Şimdi Ara

x1950gt agp sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

p4 3.0

1 gb ram

x1950gt 256 mb agp

silverstone 560 watt psu

sorunum : kartın p4 le yapacağı belli ona brşey diyemeyeceğim.Ancak örnek vermek gerekirse cod4te fps 70-80 iken sıcaklık80e dayanıyor.Sonra ise pat ! Donanımsalmı yazılımsalmı anlayamadığım bir problem var.Normalde fps 70-80 iken fps 10 a 20 ye düşüyor ve ekran kartının sıcaklığı yavaş yavaş 64-65 derece sıcaklığa geliyor.

Sıcaklıklar RivaTuner ile izliyorum.Ayrıca RivaTuner dan fan hızı %77 de kullanıyorum

• Hangi işletim sistemini kullanıyorsun, ekran kartı sürücüsünün son sürümünü yüklemeyi denedin mi?
  • işlemci sıcaklığı ne durumda acaba?
  • işlemci sıcaklığın kasa iç ısın ve sürümlerinin durumu nedir yazarsan yardımcı olmaya çalışırım....bide üzerindeki orjinal fanımı?
  • işlemci sıcaklığı boşta 42-43 derece yükte bakmadım birazdan bakıp yazarım. 32 bit xp kullanıyorum son driverlar yüklü.Ekran kartındaki orjinal fan
  • boşta 42-43 fazla(oc yoksa)
    ekran katrı fanını ve işlemcinin fanını temizleyip kasanın yan kapağını açık tutarak oyun oynamayı dene
  • yüksek derece 43 filan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon 9600 pro driver sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunun sıcaklık tan kaynaklanıyor.Ekran kartı fanın aşırı pislenmiş ve dönemiyor durumda olabilir.Hava basarak temizliyebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Sorunun sıcaklık tan kaynaklanıyor.Ekran kartı fanın aşırı pislenmiş ve dönemiyor durumda olabilir.Hava basarak temizliyebilirsin

ekran kartının fanı dönemese ekran kartının çok ısınıp en sonunda vpu recover almam gerekmezmi ?
  • Islem sıcaklığı ne durumda ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: deaft1

quote:

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Sorunun sıcaklık tan kaynaklanıyor.Ekran kartı fanın aşırı pislenmiş ve dönemiyor durumda olabilir.Hava basarak temizliyebilirsin

ekran kartının fanı dönemese ekran kartının çok ısınıp en sonunda vpu recover almam gerekmezmi ?

Ben sana dönmüyor demiyorum.Pislikten dolayı tam performans ında çalışamıyor olabilir.Yani sen %100 yapsan bile fan pislikten %40 da dönüyor olabilir.Buda doğal olarak sıcaklıkları arttırır

• Oyuna ilk girdiğimde durum böyle, sıcaklık ve FPS normale yakın değerlerde.

x1950gt agp sorunu

Zaman geçtikçe sıcaklık artarken (80 dereceye yaklaşıyor) FPS hala normal değerlerde.

x1950gt agp sorunu

Son olarak ani bi biçimde FPS düşüşü oluyor ve oyun oynanamaz hale geliyor. FPS düşüşüyle birlikte sıcaklık da yavaş yavaş normal değeri olan 60-65 derece civarına düşüyor.

x1950gt agp sorunu

• Riva turnerı uninstall default ayarlarına getirdiğinde sonuç ne oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

Riva turnerı uninstall default ayarlarına getirdiğinde sonuç ne oluyor

riva tuner yüklü değilken noluyor onu soruyorsun galiba o zaman 5 bilemedin 10 dk oynayabiliyorum desem yeridir

edit : yan kapak açıkken işlemci boşta 38 derecelere falan geliyor.Yan kapak üzerinde duran bir egzoz fan var.Acaba onu aşağıya ekran kartının seviyesine indirsem işe yarar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deaft1 -- 18 Haziran 2008; 21:41:18 >
  • Cevap vermemişssin ama ekran kartının temiz olduğundan eminmisin ???
    Ekran kartı üstüne yönlendireceğin fan mutlaka işe yarıyacaktır
  • en yakın zamanda ona cevap vereceğim ama aynı karta sahip olan arkadaşlar ısı değerlerini paylaşırsa karşılaştırırsak çok iyi olur.
  •  x1950gt agp sorunu

Buyur hocam belki işine yarar.Sağda en az ve en yüksek sıcaklıklar yazıyor
  • anladım . Kart çok ısınıyor
  • Ewt ama bu sorunu çözmek çok zor değil.Güzel bir kasa temizliği işin görür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.