Şimdi Ara

Woofera Uygun Amfi Arıyorum Yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a arkadaşlar bende Audiobahn AW1506T woofer var buna uygun woofer arıyorum.Anlamadığım nokta aşağıda yardımcı olursanız sevinirm...

WOOFER ÖZELLİKLERİ

-120 oz. Strontium Magnet
    -Power Handling: 1300 watts RMS
    -Frequency Response: 18Hz - 500Hz
    -Sensitivity: 96.4dB
    -2.5" Dual 4 Ohm Voice Coil
    -2 Ohm or 8 Ohm Operation
    -PHAT 2" Multi-layer Foam Surround
    -Stamped and Balanced Aluminium Cone
    -6 mm Cast Aluminium Basket

ÖRNEK BİR AMFİ ÖZELLİKLERİ(Audiobahn A2200HCT)

-200 Watt - 4 Ohm - 2 channel(s)
    -400 Watt - 2 Ohm - 2 channel(s)
    -600 Watt - 1 Ohm - 2 channel(s)
    -400 Watt - 4 Ohm - 1 channel(s)
    -800 Watt - 2 Ohm - 1 channel(s)
    -1600 Watt - 1 Ohm - 1 channel(s)

Evet arkadaşlar size şunu sormak istiyorum şimdi benim wooferım 1300 RMS ve 2 ohm veya 8 ohm diyor şimdi ben wooferımı bu amfiye bağlasam 1 ohm u 1600 RMS düzgün olarak çalıştırır mı yoksa 2 ohm u 1300 felan olan bir amfi mi gereklidir 1 ohm bağlasak amfiye yada woofera zarar gelir mi ya da sesinde bir sıkıntı olur mu bunun cevabını bilmek istiyorum ona göre amfi alacağım.Yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar...

• size 2 ohm da 1500 rms verecek bir amfi lazım. kayıplarla birlikte 1500 rms lazım ancak karşılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.M.K

size 2 ohm da 1500 rms verecek bir amfi lazım. kayıplarla birlikte 1500 rms lazım ancak karşılar
    Anladım peki 1 ohm luğa bağlarsam bir zararı olur mu sadece sesi mi iyi vermez?
  • Xetec 6001 var elimde 220 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirRide

Xetec 6001 var elimde 220 lira
    1300 RMS diyorum bakmıyorsun galiba konuya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetas1994

öncelikle mesajları alıntılarsan veya cevaplarsan bildirim sayesinde cevap verdiğini anlıyoruz yoksa şans eseri bakıyorum konuya :)

1 ohmluğa bağlamak diye birşey olmaz amfinin güçünü 2 ohmda alırsın 1 ohm da alamazsın
  • quote:

quote:

öncelikle mesajları alıntılarsan veya cevaplarsan bildirim sayesinde cevap verdiğini anlıyoruz yoksa şans eseri bakıyorum konuya :)

1 ohmluğa bağlamak diye birşey olmaz amfinin güçünü 2 ohmda alırsın 1 ohm da alamazsın

peki 1300 rms 2 ohm a uygun amfi biliyor musun ben pek rastlayamadım da o yüzden 1 ohm u sordum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TWEETERLAR İÇİN YARDIM
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

peki 1300 rms 2 ohm a uygun amfi biliyor musun ben pek rastlayamadım da o yüzden 1 ohm u sordum :)

m acoustic 2000.1 işinizi görür hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam amfiye de baktım güzelmiş fakat markasını ilk defa duyuyorum o yüzden biraz şüphelerim var bilindik JBL,Kenwood,Piooner gibi markalardan bildiğiniz önerebileceğiniz var mıdır acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam amfiye de baktım güzelmiş fakat markasını ilk defa duyuyorum o yüzden biraz şüphelerim var bilindik JBL,Kenwood,Piooner gibi markalardan bildiğiniz önerebileceğiniz var mıdır acaba?

Alıntıları Göster
    m acoustic demis adam pıoneer jbl demıssın yapma bunu ^^ ayrıca 1 ohm dada calıstırabılırısn senı gayet guzel tatmın eder ama uzun sure dınledıgınde amfıye yada sub a zarar verme rıskı cok yuksek kablo setını dınamolarını gozden gecırmeyı unutma :) bu arada @A.M.K bagajı polyester kaplatıyorum kenarlara 2 tane 30 cm pb koycam ortada 38 cm pb kalıcak 2 hafta sonra tamamlancak cok guzel planlarım var yapım asamasında senı sık sık rahatsız edıcem fıkrını almak ıcın haberın olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: OuzTR

m acoustic demis adam pıoneer jbl demıssın yapma bunu ^^ ayrıca 1 ohm dada calıstırabılırısn senı gayet guzel tatmın eder ama uzun sure dınledıgınde amfıye yada sub a zarar verme rıskı cok yuksek kablo setını dınamolarını gozden gecırmeyı unutma :) bu arada @A.M.K bagajı polyester kaplatıyorum kenarlara 2 tane 30 cm pb koycam ortada 38 cm pb kalıcak 2 hafta sonra tamamlancak cok guzel planlarım var yapım asamasında senı sık sık rahatsız edıcem fıkrını almak ıcın haberın olsun :)

Hocam bu konuda çok bilgim olmadığı için basit bir marka sandım.:) Demek istediğini anladım teşekkür ederim.Kablo setinin kalitesi de ses sistemini etkiliyor diye duydum doğru mudur bu konu?
  • quote:

quote:

Hocam bu konuda çok bilgim olmadığı için basit bir marka sandım.:) Demek istediğini anladım teşekkür ederim.Kablo setinin kalitesi de ses sistemini etkiliyor diye duydum doğru mudur bu konu?

Alıntıları Göster
    cok dogru sende yanlıs anlama benı bu konuda cok ahta yapan arkadaslar var bahsettıgın bass ve rms dusuk bı model degıl 1300 rms cıddı bı rakam 0 ga kablo setı duzgun sekılde akımın cekılmesı ıcın ve dolayısıyla daha ıyı verım ıcın mutlaka gereklıdır yuksek rms degerlerı ıcın sana tavsıyem 2000.1 mono amfı + 0 ga kablo setı+ arayada bı kapasıtor koyman en az 2 faradlık cok faydasını goruceksın ıstedıgın verımıde alıcaksın

• quote:

cok dogru sende yanlıs anlama benı bu konuda cok ahta yapan arkadaslar var bahsettıgın bass ve rms dusuk bı model degıl 1300 rms cıddı bı rakam 0 ga kablo setı duzgun sekılde akımın cekılmesı ıcın ve dolayısıyla daha ıyı verım ıcın mutlaka gereklıdır yuksek rms degerlerı ıcın sana tavsıyem 2000.1 mono amfı + 0 ga kablo setı+ arayada bı kapasıtor koyman en az 2 faradlık cok faydasını goruceksın ıstedıgın verımıde alıcaksın

Estağfurullah o konuda sıkıntı yok. :) Bilgilendirme için teşekkür ederim dediklerin aklımda bulunacak birde ben compenant felan eklemek istesem ona da ayrı bir amfi almam gerekecek dimi? 2 sini bir arada yapan amfiler stereo oluyor sanırım bana uygun amfi var mı yok mu bilmiyorum açıkcası. Bu konuda bir bilgin var mı? bu güce iyi gidebilecek compenant,mid takımı ne olabilir bilgilendirirsen sevinirim teşekkürler. İyi forumlar... :)

• OuzTR O kullanıcısına yanıt
    arabaya yakıt koymadan zıplaya zıplaya gezcem diyosun yani? :D hayırlı olsun şimdiden istediğin zaman mesaj atabilirsin :)
  • ahmetas1994 A kullanıcısına yanıt
    evet stereo amfi gerekir. stereo amfi ses amfisi olarak da geçer. mono amfi ise tek kanal çıkışlıdır subwoofer amfisidir. ikisini bir arada yapam amfiler 5 kanallı amfiler. ancak 1300 rms verecek 5 kanal amfi şu anda piyasada yok :)
  • quote:

evet stereo amfi gerekir. stereo amfi ses amfisi olarak da geçer. mono amfi ise tek kanal çıkışlıdır subwoofer amfisidir. ikisini bir arada yapam amfiler 5 kanallı amfiler. ancak 1300 rms verecek 5 kanal amfi şu anda piyasada yok :)

Anladım teşekkür ederim :) peki 1300 RMS ile birlikte nasıl bir compenant gerekir ve bu sistem için vw orjinal teyp i(RCD 510) yeterli olur mu? Teşekkürler,iyi forumlar... :)
    yeterli olmaz hocam. kaliteli ses alamazsınız. araç model nedir? 2 takım orta seviye mid alıp takarsanız rahat edersiniz.
  • quote:

yeterli olmaz hocam. kaliteli ses alamazsınız. araç model nedir? 2 takım orta seviye mid alıp takarsanız rahat edersiniz.

hocam 2015 makyajlı kasa polo olucak muhtemelen onlarda yeni teyp var orjinalinden o yüzden sordum şimdi benim onu değiştirmem mi gerekecek :/ ve kendi hapörlorleri nasıl onu da bilmiyorum
    vw nin kendi hoparlörleri gayet tatmin edicidir bende de vw grubu vardı ilk başta sadece tek subwoofer eklemiştim düşük rmsli beni baya idare etmişti. sizi tatmin etmezde ana ünitenin de değişmesi gerekir
  • quote:

vw nin kendi hoparlörleri gayet tatmin edicidir bende de vw grubu vardı ilk başta sadece tek subwoofer eklemiştim düşük rmsli beni baya idare etmişti. sizi tatmin etmezde ana ünitenin de değişmesi gerekir

Ana ünite dediğiniz teyp mi yani? başka türlü tam sesi almamızın imkanı yok mudur?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.