Şimdi Ara

Wp maalesef donanımı iyi kullanamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar wp iyi güzel diyoruz ama maalesef donanımı kullanamıyor. Multitasking (Aynı anda çoklu işlem) bile adam akıllı yapamıyor arka plana attığımız uygulama duruyor. İndirme vs bile olmuyor. Size n9 videosunu koyacağım meego ile wp yi karşılaştırın. Sizce hangisi daha başarılı ?

N9 da Tek çekirdek 1ghz işlemci ve 1 gb ram var. Yani işlemcisi lumia 520 den bile çok daha düşük...Ama yaptığı multitasking ile s800 işlemcili lumia 930 a bile meydan okuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh -- 28 Ocak 2015; 0:36:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Harbi adamlar yapmış zamanında.ama şuda bi gerçekki şuan bu Multitasking i ne ios nede android yapabiliyor ha yapıyolar ama bole seri değil resmen şok oldum.ms nin tek derdi cortana oldu başka bişey değil.azcıkda sisteme baksalar ben mağazada istemiyorum duzeltsinler azcın sistemi oda yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Harbi adamlar yapmış zamanında.ama şuda bi gerçekki şuan bu Multitasking i ne ios nede android yapabiliyor ha yapıyolar ama bole seri değil resmen şok oldum.ms nin tek derdi cortana oldu başka bişey değil.azcıkda sisteme baksalar ben mağazada istemiyorum duzeltsinler azcın sistemi oda yeter.

Eğer microsoft nokia ya ajan sokup batırmasaydı. Lumia 930 gibi bir telefonda meego yüklü olduğunu düşün. Piyasayı dağıtırdı. Ki şuan videosunu koyduğum meegonun ilk versiyonuydu , bunun güncellenip dahada geliştirilmişini düşün

nokia Lumia 920 kullanıyorum arka planda dosya bile indiremeyince , telefonun harcandığını düşünüyorum. Nokia efsanesinin bu kütük gibi işletim sistemine mahkum olup batmasına üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh -- 28 Ocak 2015; 0:16:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dedektif_dh

quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Harbi adamlar yapmış zamanında.ama şuda bi gerçekki şuan bu Multitasking i ne ios nede android yapabiliyor ha yapıyolar ama bole seri değil resmen şok oldum.ms nin tek derdi cortana oldu başka bişey değil.azcıkda sisteme baksalar ben mağazada istemiyorum duzeltsinler azcın sistemi oda yeter.

Eğer microsoft nokia ya ajan sokup batırmasaydı. Lumia 930 gibi bir telefonda meego yüklü olduğunu düşün. Piyasayı dağıtırdı. Ki şuan videosunu koyduğum meegonun ilk versiyonuydu , bunun güncellenip dahada geliştirilmişini düşün

beyler şunu neden anlamak istemiyorsunuz. kendince belli bir olaya bakış açıları var. doğrudur yanlıştır bir şey diyemem. n9 un yaptığı herşeyi microsoft da yapabilir. yapmıyorsa vardır kendince bi açıklamaları ha yanlış olabilir.

nokia ya ajan sokan microsoft değildi. microsoft ajan ın kendisiydi zaten. onu oraya sokan kim bilemiyorum ama microsoftun yapacağı iş değil. iki şey düşünün.

1. iphone çıkmış. siz 5800 cihazı iphone killer diye üretiyorsunuz. o zamanı çok iyi hatırlıyorum. nokia batacak diyordum kimse inanmıyordu. nokianın yaptığı tam bir aptallıktı.
    2. şuan piyasada olan işletim sistemleri ios wp android ve blackberry. bir blackberry kaldı amerikan menşei olmayan işletim sistemi.

megoo ya gelince. mükemmel di ama amerikan malı değildi.

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısın , nokia son 6-7 yıl çok kötü yönetildi.Sanki batmak istiyor gibiydi , hiçbirşey bilmeyen adamı nokianın başına getirsen o bile o şirketi bu kadar kısa sürede batıramazdı.

5800 faciasına ise hiç girmeyelim. 5800 çok sattı herkesin elinde görüyordum. Ama nokia o tarz bastırmatık telefon çıkartmakla kendi imajını kullanıcı gözünde çizdirdi. 5800 kullanıpta tekrar nokia almak isteyen insan çok azdır , nokia sahip olduğu güveni baltaladı.

Elop denilen elemana gelirsek yatacak yeri yok , markanın telefon satışlarını vss geçtim. Nokianın batışıyla 100.000 lerce çalışan işsiz kaldı.O yüzden lumia kullanmama rağmen microsoftu sevmem , ms birgün batacak olursada nokiaya yapılanları hatırlar ve üzülmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh -- 28 Ocak 2015; 0:25:15 >
  • biraz daha derin düşünürsek...

apple batıyordu ciddi finansman sorunu yaşarken microsoft ciddi bir hisse alımı yaptı. yönetimde hakkı yoktu ama ciddi manada yatırım yaptı firmaya. bugün amerika microsoftun yerine bir firma çıkarmadan microsoft batmaz. aslında android gelişimi ve microsoftun yaptıklarını görünce aynısının nokianın da başına geleceğini düşünmüştüm ama windows 10 tanıtımı bu fikrimi baya değiştirdi.
    birde şu nokta var. microsoft bir program çıkarmıştı adını hatırlamıyorum tanıtımında kullandığı telefon iphone du. tam olarak iphone 5 değildi zaten çizim bi model di ama iphoneu çok andırıyordu. siz düşmanınızın reklamını yaparmısınız ? bence microsoft ve apple düşman değil. biz bazen geliyor biribirimizi kırıyoruz ama inanın firma çalışanları ve yöneticileri bizim kadar birbirlerine laf etmiyorlardı
  • Meego multitasking kralıdır zaten özledik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • donanımı iyi kullanan sistem var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

donanımı iyi kullanan sistem var mı?

Daha önce symbian 3 işletim sistemli nokia n8 kullanıyordum. O telefonun donanımıyla yaptıklarını kıyaslarsam donanımı iyi kullandığını söyleyebilirim. Daha sonra n9 alacaktım sonra meegonun desteklenmeyeceğini duydum , nokiada yolumuza wp ile devam edeceğiz deyince nokiaya olan güvenimden dolayı ve lumia 920in donanımsal üstünlükleri için 920 aldım.

çift çekirdek 1.5 ghz s4 krait işlemcisi ve 1gb rame sahip olmasına rağmen basit müzik uygulamasına girerken bile 2-3 saniye sürdürülüyoru bekleyince donanımı iyi kullanmadığını anladım. Wp kullanırken kendimi akıllı bir telefon kullanıyormuşum gibi hissetmiyorum. Umarım wp10 da sürdürülüyor muhabbeti olmaz
    Wp 8.0 dan beri şu sorunu düzeltemediler , aslında bu sorunun olmasının asıl sebebi multitasking olmamasıdır. Arka planda uygulamalar çalışamayınca her seferinde baştan başlamak zorunda kalıyor. Baştan başlama sorunundan dolayı Müzik uygulamasını açarken bile sürdürülüyor yazısına takılıp kalıyoruz.

Daha önce ios ve androidi kısa süreli kullanmıştım.Her birini 1 er ay kullandım . İos çok kısıtlı ve sıkıcı bir işletim sistemi , ilk başta vay be animasyonlara bak süper birşey diyorsunuz. Ama 1 ayın sonunda o abartı animasyonlar ve geçişler insanın midesini kaldırıyor.

Android de stabilite sorunu var , onu kabul ediyorum. Daha yüksek donanım istiyor onuda kabul ediyorum. Ama istediği donanımında hakkını verdiğini düşünüyorum. Pc gibi telefonda istediğinizi yapıyorsunuz.Ama onunda arkasında google olduğu için kullanmak istemiyorum. Malum bilgilerimizi çalıyor.

• Zamanında sahip çıkılmadı şu N9'a ama Nokia da da hata var, o zamanlar donanım ne kadar yüksek ise o kadar güzel geliyordu gözümüze o N9 da daha yüksek donanım bulunsaydı biraz erken piyasaya çıksaydı bence şuan ne android ne ios olurdu piyasa Nokia'nın olurdu.

• Aslında donanımını diğer sistemlere göre çok güzel kullanıyor. Sıkıntıilk başta başladı çok geç kaldılar. zamanla oturacaktır bence. Windows akıllı telefon pazarında geç girdi ve hızlı ileryemedi. Çok ağır ilerliyor. Ama son zamanlarda aklı başına gelmiş gibide duruyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egowest -- 29 Ocak 2015; 1:29:39 >
  • microsoft muhabbeti hiç olmadan nokia efsane zamanlarından sonra meegoyla yardırsaydı kimse tutamazdı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

microsoft muhabbeti hiç olmadan nokia efsane zamanlarından sonra meegoyla yardırsaydı kimse tutamazdı bence.

Nokia wp nin gelişmesi için verdiği emeği ve yaptıkları reklamların yarısını meego için verselerdi. Şuan piyasanın %50 sini elinde tutuyor olurlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh -- 29 Ocak 2015; 22:46:32 >
  • Meego desteklenseydi diyorsunuz ama onu öldürmek için uğraşanlara niye desteklemedi diyorsunuz

• quote:

Meego desteklenseydi diyorsunuz ama onu öldürmek için uğraşanlara niye desteklemedi diyorsunuz

Finlandiya'lılar kendi markalarına sahip çıkmalılardı. Mikisoftun yaptığına göz yuman finli yöneticiler ülkelerine ihanet etti.

Ekleme : Neyse konu değişmesin , konumuz wp nin donanımı iyi kullanamamasıdır. 520 modelindede sürdürülüyor var 1520 modelindede sürdürülüyor var. 520 modelindede gerçek zamanlı multitasking yok , 1520 modelindede yok. EE bu kadar yüksek donanımı sistem kullanamıyorsa nasıl akıllı telefon klasmanında rekabet edebilecekler. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh -- 29 Ocak 2015; 23:35:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif_dh

quote:

Meego desteklenseydi diyorsunuz ama onu öldürmek için uğraşanlara niye desteklemedi diyorsunuz

Finlandiya'lılar kendi markasına sahip çıkmalılardı. Mikisoftun yaptığına göz yuman finli yöneticiler ülkelerine ihanet etti.

mikisofta bağlamayın olayı. insanlara basit geliyor ama kişisel bilgiler çok önemli. bugün baktığınızda şirketleri yönetenler ceo gibi görüksede asıl yönetenler firmaya yatırım yapan para babalarıdır. ios android windows mac kavgası yaparken belki de çoğu ortak yatırımcıya sahiptir.
  • Mikrozort işte yazık etti nokia ya

• Katılıyorum bu donanımları Symbian belle sistemine koysalardı durum nasıl olurdu acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.