Şimdi Ara

X-FI Titaniumla ne yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 5 senedir Audigy NX external ses kartı kullanıyordum... Hafta sonu itibariyle kartım hakkın rahmetine kavuştu. Bildiğiniz üzere rahmetlide hem coax hem optic çıkış vardı... Logitech Z5500üme optikten PS3 bağlı olduğu için ses kartına coaxla bağlıyordum.

1) X-Fi Titanium iyi kart mıdır?

2)http://www.hepsiburada.com/creative-sb-x-fi-titanium-pcie-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd84188

http://www.hepsiburada.com/creative-pci-express-sound-blaster-x-fi-titanium-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd8501227

Bunların ikisi de aynı gibi geldi ama fiyatları farklı... Farkını bilen açıklayabilirse sevinirim....

3) X-Fi Titaniumda coax çıkış yok ama PS3ü optic in'e bağlayıp z5500ü de optic outa bağlasam PC kullandığım zaman PCden PS3 kullandığım zman PS3ten ses aktarımında gecikme yaşamadan iyi performans alır mıyım?

4) Ben PCde oyun az oynarım... Ama çok fazla Bluray ve .mkv film ve DTS müzik vs. dinlerim. Paraya kıyıp X-FI gamer Fatality gibi kartlar almamı daha mı çok önerirsiniz? Yoksa yok kardeşim adı üstünde oyun oynamayacaksan onlara para saymana gerek yok performansının hakkını veremezsin mi dersiniz? Şimdi bir de Auzen X-Plosion Cinema modeli kafama yatmaya başladı... Creative kalitesini aratır mı bana?

5) Bu saydıklarım dışında da kart öneriniz varsa açığım...

Okuyup fikirlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chinaras -- 27 Nisan 2009; 13:47:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

http://forum.donanimhaber.com/m_31277473/tm.htm

Sanırım bu Auzen X-Plosion Cinema al demek oluyor =)) Teşekkür ederim.
    Peki yine de bilmek istiyorum PS3ü optic ine bağlayıp optic outla z5500e bağlasam ses aktarımı kart üzerinden sorunsuz olur mu yoksa gecikmeli mi gelir?
  • O link te sizin 2 nolu sorunuz aynen vardı da ondan attım.

z5500 ünüz var; Verdiğiniz dosya tipleri üzerinden yürütülen filmlerde ham encode ses mainboard spdif outtan alınabiliyorsa
    film için ses kartına ihtiyacınız yok.

oyun oynamıyorsanızda (tabi kastım güncel 5.1 çevresel sesli EAXHD /OpenAL destekli oyunlar)
    dediğiniz kart ses kalitesi olarak Müzik performansı iyidir.

quote:

Peki yine de bilmek istiyorum PS3ü optic ine bağlayıp optic outla z5500e bağlasam ses aktarımı kart üzerinden sorunsuz olur mu yoksa gecikmeli mi gelir?

Bu konuyu (kart üzerinden in/out by-pass aktarım) denemişliğim yoktur.
  • Şimdi şöle aslında... Ben senelerdir Audigy 2 NX kullanıyordum... Fena değildi. Kart gümleyince geriye kalan tek alternatif olarak onboard karta analog olarak bagladım(Onboardda SPDIF yok). Sonra Dark Knightın blurayini koydum... daha 10uncu saniyedeki camın patlama sahnesinde bu böyle çekilmez yeni bi kart alınıcak dedim... Araştırmalarım sonucunda da X-Fi Titanium ve Auzen X-Plosion Cinema'yı aynı fiyata yaklaşık 180 liraya buldum... 6 mayısta büyük ihtimalle bu ikisinden birini alacağım o zamana kadar düşünüp karar vereceğim.
  • Anakartınızda spdif out yoksa xplosion u alabilirsiniz.
    Müzik performansı iyi ama z5500 ile müzik ?
    z5500 oyun ve sinema için tamam ama müzik performansının hakkını vermek için iyi 2.0 lazım (en az mikrolab solo 6 gibi)
    bu nedenle siz z5500 i düşünerek oyun ve film için ses kartı tercihi düşünün.

not: bazı anakartlarda kart üzerinde spdif out (hdmi ekran kartı bağlantısı) için header bulunuyor, bi anakartınızı inceleyin.
  • @HGT Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu... X-Fi Titanium sanırım daha başarılı bir kart ikisi de aynı fiyatken X-Fi Titaniumu almak daha mantıklı diye düşünüyorum.

@Keleminabi Ya ben Z5500 varken oyun oynanmayacaksa ses kartı almanın çok da gerekli olmadığı yönündeki tavsiyenizi değerlendirerek Anakartımın üstündeki çıkışları bir daha kontrol ettim. SPDIF için çıkış var ama ekstra aparat gerekiyordu onun için de eski bilgisayarımın iki pimli HD LED kablosunu kesip ucuna dişi RCA kablosu ek yaptım. Coaxı da ona bağladım şimdi gayet güzel Z5500ün kendi dekoderini kullanarak Dolby Digital film izleyebiliyorum ama şimdi de DTS ses gelmiyor =(( Digital bağlantı yaptığıma göre DTS ses alabiliyor olmam gerekmiyor muydu? Eğer digital bağlantıda da bir destekleme/desteklememe durumu söz konusuysa böyle ucuz yollu bir yöntem bulmuşken kart almak zorunda kalmak bana çok koyucak =/

• film dvd nizin dts ses izine de sahip olduğunu denetleyin.
    her film dvd sinde dts encode iz yoktur, varsa da genellikle ingilizce olur.
  • Daha önce Audigy 2 NX ses kartım ve WinDVD programımla rahat rahat dinleyebildiğim DTS müzik albümlerim vardı... Onları dinleyemiyorum =/ onboard ses kartının DTS desteklemiyor olma olasılığı var mı? Yada bnm yaptığım coax çıkışının iyi iletim yapmıyor olma olasılığı?
  • Decodasyonda belirleyici olan esas filmlerdir.
    Diğer DTS örneklerinde, DTS encode iz decoder tarafından doğru tanınmayabiliyor.
    Bu nedenle emin olmak için lütfen DTS destekli bir filmde deneyiniz.
  • Haklı çıktınız =)) DTS filmin sesini alabiliyorum teşekkür ederim. Ama DTS müzik albümlerimi niye dinleyemiyorum artık?
  • Bazı medyanın dts encode sesi nedense bozuk olabiliyor.
    bu z5500 ün decoderinin zayıf olduğunun göstergesi.
    pioneerin üst seviye receiverinde çözülen film dışı DTS ler de bende philips hd1500 decoderinde tanınmıyordu ordan deneyimim var.
  • Ama bir hafta önce eski ses kartımla sorunsuz çalışıyordu =/
  • İşte sorun burada anakart bi nedenle (media kaynaklı yada kendinden kaynaklanan başka bir sorun) spdif çıkışına gerekli netlikte encode ses veremiyor en küçük problemde de z5500 de codu tanıyamıyor.

Daha kaliteli kablonuz varsa onunla da deneyiniz. Optik aparat bulursanız optik aktarımı da deneyeblirsiniz. (anakar spdif çıkışları genel olarak 3 lü olup optik aparata uygundur)
  • Anakartın z5500e doğru kodu verememesinin sebebini buldum.. Playback devicesdaki özelliklerden desteklenen formatlar olarak DTS'nin yanındaki kutucuğu tiklemek gerekiyormuş =) Bu tiki koyunca düzeldi sorun bu kadar basitmiş (Tabi o tik yokken DVDdeki DTSyi nası çaldı orasını hala anlamış değilim)... Sonuç olarak ses kartı almadan işimi görüyorum artık bu çok iyi oldu yardımlarınız için de çok teşekkür ederim sayın Keleminabi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.