Şimdi Ara

Work&Travel mı Yoksa Dil kursumu acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Öncellikle kabaca durumumu anlatayım ki daha sonra bir çok konu var onlara baksaydın gibi yorumlar almayayım.

Konu başlığı açık. Olduğu gibi yaşadığım durum ve kaygılarım başlıca söyle

Work&Travel'ı seneye yapmak zorundayım maddi durumum dan ve dilime şuanlık güvenemediğimden. Yani kısaca tarih olarak 2018 yazı olarak belirteyim.
    Yaşım 22 o tarihler arası 23 yaşında olacağım. Başvuru tarihleri arası son sınıf olarak baş vuracağım. Korkum son sınıf olduğumdan vize reddi almak.
    Şöyle söyleyeyim onca birikim yaptım yıllarca.
    Doların ani kur etkisinden dolayı bu seneyi yalan ettim. Dilime de aman aman güvenmiyorum. Bunca emek ve yatırım yaptıktan sonra son sınıf olmam bu kadar çok istediğim bir hayale negatif etken.
    Çünkü konuyla ilgili olanlar daha iyi bilecektir ki son sınıfların, ara sınıflara oranla vize alma ihtimalleri daha düşük. Her şartta risk var ama bunda biraz daha yüksek risk var. Yani şöyle bir hayal düşünün ne kadar çabalasanız da kısaca hayaliniz bir görevlinin ağzından çıkacak 2 kelimeye bağlı.
    Bu yüzden alternatifler üretmeye başladım kendimce. Dil kursu düşünmeye başladım ancak euro nun da alıp başına gitmesi ve wat tan daha masraflı olması çok fazla ülkeyi elememe neden oldu.

Bu yüzden elimde sadece Malta kaldı. Forumlarda çok araştırdım ancak Malta ile ilgili pek de iyi yorum yapan yok.
    Çok fazla Türkün olduğu, dil okullarının kalitesizliği vs vs...
    Ama şöyle de bir şey Maltadan dil kursu için vize reddi yemek imkansız gibi bir şey.

Alternatif olarak şunu da düşündüm.
    wat'a başvurup vize alamazsam direk dil okuluna maltaya giderim diye ancak böyle bir imkanda mevcut değil.
    Çünkü aracı şirketler verdiğiniz parayı en erken eylül ayından geri yatırıyor. Yani wattan vize reddi aldım hemen o parayla dil okuluna gideyim diye bir durum yok. O yüzden deli gibi arafta kaldım.
    O yüzden size sormak istedim.
    WAT'a başvurup vize reddi alırsam hayallerim suya mı düşsün?
    Yoksa Maltaya dil kursuna gidip en azından biraz da olsa hayallerimi yaşayabileyim mi ?

Ki şu da var ABD'de Trump ile birlikte vize alma olayı daha da zorlaşacak. Zaten adamın konuşmaların da da bu var.
    Yani zaten elemek için bahane arayan vize memurları bu sefer daha da savurgan olacak. Son sınıf olacak olmam ve Trump'un bu tavırları biraz daha da işleri zorlaştırıyor gibi.

Fikirlerinize açığım. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

• Hocam sınavlar,hukuk barajı adam barajı gecıp hukuga gıttıler bize geldi sıra baraj geldi

dolar 2.45 cok ıyı wat yapacam dolar oldu 3.70 ee şimdi hazıranada kadar o 4.30 al sana yenı sterlin parası.

Hayat neden hep bize vuruyor
  • grup_34 G kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam. Bizim dönemimiz lanetli bir dönem. Olmuyor yani ne yapsak sonucu gelmiyor
    hep bi arafta kalmışlık hep bir kararsızlık..

20bin tl bütcem var. Gide gide Maltayı düşünmeyi başladım 3 aylık kurs için.

Paramız nereye gidiyor. Ekonomimiz nereye gidiyor belli değil.

2013 de bir abim gitmişti wat'a her şey dahil 6bin tl....
    Hayat zor. CANIM ÜLKEM TÜRKİYEM
  • hocam diliniz ne düzeydi ortalama bir seviyedeyse bence wat için yeterli olucaktır gerisi size kalmış kendinize güvenin.Ben bu yıl wat yapıyorum ve son sınıf öğrencisiyim düne kadar dediğiniz doğruydu ama artık son sınıfın ara sınıflardan bir farkı yok hatta önceden en az bir ders bırakırken bu yıl o şartıda kaldırdılar mezun olduğunuz halde wat yapabilirsiniz. Eğer vize reddi yiycekseniz bile onun sebebi son sınıf olmanız olmaz ben size söyleyim. dil kursuna vericeğiniz paranın üstüne biraz daha koyup wat yapmak çok çok mantıklı dolara gelirsek bugünün garantisi yokki yarının ne olucağına tahmin yürütelim... Sonuç olarak 2 türlüde ingilizcenizi geliştiriceksiniz üstüne watta çalışarak karşılığında para kazanıcaksınız ve geziceksiniz zamana vurduğumuzda dahada uzun bi süre yurtdışında kalmış olucaksınız ki maltayla abdyi kıyaslamak şaka olur... yinede karar sizin
  • dextro22 D kullanıcısına yanıt
    İlgin ve emeğin için çok teşekkür ederim. Son sınıf için tek ders kalma şartı hiçbir zaman resmi olarak yok diye biliyorum. Yani hani okulu uzadı mantığı ile verilen çok kişi duydum orada hem fikiriz.
    Takipte kalıyorum hocam rica etsem bu süreçte beni bilgilendirirmisin ? Vize de ne oldu vs vs diye.
  • tralast kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam. Daha önce okulu bitene vize vermiyolardı artık o ortadan tamamiyle kalktı bundan eminim. Süreç boyunca gelişmeleri haber veririm tabiki sizede kolay gelsin seçim sizin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.