Şimdi Ara

WORK AND TRAVEL AMERİKA ( YARDIM , TEŞVİK , DENEYİM ) ( 250 FOTO ) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
59
Favori
40.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam buna cevap verdiniz mi bilmiyorum.Ben lise 4 e geçtim.Diyelim ki ben Wat yaptım hazırlık dahil 5 sene ama hala gitmek istiyorum yaşım 25 i geçse dahi self olarak yapabilir miyim?
  • Fotoraflarinin yarisindan cogunu bu senenki amerika gezimde gordum hatta fotolara bakarken benden mi caldin diye dusundum
    hollywooddaki yilanli adam olsun kac sene gecmis adam hala orda
    Ve las vegasdaki luxar otel(piramid) de kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben bu sene hazırlık okuyacağım hazırlık okurkende başvurabiliyor muyum illaki 1. sınıf mı olmam gerekli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

Herkese Merhabalar.

2008 yılında 5 üniversite arkadaşı olarak work and travele katıldık ve çalışmak için New Yorku Seçdik.

Bu arkadaş sayısı çalışdıgımız yerde tanışdıgımız türklerle beraber 8-9 u buldu.

İşimiz bir newyorkda bir otelde ( Garsonluk , Bulaşıkçılık , Aşçılık , Temizlikçilik , Boyacılık , Çim Biçme V.b )

O zamanlar foruma çok takılan helede konu dışına takılan biri olmadıgım için konu açmak aklıma gelmedi taki düne kadar.

Forumdan Newyorka gidecem konusu altında birkaç resim paylaşdım ve taleplerin ardı arkası kesilmeyince yeni bir konu başlıgı altında siz sevgili forumdaşlara yardım etmeye karar verdim.

Aynı zamanda güzel fotolar paylaşarak hiç aklında work and travel olmayan bir insanı bile teşvik etmeye çalışacagım.

Ben sadece 3.sınıfın sonunda 1 kere gittim ve hersene gitmedigim için çok pişman oldum.

Artık mezun oldum ve ah vah demek için çok geç. Bari sizleri kurtarayım dedim. Gençlik ve ünv gittimi bir daha geri gelmiyor malesef.

Buradaki fotolar %25' i bile degil toplam fotolarımın. Zamanla yeni fotolar belki eklerim, konunun gidişatına bağlı.

Fotoların %60-70 inde ben varım digerleri ise beraber yola çıkdıgım arkadaşlarımın ve facede bizden başka giden arkadaşlarımın fotosu.

Fotograflardaki Sansür olayına lütfen takılmayın. Ne Kendimi nede arkadaşlarımı afişe etmek istemedim.

İnternet dünyası malum başka sitelerde v.b yerlerde insanlar kendileriymiş gibi konu açıyor, D.H de çok gördük böyle sahte konuları.

Ayrıca photoshopla v.s ile millete malzeme ve dalga konusu olmak istemedim. O yüzden dh logosu koydum.

Çalıştıgım otelde rus romen kaynıyordu amerikalıları saymıyorum. Çünkü ruslar romenlerde bizim gibi wat ögrencisi idi.

Odalarımız bitişik idi ve koca otelde amerikalı olsun rus romen olsun türk olsun hiçkimsede notebook yokdu.

Herkes çalınır korkusuyla almamışdı yanına notebooku ama ben getirdim.

O yüzden herkes bana muhtaçtı pc yönünden ve bende kızlara seve seve veriyordum, erkeklere ise off poff la.

Fotoları konunun ilk mesajından sonraki mesaja koyacam (sona dogru eklemeli ) ve yeni foto geldikçe o mesajı degişerek oraya ekliyecegim.

Tek tek sayfa sayfa dolaşmanıza gerek kalmıyacak yeni fotolar için.

Yabancı kızda olsa arkadaşımsa eger yüzünü sansürleyecem kusura bakmayın nede olsa arkadaşlarım.

Ama uzakdan ne kız be diye çektigim tanımadıgım kişileri sansürlemeden koyacam.

Şimdilik bu kadar Herkese Saygılar ve sevgiler.

[size=3]Lütfen fotolara alıntı yapmayın çok çirkin oluyor ve konuyu dagıtıyor.

Work and Travel Firma ismi ve reklamıda kesinlikle vermeyin paylaşmayın ! istiyen olursa özelden paylaşın edin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[size=3]KONU GERÇEKMİ , FOTOLARDAKİ SENMİSİN , NASIL İNANALIM DİYORSANIZ CEVABI AŞAGIDA !

2008 de konu açmışdım amerikadan mal getirebilirm burdayım diye konu duruyor.

Konu:http://forum.donanimhaber.com/m_26890850/mpage_1/f_/key_//tm.htm#26914508

Fotolarda görülen kolumdaki saati 3 ay önce forumun 2.elinde satışa koydum ve sattım bakabilirsiniz.

Konu:http://forum.donanimhaber.com/m_40305100/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40305100

3.Güvenlik Önlemi: Fotolardaki kıyafetlerim duruyor ısrar eden olursa fotosunu çekip yanına forum nickimi koyabilirim hatta videoda çekebilirim.

EDİT: İNANMAYAN BİRİ ÇIKTI VE CEVABI VERİLMİŞTİR.

KIYAFETLERİMİN BAZILARI:

http://img862.imageshack.us/img862/1249/img1056v.jpg
    http://img32.imageshack.us/img32/4255/img1059bh.jpg
    http://img156.imageshack.us/img156/8421/img1058jb.jpg
    http://img135.imageshack.us/img135/286/img1057z.jpg

[size=3]SON BİR NOT: Emeğe saygı ve konuyu yukarda tutma adına teşekkürlerinizi beklerim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[size=4]WAT BİLGİLERİ , EN ÇOK SORULANLAR , MERAK EDİLENLER !!!

Work And Travel Nedir: Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde okuyan ögrencilerin amerikada yaz tatilinde çalışması ve eglenmesidir kısaca.

Hangi Ünv Bölümleri Katılabilir: Bölümün önemi yok yeterki 4 yıllık olsun. Açık ögretim kabul edilmiyor.

Not Ortalaması Ne Olmalı: Not ortalaması 4 üzerinden en az 2.00 olmalı 2 nin biraz altındada ikna edici bir mazeretiniz olursa kabul edebilirler.

Nasıl Başvuracaz: Bu işi yapan onlarca firma var isim vermiyorum googleda wat yazmanız yeterli bulursunuz.

Bu İşin Maliyeti Ne: 2008 yılında uçak bileti gidiş dönüş bileti , pasaport masrafları , şirketin aldıgı para v.b giderler dahil 3000 tl em gitmişdi.

Amerikadaki Masraflar: Bu kişiden kişiye degişir senin harcamana yemene içmene giyinmene barınma yerine göre degişir bişi diyemem.

Amerikada Ne Kadar Kazanırım: 8-12 dolar arası saat başı ücretler vardır. Günde 8 saat falan çalışabilirsiniz çevrede kendinize oralarda 2.bir iş imkanı bulabilirsiniz size kalmış. Haftada 6 gün günde 8 saat falan çalışsanız, 8 dolardan en kötü 3 ayda 4500 dolar kazanırsınız ve bu da bu iş için harcadıgınız paranın çıkmasını saglar ayrıca gezme tozma paranız ve tr ye dönerkende elektronik ıvır zıvır alır gelirsiniz.

Tavsiye: Amerikadan gelirken o dönemlerde tr de ne popülerse alın getirin burda satarsınız karınıza kar katarsınız iphone ipod ipad gibi.

Ne Tür İşler Var: Çok çeşitli işler var burdan yazmak zor o yüzden firmaların sitesine bakın.

Seçidigim İş Bölümümle İlgilimi: Alakası yok ilk okul mezununun yapacagı işlerdir genelde. Zaten 3 ay için gidiyorsunuz müdür ceo olacak haliniz yok. Amaç amerikayı görmek etmek v.b işde.

Hangi İşi Seçim: Eger ingilizcenin süperse kumarhanede çalışın las vegasda. İtibarlı eglenceli işleri seçin. Yok eh işde bir ingilizceniz varsa çok fazla insanlarla müşterilerle muhatap olacagınız şeyler seçmeyin sonunda kovulabilirsiniz.

İngilizcem Gelişirmi: Gelişir ama buda sana baglı. Orada sürekli insanlarla konuşup muhabbet ortamı yaratacan ve geliştirmeye bakacan. Benim bir arkadaşım gece aşçısıydı çalışdıgı ortamda sadece kendisi vardı ve yes no good dan başka bişiy bilmiyordu dönerkende yes no good dedi bitti gitti.

Amerikada Ne Kadar Kalabilirim: Finallerden sonra Haziran başı ve ortası gibi gitseniz ekimde dönersiniz ben öyle yaptım. Resmi olarak iş yerindeki göreviniz bittikden sonra 1 ay içinde ayrılmanız gerekli amerikadan. 3 ay çalışın 1 ay gezin tozun şahsi fikrim.

Amerikan Konsoloslugunda Ne Olacak: Şirket size randevu alacak ve randevu günü tüm evraklarınızla beraber gideceksiniz. Tıpkı bir banka şubesine benziyor ortam. 8-10 tane vezne gibi yer var sie bir numara veriyorlar ekranda numaranız hangi veznede yanarsa ona gidiyorsunuz ve görüşme başlıyor. Şansınıza kıl biride gelebilir çok iyi sıcak kanlı biride gelebilir. Konuşmalar tamamen ingilizcedir ama adamlar su gibi türkçe bilmektedir. Notlarınıza bakar evraklarınıza bakar ve size 8-10 tane soru sorar.Notunuz yüksek olursa ve hal tavrınız sakin olursa o kadar soru sayısı azalabilir çok kurcalalmaz. İşler olumlu giderse size bir kagıt verir ve der git ups e masasına ver bunları sonrası have nice holiday der :)

Hiç Reddedilen Oldumu: Evt ben soruları duymak için vezneye en yakın masaya oturdum ve tamda benim veznemdeki adam benden önceki 2 çoçugu reddetti ve psikolojik olarak şoka girdim dedim tamam benide yer bu adam. çoçuklar sorulan ing soruları anlıyamadılar heyecandan stresten ve birkaç kere tekrar sordurttular ve adam direk türkçe konuşdu kusura bakmayın sizin ingilizceniz bu program için yeterli degil lütfen seneye tekrar deneyin. lütfen demeler aglamalar gördüm heyecanladım v.b laflar ne yazıkki para etmedi ve elendi adamlar çok üzücü bir durumdu.

Konsolosluk Sonrası: 2 gün sonra ups size kocaman bir zarf getirir ve açarsınız içinde vizenizin basılı oldugu pasaportunuz ve çeşitli evraklar çıkar. sonrası malum evde oleyyyyyyyyyyy çekmeler falan.

Amerikaya Ayak Bastık: Uçaktan inince pasaport kontrol v.b işlemlerin ardından çıkarsınız ve nereye gidecekseniz artık gidersiniz.Belki patronunuz eleman gönderip sizi aldırabilir bu onlara kalmış ama genelde siz bulup gidersiniz.

Tavsiye: Son hafta gitmeden önce mutlaka adamlarla irtibata geçin diyin hacı bak biz geliyoruz nasıl gelelim iş hazır falanmı ok alın öyle gidin. Hiç konuşmadan giderseniz bi bakmışınız adam der siz kimsiniz veya biz başka eleman aldık veya iş yok kusura bakmayın diyebilir. Böyle olursa tr deki şirketle irtibata geçin size yeni bir iş ayarlıyabilirler.

Amerikada Nereleri Gezebilirim: İstediginiz heryere gidebilrsiniz uçakla veya araba kiralayarak veya 800 1000 tl ye ortaklaşa araba alın 4 ay kullanın dönüşde gene satarsınız araba alım yerlerine kiralamakdan ucuz olur. Araba kiraları günlük 50-100 dolar arası ortalama model donanım v.b özelliklere göre degişir.

Konsoloslukta Ne Tip Sorular Soruyorlar: Adın Soyadın , anne baba adın ne , kaç kardeşsiniz , kaç kız kaç erkek , kaç yaşındasın , annen baban ne iş yapıyor , hangi okula gidiyorsun , hangi bölümü okuyorsun , kaçıncı sınıfsın , not ortalaman kaç , niye not ortalaman düşük , neden bu bölümü seçdin ilerde ne olmak istiyorsun , hangi eyalete gideceksin , ne iş yapacaksın , neden bu iş ve bu eyalet , giderlerini kim karşılıyor sponsorun kim , daha önce amerikaya gittinmi , daha önce hiç yurt dışına çıktınmı , çıktıysan xx ülkeye neden gittin ne amaçla ,daha önce suriye ırak iran v.b ülkelere gittiyseniz sorular katlanarak gelir , bu programdan beklentin nedir neden katılıyorsun , ingilizceyi nerden ögrendin , v.b

Çalışmak zormuydu: Evt zordu heleki hayatta başkasının yanında çalışmayan insanlar için daha zor. ünv ögrencisi gibi size davranılmasını beklemeyin. biz ilk 1 ay çok zorlandık ulan burda ne işimiz var dedik hayatımızın hatası dedik paramızla bize işkence yapıyorlar dedik allahın günü isyandaydık, millete sakın wat mat yapmayın diye yazıyordum forumlarda ama sonra alışdık heleki tatil kısmına gelince işin heyttt be dedik. ve tr ye döndükden sonra ise ahh ahh ne günlerdi deyip sürekli hatırlayıp yaad edersiniz.

Wat mı Dil Kursumu: para sorunun yok ise kesinlikle dil kursu hem ingilzcen mükemmel olur hemde çalışma eziyeti çekmezsin. ama paran yok ise wat dan başka çaren yok.

[size=4]NOT:Pm atmayın cevap vermiyecem.

Konu altından sorun, ama öncesinde kesinlikle ana sayfadaki tüm yazıları okuyun.

Konuda daha önce cevabı verilmiş sorulara yanıt vermiyebilirim kızmaca yok, okuyun üşenmeyin.

Hazırlıktayken gidebiliyormuyum?

• aga süpersin seneye üniye başliyorum hayirlisiyla. çok işime yarayacak bu konu

• Konu artık Gezi ve Turizm bölümüne daha da renk katacaktır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Vize asamasinda korkuyorum. Ingilizcem cok iyi degil ama biliyorum yine bir seyler. Ne sorarlar ki vize gorusmesinde ?

İlk sayfada yazıyor.

8-10 soru soruluyor demissin de ne ki bu sorular ? Eger yas, okul, ad, aile falansa cevaplarim ama zor sorular gelir de gidememezlik yaparsak hayaller coker ya. 3.sinifim su an

Birader aşagısında bi ton yazım var nasıl görmüyorsun anlamadımki, illa kopyala yapiştir yaptiracan.

Konsoloslukta Ne Tip Sorular Soruyorlar:

Adın Soyadın , anne baba adın ne , kaç kardeşsiniz , kaç kız kaç erkek , kaç yaşındasın , annen baban ne iş yapıyor , hangi okula gidiyorsun , hangi bölümü okuyorsun , kaçıncı sınıfsın , not ortalaman kaç , niye not ortalaman düşük , neden bu bölümü seçdin ilerde ne olmak istiyorsun , hangi eyalete gideceksin , ne iş yapacaksın , neden bu iş ve bu eyalet , giderlerini kim karşılıyor sponsorun kim , daha önce amerikaya gittinmi , daha önce hiç yurt dışına çıktınmı , çıktıysan xx ülkeye neden gittin ne amaçla ,daha önce suriye ırak iran v.b ülkelere gittiyseniz sorular katlanarak gelir , bu programdan beklentin nedir neden katılıyorsun , ingilizceyi nerden ögrendin , v.b

merhaba,

ben açıkogretimden işletmeyi bitiricem bu sene. ingilizcem intermediate seviyesinde ve seneye askere gittikten sonra yuksek lisansa basvuru yapıcam ve dondurup work and travel'la amerika ya gitmeye calısıcam. aöf mezunu oldugum için herhangi bir sorun olmaz değil mi ? not ortalama 3. kusur hemde. ayrıca yuksek lisans ogrencisi oldugum için bir sıkıntı olmayacaktır heralde değil mi ?

• Arkadaşlar; Benim WAT'a Katılmamın Üzerinden 5-6 Yıl Geçti. Şartlar,Prosedürler v.s Değişmiştir Artık. Sorduğunuz Sorulara Vereceğim Cevaplar Doğru Olmaz. Forumda; 2013, 2014 Güncel WAT Konuları Var, Onlara Sorunuz.

Konu sahibinin uyarısıdır. Önemle rica olunur.

Saygılar

• Merhaba bende şimdi lise son ygs mağduru bir öğrenciyim. Seneye gitme şansım var mı 4 yıllık bir fakülteye yerleşirsem ? Ve Marmara elektronik mühendisliği MTOK düşünüyorum eğitim dili türkçe sorun olur mu ? Ben dışarıda ingilizcemi geliştirsem mülakat öncesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Merhaba bende şimdi lise son ygs mağduru bir öğrenciyim. Seneye gitme şansım var mı 4 yıllık bir fakülteye yerleşirsem ? Ve Marmara elektronik mühendisliği MTOK düşünüyorum eğitim dili türkçe sorun olur mu ? Ben dışarıda ingilizcemi geliştirsem mülakat öncesi.

olur ya neden olmasın, ingilizce seviyenin ortalarda olması yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelfree

quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Merhaba bende şimdi lise son ygs mağduru bir öğrenciyim. Seneye gitme şansım var mı 4 yıllık bir fakülteye yerleşirsem ? Ve Marmara elektronik mühendisliği MTOK düşünüyorum eğitim dili türkçe sorun olur mu ? Ben dışarıda ingilizcemi geliştirsem mülakat öncesi.

olur ya neden olmasın, ingilizce seviyenin ortalarda olması yeterli

Artık önümüzdeki okul dönemi kazanırsam istediğim yeri ağustos gibi gelip İstanbul'a dil kursuna yazılırım

• yuksek lisansa baslayacagim ingi vermedigimden dolayi derslere baslayamiyorum bundan dolayi yaza gidebilirim belki.
  • Gece aşçısı olarak çalışan arkadaşımız vardı giderken yes, no, good. gelirken de yes,no,good diyordu adam demişsin aynı zamanda da konsoloslukta 8-10 tane ingilizce soru sorulacak ve gözümün önünde reddedilenler oldu demişsin. nasıl olabilir bu anlayamadım ben?

not: yanlış anlama kafam karıştığından soruyorum.
  • arkadaşlar an itibari ile dolar 2.2214 TL nekadar tutar bu yaz gitsem ?
    Bu yıl ingilizce hazırlık bitiryor wat a katılmama yeterlimi bu ?
  • 2011 Work and Travel konusu güncelliğini yitirdiği ve konu sahibinin daha fazla konuyla ilgilenmek istememesinden kaynaklı kilitlenmiştir. Lütfen aşağıda ki linkten 2014 Work and Travel konusundan devam edelim. İlginize teşekkür ederim.

Mevcut tüm sorular ve merak ettiğiniz 2014 konusu üzerinden cevaplanacaktır.

2014 Work and Travel konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_86167077/f_//tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.