaptığı gibi birden fazla ADSL modemi birleştirip load balance ( yük paylaşımı ) arka tarafındada hotspot çalıştırıp bu işi ticari bir gelir haline getirebilirsiniz.

ticari olarak yapmak için bir takım lisanslar alınması gerekiyor ama 20-30 bin TL 'lik başlangıç bütçesi ile bu sistemler kurulabilmekte ve kendi kendini hızlıca büyütebilmektedir.

Saygılarımızla.

Çok teşekkür ederim emeğine ve eline sağlık aklımdaki bütün sorulara cevap verdin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulukan

quote:

Aynen bunu ben de biliyorum. Çevreye ücretsiz wireless ağ yayıyorlar parasıyla kullanıcı adı ve şifresi veriyorlar. Girince şifreyi internete giriyor yoksa karşına bir index geliyor.

bilmiyorum ben de bu konuyu araştırıyordum şayet bulursam süper olacak ama net bir bilgi yok nette
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ulukan

quote:

bilmiyorum ben de bu konuyu araştırıyordum şayet bulursam süper olacak ama net bir bilgi yok nette

Selamlar ;
    yukarıda izah ettik detaylı olarak sanırım gözden kaçtı .

saygılarımızla.

• Yukarıda yazdık zaten istediğiniz şeyleri ama ek olarak radius sunucu konusunu da araştırabilirsiniz.
  • kumandan 'ında belirttiği gibi bir radius server oluşturarak bunu yönetecek yazılım olarak radius manager yazılımı var dmasoft 'un bu ürün ile birlikte mikrotik ürününü tam senkronize çalıştırabiliyorsunuz . bu sayede 100 'lerce mikrotik cihazı ile farklı illerdeki yada semtlerdeki mikrotik hotspot uygulamalarınızı tek noktadan yönetebilirsiniz. aynı şekilde reklam yapmak isterseniz bunuda yönetebilirsiniz.

raidus bu aşamada işin kullanıcı aktif / pasif durumunu , Trafik limiti belirlemesini ( sadece veritabanında limitleri kayıt eder ve mikrotiğe bildirir. limitlendirmeyi mikrotik yapar )
    reklam metinlerinin muhafaza edilmesi ve kontrol edilmesi durumlarını yönetmektedir.
    radius manager yazılımını aldığınızda bunun muhasebe takibinide gerçekleştirebilirsiniz ( aylık faturalandırma , saatlik hesap oluşturma gibi kombinasyonları yapar )

tşk.
  • yani arkadaşlar bu üründen daha ucuz yolu yokmu anlamak istediğim nanostationm2 cihaz var bununla şifresiz yayın yapacagım ve insanlar bağlandıgında kullanıcı adı şifre ekranı gelecek tabiki o sayfayı istediğim gibi editleme olanagıda olacakmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygokhan37

yani arkadaşlar bu üründen daha ucuz yolu yokmu anlamak istediğim nanostationm2 cihaz var bununla şifresiz yayın yapacagım ve insanlar bağlandıgında kullanıcı adı şifre ekranı gelecek tabiki o sayfayı istediğim gibi editleme olanagıda olacakmı

bahsettiğiniz özellik için mikrotikten başkası görmez sanırım
  • arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. biz en fazla 20 kullanıcılı kullanıyoruz bunun için gereken ne ucuz yollu bir sistem önerisi verebilirmisin. elimizde nanostation m2 var ve 2 adet tplink wa901-nd-v3
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.