Şimdi Ara

Wp yi sevdirecek ne var? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rap dialer yükle. Free program ben bağış yaptım orası ayrı. Whats Up kadar önemli bir program bence. Aradığından fazlası var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wp=cop

• quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Teşekkür ederim. Sürekli olarak iPhone kullandığım için memnun olmama gibi bir durumum söz konusu değildi zaten. Ekran büyüklüğü ile tekrar aktif olarak kullanmaya başladım hepsi bu.. Tek memnuniyetsizliğim yazılımsal olarak 8.1 den kaynaklanıyor. Umarım en kısa sürede yeni bir güncelleme ile durumu düzeltirler. Tavsiye eder miyim: kesinlikle evet.

Bu herkesin bahsettiği yazılımsal sorun nedir? .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

Wp=cop

ne için dayı sen

• Hakikaten bu platform fanboyluğunu bir türlü anlayamamışımdır bende. Bugüne kadar 137 farklı telefon kullandım (2000 yılından beri). Androidin amiral cihazlarının neredeyse tümünü kullandım (note 3, htc one m7, lg g2, xperia z1 vs. dahil), iphone serisinden iphone 6 ve 6+ hariç hepsini kullandım, wp serisinden lumia 925 ve lumia 1020 kullandım. Şu anda da aktif olarak lumia 1020 kullanmaktayım. Her platformun birbirine göre farklı avantajları ve dezavantajları söz konusu elbetteki. Şu an lumia 1020 kullanmamın tek ve yegane sebebi kamerası.

Android sisteminin stabillikten uzak olduğuna vurgu yapan arkadaşlara sesleniyorum, htc one serisi (m7 ve m8), nexus serisi ve xperia z serisi (z1,z2,z3 vs.) cihazlar en az ios cihazlar kadar stabil bir arayüze sahipler. Zaten stabilliği eleştirilen cihazlar samsung serisi cihazlarbBnun sebebi de touchwiz arayüzü. WP serisi cihazlar stabil deniliyor, evet stabil çünkü her yapacağınız işlemde ekranda sürdürülüyor yazısı çıkıyor, her yerde demek yanlış olur belki ama bu bir kandırmaca aslında. Android markette bir uygulamaya yükle dediğinizde yüklemeye başlar direk olarak oysaki wp de yükle dediğinizde ekranda bir kaç saniye boyunca sürdürülüyor yazısı çıkar ardından yükleme arka planda başlar. Bu ekrandaki sürdürülüyor yazısı bir görsel oyun ve o süreyi stabillikten sayıyoruz. Ya da her uygulama arası geçiş için veya menüler arası geçişte bir animasyon var ve aslında geçiş süresini farketmeyelim diye orada animasyon koyulmuş. Bu güne kadar wp de herhangi bir resetleme sorunu, programın açılmaması gibi bir sorun vs. ile karşılaşmadım, ama sistemin ve arayüzün çok akıcı olduğunu söylemek yanlış olur.

WP ve İOS cihazların burada androidden bir farkı var. elinize hangi ios cihazı alırsanız alın (firmwareleri aynı olmak kaydı ile; ios 7, ios8 gibi.), ya da hangi wp cihazı alırsanız alın hepsinde arayüz aynıdır, tek bir değişiklik bile yoktur. Çünkü tek bir yazılım tüm cihazlar için kullanılır. Oysaki Androidde durum farklı. Google yeni bir sürüm çıkarır ve bu sürümün saf hali nexus cihazlarda kurulabilir haldedir, oysaki farklı cihaz üreticileri kendi arayüzlerini bu sisteme entegre ederek cihazlarına sunarlar. Buda saf sistemden daha az performansa sebep olur. Zaten HTC ve xperia cihazlardaki stabilliğin sebebi de saf androide en yakın arayüze sahip olmalarından gelir.

Başta da dediğim gibi şu an lumia 1020 kullanıyorum ve kullanıyor olmamın en büyük sebebi kamerası. Mobil platformda daha iyi fotoğraf çekebilen bir cihaz yok. Ancak en çok lazım olan Tango uygulamasını dahi markette bulamıyorsunuz. Hemen wp fanatikleri savunmaya geçiyor skype var onu kullan. O zaman whatsapp uygulamasını da koymasınlar wp platformuna, nasılsa başka mesajlaşma uygulamaları da var. Yani bu bir bahane değil. Çok sık kullanılan bir çok uygulama bile wp de hala beta sürümünde. Yani wp platformunun diğer iki platformuna göre eksikleri oldukça fazla. Umarım yeni gelecek güncellemelerle bu sorun ortadan kalkar. Lumia 1020 cihazımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Yeni çıkan z3 compactı canlı olarak gördükten sonra almak istiyorum (sony arayüzü, stabilliği ve inanılmaz batarya performansından ötürü) ancak lumia 1020 yi de bir kenarda bulunduracağım.

Yaklaşık 15 yıldır fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve profesyonel çalışmalar gerekli olmadığı sürece her yere birinci makine olarak taşınabilir kalitede fotoğraflar veriyor 1020.

• bu arada bir arkadaşın wp platformunda arama yapmadaki süre zorluğuna yaptığı eleştiriye de katılıyorum. wp de bahsettiği gibi arama yapmak için önce arama ekranına, ardından kişilere, ardından arama yaparak kişiye gelip aramak için üzerine tıklıyoruz.

Androidde ise bu işlem çok kolay ve şu şekilde: arama ekranına girilip aranacak kişinin isminin ilk harflerine tıklayınca; örneğin ahmet için tuşlardan 2 - 4 - 6 tuşlanınca ismi ahm ile başlayan isimler seçenek olarka karşınıza çıkıyor ve dokununca direk arıyor. Bu android hatta ios ortada yokken sony ericsson k750 cihazda bile var olan bir özellikti ve inanılmaz pratik bir arama yoludur. wp de ve iosta bu şekilde bir şey yok.
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Örneğin ben safaride sorun yaşıyorum. Arada bir ana ekrana atmalar oluyor. Özellikle de PayPal hesabımı düzenlerken öyle bir atmalarla karşılaştım ki bir türlü düzenleyemedim. En son tabletime geçerek (ios 7.1,2) sorunsuzca düzenleyebildim. Bir de örneğin duvar kağıdı seçeceğim zaman yüklü gelen duvar kağıtlarını kaydırdığımda ciddi anlamda kasılmalar oluyor. Gören de sanacak ki çakma iPhone kullanıyorum :) o derece yani..
    Son olarak da yazılımdan değil ama uygulamalardan (wp'de çok çektiğimiz gibi) kaynaklanıyor. Uygulamalar 4.7" ekrana göre ayarlamamış. Bu da görsel olarak sıkıntı yaratıyor veya işcep de bazı sekmeler ekranın alt kısmında kalıyor ve yarısı görünüyor! Bu tarz uygulama bazlı sorunlar da var.

• quote:

Örneğin ben safaride sorun yaşıyorum. Arada bir ana ekrana atmalar oluyor. Özellikle de PayPal hesabımı düzenlerken öyle bir atmalarla karşılaştım ki bir türlü düzenleyemedim. En son tabletime geçerek (ios 7.1,2) sorunsuzca düzenleyebildim. Bir de örneğin duvar kağıdı seçeceğim zaman yüklü gelen duvar kağıtlarını kaydırdığımda ciddi anlamda kasılmalar oluyor. Gören de sanacak ki çakma iPhone kullanıyorum :) o derece yani..
    Son olarak da yazılımdan değil ama uygulamalardan (wp'de çok çektiğimiz gibi) kaynaklanıyor. Uygulamalar 4.7" ekrana göre ayarlamamış. Bu da görsel olarak sıkıntı yaratıyor veya işcep de bazı sekmeler ekranın alt kısmında kalıyor ve yarısı görünüyor! Bu tarz uygulama bazlı sorunlar da var.

Anlıyorum,bazı arkadaşlarda bunlardan şikayetçiydi beta bile daha iyiydi gibisinden yazanları görmüştüm şimdi sizinle neler olduğunu anladım teşekkürler paylaştığınız için .Sizin yerinizde olsam jailbreak çekerdim hocam.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    O zaman nerede kaldı kapalı sistem tercihim ? Ben kapalı sistemi güvenliğinden ötürü seviyorum ve bu yaştan sonra da Jb ile falan uğraşamam açıkçası. Yanlış anlamayın ama jb de, root da aylak insan işi olarak görüyorum. işi gücü olan hiçbir yetişkinin de o tür işlemlerle uğraşacağını sanmıyorum. Telefonun kölesi olmaya gerek yok

• quote:

O zaman nerede kaldı kapalı sistem tercihim ? Ben kapalı sistemi güvenliğinden ötürü seviyorum ve bu yaştan sonra da Jb ile falan uğraşamam açıkçası. Yanlış anlamayın ama jb de, root da aylak insan işi olarak görüyorum. işi gücü olan hiçbir yetişkinin de o tür işlemlerle uğraşacağını sanmıyorum. Telefonun kölesi olmaya gerek yok

Çok doğru. Hem o kadar para vericez hemde zırt pırt onun rootuyla jbsiyle uğraşıcaz. O bizi rootlasın

• Kamera hariç hiç bir şey yok.

Mağaza yıllardır çok eksik ve berbat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

quote:

Orijinalden alıntı: torata90

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Ne yok ki mesela ? Eğer uygulamalar vb. şeyler platformun tasarımına daha uygun hale getirilir ve kutucuklara yeni yetenekler kazandırılırsa sevdirecek sağlam nedenler oluşabilir.

Oluşabilir ama microsoftla o iş olmaz. Bi güncelleme verdiler bütün telefonlara gitmesi 2-3 ay sürdü.

bakalım lolipop bütün telefonlara kaç ayda gidecek
    ipucu: hiçbir zaman

Bak bakalım Windows Phone 7 telefonlar ne zaman 8 alacak
    İpucu : Hiçbir zaman.
    Buna benzemiş örneğiniz k.bakmayın.

3 yıllık wp telefonlar hala güncelleme alıyor. 3 yıllık androidlerden icd de kalan bile var. daha da bir şey söylemiyorum :)

• Mağazası çok zayıf ama w10 dan ümitliyim.ortak mağaza olunca bir sıçrama olacaktır elbet. Ama keşke 512 MB ram almasaydım diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Mağazası çok zayıf ama w10 dan ümitliyim.ortak mağaza olunca bir sıçrama olacaktır elbet. Ama keşke 512 MB ram almasaydım diyorum.

PSX oyunlarını nasıl oynuyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ₯

quote:

Mağazası çok zayıf ama w10 dan ümitliyim.ortak mağaza olunca bir sıçrama olacaktır elbet. Ama keşke 512 MB ram almasaydım diyorum.

Psx ne ? Playstation mu ? Mağazadam emulator indir. Sonra interntten oyunları bul. Telefona at. Emulatore girip bul oyunu.

• quote:

quote:

quote:

Psx ne ? Playstation mu ? Mağazadam emulator indir. Sonra interntten oyunları bul. Telefona at. Emulatore girip bul oyunu.

Emulatörsüz oynanıyor demiştin o yüzden sordum.
  • notyetktu kullanıcısına yanıt
    Yaziniza aynen katiliyorum.
    Ben de 525 kullaniyorum, bankacilik islemlerimi yapamiyorum. Tarayicidan girdikten sonra akilli cihaz kullanmanin anlami ne?
    Su husuta var, herkes akilli telefonu ayni sekilde kullanmiyor. Misal;
    Bazi insanlar 2000 lira para veriyorlar, tum islerini tarayicidan hallediyorlar. Otobus biletini, bankacilik islemlerini hep telefonun tarayicisindan yapiyorlar.
    O zaman ne diye 2000 lira para verdin ki? 925, intermet tarayicisi olarak super bir cihaz. Onu alip yoluna devam edebilirdin.

Ancak akilli telefon, uygulama ve esneklim demek. Ios ve windows bu konularda eksik kalabiliyor. Ios, her ne kadar uygulama olarak 1 numara olsa da, flash bellek takilamamasi buyuk sorun. Ben 3.000 lira verip, herhangi bir flash bellek takamayacksm, onu almam. Zira bilgisayari tasimamak icin o kadar parayi bir cihaza veriyorum.

Wis platformunun kendine gelmesi 3 yili bulacak. Su anda yapilanma icinde. Her uygulamayi, her cihazda nasil calistiracak cok merak ediyorum. Apple bile, cep icin ayri, tablet ve mac icinnayri versiyonlarini yapiyor ayni uygulamanin.

• Apple mağazasında bazı uygulamalar tablet ve telefona uyumlu olabiliyor. Bunlara Universal uygulama deniyor. Yani tümü ayrı ayrı değil ama Mac kullanmadığımdan onu bilemiyorum. Microsoft'un da vardır bir bildiği, zira yılların yazılım firması.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Emulatörsüz oynanıyor demiştin o yüzden sordum.

Mağazada tekken diye arat. Emu kurmadan oynayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: notyetktu

Bugüne kadar 137 farklı telefon kullandım (2000 yılından beri). Androidin amiral cihazlarının neredeyse tümünü kullandım (note 3, htc one m7, lg g2, xperia z1 vs. dahil)

Android sisteminin stabillikten uzak olduğuna vurgu yapan arkadaşlara sesleniyorum, htc one serisi (m7 ve m8), nexus serisi ve xperia z serisi (z1,z2,z3 vs.) cihazlar en az ios cihazlar kadar stabil bir arayüze sahipler. Zaten stabilliği eleştirilen cihazlar samsung serisi cihazlarbBnun sebebi de touchwiz arayüzü.

Hocam bu konularda cok bilgili degilim ilk akilli telefonumu daha yeni aldim onu soyleyeyim once.
    Cogu kisinin bahsettigi stabil olmama durumu stock romla 5-6 ay 1 sene sonra ortaya cikan kasilmalar. Gordugum kadariyla 40gunde bir telefon aliyorsunuz ortalama ve uzun soluklu kullanmadan yenisini aliyosunuz.
    Gorunurde bu sorunlarla karsilasmamaniz gerekir zaten.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.