Şimdi Ara

Wisp Özellikli Outdoor Router Önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni eve taşındım ama altyapı sorunu nedeniyle eve internet bağlatamadım 2 aydır uğraşlarım sonuçsuz kaldı. TT da ilginenen yok. Neyse Arka Sokakta arkadaşım oturuyor. daha önce oturduğum yerde de aynı sorun vardı ama hemen yan binaydı tenda n301 vardı ama belirli süre çalıştıktan sonra yavaşlama ve internet çekmeme gibi sorunlar yaşıyordum sonradan everest EWR-521N4 aldım çok memnundum.

Şimdi EWR-521N4 ile deneme yaptık 16 mbit interneti 3-4 mbit arası hız alıyorum stabil ama daha iyi stabil hız almak istiyorum. bu yüzden balkona outdoor olanlardak almak istiyorum.

Detaylı kurulum yapamam o yüzden en güzel WISP özelliği olan cihazlar lazım.

Mesafe 250-300 metre rahat var gibi

Araştırmalarıma göre ucuzdan pahalıya

Everest ewn 208poe - yorumlar pek iyi değil ve hiçbir db yada kilometre bilgisi yok ama daha EWR-521N4 baya stabil olunca düşünmedim değil

Tenda o3 - aslında 12 km diyor açık alanda fiyatıda makul 285 tl ama Daha önce Tenda n301 kullandığım için acaba bu da kötü çıkarmı

CPE210 - 5 km diyor ama internette yorumlar bir iyi bir kötü

CPE220 - 12 km diyor tenda gibi ama dediğim gibi tp-link yorumlar nedense kötü

Başla wisp özelliği olan cihaz varsa onlarda olur

Aslında mikrotik ve ubiquite var ama araştırmalarım sonucu onlarda wisp yokmuş yani biraz profesyonel yardım almak gerekiyor kurmak için o kadar sıkıntıya girmek istmeiyorum kurulumu basit olmalı ki daha sonra da kullanayım.

tavsiyelerinize açığım bu hafta bi cihaz alacağım mecburen

• tenda iyidir tp-link kalitelidir yazılımından kaybediyor outdoor aletler biraz karşık olur buda kullanmayı beceremeyenlerin kötülemesine neden olur...
  • bende tenda 03 alayip geceyim mi diye düşünüyordum. sanırım bütçemi düşünüp onu alacağım

edit:
    son dakika karar değiştirip cpe220 aldım. elime geçince tecrübelerimi yazarım

edit2: cpe220 aldım. ertesi gün iade ettim sebebi şu. bu tarz noktadan noktaya cihazlar tek başına neredeyse hiçbir işe yaramıyor. ben wisp olarak sadece alıcı modunda kullandığım için arkadaşın modemi pencere koyduk tam ona doğru çevirdik elimdeki everest ewr-521n4 ile aynı performans verdi hatta cpe220 sanırım panel antenleri olduğundan bir milim kaymada bile hız hemen düşüyor ama everest ombi antenli sanırım o yüzden etkilenmiyor bile.

sonuç olarak wisp yada repeater sadece alıcı modunda kullanacaksanız boşuna fazla para vermeyin. verici cihazın kapatır artmadigi sürece hiçbir faydası yok. 400 liralık cihazı arkadaşıma hediye edecek değildim o yüzden iade ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinex -- 21 Mart 2020; 18:53:25 >
  • Çoğu wisp in kullandığı mikrotik markasını tavsiye edebilirim arayüzü biraz karışık gelebilir.

Mikrotik tarafında RBDisc-5nD modeli işini görecektir büyük ihtimalle. Ürün temini ve kurulumu için benimle iletişime geçebilirsin

Ürün linki :

• mikrobik ve ubiquite çok güzel cihazlar ama bana göre profesyonel kalıyorlar demo sayfasından inceledim yapamam ayarlarını malesef
  • robinex kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Mikrotik SXT veya sxtsq serileri işinizi fazlasıyla görecektir. Tam F/P cihazılarıdır.(quick set menüsü ile çok kolay ayarlama yapabilirsiniz.)

Ubiquiti ile ise arayüz olarak çok çok rahattır.

Şahsi görüşüm bu iki markanın ürünleri dışında alacağınız ürünler sadece maceradan ibaret olacaktır. Bu cihazları 1 kere takarsınız 1 daha bakmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.