Şimdi Ara

X2 6000+ Sahipleri buraya!! Bu islemcinin O.C özürlü olmadigini gösterelim :D (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Asefik

quote:

Orjinalden alıntı: UUGURLUU

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

Vaktinde ben de bu işlemci üzerinde araştırma yapmıştım.Hava soğutma ile 3200 mhz i geçtiğin andan itibaren stabilite sorunları çıkmaya başlıyor deniliyordu belki yeni revizyon işlemcilerde sorun halledilmiş olabilir bilemem ama o verdiğin ssler de hava soğutma için mümkün olmayacak değerler mevcut.Herneyse hevesini kırmayalım.İşlemcin gelince test eder ss verirsin doğru mu değil mi görürüz hepberaber.

NOT:Bu arada yukarıda söylediğim sıradan ram ve sıradan anakart söylemimi dikkate almamışsın.

O verdigim SS lerin hepsi xtremesystem den alinmadir. Eger Fake bir sey olsaydi mutlaka tepki alirdi. Bu konuda en cok güvendigim site xtremesystemdir.

Siradam ram ve anakartin öenmi yok önemli olsan esit sartlarda X2 6000+ in diger AMD lere karasi daha iyi olmasidir ( Ya da bu benim hüsnü kuruntumdur)

Dediginiz ibi bu hafta sonu insallah yanilmamis olurum.

Hedefim voltajsiz 3.2-3.3 voltajla 3.5-3.6 arasinda bir yerlerde olmak. Bunu basarabilirsem amacima ulasmis olacagim

Yalnız şunuda göz önüne almak lazım,ExtemeSysteme herkes skor veriyor Rus-Fillandiyalı-Norveçli bunların yaptığı hava soğutma sayılmazki

orda bazen havalar -30,-40 derece şimdi sen bu işlemciyi aldın yaz ayı sıcaklık +30,+40 derece,bunuda göz önüne al...

Olmadı klimalı ortamda dene,gene olmadı ...............

Bakin buna hic dikkat etmedim iste. Daha dogrusu aklima bile gelmedi. Umarim söylediginiz gibi degildir

• Yuh yani iki sayfa topic okudum bütün tartışma X2 6000+'in voltajsız 3300 voltajlı 3600'e çıkması için miydi?Ha Brisbane aldın 3,2'de takıldın ha 6000+'ı aldın 3,6'ya çıktın ne farkeder ki?Aradaki 400mhz'i anlıycan mı ?HAYIR tabiki.Tamam kardeş X2 serisinin en iyi işlemcisini almışsın Hayırlı uğurlu olsun ama bu kadar ufak o/c farkı için bu kadar tartışmaya ne gerek var?3,2 yerine 3,6'ya çıkmak ancak egonu tatmin eder.Bi de paran boşa gider ama senin için f/p önemli diil sanırım.Neyse SS'lerini koyda bi inceleyelim.Belki bende yeni sistemimi X2 6000+ üstüne kurarım.199$'a düşmüşken iyi olur valla.İnteli pek sevmiom İsrailli i....ler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Yuh yani iki sayfa topic okudum bütün tartışma X2 6000+'in voltajsız 3300 voltajlı 3600'e çıkması için miydi?Ha Brisbane aldın 3,2'de takıldın ha 6000+'ı aldın 3,6'ya çıktın ne farkeder ki?Aradaki 400mhz'i anlıycan mı ?HAYIR tabiki.Tamam kardeş X2 serisinin en iyi işlemcisini almışsın Hayırlı uğurlu olsun ama bu kadar ufak o/c farkı için bu kadar tartışmaya ne gerek var?3,2 yerine 3,6'ya çıkmak ancak egonu tatmin eder.Bi de paran boşa gider ama senin için f/p önemli diil sanırım.Neyse SS'lerini koyda bi inceleyelim.Belki bende yeni sistemimi X2 6000+ üstüne kurarım.199$'a düşmüşken iyi olur valla.İnteli pek sevmiom İsrailli i....ler.

İter buna enayilik deyin ister baska bir sey ama 400Mhz benim icin önemli

• konuyu en başından takip ediyorum. bazı arkadaşların kesin cevaplar verdiğini görüyorum. bu kadar kesin konuşarak insanları yanlış yönlendirdiğinizin farkına artık varın olmaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

konuyu en başından takip ediyorum. bazı arkadaşların kesin cevaplar verdiğini görüyorum. bu kadar kesin konuşarak insanları yanlış yönlendirdiğinizin farkına artık varın olmaz mı?

Eger varsa hatali bir bilgi girisim lütfen beni uyarmaktan cekinmeyin. Hataliysam düzeltmesini bilirim

Keza E6850 konusunda @Asefik in uyarisiyla düstügüm hatayi düzelttim ki bilerek yapilmis bir hata degildi
  • 3.00 DEN 3.6 çıkan cpu ya ben o/c özürlü derim..
  • Arkadaşım kendi testlerinizi koyun oraya şefik abinin dediği gibi ne bilelim o testleri yapanın sibiryada yaşamadığını , bakın bir işlemcinin overclock potansiyelinin iyi olduğunu savunabilmek için en azından o işlemcinin %25 % 30 gibi değerlerde overclock olabilmesi gerek hava soğutmayla ve stabil olması gerek tabii ... hatta günümüz şartlarında %50 hatta 60 gibi değerler yakalayabilen işlemciler varken . Şimdi sizin yüzünüzden Orthos testi yapıyorum biraz önce başlattım ve bir kaç ssat sürdüreceğim elektirik kesilmesse yarın tekrar ss koyacağım ... Siz bana buna benzer bir değer gösterin hafta sonu kendi işlemcinizle burda basbas yazacağım siz haklısınız diye . İşlemci soğutucum TT Big Typhoon hatta sistemin resminide koyacağım kanıt olarak . . . şimdi sizden havaya atmak yerine SS görmek istiyorum eğer o işlemci default voltajla %30 overclock olursa siz haklısınız ne diyim ...

İşlemci voltajı bios da Default ( auto ) tüm ayarlarda auto yanlızca ramlere 2.1 Volt verilmiştir sistemde Trabzondayım hava sıcaklığı 26 derece idi sanırım , odam çatı katıdır doğrudan yanıyorum , nem oranınıda hesaba katarsanız acayip sıcak ...
     X2 6000+ Sahipleri buraya!! Bu islemcinin O.C özürlü olmadigini gösterelim :D

Buda sitem resmi

• quote:

X2 6000+ dan baska hic bir AMD islemci 3.3-3.5Ghz yi hava sogutma ile göremez

Amd bu Mimari yapıda bu işlemcilerle ki özellikle X2 6000 le Saat hızları bakımından zaten sınıra dayandı

Defalardir anlatmaya calistigim X2 6000+ daki garip özelligi anlayabilen tek bir kisi bile yok mu?

Eeee, böyle olunca ne oluyor, ben onu anlamadım?

Yani X2 6000+ rahatlikla 3.4-3.5 i görürken iyi bir hava sogutma ile 3.6 nin bile üzerine cikabiliyor. Fakat baska hic bir AMD islemci 3.2 yi gecemez. Yani en iyi performansi arayan bir kisinin AMD deki tek secenegi X2 6000+ dir.

Bi halttan haberin yok kesip biçip doğruyorsun.

Siradam ram ve anakartin öenmi yok önemli olsan esit sartlarda X2 6000+ in diger AMD lere karasi daha iyi olmasidir ( Ya da bu benim hüsnü kuruntumdur)

atis serbestse poligon hesabi 2 de ben atayim rahatlayalim hesabi.

amd brisbane kod adli bir cekirdek yapar, islemcinin hizi 3.0 ghz dir ve uretim kanunlari geregi(islemcilerin egzos dumani, gunes isini.. vs maruz kalabilecegi hesaplanir) %10 pay birakilip daha yavas calistirilir gerci bunda pek uyulduguna inanmiyorum bu cekirdekte ama 3.0 ghz olsa olsa 3.3 ghz olur otesini yapana deli derim o islemci oc o-zur-lu-dur.. arti oc nin hicbir mantigi yoktur o islemcide.
    ibm pc nin sinir degeri 18*200=3.6 ghz dir bu degeri gectiginiz islemcilerle anca test yaparsiniz.cift cekirdekle buyuk ilerleme kaydettik ama hizlar 1.6 ya geri dondu neyse 4 cekirdege geceriz hesabi.ibm pc yenilenmedikce max mhz fantezidir.ugurcum ananizin karnindan 3.0 ghz islemci ile mi dogdunuz p4 leri saymazsak?

ne diyordum demir ayni demir sadece bir yerden sonra 2 mb cache var.senin carpanin 9,5 seninki 10... seklinde hepsi ayni islemci.bir islemci %yuzde 60 70 oc altinda gunluk kullanmak icin tasarlanmaz arti islemciyi ucuz aldik diye karli cikilmaz oc garanti degildir amd de.intel hakkinda bilgim yok konu disi zaten.yanindaki parcalar hep pahali olur ne kadar para ne kadar oc oldu resmen anakartlar ramler ama komiktir hep en ucuz gozuyle bakilan ramler is yapar.team buffalo twister olmadi bastan sogutucusu iviri ziviri derken default kullanim yuksek islemcilerden pahaliya gelir.yakinda 6000 de ayaga dusecek biktim ocsinden diyen alip default kullanacak baska caresi yok zaten ama guclu bir islemcidir kolay kolay degistirmeye gerek olmaz.

buyrun devam renkli resimli guzel gidiyorsunuz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bozkurtomer24

quote:

EVet arkadaslar. Bugün itibari ile ben siparisimi verdim. Mutlaka aranizdan alacak olanlar cikacaktir. Islemcilerimiz kastiralimda dosta düsmana gösterelim X2 6000+ neler yapabilecegini

Hatta ben ne olur ne olmaz diye bir de Zalman 9700LED siparisi verdim

Bundan sonra X2 6000+ ile ilgili herseyi burada paylasalim

eğer oc yapılacaksa 4000 brisbane almak daha mantıklı gigatekte üyelere 79 dolar.işte o zaman Zalman 9700LED baya iş görür.

X2 6000+ dan baska hic bir AMD islemci 3.3-3.5Ghz yi hava sogutma ile göremez. DOD veya LN2 ile belki . Hatta daha da abartiyorum Hic bir conroe islemci default voltaj ile 3.3 üde göremez görse bile günlük kullanilamaz. Dedigim gibi 1.25voltta 3300 yapan X2 6000+ var ve stabilite testinde gecmeyide basarmis . Vapo sogutma ile de 4100 küsür Mhz gören arkadaslar mevcut

imzamdaki e6300 1.25v 3000mhz yapıyor ss istersen vereyim yarın ? ramlerim stabil olsa 1.3v 3300mhz ss i verecem ama nerdee...

arkadasım zaten 3000mhz işlemci 300-400-500mhz oc oluyor imzamdaki aletle %100 oc yapıyorlar x2 6000 inin lafı olmaz conroe lerin yanında tam bir kalastır

birde super pi veya benchlerde kapıştıralım

• quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

quote:

X2 6000+ dan baska hic bir AMD islemci 3.3-3.5Ghz yi hava sogutma ile göremez

Amd bu Mimari yapıda bu işlemcilerle ki özellikle X2 6000 le Saat hızları bakımından zaten sınıra dayandı

Defalardir anlatmaya calistigim X2 6000+ daki garip özelligi anlayabilen tek bir kisi bile yok mu?

Eeee, böyle olunca ne oluyor, ben onu anlamadım?

Yani X2 6000+ rahatlikla 3.4-3.5 i görürken iyi bir hava sogutma ile 3.6 nin bile üzerine cikabiliyor. Fakat baska hic bir AMD islemci 3.2 yi gecemez. Yani en iyi performansi arayan bir kisinin AMD deki tek secenegi X2 6000+ dir.

Bi halttan haberin yok kesip biçip doğruyorsun.

amd brisbane kod adli bir cekirdek yapar, islemcinin hizi 3.0 ghz dir ve uretim kanunlari geregi(islemcilerin egzos dumani, gunes isini.. vs maruz kalabilecegi hesaplanir) %10 pay birakilip daha yavas calistirilir gerci bunda pek uyulduguna inanmiyorum bu cekirdekte ama 3.0 ghz olsa olsa 3.3 ghz olur otesini yapana deli derim o islemci oc o-zur-lu-dur.. arti oc nin hicbir mantigi yoktur o islemcide.
    ibm pc nin sinir degeri 18*200=3.6 ghz dir bu degeri gectiginiz islemcilerle anca test yaparsiniz.cift cekirdekle buyuk ilerleme kaydettik ama hizlar 1.6 ya geri dondu neyse 4 cekirdege geceriz hesabi.ibm pc yenilenmedikce max mhz fantezidir.ugurcum ananizin karnindan 3.0 ghz islemci ile mi dogdunuz p4 leri saymazsak?

ne diyordum demir ayni demir sadece bir yerden sonra 2 mb cache var.senin carpanin 9,5 seninki 10... seklinde hepsi ayni islemci.bir islemci %yuzde 60 70 oc altinda gunluk kullanmak icin tasarlanmaz arti islemciyi ucuz aldik diye karli cikilmaz oc garanti degildir amd de.intel hakkinda bilgim yok konu disi zaten.yanindaki parcalar hep pahali olur ne kadar para ne kadar oc oldu resmen anakartlar ramler ama komiktir hep en ucuz gozuyle bakilan ramler is yapar.team buffalo twister olmadi bastan sogutucusu iviri ziviri derken default kullanim yuksek islemcilerden pahaliya gelir.yakinda 6000 de ayaga dusecek biktim ocsinden diyen alip default kullanacak baska caresi yok zaten ama guclu bir islemcidir kolay kolay degistirmeye gerek olmaz.

İlk mesajınızda atışa başlamanız oldukça ilginç olmuş , sanırım daha çok göreceğiz bunları ... Neyse hoşgeldiniz diyim barii sizede ehehe

• Atesh hocam yeni hesap al sen çok anti-UUGURLUU varGirdiğin her yerde kavga var yaw nedir bu, dil kalmadı valla

Sevdim ama başlığa dalan direk birine laf çarpıyor, atraksiyonlu bi topic
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

Cidden ilk mesajda giriş çok ayrı olmuş. Halihazırdaki bir üyenin yeni bir account'u hissiyatı gıdıklıyor valla..
    Hoşgeldin diyim, saygı, sevgi, hürmet yollayayım İstanbul'un sıcak bir yaz akşamından

• @PegaTR

Anlamakla ilgili bir sorunun mu var?

Bunu kac defa söylemem gerek. Evet % ye vurursaniz X2 6000+ kalas gibi bir islemcidir. Ama benim derdim % hesabi ile degilki. Benim derdim bir AMD islemcinin günlük kullanilabilecegi max. MHZ ye ulasmak. Bunu anlam ak bu kadar mi zor?
  • @UUGURLUU

Vallahi sabrına ve onca baskı altında bozulmayan üslubuna hayran kaldım Ne anlatmaya çalıştığın gayet net, anlamak için zeki olmayada gerek yok. Birde ben yazayım belki çarklar dönemeye başlar

Olay şu : x2 6000'e overclock çektiğinizde ulaşabileceğiniz maksimum değeri, stok değerine göre yüzde olarak hesaplarsanız düşük bir yüzde çıkıyor, bu konuda UUGURLUU arkadaşımızın aksine bir iddası yok! Anlatmaya çalıştığı şey tüm AMD işlemciler arasında mhz olarak görebileceğiniz maksimum değerin x2 6000 de olduğudur. Bu kadar basit!!!!!

Gereksiz yere bu derece yüklenmek ve ağır üslüplarla eleştirmek (ne anlatmaya çalıştığını anladığınız halde anlamamış gibi görünerek) terbiyesizliktir

• quote:

İlk mesajınızda atışa başlamanız oldukça ilginç olmuş.sanırım daha çok göreceğiz bunları.

ha ilk mesajda baslamissin ha 400 de zaman kisitliydi kariyer yapamadim sorry.bir daha da gorecegini zannetmiyorum.

quote:

Olay şu : x2 6000'e overclock çektiğinizde ulaşabileceğiniz maksimum değeri, stok değerine göre yüzde olarak hesaplarsanız düşük bir yüzde çıkıyor, bu konuda UUGURLUU arkadaşımızın aksine bir iddası yok! Anlatmaya çalıştığı şey tüm AMD işlemciler arasında mhz olarak görebileceğiniz maksimum değerin x2 6000 de olduğudur. Bu kadar basit!!!!!

prestige diye bir film var canim izledin mi?hani orda bale sirrini soyluyor numaranin da bir degeri kalmiyor, aa basitmis filan diyorlar.Ben dedim kopru bogazi sen cevirdin bogaz koprusu.terbiyesiz bilge olabilir bilgi guctur bu dunyada.islemciye verdigin para o demir degil maliyeti bir kac dolar o demirin.arastirma gelistirme bir de uretim maliyetine yani bilgiye para veriyorsun.bilgisiz terbiyeliye bilge demiyorlar benim bildigim terbiyeli diyorlar.boyle yerlerde terbiye degil bilgi prestij eder kimse kimseyi gormuyor cunku gorse zaten farkli olurdu.yeni bisi soyle yoksa mod cok burda milletin terbiyesi ile ilgilenen.hem niye susturmaya calisiyorsun sinir yapiyorsun ki birak isteyen istedigini soylesin.bir kisi zir cahil olsa 10 laf etse biri dogrudur.

vakti olana bir iki link vereyim tarihte neler olmus tadinda.

Atari 2600 - 1977

Timeline of computing 1990-present

Quake I System Requirements

Crysis Requirements

Cell Processor

PC vs. NextGen

ilk anahtar kelime soldan saga yedi harf istanbulda bir semt us d cikmis.ikincisi de yukaridan asagiya iki harf a cikmis.

burda bazi seylerin degismedigini ama bazi seylerin degistigini gormek guzel.tatile dekgeldik galiba ama saglik olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

Arkadaşım kendi testlerinizi koyun oraya şefik abinin dediği gibi ne bilelim o testleri yapanın sibiryada yaşamadığını , bakın bir işlemcinin overclock potansiyelinin iyi olduğunu savunabilmek için en azından o işlemcinin %25 % 30 gibi değerlerde overclock olabilmesi gerek hava soğutmayla ve stabil olması gerek tabii ... hatta günümüz şartlarında %50 hatta 60 gibi değerler yakalayabilen işlemciler varken . Şimdi sizin yüzünüzden Orthos testi yapıyorum biraz önce başlattım ve bir kaç ssat sürdüreceğim elektirik kesilmesse yarın tekrar ss koyacağım ... Siz bana buna benzer bir değer gösterin hafta sonu kendi işlemcinizle burda basbas yazacağım siz haklısınız diye . İşlemci soğutucum TT Big Typhoon hatta sistemin resminide koyacağım kanıt olarak . . . şimdi sizden havaya atmak yerine SS görmek istiyorum eğer o işlemci default voltajla %30 overclock olursa siz haklısınız ne diyim ...

İşlemci voltajı bios da Default ( auto ) tüm ayarlarda auto yanlızca ramlere 2.1 Volt verilmiştir sistemde Trabzondayım hava sıcaklığı 26 derece idi sanırım , odam çatı katıdır doğrudan yanıyorum , nem oranınıda hesaba katarsanız acayip sıcak ...

Buda sitem resmi

Yanlış bilmiyorsam ki benim anakartımda(Giga-Byte 955x Royal) da öyle.Eğer işlmci voltajını default yani auto olarak ayarlarsanız siz overclok yapğınca anakart voltajı kendi artırıyor.Eğer kendi voltajında çalışmasını istiyorsan kendin kaç volt ise onu iostan seçmen lazım.

• Evet Anakart kendisi voltaj veriyor işlemciye ama olay hava soğutmayla günlük maximum kullanılabilrilk değeri Hatta anakart birazda fazla veriyor , kendiniz değer vererek optimum Voltajı bulabilirsiniz...
  • 3 Saat orthos sonra yattım artık UUgurluu arkadaşdan bekliyorum artık bunun gibi bir test ....
  • Öncelikle tartışma nerden çıkmış bana göre; yukardaki başlıktan. Savunduğunuz şeyi anladım tamam ama yanlış şey söylüyorsunuz. AMD max perf. için x2 6000 alınır neden en yüksek frekansa o ulaşabiliyor başka hiç bir amd ulaşamıyor orası tamam uc perf ıcın 6000; ama en yüksek frekansa ulaşması iyi oc olduğunu gostermez helekı boyle bırseyde gunluk kullanımdan bahsedersenız ortalık ıyıce karısır cunku gunluk kullanımda 2.0 ghz alıp 2.8 ghze cıkarmak 3 ghz alıp 3.3 e cıkarmaktan daha mantıklıdır bılmem anlatabıldım mı. Bır ıslemcının overclocklanabılırlıgı hesaplanırken yuzdeye vurulur degerler, en yuksek frekans degıl, bu bakımdan baslıgınız hatalıdır. Evet dogru en yuksek frekansı 6000 goruyordur ama ıslemcı hala oc ozurludur. Bu bakımdan bır ıntel-amd karsılastırması yapmak hepten yanlıstır. Hele hele def voltajla 3.0dan 3.3e cıktım demek kusura bakmayın ama konuya hakım olmadıgınızın gostergesıdır:)

Oncelikle bana yapılacak suclamalara sımdıden cevap vereyım cunku biliyorum şimdi intel yanlısı filan diyecekseniz ama alakası yok konuya olabildiğince genelleyerek ( bu tarz konularda istisnalardan kaçının çünkü herşeyin istisnası çıkar kimse yenişemez ozaman) ve objektif yaklaşmaya çalıştım. İsteyen istediğini düşünebilir tabiki.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mad.Butcher

Anlatmaya çalıştığı şey tüm AMD işlemciler arasında mhz olarak görebileceğiniz maksimum değerin x2 6000 de olduğudur.

Eminmisin,FX serisi sakın geçiyor olmasın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.