Şimdi Ara

WOW oynarken gozler kipkirmizi...LCD denmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Beyler bir kac haftadir LCD monitor kullaniorum, bir saat bile WOW oynasam gozler hemen kizariyo, monitore bakamiyorum bile sonrasinda saatlerce...

Internette surf yaparken, veya film izlerken hic bir sey olmuor, yalnizca oyun oynarken gozler kizariyo.

Eski CRT(Klasik duz ekran ve buyuk monitorlerden) monitorumde saatlerce oynasam bir sey olmazdi.Yeni LCD monitorden supheleniom.

LCD nin response time i 5ms.

bir fikri olan varmi, LCD denmi sorun, yoksa yaslaniozmu hafiften

• yaşlandık demek için tabi yaşını bilmek lazımda LCD de 5ms tepki süresi biraz kötüdür mesela benimde 5ms 1 ay kullandıktan sonra gözümü ağrıtmıştı fakat dediğin gibi bir etki etmedi.

Belki kişiden kişiye değişiyodur yada yakını görme problemidir.

Daha mantıklı cevaplar için DH nin monitor bölümünü tavsiye ederim ustadlar orda
  • quote:

Orijinalden alıntı: moffaka

yaşlandık demek için tabi yaşını bilmek lazımda LCD de 5ms tepki süresi biraz kötüdür mesela benimde 5ms 1 ay kullandıktan sonra gözümü ağrıtmıştı fakat dediğin gibi bir etki etmedi.

Daha mantıklı cevaplar için DH nin monitor bölümünü tavsiye ederim ustadlar orda
    Yas 27 ,cokta yasli sayilmaz yani

Hmm, 5sn yeterli olur sanmistim. Simdi dusunuorum belkide 2ms liklerden almak lazimmis. Eski monitoru sakliodum, bakalim belki bir haftaligina geri takip test ederim..

DH monitor bolmunude goz aticam, tavsiye icin saol

quote:

Orjinalden alıntı: moffaka

yaşlandık demek için tabi yaşını bilmek lazımda LCD de 5ms tepki süresi biraz kötüdür mesela benimde 5ms 1 ay kullandıktan sonra gözümü ağrıtmıştı fakat dediğin gibi bir etki etmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem_DuUrden

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bu sorunu çok duydum lcd bir faktör ama tam olarak bu işin nedeni de değil çünkü genelde fifa gibi oyunlarda olmazken wow da oluyo sanırım sebep şu wow gözü ve kafayı çok yoran bir oyun level 70 bir adamın elinin altında ezbere bildiği 20-30 spell var sırası var bunların hatta gözün kapalı bile bulursun 1 saniye içersinde bu büyülerden en uygun olanını seçmek duruma göre neleri kullanacağına bakmak gözü yorar v özellikle renkli gözlülerde bu sorun daha çok oluyo dinlendiricibir gözlük alıp oynarken takmak en mantıklısı veya 1 hafta hiç wow oynama göz dinlensin geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: DeVil_BoZZo

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    contrast ayarından olabilir. aşırı contrast brightness göz yorar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

bu sorunu çok duydum lcd bir faktör ama tam olarak bu işin nedeni de değil çünkü genelde fifa gibi oyunlarda olmazken wow da oluyo sanırım sebep şu wow gözü ve kafayı çok yoran bir oyun level 70 bir adamın elinin altında ezbere bildiği 20-30 spell var sırası var bunların hatta gözün kapalı bile bulursun 1 saniye içersinde bu büyülerden en uygun olanını seçmek duruma göre neleri kullanacağına bakmak gözü yorar v özellikle renkli gözlülerde bu sorun daha çok oluyo dinlendiricibir gözlük alıp oynarken takmak en mantıklısı veya 1 hafta hiç wow oynama göz dinlensin geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: antonidas

özellikle renkli gözlülerde bu sorun daha çok oluyo...

Ilginc ilk defa duyuorum, ama dogruda olabilir, benimde gozlerim renkli...

aynen dedigin gibi gozleri dinlendiriom su an...birde su filtreli gozluklerden alicam , baya farkettirio diye duydum...sagol tavsiyeler icin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Leingrad

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

himmm..onuda yalnis ayarlamisim deseneBende gozlerim yoruluo, brightness artirdim baya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

himmm..onuda yalnis ayarlamisim deseneBende gozlerim yoruluo, brightness artirdim baya

Alıntıları Göster
    gammayi dusur hocam ekranin nekadar parlaksa okadar gozlerin agrir

• quote:

Orijinalden alıntı: zodd

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zodd

walla bilsem bu basligi daha once acardim, bende ekran ne kadar parlak o kadar iyi diye parlakliga abandikca abaniodumgozleri yorduk bos yere, tavsiye icin saolasin hodjam...

• quote:

Orijinalden alıntı: zodd

Alıntıları Göster
    quote:

Eski CRT(Klasik duz ekran ve buyuk monitorlerden) monitorumde saatlerce oynasam bir sey olmazdi.Yeni LCD monitorden supheleniom.

quote:

Aynen öyle, ayarlada alakası yoktur temelde lcd lerde contrast ve parlaklık çok daha şiddetlidir ve lcd kontrastıda gerçek kontrast değildir doğal olmayan br kontrast ve parlaklığı vardır.

Bir lcd asla crt monitörün doğallığında görüntü veremez.

Tabii birazda gözle alakalı mesela açık renkli gözü olan insanlar ışıktan çok daha fazla etkilenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

quote:

Aynen öyle, ayarlada alakası yoktur temelde lcd lerde contrast ve parlaklık çok daha şiddetlidir ve lcd kontrastıda gerçek kontrast değildir doğal olmayan br kontrast ve parlaklığı vardır.

Tabii birazda gözle alakalı mesela açık renkli gözü olan insanlar ışıktan çok daha fazla etkilenir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: JakX

quote:

quote:

Refresh rate i degistiriyim dedim, degismiyo 60 tami ne sabit kalio...o kadar para verdim LCD ye, sonuc biraz hayel kirikligi oldu

isin ilginci, interneti gezerken, yada film izlerken goz yormuyo...bir arkadas yukarda demisti detaydanmi bilmiorum, ama WOW tam bir goz dusmani LCD de, gerci daha baska oyun kurp test etmedim. Bakalim su parliklik ve gama ayarlarini degitirip deniyecem 1de...hayla ekrana bakmaya tirsiyom, gozerin yeni azaldi kizarikligi...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: JakX

quote:

quote:

Refresh rate i degistiriyim dedim, degismiyo 60 tami ne sabit kalio...o kadar para verdim LCD ye, sonuc biraz hayel kirikligi oldu

isin ilginci, interneti gezerken, yada film izlerken goz yormuyo...bir arkadas yukarda demisti detaydanmi bilmiorum, ama WOW tam bir goz dusmani LCD de, gerci daha baska oyun kurp test etmedim. Bakalim su parliklik ve gama ayarlarini degitirip deniyecem 1de...hayla ekrana bakmaya tirsiyom, gozerin yeni azaldi kizarikligi...

Alıntıları Göster
    quote:

Eee söyleyince biz anlatamıyoruz, hatta söyleyince suçlu oluyoruz hakarete uğruyoruz vs.. Bizim milletimiz pahalı olan iyidir mantığıyla yada görüntüsüne bakmadan tasarımına reklamına bakarak alışveriş mantığıyla devam ediyor.. Gidiyorlar lcd tvler plasmalar alıyorlar sonra sd yayınlarda çamur gibi izliyorlar onları..

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

Eee söyleyince biz anlatamıyoruz, hatta söyleyince suçlu oluyoruz hakarete uğruyoruz vs.. Bizim milletimiz pahalı olan iyidir mantığıyla yada görüntüsüne bakmadan tasarımına reklamına bakarak alışveriş mantığıyla devam ediyor.. Gidiyorlar lcd tvler plasmalar alıyorlar sonra sd yayınlarda çamur gibi izliyorlar onları..

Alıntıları Göster
    benim gözüm ela koyu yeşil ben etkilenirmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Logan_Lectra

benim gözüm ela koyu yeşil ben etkilenirmiyim

Alıntıları Göster
    Ben Philips 17" CRT kullanıyorum ve ciddi renk kaltiesi belli ediyor kendini lakin bazen benimde gözlerim bulanabiliyor ekrana bakmaktan buda wow içinde uzak mesafelere bakmaktan oyun içi barlarda ilgili nesneye hızlıca tıklamak yapma olsun gözü baya yoruyor. Bazen stres de etken faktor olabildiğini düşünüyorum yada can sıkıntısı, mutsuzluk bunlarda o an oyunda gözümüzü etkileyen bir unsur olduğunu düşünüyorum en azından benim kendim üzerimdeki tespitim böyle.
    @Antinodas.. Dinlendirici bir gözlük demişsin bu yani gözümüzün derecesine göre alınması gereken bir gözlükmüdür ? yada daha ayrıntılı bilgi bilen varsa gözlükler hakkında belki birşeyler paylaşabiliriz ?
    Edit: Bir diğer etken de dışarıdan gezmeden yada vs. geliyorsunuz rüzgar olsun toz vs gözünüz bazen yaşarıyor bulanıyor sonra eve gelip oyuna geçiyorsunuz haliyle burda göz dışardan gelirken bulanıklık ve yorgunluk hissi yaşıyabiliyor. Buda bi etken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeedLoveGoodLove -- 13 Mart 2008; 9:31:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NeedLoveGoodLove

Ben Philips 17" CRT kullanıyorum ve ciddi renk kaltiesi belli ediyor kendini lakin bazen benimde gözlerim bulanabiliyor ekrana bakmaktan buda wow içinde uzak mesafelere bakmaktan oyun içi barlarda ilgili nesneye hızlıca tıklamak yapma olsun gözü baya yoruyor. Bazen stres de etken faktor olabildiğini düşünüyorum yada can sıkıntısı, mutsuzluk bunlarda o an oyunda gözümüzü etkileyen bir unsur olduğunu düşünüyorum en azından benim kendim üzerimdeki tespitim böyle.
    @Antinodas.. Dinlendirici bir gözlük demişsin bu yani gözümüzün derecesine göre alınması gereken bir gözlükmüdür ? yada daha ayrıntılı bilgi bilen varsa gözlükler hakkında belki birşeyler paylaşabiliriz ?
    Edit: Bir diğer etken de dışarıdan gezmeden yada vs. geliyorsunuz rüzgar olsun toz vs gözünüz bazen yaşarıyor bulanıyor sonra eve gelip oyuna geçiyorsunuz haliyle burda göz dışardan gelirken bulanıklık ve yorgunluk hissi yaşıyabiliyor. Buda bi etken.

Alıntıları Göster
    LCD'nin luminance, parlaklık, contrast, gama gibi ayarlarını düzgün yaptıkca CRT'den cok daha saglıklıdır..

Sorun CRT'nin değerlerine alışan gözünün LCD'ye henüz alışmaması.. Ayarları kontrol et bence..
    Birde sakın lambayı söndürerek oynamaya çalışma.. Gözlerini mahvedersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

LCD'nin luminance, parlaklık, contrast, gama gibi ayarlarını düzgün yaptıkca CRT'den cok daha saglıklıdır..

Sorun CRT'nin değerlerine alışan gözünün LCD'ye henüz alışmaması.. Ayarları kontrol et bence..
    Birde sakın lambayı söndürerek oynamaya çalışma.. Gözlerini mahvedersin.

Alıntıları Göster
    Güzel bir konu..
    Hastalık alkol gibi etkenler dışında gözde kanlanma olmasının sebeplerinden biride az veya hiç gece uykusu uyumamaktır. (gündüz uykusundan çok farklı olduğu kanıtlandı.)
    Ne yaparsanız yapın, gözlük,ilaç,contrast ayarları falan, gece uykusu gerekiyor. Bir arkadaşın dediği gibi 2-3 gün erken yatınca düzeliyor.
    Benimde başıma geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: eudimonia

Güzel bir konu..
    Hastalık alkol gibi etkenler dışında gözde kanlanma olmasının sebeplerinden biride az veya hiç gece uykusu uyumamaktır. (gündüz uykusundan çok farklı olduğu kanıtlandı.)
    Ne yaparsanız yapın, gözlük,ilaç,contrast ayarları falan, gece uykusu gerekiyor. Bir arkadaşın dediği gibi 2-3 gün erken yatınca düzeliyor.
    Benimde başıma geldi.

Alıntıları Göster
    İşin biraz detayına girecek olursak gözde kanlanmanın en büyük sebebi göz yaşı eksikliğidir.. insan gözü gece, gündüze göre çok daha az göz yaşı üretir.. Biz WOW oynarken sürekli gözümüzü açık tutarak üretilen göz yaşının büyük bir kısmının kurumasına neden oluyoruz.. Daha sonra gözümüzü kırptıgımızda yeterli göz yaşı olmadıgı için göz kapağı gözümüzü tahriş ediyor..

Ben excimer ameliyatından sonra bu sorunu çok daha fazla yaşamaya başladım.. WOW oynasamda oynamasamda gözlerimde kurumaya bağlı ciddi bir kızarıklık her zaman oluyor.. Suni göz yaşı damlası kullanmakta bir yere kadar..

Benim aklıma gelen çözümler ;
    Evi nemli tutarak kurumayı yavaşlatmak,
    çok kuruma oldugunda göz yaşı damlası kullanmak,
    WOWu kör olana kadar oynamamak,
    mümkünse oyun oynarken dinlendirici bir gözlük kullanmak..

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

İşin biraz detayına girecek olursak gözde kanlanmanın en büyük sebebi göz yaşı eksikliğidir.. insan gözü gece, gündüze göre çok daha az göz yaşı üretir.. Biz WOW oynarken sürekli gözümüzü açık tutarak üretilen göz yaşının büyük bir kısmının kurumasına neden oluyoruz.. Daha sonra gözümüzü kırptıgımızda yeterli göz yaşı olmadıgı için göz kapağı gözümüzü tahriş ediyor..

Ben excimer ameliyatından sonra bu sorunu çok daha fazla yaşamaya başladım.. WOW oynasamda oynamasamda gözlerimde kurumaya bağlı ciddi bir kızarıklık her zaman oluyor.. Suni göz yaşı damlası kullanmakta bir yere kadar..

Benim aklıma gelen çözümler ;
    Evi nemli tutarak kurumayı yavaşlatmak,
    çok kuruma oldugunda göz yaşı damlası kullanmak,
    WOWu kör olana kadar oynamamak,
    mümkünse oyun oynarken dinlendirici bir gözlük kullanmak..

Alıntıları Göster
    samsung 2 ms almıstık arkadasa gayet güzeldi tepki süresi yüksek olanlar insanı yoruyor oyun oynamak için tasarlanmamıs internet için oldugunda baya kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S R T -- 13 Mart 2008; 12:28:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kerem_DuUrden

Beyler bir kac haftadir LCD monitor kullaniorum, bir saat bile WOW oynasam gozler hemen kizariyo, monitore bakamiyorum bile sonrasinda saatlerce...

Internette surf yaparken, veya film izlerken hic bir sey olmuor, yalnizca oyun oynarken gozler kizariyo.

Kontrast ve brightness ayarlarını çok iyi ayarla kesin ondan yapıyordur oda olmazsa Bi doktora görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

quote:

Orjinalden alıntı: Kerem_DuUrden

Beyler bir kac haftadir LCD monitor kullaniorum, bir saat bile WOW oynasam gozler hemen kizariyo, monitore bakamiyorum bile sonrasinda saatlerce...

Kontrast ve brightness ayarlarını çok iyi ayarla kesin ondan yapıyordur oda olmazsa Bi doktora görün.
    full screen glow effectte çok etkiliyor, kapatınca rahatlarsın, çok göz alabiliyor bazı yerlerde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.