Şimdi Ara

Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.111
Cevap
21
Favori
127.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ Bögüalp, kardeşim zaten ben de farkına varıp yukarıda belirttim karşılaştırmanın anlamsız olduğunu. Benim amacım aslında o skillin OP olduğuna dikkat çekmekti, yanlış ifade ettim kendimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABomb -- 28 Nisan 2012; 23:51:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABomb

@ Bögüalp, kardeşim zaten ben de farkına varıp yukarıda belirttim karşılaştırmanın anlamsız olduğunu. Benim amacım aslında o skillin OP olduğuna dikkat çekmekti, yanlış ifade ettim kendimi.

Tamamdır o zaman hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bögüalp

quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

Beyler Wizard' da Disintegrate + Volatility gibi bir skill ile % 375 Aeo hasar verirken, bizm sacrifice dog skillinin % 275 hasar vermesi biraz garip değil mi? Hem de Disintegrate Arcane Power olduğu müddetçe kullanılabilirken

Edit : Wizard' ın skillinde % 35 şans faktörü varmış, yani her skilli kullandığınızda % 395 hasar vermiyor ama yine de bana fazla op geldi skill.

Runele yetenekle runesüzü karşılaştırırsan ezik kalır tabi :)

Sacrifice'ye Next of Kin'i özelliğini eklersen %35 şansa köpeği kaybetmemiş olacaksın örnek olarak. Veya her sacrifice için %5 hasar arttrıran var en son seviyede.
    Ve sacrificeı adamları görmeden de kullanabilirsin, duvar yada engellerin arkasından ama Wizard ın efektif kullanabilmesi için görsel temas halinde olaması lazım sürekli, ağaç dalına bile çarpsa çok değerli Arcane Energy boşa gidecek. Disintegrate su gibi yakıyor zaten.

Tek tek skilleri karşılaştırmak pek mantıklı değil tabi, karakterlerin oynanış şekilleri farklı sonuçta.
    WD ile 5-6 köpeği saniyeler içinde patlatabileceksin mesela ama Wizardda şans yüzüne 10 saniye gülmedi mi yedin dayağı.

Eklenti: Ayrıca Wizardın aoesi daha küçük alanlı, biri 8 yard öteki 12.

Hocam ben de bu karşılaştırmaya anlam veremedim ama yine de yazayım:

-Disintegrate uzak mesafeden de etkili olan bir skill, sacrifice kullanmak için zombie dogların yanımıza sokulması gerekecek. Teleport+Disintegrate varken Wizard'ın yaklaştıracağını sanmıyorum pek.

-Disintegrate arcane power harcıyor evet ama cooldown'ı yok. Arcane power regeneration yerinde olursa gayet seri kullanılabilir. Zaten 20 arcane power harcıyor, fazla sayılmaz. Sacrifice'da cooldown yok ama zombie dogların cooldown'ı 1 dakika...

-WD ile 5-6 köpeği nasıl patlatıyoruz hocam; 3 köpek var, %35 şansla patladıklarında yeni bir köpek çıkarma ihtimalini göz önünde bulundurursak -ki %35 = 1/3 yaklaşık- 4 köpek patlatabilir WD. Ha %35 ihtimal hepsinde birden tutabilir ama bu istisna olur...

Yani bu karşılaştırma bence de biraz enteresan ama sizin cevabınızı görünce yazma ihtiyacı duydum

Birkaç günlük aradan sonra mıntıkaya döndüm sevgili daktırzadeler. Redhack henklemiş vs derken bir sürü iş çıktı gelince.

Öncelikle Sacrifice aslında anlaşıldığından daha güçlü daha fantastik bir yetenek. Her köpek başına %275 vurur. 4 köpek varsa 4 x 275 = %1100 weapon damage. Şans yok , hiç bir faktör yok kodun mu patlar.

Eğer PvP den bahsediyorsak teorik olarak köpeklerden çekinmeyen bir wizardın üzerine 4 köpek salan köpekçi hekim gibi bir build(Zombie Handler 4 köpek) ile %1100 yapıştırır. Instant.

Pve açısından 60 sn cd li zombie dog cd dolunca, sacrifice eğer zombie d yi cd ye sokmassa instant nuke için 2 x %1100 = %2200 weapon damage. Sacrifice > Summon Zombie Dawgs > Sacrifice.

Köpeklerin kendi aisi olduğundan ve her zaman yaratıklarla iç içe olduğundan bunun ne kadar devasa bir patlama olduğunu belirtmeme gerek yok.

Böyücüler gibi düşük bir alt sınıfla karşılaştırmayın kendinizi Daktırlarım.

Bknz Sacrifice Tooltip : "Banish your Zombie Dogs and cause them to explode, each dealing 275% of your weapon damage as Physical to all enemies within 12 yards."

Eğer yazdığından farklı bir türde cast ediliyorsa o zaman enteresan.

Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)
    =

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 29 Nisan 2012; 19:03:51 >

• Kagore doktorum hoş geldin, şöle belirtmek isterimki Sacrifice' da her bir Zombie Dog' u tek tek patlatma yok, yani sacrifice' a bastığın zaman 4 köpecikte aynı anda patlıyor. Durum böyle olunca, mesela skilli " For the Master " rune ile kullandığımızda 6202 * 4 = 24808 hp veriyor ve bu hp ihtiyacımızdan çok fazla ise , dogları boşu boşuna patlatmış olabiliyoruz.
  • quote:

Kagore doktorum hoş geldin, şöle belirtmek isterimki Sacrifice' da her bir Zombie Dog' u tek tek patlatma yok, yani sacrifice' a bastığın zaman 4 köpecikte aynı anda patlıyor. Durum böyle olunca, mesela skilli " For the Master " rune ile kullandığımızda 6202 * 4 = 24808 hp veriyor ve bu hp ihtiyacımızdan çok fazla ise , dogları boşu boşuna patlatmış olabiliyoruz.

Selamlar Daktır Abomb. Yukarda belirttiğim üzre o rune ile heal açısından belki boşu boşuna olabilir şayet dps açısından fevkalade. %1100 weapon damage üstüne eğer doglarda cd yoksa 2-3 saniye içinde %2200 weapon damage. Pvpde her alt sınıf ağlar böyle bir olaya. Zaten köpekler birde adamları kovalarsa pek fena .

Dps açısından Provoke the pack ile %20 dps boost aldığını varsayarsak ve elinde summon zombie dawgs cdsi bitmiş ise %20 boost ile ikince patlama %1100 ün üstüne çıkabilecek kadar seksi.

edit : Hatta 2. sacrifice dmg buff ile 1.sacrifice dmg buff ile stacklanacaksa %40. Aböv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 29 Nisan 2012; 19:09:28 >

• Klasik bir Blizz anektodu olan ; Oyunun çıkışından sonra diğer class lara göre gücü ve avantajı yüksek kalan kısma ilk veya ikinci yama ile müdahale edilip avantajı alınır Veya diğer sınıflara göre zayıf kalan sınıfa extra buff vs verilip eşitlenir hatta öne çıkarılır.

Sacrifice ı demoda bol bol denedim ve kullandım zannediyorum kapsadığı alan itibari ile bahsi geçen zararlara ulaştığını gözle tespit edemedim,Wd bazı özelliklerinin abartılı olduğunu ve ilk yada ikinci yamada müdahale edileceğini yada "range" özelliklerinin kısıtlanacağını düşünüyorum.
  •  Witch Doctorların toplanma noktası (Feel'da voodoo)

Kurbağalar şahane görünüyor...

• DIII ihtimalleriyle güzel...
    Tüm hesapları yaparsın, iki skilli birden kullanırsın ve ekranda ufacık bi'yazı beliriverir:
    DODGED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layneth -- 29 Nisan 2012; 22:58:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: layneth

DIII ihtimalleriyle güzel...
    Tüm hesapları yaparsın, iki skilli birden kullanırsın ve ekranda ufacık bi'yazı beliriverir:
    DODGED

8 dodges out of 8 explosions ?

• Merhaba Daktırlar, kendi çapımda karaladığım WD Dot buildini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle build linki : http://us.battle.net/d3/en/calculator/witch-doctor#heSkjT!YZW!ZaaZZZ

Aktif Skiller :

--->Haunt + Consuming Spirit = Skili at ve 12 saniye boyunca unut + her haunt yiyen mob başına saniyede 155 hp yenileme .

--->FireBomb + Roll the Bounce = Firebomb' un hasar gücü az gözüksede Aeo olması ve seçtiğim rune sayesinde 2 kere sekecek olması kullanışlı gibi geldi, bu skill' in avantajı düşük mana cost, bu sayede locust swarm ve haunt yemiş moblara sınırsız şekilde sallıyabileceğim.

--->Locust Swarm + Pestilence = Bir başka Dot skilli, seçtiğim rune sayesinde aynı anda 2 moba birden atlayıp yayılıyor. Ayrıca haunt ile kullanıldığında etkili bir Dot skilli.

--->Gargantum + Restless Giant = Gargantumu koymamın amacı düşmanları oyalaması ve benden uzak tutması. Seçtiğim rune' un amacı ise elite bir mob çıktığında bana güçlü bir destekçi olması.

--->Mass Confusion + Devoluation = Mass Confusion CC skilli olması ve özellikle seçtiğim rune sayesinde zombie dog summon etmesi dolayısıyla favori skillerimden birisi. Çünkü Hem cc sağlıyor hem zombie dog için ayrı bir slot harcamamı gerektirmiyor. Bu rune u seçmemdeki asıl amaç, Zombie Dog' ların ve Gargantum' un beni düşmanlardan uzak tutması.

--->Wall of Zombies + Unreleating Grip = Gargantum ve köpekler düşmanı tutmakta işe yaramz ise bu skille başvuracağım. Kullandığım rune sayesinde ise zombie duvarı ile temas eden düşmanların hızları %60 yavaşlayacak.

Pasif Skiller :

--->Gruesome Feast : Biliyorsunuz ki oyunda sağlık küreleri su gibi çıkıyor. O yüzden bu pasifi seçtim, hem manayı dolduruyor hem de WD ' nin hasar gücünü arttıran İntelligence' ı % 50' ye kadar arttırıyor. Bence çok sağlam passive.

--->Jungle Fortitude : Savunma amaçlı seçilen bir skill. Benim ve petlerin hasar alımını %20 azaltıyor.

--->Pierce the Veil : Hasar gücünü arttırmaya dayalı bir skill ancak mana costu arttırıyor. Eğer mana sorunum olur ise ( malum Haunt skillini paso kullanacağız) FireBomb' a abanacağız olmadı bi çaresine bakıp farklı bir pasif veya rune tercihine gideceğim.

Not : WD' nin neden bu kadar az tercih edildiğini anlıyamadım ( özellikle yabancı forumlarda). Öteki sınıflar arasında en çok build çeşitliliği WD' de var ve bence skilleri gerçekten çok eğlenceli.

Yabancı bir forumda, kullanıcının biri tarafından WD hakında yapılan şu yorumu çok beğendim : Less Standart = More Fun. Aynen Katılıyorum
    Bu arada buildim hakkında yorumlarınızı bekliyorum, iyi eğlenceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABomb -- 30 Nisan 2012; 0:04:45 >

• @ Daktır Bombata :>

Mass Confusion ile zombie dog kullanımı güzel bir yöntem olmuş en çok takdir ettiğim nokta.

Pestilence ve Haunt ana dotlar onaylıyorum.

Spam olarak fire bomb iyi bir seçim şayet bounce mekaniğinin ne türlü olacağı hakkında fikrim yok yorum yapamıyorum. Aynı atış yönünde mi yoksa rastgele mi zıplar.

Gargantuan seçimi oturaklı.

Tek beni düşündüren nokta WoZ ve bunun ne kadar iyi bir CC olabileceği ileri seviyede ne türlü acil yardım yapabileceği.

Pasifler yerinde Gruesome Fest eğer WoZ gerçekten cc olarak hakkını verirse kolayca kullanılabilir. Birde Pierce the veil bu buildi mana costla öldürmesse renkli ve çok yönlü olacağa benziyor.

Şu yazdıklarıma nazaran değiştirilebilecek WoZ görüyorum. Solo açısından güzel co-op açısından biraz bencil bir build . Ama dikkatimi çeken başka bir nokta level 35 olabilmesi. Bu oyunun erken seviyelerinde belkide gerçekten hoş ve zevkli olabilir.

Öte yandan yabancı forumlarda WD nin az tercihi Konanların ve Dehelerin aşırı gösterişi, paladinlerin toptan monka yönelmesi yüzünden. Necromancerlar D2 de genelde mass summon yaparlardı şayet WD D2 ye kıyasla summoner druide benzediğinden çekiniyor herkes. Özet olarak söylemek gerekirse dps açısından DH ve Wizard açısından daha etkili olacak bir sınıfımız var. Yakınında gördüğüm barbar da eğer melee olarak hayatta kalırsa bizimle eşit veya daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 30 Nisan 2012; 2:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kagore

quote:

Kagore doktorum hoş geldin, şöle belirtmek isterimki Sacrifice' da her bir Zombie Dog' u tek tek patlatma yok, yani sacrifice' a bastığın zaman 4 köpecikte aynı anda patlıyor. Durum böyle olunca, mesela skilli " For the Master " rune ile kullandığımızda 6202 * 4 = 24808 hp veriyor ve bu hp ihtiyacımızdan çok fazla ise , dogları boşu boşuna patlatmış olabiliyoruz.

Selamlar Daktır Abomb. Yukarda belirttiğim üzre o rune ile heal açısından belki boşu boşuna olabilir şayet dps açısından fevkalade. %1100 weapon damage üstüne eğer doglarda cd yoksa 2-3 saniye içinde %2200 weapon damage. Pvpde her alt sınıf ağlar böyle bir olaya. Zaten köpekler birde adamları kovalarsa pek fena .

Dps açısından Provoke the pack ile %20 dps boost aldığını varsayarsak ve elinde summon zombie dawgs cdsi bitmiş ise %20 boost ile ikince patlama %1100 ün üstüne çıkabilecek kadar seksi.

edit : Hatta 2. sacrifice dmg buff ile 1.sacrifice dmg buff ile stacklanacaksa %40. Aböv.

sacrifice buff ları stacklanmaz ancak büyük ihtimal refresh yapacaktır eğer doglarda cd yoksa %1100 weapon dmg ve her biri 12 yards içinde patlıyor ..

doglarda cd yoksa %20 provoke+ %20 pierce %40 dmg buff %1540 weapon dmg olacaktır

pvp de olmasada pve de devolution doglar cd de olsa bile gerekli dog ihtiyacını karşılar

Sacrifice için 60sn bir cd getirirler galiba

• Sacrifice'ın o runeword tanımıda "%5 for each dog" diyor, demek ki stack olacak ama dediğin gibi, Zombi köpeklerin 60 saniye yeniden yapma süresi var. Şansa pasiflerden 1-2 tane peydah olmazsa arda arda kullanım olmaz çok.
    Anca CD sıfırken patlatırız 4ünü %20, bir daha summon ve akabınde sacrifice hop %40, 1 dakika boyunca köpek yok sonra :) Denemeden emin olmak zor tabi. O rune de maşallah seviye 51 de açılacak...

Ama ben şahsen Next of Kin kullanacağım, zincirleme köpek patlaması güzel olur, ya da yerine göre köpeksiz kalmak sorun olabilir. Gerçi Gargantuan olacak yanı başımda ama dikkatli olma lazım :)

Bu arada summon dışında da Zombi köpek gelen büyüler var, mesela Mass Confusion/ Devolution rune ile %50 şansa köpek geliyor, bunlar ile normal sayının üstüne çıkabilirsek ruhları memnun edecek kurban törenleri çıkabilir ortaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Nisan 2012; 10:30:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Sacrifice'ın o runeword tanımıda "%5 for each dog" diyor, demek ki stack olacak ama dediğin gibi, Zombi köpeklerin 60 saniye yeniden yapma süresi var. Şansa pasiflerden 1-2 tane peydah olmazsa arda arda kullanım olmaz çok.
    Anca CD sıfırken patlatırız 4ünü %20, bir daha summon ve akabınde sacrifice hop %40, 1 dakika boyunca köpek yok sonra :) Denemeden emin olmak zor tabi. O rune de maşallah seviye 51 de açılacak...

Ama ben şahsen Next of Kin kullanacağım, zincirleme köpek patlaması güzel olur, ya da yerine göre köpeksiz kalmak sorun olabilir. Gerçi Gargantuan olacak yanı başımda ama dikkatli olma lazım :)

Bu arada summon dışında da Zombi köpek gelen büyüler var, mesela Mass Confusion/ Devolution rune ile %50 şansa köpek geliyor, bunlar ile normal sayının üstüne çıkabilirsek ruhları memnun edecek kurban törenleri çıkabilir ortaya

Eğer o sayı artışı sağlanırsa 5-6-7 köpek olursa sacrifice bir anda nükleer tepkime gösteren bir yeteneğe dönüşür sanırım. Ama dikkat çekilen ard arda patlattık sonra elimizde 3 ün biri kalmasın davasıda önemli.

Ama şunu dikkate almak lazım; Köpekler önemli bir summon ve onları bir anda kurban etmenin sonucu yüzü gülücüklen doldurmalı.

Skill başlı başına bir fenomen. Alt sınıflar fazla vırvır cırcır yapmaz inşallah da hep böyle kalır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 30 Nisan 2012; 10:53:58 >

• Hem de ne nükleer patlama, alan bomboş olur bir anda.

Necroyu yıllarca çekemediler, Daktır da farklı olmaz :)
  • Ben mi yanlış biliyorum, sekrifays tüm köpecikleri bir anda patlatmıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Ben mi yanlış biliyorum, sekrifays tüm köpecikleri bir anda patlatmıyor mu?

Aynen öyle köpek başına patlama hasarı veriyor böylece 4 tane it gezdiriyorsan 4 ü birden devasa rakamlara ulaşıyor. Blizzard bizi tooltipte yemiyosa böyle öte yandan bu köpekleri %275 totalde için patlatıyosam çok cırt olacağından şu an için çok sansasyon yaratmakta.

SiberDaktırım sefamız olsun anacım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 30 Nisan 2012; 11:09:49 >
  • quote:

Aynen öyle köpek başına patlama hasarı veriyor böylece 4 tane it gezdiriyorsan 4 ü birden devasa rakamlara ulaşıyor. Blizzard bizi tooltipte yemiyosa böyle öte yandan bu köpekleri %275 totalde için patlatıyosam çok cırt olacağından şu an için çok sansasyon yaratmakta.

SiberDaktırım sefamız olsun anacım

Amma velhasıl, aşağıda ki videoda tek tek patlatabiliyorsun. Gerçi geçen senenin videosu ama belki full sürümde bu şekilde olabilir. Bekleyelim bakalım... aynı anda patlama olacaksa, zamanlama mühteşem olmalı

http://www.youtube.com/watch?v=jPwHNaMBqFE

• Sanırım Game Guide da var Sekrifays vidyosu orda hepsini bir anda patlatıyor diye hatırlatıyorum. Ama sorun yok teker teker daha beter olur patlamayı kontrol etmiş oluruz
  • quote:

@ Daktır Bombata :>

Mass Confusion ile zombie dog kullanımı güzel bir yöntem olmuş en çok takdir ettiğim nokta.

Pestilence ve Haunt ana dotlar onaylıyorum.

Spam olarak fire bomb iyi bir seçim şayet bounce mekaniğinin ne türlü olacağı hakkında fikrim yok yorum yapamıyorum. Aynı atış yönünde mi yoksa rastgele mi zıplar.

Gargantuan seçimi oturaklı.

Tek beni düşündüren nokta WoZ ve bunun ne kadar iyi bir CC olabileceği ileri seviyede ne türlü acil yardım yapabileceği.

Pasifler yerinde Gruesome Fest eğer WoZ gerçekten cc olarak hakkını verirse kolayca kullanılabilir. Birde Pierce the veil bu buildi mana costla öldürmesse renkli ve çok yönlü olacağa benziyor.

Şu yazdıklarıma nazaran değiştirilebilecek WoZ görüyorum. Solo açısından güzel co-op açısından biraz bencil bir build . Ama dikkatimi çeken başka bir nokta level 35 olabilmesi. Bu oyunun erken seviyelerinde belkide gerçekten hoş ve zevkli olabilir.

Öte yandan yabancı forumlarda WD nin az tercihi Konanların ve Dehelerin aşırı gösterişi, paladinlerin toptan monka yönelmesi yüzünden. Necromancerlar D2 de genelde mass summon yaparlardı şayet WD D2 ye kıyasla summoner druide benzediğinden çekiniyor herkes. Özet olarak söylemek gerekirse dps açısından DH ve Wizard açısından daha etkili olacak bir sınıfımız var. Yakınında gördüğüm barbar da eğer melee olarak hayatta kalırsa bizimle eşit veya daha iyi olabilir.

@ Daktır Civanım Kagorem

Buildimi genel anlamda olumlu bulmana sevindim. Ben bu buildi oluştururken en son seçtiğim ve arada kaldığım skill WoZ' idi. Çünkü bende çok emin değilim elit mobları durdurmada ne kadar başarılı olacağına. Betayı oynamadan önce Grasp of Dead skill' ine çok güveniyordum ama betayı oynadıktan sonra gördümki bu dandik mobları çok iyi durduruyır fakat elit mobları durdurmada bence sınıfta kaldı. Bunun nedenlerini sıralıyacak olursam :
    1. Elit mobların hareket hızı zaten normal moblara göre çok fazla ve ben skilli kullandığımda moblar, skilli attığım alandan sıyrılıp üzerime geliyorlar.
    2. Skillin hasar gücü çok az olduğundan dolayı elit moblar için sinek ısırığı etkisi yapıyor.

Woz + yavaşlatma rune tercih etme amacım ise :

1. Skillin hasar gücü, skill saniyede %80 damage yapıyor. Skill 5 saniye boyunca düşmana hasar verse bu da %400 damage yapar ve bence epey etkili.
    2. Elit moblar grasp of dead skillinden kurtulmalarına rağmen , benim düşüncem WoZ kullandıktan sonra peşime takılan moblar devamlı duvara temas edecekler ve hem hızları azalacak hem de hasar yiyecekler. ( yani Grasp of death skillindeki gibi skill atılan area' dan hemen çıkamayacaklar)

Tabii bunlar sadece teoride geçerli, skilli denemeden yapılan yorumlar boş gibi ama şimdilik düşüncelerim bunlar. Eğer WoZ ' den daha iyi bir düşmanı benden uzak tutma metodu aklınıza gelirse bana yazarsınız, önerilere açığım.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.