Şimdi Ara

Wireless sorunu ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
19.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikinci el bir iphone aldım herşeyi çalışıyor.Tek sıkıntım wireless çalışmadı herşeyi denedim.Wireless olan bir yere gittim şifresini herşeyini biliyorum.Şifreyi girdiğim halde ağa bağlanamıyor hatası veriyor.Şifreyi yanlış girmeme olanak yok sadece sayı kombinasyonu var.Eğer iphone üzerinden ip elle verince ağa bağlanamıyor diyor tekrar deneyince bağlanıyor sonra 5sn içinde bağlnatı kayboluyor.Ağa bağlanırken sor'u açtım safari açınca bağlantıyı gördüm ordanda denedim olmadı sorun ne olabilir iphone wireless çalışmıyormu çalışmıyorsa nasıl wireless bağlantıları görüyor bu konuda yardıma ihtiyacım var önerilerinizi bekliyorum tşkler....

• İphone'lar WEP şifreleme kullanan wireless modemlerle bağlantı sorunu yaşayabiliyor. Ben eskiden evdeki modemimde WEP şifreleme kullanıyordum ve bir türlü bağlanamıyordum. Şifreyi WPA'ya çevirince sorun çözüldü. Eğer sende evdeki modeminle kullanmak için soruyorsan bunu deneyebilirsin.
  • 60-Wİ- Fİ YOK ÇÖZÜMLERİ

Wi- Fi PROBLEMİ YAŞAYANLAR İÇİN ÇÖZÜMLER

"Sunucu bulunamıyor" ifadesi, evden veya herhangi bir yerden daha önceleri bağlanıyorsanız, müsterih olunuz ki telefonunuzda hiç bir sorun yoktur.

* Bağlandığınızı sandığınız modem'de çifte güvenlik önlemi alınmış olabilir.mac no güvenliği konulmuşsa şifreyi de bilseniz bağlanamazsınız. mac no güvenliğinin kalkması gerekiyor.Ya da IPhone'da yazan mac no'yu modeme tanıtacaksınız ki bağlanasınız.

* Kimi zaman, sadece pda' larla çalışanların sipariş almak vs için kullandıkları işyerlerinde bu tip kablosuz ağlar kuruluyor. Bunlar sadece kablosuz ağ olarak görünür ama internet çıkışı yoktur.IPhone, Sadece bağlanmış görünür.Hareket olmayınca da bereket olmaz :)

* Wi Fi'ye bağlı olduğunu gören ama safari'den vs sayfa açılmıyor diyen kullanıcılar, modem'de Wireless açıkken illaki internet olacak diye bir kaide yoktur. :)

* Bu sözde sorun olan durumun, IPhone' la veya kişiyle alakalı bir sorun değil,sadece modemle ilgili bir problemdir. Bağlanamıyorsanız dert edinmeyin :)

* Şifreyi girdiğinize eminsiniz ama yine de Wi Fi'ye bağlanamıyorum diyorsanız, Klavye'de "SHİFT büyük-küçük harf duyarlı buton" tuşunu normal olarak kullanıp kullanmadığınızdan emin olunuz.Eğer hala bunlara rağmen şifrenizi dogru yazdığınıza eminseniz,bu sefer de modem'den uzakta olabileceğinizi varsayarsak.aldığınız sinyal zayıf gelmiş olabilir.

* Wi Fi'ye bağlıyım ama sürekli bağlantım kopuyor diyorsanız,o zaman da sorun yazılımsaldır.

* Evde ya da işyerinde bunun sıkıntısını çekenler için, mac filtresini kapatıp tüm kullanıcıların bağlanması seceneğini seçerek, gerekli güvenliği sağlayacak tür şifreleme yapınız.

* Sadece normal şifrelemeyle de bağlantınızı koruyabilirsiniz.Kablosuz modeminize en az 8-10 karakterli,büyük küçük harf duyarlı "rakam da olabilir" şifre veriniz.

* Dışardaki "ttnet" Wi Fi bağlantılarına girebilmek için, normalde bize verilen ADSL kullanıcı adı ve şifrelemeyi girerek,interneti kullanabiliriz. Tabi ki o zaman da cepten yemiş oluruz ama "EDGE" Telefon üzerinden bağlanmaktan iyidir :)

* Başka bir durum da şöyle olabilir ki bu en son çözüm yoludur.Baseband zarar görmüş olabilir veya commboard yada anten değişimi gerekebilir.Yine bir başka hata, repair needed hatası varsa çözüm yine
    commboard değişimi olacaktır.

* Ayrıca farklı bir Wi Fi bağlanamama sorunu ki ben yaşadım.
    Daha önce aynı Wi Fi'den bağlandığım halde 2 gün sonra ne yaptıysam internete giremedim hep sunucuyu bulamadı diyordu.Ben de DNS adreslerini değiştirdim ve bu sıkıntıyı boşa çektiğimi gördüm.Bir tıklamayla onca sıkıntı sona erdi.

• sadece tek bir modememi bağlanamıyorsun yoksa genel olarak tüm modemleremi bağlanmıyor?
  • size yaptığım şeyleri anlatayım benim kablosuz modemim yok
    1. müşterimin modemine bağlanmayı denedim şifre sayı kombinasyonu laptop kablosuza giriyor iphone girmiyor
    2. iphone olan bir arkadaşımın şirketine gittim onun iphone hiç bir özel ayar yapmadan şifreyi girince bağlanıyor aynısını ben deniyorum bağlanmıyor
    3. laptoptan özel bağlantı oluşturup bağlanmayı denedim bağlanır gibi oluyor bağlantı kopuyor.
    4. edgeyi kapadığım halde edge kendi kendine açılıyor kablosuz ile edge aynı anda çalışmasımı problem yaratıyor acaba

bu arada benim iphone çökmüştü apple sitesinden 1.1.4 versiyonlu dosyayı indirdim kurdum ziphone ile do it yaptım sonra gerekli ayarları yapıp iphone pc suite ile usb aracılığıyla program yükledim hiç bir sorunum yok tek sorun wireless çalışmaması
    wireless konsol kullanarak denetleyecebileceğim bir komut varmı acaba driver sorunu olabilirmi? teknik konuda bilgim iyidir windowsta dosta iyiyim eğer sorun yazılımsal değilse tek çare donanım sorunu olarak düşünüp commboard'nımı değiştirmem gerekecek (onun fiyatıda yüksekmiş diye duydum) aklıma takılan donanımsal olsa wireless teki ağları hiç görmez ama görüyor sadece bağlanamıyor sanki driver sorunu gibi... acaba ziphone ile do it yaptığımızdamı driverda sorun yaratıyor olabilirmi?

bir sorun daha yaşamıştım onu çözdüm fotograf çektiğimde fotograf klasörüne atmıyordu boş boş çekiyordu bende dcim klasörünü sildim sorun çözüldü(bu sorunuda aslında ben yanlışlıkla yaptım :) iphone pc suite ile pcden iphone resim atınca bu sorun ortaya çıktı)

verdiğiniz cevaplar için tşkler...
    quote:

Orjinalden alıntı: jony_depp

sadece tek bir modememi bağlanamıyorsun yoksa genel olarak tüm modemleremi bağlanmıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikretba -- 8 Temmuz 2008; 9:45:38 >

• kardeş bende de aynı problem war.ewdeki agımın sifresini dogru giriyorum 2 gün once baglanıyrdu simdi baglanmıyo deli ediyoo beni her seferinde sifre soruyo sifreyi dogru girmeme ragmen ip almıyo modemden ama baglıymıs gibi gorunuyor
  • Geçen ben de şirketten Wi Fi bağlanmak istedim.Şifreyi görevli arkadaşa yazdırdım sinyal geldi ama bağlanamadım.Şifre yanlış olsa zaten ikaz eder.Şifre doğru,bağlandığına dair sinyali de görüyorum ama bir türlü Safari'ye giremiyordum.2 gün neden ve niçinlerini araştırır ken DNS ayarlarını değiştirmek aklıma geldi. Önce 208.67.222.222 yazdım ve akabinde hemen bağlandı.Sizler de mevcut DNS'yi değiştirip bunlardan birini yazarsanız belki sizin de sorununuz DNS ile ilgili olabilir.İkinci DNS: 212 175 13 113
    Uygulayıp sonuçlarını yazarsanız sevinirim.
    Ayrıca, 1.1.4 Cookie Fix..................İnternette şifreleri hafızaya alıyor.
    Bilginiz olsun.
    Sources: iappcat.com/r/24330
    Katagori: Haberci_Program_Oyun

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 9 Temmuz 2008; 12:39:48 >
  • dnsleri denedim olmadı :( aynı iphone'dan olan arkadaşım bağlanıyor aynı ağa ben bağlanamıyorum görüyor ağları anlamnış değilim bağlan diyince niye bağlanmıyor şifreyide doğru giriyoruz anlşamadım ateşimi var banamı gıcıklık yapıyor
  • Ayarlar / Kablosuz Ağ / Bağlanacağın Wi Fi sinyali / DNS'leri bir kez daha değiştir ve Altta Yenile butonu var ona birkaç kez bas.Cihazını kapat aç bağlanması lazım.Bu arada arkadaşının Wi Fi üzerinden bağlandığına emin misin? Edge üzerinden bağlanıyor olmasın sakın?
    Edge ayarlarınızı da bir kontrol eder misiniz?Belki o Edge'den bağlanıyor olabilir. Eğer Edge üzerindenbağlanmıyorsa,o cihazın üzerindeki DNS ayarlarını girip öyle deneyin.
    Onun ki bağlanıyor ama senin ki bağlanmıyordiye bi şey olamaz. Çünkü fazla bir ayar gerektirmiyor DNS lerden başka.
  • edge olmadığına eminim çünkü onun telefonunu ben aldım kablosuz ağı bulup şifreyi kendi elimle yazıp wireless bağladım aynı işlemi kendi telefonumla yaptım kablosuz ağı gördüm şifreyi girdim ağa bağlanamıyor hatası aldım.ben kırma işlemini kendim yaptım acaba kırma işlemi sırasındamı sorun yaşadım kırma işlemi donanım driverlerini bozarmı?
    yaptıklarımı anlatayım bu siteden görerek yapmıştım
    1. iphone ziphone ile 4.aşamayı seçip herşeyi sildim.
    2. apple sitesinden 1.1.4 versiyonunu indirdim(160mb) itunes programı ile shift'e basıp Restore tıkladım ve indirdiğim dosyayı seçtim.
    3. bu işlem bittikten sonra ziphone(2.6 versiyonu) ile 1.aşamayı seçtim (do it) sonra telefon açıldı herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Sonra türkçeleştirme işlemini yaptım

acaba diyorumki iphone gene sıfırlayıp ziphone'la kırma işlemini yapmadan kablosuz ağa bağlamayımı denesemmi böyle büyük bir maceraya girmeden görüşlerinizi almak istiyorum

birde bossprefs yükledim edgeyi kapıyorum telefon sim kilit şifresi istiyor şifreyi giriyorum 5 sn sonra edge gene açılıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

Ayarlar / Kablosuz Ağ / Bağlanacağın Wi Fi sinyali / DNS'leri bir kez daha değiştir ve Altta Yenile butonu var ona birkaç kez bas.Cihazını kapat aç bağlanması lazım.Bu arada arkadaşının Wi Fi üzerinden bağlandığına emin misin? Edge üzerinden bağlanıyor olmasın sakın?
    Edge ayarlarınızı da bir kontrol eder misiniz?Belki o Edge'den bağlanıyor olabilir. Eğer Edge üzerindenbağlanmıyorsa,o cihazın üzerindeki DNS ayarlarını girip öyle deneyin.
    Onun ki bağlanıyor ama senin ki bağlanmıyordiye bi şey olamaz. Çünkü fazla bir ayar gerektirmiyor DNS lerden başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikretba -- 12 Temmuz 2008; 12:04:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fikretba

edge olmadığına eminim çünkü onun telefonunu ben aldım kablosuz ağı bulup şifreyi kendi elimle yazıp wireless bağladım aynı işlemi kendi telefonumla yaptım kablosuz ağı gördüm şifreyi girdim ağa bağlanamıyor hatası aldım.ben kırma işlemini kendim yaptım acaba kırma işlemi sırasındamı sorun yaşadım kırma işlemi donanım driverlerini bozarmı?
    yaptıklarımı anlatayım bu siteden görerek yapmıştım
    1. iphone ziphone ile 4.aşamayı seçip herşeyi sildim.
    2. apple sitesinden 1.1.4 versiyonunu indirdim(160mb) itunes programı ile shift'e basıp Restore tıkladım ve indirdiğim dosyayı seçtim.
    3. bu işlem bittikten sonra ziphone(2.6 versiyonu) ile 1.aşamayı seçtim (do it) sonra telefon açıldı herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Sonra türkçeleştirme işlemini yaptım

acaba diyorumki iphone gene sıfırlayıp ziphone'la kırma işlemini yapmadan kablosuz ağa bağlamayımı denesemmi böyle büyük bir maceraya girmeden görüşlerinizi almak istiyorum

birde bossprefs yükledim edgeyi kapıyorum telefon sim kilit şifresi istiyor şifreyi giriyorum 5 sn sonra edge gene açılıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

Ayarlar / Kablosuz Ağ / Bağlanacağın Wi Fi sinyali / DNS'leri bir kez daha değiştir ve Altta Yenile butonu var ona birkaç kez bas.Cihazını kapat aç bağlanması lazım.Bu arada arkadaşının Wi Fi üzerinden bağlandığına emin misin? Edge üzerinden bağlanıyor olmasın sakın?

Ayarlar/Genel/Sıfırla/Bütün ayarları sıfırla/Bütün içerik ve ayarları sıfırla
    BUnları yaptıktan sonra cihazınızı kapatıp bi daha açın ve yukardaki " 208.67.222.222 - 212 175 13 113 " DNS ayarlarını girin tekrar bağlanmayı deneyiniz.Bağlanmaması için bir sebep yok. Ayrıca,yedeğinizi almayı unutmayınız.
    Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra hala bağlanamıyorsanız,o zaman Restore kaçınılmazdır.Restore işlemini bizim tarif ettiğimiz gibi yaparsanız hem daha kolay hem de emin olalım.İmzamdaki linkte 1. sayfada ne yapacakların mevcut tur.
    Siz başka Wi Fi'ye bağlanabiliyor musunuz peki? yoksa sadece o Wİ Fi' ye mi bağlanamıyorsunuz?
    Sonucu yazarsanız sevinirim.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 12 Temmuz 2008; 13:05:27 >

• bende de aynı problem oldugunu hep soyledm.uzunn zamandır bakamıyordum.simdi hepsini tek tek deneyip haber vericem.baha hocam adım adım gidelim burdan birlikte nedersin?
  • Eğer daha önceden bağlandığın bir sinyal ise önce DNS numaralarını değiştir ve özellikle de yenile butonunu kullan.Ardından telefonu kafat aç ve öyle dene,bağlanması lazım. Bağlanmazsa diğer yöntemlere bakarsın.
  • denedim olmadı.ag ayarlarınıda sıfırladım.yine olmadı.simdi ne deneyelim?
  • baha hocam c "BÜTÜN İCERİK VE AYARLARI SİL " i seçtim yaptı ama hala baglanmıyor wifi ye yine aynı sorun dewam ediyor.agı buluyor görüyor.agı seciyorsun sifreyi giriyorsun.sifreyi kabul ediyor ag baglantısının yanında tik cıkıyor.baglı gorunuyor yukarıda wifi işareti cıkmıo we ip almıo....şimdi restore mi edelim?
  • Senin evdeki Wi Fi mi bağlanamadığın?
    Şifrelerini bi kontrol et istersen.
    Ya da sakin kafayla dikkatlice yazmayı dene.Büyükküçükharf duyarlıdır biliyorsun.Bi hata yapıyor olmayasın.Evde Lap top var mı? Bi de onunla şifreni dene bakalım çalışıyor mu?
    Yani kendi şifrenden emin ol bi kere.
    Bağlanmamıs için bir neden yok.Cihazı kapat aç ayarları yapınca bu işe yarar.
    Bence pes etme devamet bağlanacaktır mutlak.
  • denedimm olmadıı...hocaammm simdi Refurbish yapıyrummm.....korkuyorum yarısına geldi heycanla beklyrm
  • oleyy oldu baha hocamm komplee restore ettim olduuu..cokk tesekkur ederim wireless e geri kawustum....bu sorunu da cozduk baha hocamın sayesinde
  • iphone'nu yeni aldım fakat bendede aynı sorun var (wireless) nasıl hallederim yardımcı olursanız sevinirim
    ağı görüyor fakat kopuyor bir türlü baglanmıyor
  • baha40n arkadaşımızın imzasındaki linki kullanarak yenidne yüklersen sorunun çözülebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: deagonmk

iphone'nu yeni aldım fakat bendede aynı sorun var (wireless) nasıl hallederim yardımcı olursanız sevinirim
    ağı görüyor fakat kopuyor bir türlü baglanmıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.