Şimdi Ara

X1950 Pro Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire X1950 Pro 512mb 256 bit ekran kartımda aşırı ısınma sorunu yaşıyorum, Pc boşta iken catalyts'deki ısı değeri 71'i gösteriyor, oyunlarda zorladığımda ise 97 civarına çıkıyor ve uyarı alıyorum doğal olarak =) Kasa dar alanda değil, hatta 1 yan kapağıda açık duruyor...ekran kartı min. 400 watt isterken benim powersupplyim 300 watt bundan kaynaklanıyor olabilirmi? Eğer bir çözüm bulamazsak ekran kartı fan önerileriniz? =) Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim..

• Önce güzelce bir fanda biriken tozları temizleyin. 300 wattlık PSU kesinlikle 1950 serisi için sorun teşkil eder. İmkânınız varsa PSU yu değiştirin...
  • ben x1950 pro ile zalman vf900-cuvga soğutucusunu kullanmıştım..bulabilirsen ondan alıp tak max. yükte 60 geçmiyor...
  • Kısa bir araştırma yaptım bugün,
    ZEROTHERM GX815 GAMER EDITION soğutucu ve OCZ STEALTHXSTREAM 500W SLI POWERSUPPLY almayı düşünüyorum, fiyatları cazip..Şu daha iyi olur diyebileceğiniz ürünler varmı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fallout
    Önce güzelce bir fanda biriken tozları temizleyin. 300 wattlık PSU kesinlikle 1950 serisi için sorun teşkil eder. İmkânınız varsa PSU yu değiştirin...

eger gercek 300w ıse ve verecegı amper degerlerı gercekse cok rahatlıkla kaldırır.
    hocam ben x1800gto yu codegen marka 300w psu ıle calıstırdım.(tabıı o.c. yapmadım
    kaldıkı uzerındede +12v a 14amper degerı verıyordu(gercı ne kadar dogru ıse)
    x1950pro da x1800gto ya yakın degerde hatta daha az enerjı tuketmesı lazım.
    kısacası power ın markası ne?

bırde fanı temızlemek bu tıp sorunlarda uygulanan en asıkar yontemdır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 26 Şubat 2008; 1:49:08 >

• Fanın vidalarını iyice sıkmayı ve soğutucunun tam oturmasını sağlamayı denesene bir...benim kart 125 dereceyi görmüştü ilk aldığım zaman...sonra tam oturmadığını farkettim...gerçi şimdi 100 derecelerde oyun oynarken...bişey olmadı ama 125 derece gördüğünde bile
  • X1950PRO'nun genel sorunudur.X1950 pro için önerilen psu minimum 450W gücünde ve 12V çıkışlarında toplam 30Amper vermesi gerekir.Ben psuyu değiştirince ne ısınma nede donma sorunu kalktı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900 XT Ekran Kartı Problemi
    geçen yıl açıldı
    5700 XT Bellek Sorunu !!!
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhansx1

X1950PRO'nun genel sorunudur.X1950 pro için önerilen psu minimum 450W gücünde ve 12V çıkışlarında toplam 30Amper vermesi gerekir.Ben psuyu değiştirince ne ısınma nede donma sorunu kalktı

x1950gt için de aynı şey geçerli mi? Büyük ihtimal öyledir....bendeki PSU Kasa ile beraber gelen 350W Aopen PSU...bu PSU'yu değiştirirsem sıcaklığa ne kadar etki eder? ya da söyşe sorayım, sizin PSU neydi ve Hangi PSU ile değiştirdiniz ve sıcaklık kaçtan kaça düştü?

Tşk...
  • quote:

X1950PRO'nun genel sorunudur.X1950 pro için önerilen psu minimum 450W gücünde ve 12V çıkışlarında toplam 30Amper vermesi gerekir.Ben psuyu değiştirince ne ısınma nede donma sorunu kalktı

30amper mi. Ya benim psu 450w ama 20A diyo max. ne zararı olur ki. Çok da ısınmıyor kart aslında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UNDYING

quote:

x1950gt için de aynı şey geçerli mi? Büyük ihtimal öyledir....bendeki PSU Kasa ile beraber gelen 350W Aopen PSU...bu PSU'yu değiştirirsem sıcaklığa ne kadar etki eder? ya da söyşe sorayım, sizin PSU neydi ve Hangi PSU ile değiştirdiniz ve sıcaklık kaçtan kaça düştü?

Tşk...

söyle söyleyim bendeki PSU sizinkinin aynısı (AOPEN 350w) idi.bir kaç ay önce Vatan bilgisayardan SİLVERPOWER SP600A2C 600w psu aldım ve oyunlardaki donma ve tıklama sorunları kalmadı.oyun oynarken 50-60 derece oluyor normalde 30-40 arası.

• quote:

Orjinalden alıntı: greatchecker

quote:

30amper mi. Ya benim psu 450w ama 20A diyo max. ne zararı olur ki. Çok da ısınmıyor kart aslında.

Hiç bir zararı olmaz..Yanlız Amper değerlerini 12V1 ve 12V2 olarak yazabilirsen daha çok yardımcı olurum.
  • 30amper mi oha yok artik.hem o alet kesinlikle intelv2.2 degildir ki 12V1 ve 12V2 soruyorsunuz.bende 18a yaziyor dandik mi fsp bs II?

1000w da taksan safir 1950 lerde bir problem var cok isiniyor yazin cok safirci gordum ben burda sac bas yolan.1950 lerde genel bir sorun filan yok bendeki msi 40 derece masaustunde ki daha dusugunu de gormustum tak cikar karti macun kaydi kesin.o kart icin bir de sogutucu psu masrafi yapma ama ilerisi icin alinabilir bosa gitmez sonucta psu.sat o karti 8600 al fsp 300w ile calismisti sorunsuz.sogutucu psu masrafini bir de bu dedigimi hesapla.1024 de ikisi de ayni monitorun 17 mi 19 mu?17 ise 1950 nin anlami yok cunku.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

30amper mi oha yok artik.hem o alet kesinlikle intelv2.2 degildir ki 12V1 ve 12V2 soruyorsunuz.bende 18a yaziyor dandik mi fsp bs II?

1000w da taksan safir 1950 lerde bir problem var cok isiniyor yazin cok safirci gordum ben burda sac bas yolan.1950 lerde genel bir sorun filan yok bendeki msi 40 derece masaustunde ki daha dusugunu de gormustum tak cikar karti macun kaydi kesin.o kart icin bir de sogutucu psu masrafi yapma ama ilerisi icin alinabilir bosa gitmez sonucta psu.sat o karti 8600 al fsp 300w ile calismisti sorunsuz.sogutucu psu masrafini bir de bu dedigimi hesapla.1024 de ikisi de ayni monitorun 17 mi 19 mu?17 ise 1950 nin anlami yok cunku.

Bir psu 12V1 kanalından 18A ve 12V2 kanalından da 18A verebiliyorsa bu psu alternatif akımla 12V kanalından toplam 30A verebiliyor demektir.Yani toplam 30A.12V1 kanalından 30A değil(bu imkansız).

• quote:

quote:

quote:

Hiç bir zararı olmaz..Yanlız Amper değerlerini 12V1 ve 12V2 olarak yazabilirsen daha çok yardımcı olurum.

Valla o şekilde yazmıyor psuda +12V yanındada max. 20A başka +12V yok. PSU biraz dandik malesef

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla o şekilde yazmıyor psuda +12V yanındada max. 20A başka +12V yok. PSU biraz dandik malesef

ha o toplam gücüdür o zaman işte onun min30A olması lazım ama merak etme sistemine extra hiçbir zararı olmaz ancak bazen aşırı ısınınca donabilir.

• quote:

quote:

Seninki 12v1 20 amperdir. Bide 12v2 si vardır onun. Toplam diyor dikkat ettiysen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 29 Şubat 2008; 22:36:24 >

• Aynı karttan kullandım 60 ı geçmedi oyunlarda bile.Ancak soğutma için kendim çözüm geliştirmiştim...resim altta :) arşivden
    bu beklemedeyken
     X1950 Pro Sorunu
    buda 2x12 cm fan ile desteklenmiş soğutma...
     X1950 Pro Sorunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.