Böyle bir aksiyona hiç gerek yok. Deneyimsiz, sabırsız, görece düşük yaş kitle oyunun tüm zevkini elimizden alır. Gerçekten oynamak isteyenler oynuyorlar, zaten 150 tl e çekildi aylık ücretler. Bölgesel fiyatlandırma sonrası bu konuda aynıda fikirde olamam. |
World of Warcraft : Dragonflight - 10.2 0 / Sezon 3 (18. sayfa)
-
-
Aslında bölgesel fiyatlandırma yapılmıyor. Sadece bizim kendi para birimimiz kullanılıyor.
Ülkemiz de o kadar yüksek enflasyon ve para birimi değer kaybediyor ki. Firmalar sık sık güncelleme geçiyor. Arada geç güncelleme geçilirse yerel fiyatlandırma var sanıyoruz.
Kitle konusuna da katılmıyorum. Aynı tabirleri WoW kitlesi için de kullananlar var. (bkz. FFX) Ve zaten bu bahsettiğiniz 'kitle' oyun içerisinde uzun vadeli olarak barınamaz, oyunun yapısı buna müsait değil. End game aşamasında, mitik raid yapan bir oyuncu onlarla belki de hiçbir zaman bir araya gelemez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bölgesel fiyatlandırma yapılmıyor yorumunuza katılmıyorum. Daha kısa zaman önceye göre (13€) %40'a yakın bir indirim söz konusu.
Burada Blizzard avukatlığını yapmıyorum fakat ülkede yaşanan ekonomik ve politik hataları firmalara yüklemek doğru olmaz.
Tüketici olarak sizi gayet iyi anlıyorum, fakat sorun kaynağı farklı alanda olduğunu düşünüyorum.
Geliyor maalesef geliyor! Mesela geçen +21 Ruby'de gelen sp'e bakınız. Tüm dungeon boyunca 0 interrupt, 59.9K overall... Mesela bu oyuncunun interrupt nedir? bildiğini düşünmüyorum... 2.7k'dan fazla rio vardı. Bu örnek kadar kötü olmasada günlük kaç kişiye böyle denk geliyorum..
-
Bence gerek var bir online oyunda belli sayıda oyuncu kitlesi yoksa isterse gözünden ışık çıkarsın o oyunun esamesi okunmaz o noktaya geleceğini hissediyorlarsa direk yapmaları lazım rakamlar onların elinde.
-
Sanırım ben kendimi tam ifade edemedim veya siz yanlış anladınız.
Bu, benim veya sizin kişisel görüşü değil. Ortada bir veri var, firmaların uyguladığı prosedür var, ülkemizinde kendi ekonomik verileri var.
Yerel fiyatlandırma dediğimiz konu, kur'u sabit bir fiyattan hesaplamanmasidir. 6 ay veya 3 ay veya 12 ay sonra gelecek sürede ki yeniden hesaplama yerel fiyatlandırma olmuyor demektir.
Bizde ki değişken çok kısa sürede gerçekleştiği için san ki çok ucuza alıyoruz, sanki cüzi miktarda kur hesaplaması yapılıyor algısına neden oluyor.
Kur kaçtan hesaplandı. Ortalama 11 Euro. Şuan kur kaç ? 20 bandı. Yarın kur 30 olduğunda, bunun karşılığı tekrardan hesaplanana kadar geçen süreden bahsediyorum.
Sanırım ne demek istediğim anlaşıldı. Stabil bir kur düzlemi olsaydı tabi TL kuruna geçilmesi, yerel fiyatlandırma olmuş olacaktı.
Gelelim topluluk veya trend olma konusuna. İşte burada kişisel görüşe göre değişir. Çünkü bundan 10 yıl öncede böyle oyuncular vardı, bundan 10 yıl sonra da böyle oyuncular olacak.
Ayrıca, bu oyunun kitlesi yaşlandı. Genç dinamik nesili pek kaldıramıyoruz. Bu sebeble bu sadece wow özelinde değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yerel fiyat olayı scam kardeşim geçin bunları, şimdi imkanım olsa tekrar euro geçerim Diablo 70 dolara çıkarıp burada aynı fiyat olan 1200 TL yapmak resmen dalga geçmektir. Siz olaya sadece game time üzrinden bakarsanız olmaz oyun içi gold ile token alıp oynayan bir sürü insan var bu kesim bildiğin öpüldü. Kaç aydır 150 TL balans veriyor token şaka gibi... 300k gold ver 150 TL balans al ne kadfar sürecek bu saçmalık? 300k verip 13 euro alıyordum ben. Kısaca bunun amacı insanları kredi kartına yöneltmekti şahsen ben her ay 150TL için 300k kasmam vaktime yazık.
-
bana imkan veya izin verseler veya seçime bıraksalar TL mi istersin eski euro mu diye ben euro yu seçerdim. daha rahat alıyordum oyunları daha az token harcıyordum bana hiçbir faydası olmadı TL nin az biraz zararı bile oldu diyebilirim.
-
ee boost işi oldukça bu adamlara katlanacaksınız. boost bu oyunu köreltti, bitirdi.. adam parası ile dövüyor işte. satın alıyor rio yapıyor sonra takılıyor. çok normal yani.
eski o bir şeyler başarayım çabası kalmadı. bir şeyler öğreniyim çabası bile yok.. bir çok faktör sebebi ile böyle. adamın parası var istediği boost u alıyor
istediği achievement ı bile yaptırıyor. yaptırdığı şeyleri geçtim yaptıramadığı şeyler çok az.
-
Yeni bölgenin etkinliklerini beğendim ve verilen Ring çok iyi 3 farklı özelliği takıp çıkarabiliyorsun.
-
Merhaba arkadaslar bir ufak sorum olacakti. sifirdan dragonflight ve oncesini oynamak icin sadece bu DragonFlight paketini almak yetiyor mu? Sanki onceden wow duz paketi satin aliyorduk uzerine en son cikan paketi satin aliyorduk gibi birsey vardi, yine bu sekilde mi? Eger oyleyse duz wow paketini battle satiyor mu ben goremedim, nereden temin edilir? Simdiden tesekkurler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba son paket olan dragonflight almak yeterli oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sadece df tek başına yeterli değil eğer 900tl ye epic paketi almazsan oynamayazsın ya basic paketi ve ayrıca 30 günlük game time alacaksın yada df basic paketi ve 6 aylık game time alacaksın o şekilde başlayacaksın 6 aylık alırsan 600tl ye geldiği için avantajlı basic pakette 500tl toplam 1100 tlye 6 ay başlayabilir yada sadce basic paket vr 1 aylık alarak 500+150 tl ile başlayabilirsin gidip sadece df paketini basic olarak alırsan oyun süren olmadığı için oynayamazsın dikkat et...
Anladim, tamamdir hocam tesekkur ederim
-Duyurulan 5 tane farklı Dragon Riding bineğimiz var bunlar:
1-Renewed Proto-Drake - (bildiğimiz proto-drake)
2-Windborne Velocidrake - (troll bölgelerinde gördüğümüz aslında birebir değil de ona benziyor diyelim.)
3-Cliffside Wylderdrake - (bunu daha önce görmemiştik)
4-Highland Drake - (klasik wow da gördüğümüz dragonlara en benzer)
5-Winding Slitherdrake - (shopta satılan heart of the aspect tarzı)
Önümüzde gelecek olan Raid ve yeni bölge içerecek olan büyük yama 10.1 ile birlikte duyurulan ve eklenmemiş 5.Dragon Riding bineğinin modeli ekleniyor.
Gerçekten güzel gözüküyor benim favorim yine de "Cliffside Wylderdrake" diğeri de "Windborne".
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 29 Mart 2023; 14:20:41 > -
10.07 ile gelen forbidden reach adasında rare kovalayan arkadaşlara iki önerim olacak.
1-rarescanner addonunda general ayarından "ignore alerts already killed/completed entities" kısmını tıklamayın boş kalsın bu hafta değişmediyse gün içinde yaptığınız rare'in tekrar loot'unu alabiliyorsunuz keydi itemdi vs.bu ayarı yapmazsanız normalde 1 kere yapıldıktan sonra aynı gün içinde rare spawn olsa bile addon haber vermiyor.
2-günlük quest verilen bölge de(morqut village) storykeeper ashekh <renown enwoy> centaur npc'si var o 2000 elemental overflow'a 18 saatlik bir buff veren bir item satıyor(Essence of divination) onu alıp kullanırsanız rare'ler daha gelmeden size bilgisini veriyor(Event:... ....coming şeklinde) önceden oraya gidip bekleyebiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 30 Mart 2023; 11:39:9 > -
Bu yeni sistemdeki Herb-Mine olayını ben anlamadım bu gidişle Token fiyatını da çıkarmak iyice zorlaşacak gözüküyor.
Token alamayıp bu oyunu bırakan kaç kişi olur acaba bende bunu merak ediyorum.
Tüm ay sabahtan akşama Herb-Mine yapıp token almaya çalışmak neyin kafası acaba?
Tüm Serverları niye birleştirdiler ki? ben bir oyuncu olarak ismini bile duymadığım bir serverdaki BOTU nasıl takip edip raporlayabilirim?
Bu bot Raporlanamıyor fakat benim Auction House'uma erişim sağlıyor bu nasıl bir adalet ya?Herkes bunu söylüyor bilmiyorum ne kadar doğru ben "gerçekse eğer" üzerinden yorum yapıyorum fakat;
Yani BOT değilse bu HERBİN MİNİNGİN bir toplama süresi var
Bir insan bu toplama süresini göze almadan o fiyata nasıl düşürebilir abi?BANA biri açıklasın şu meseleyi.Yani ben düz Farm yapıyorum bu vakite bu kazanılan para hiiiiiç normal değil bu ne abi?
Warlords of Dreanor da değiliz ki MADEN den alalım Mining'i.Bahçeden alalım Herb'i bu işin sonu hiç hayırlı değil hem oyun için hem de bu şekilde oynayanlar için geriye BOTLAR ile oynarsınız oyununuzu abi ne diyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 31 Mart 2023; 22:9:38 >
-
Mağaralarda oturup bekliyorlar mine çıkınca hemen lootluyor bekliyor uçmuyor zaten stealth modda bekliyor kaç tane yakaladım ben 10 tane druid zaten fullediyse mining skillerini adam bir vursa dünya maden götürür bunun yanında rare olan khazgorite ve primaller dahil. overload da yapıyordur süresi geldikçe 10 tanesi ohhh..
olay süper gezmek dolaşmak yok. mağarada bir yere pusuyor görünmüyor mis gibi. maden çıkınca alıyor zaten spawn süreleri fazla uzun değil.
mesleklere update lazım yoksa daha da ölecek fiyatlar yeni craftlar lazım ayrıca maden kullanımını arttırabilirler çünkü AH tıka basa dolu.
olmadı shadowlands sonundaki progenitor essentia gibi bir şey gelse..
şu aralar maden ve herb amelelik oldu.
AH birleşti isteyen istediği gibi fiyata koyuyor adam bile bile fiyat da düşürüyor yani artık server farkı da yok.
-
Ben artık bu devrin kapandığını düşünüyorum.Normal bir insanın bu kadar zaman harcayıp karşılığında hiç bir şey kazanmamasını aklım almıyor.
Auction House'ın birleştirilmesi tamam da o zaman Mağaraya Maden ve Bitki koymasınlar yani nedir bu şekilde BOTların önünü açmak anlamış değilim.
-
bilerek açıyorlar hatta onlara göre sistem yapıyorlar gibi geliyor bana. sanki farkedilmeyin de ne yaparsanız yapın gibi.
gerçekten incelemeler yapılsa v.s her şeyi bulurlar. her şeyi de biliyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X