Şimdi Ara

X2 6000+ Sahipleri buraya!! Bu islemcinin O.C özürlü olmadigini gösterelim :D (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
3.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayni seyleri tekrarlamaktan ben biktim. Bundan sonra bu basliga yazicagim ilk mesaj O.C denemelerimin sonuclari olacaktir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UUGURLUU

Ayni seyleri tekrarlamaktan ben biktim. Bundan sonra bu basliga yazicagim ilk mesaj O.C denemelerimin sonuclari olacaktir.

Aynen öle arkadaşım , test test test öle süper pi felan değil orthos bekliyorum senden hadi bakalım
  • şu soğutucuyu bana yollayın....bende 4200 le kabaca bir test yapmıştım stok fanla..3080 i gördü sistem ama stabil deildi...ayrıca anakart daha fazlasını verebilecek durumdaydı anakart sıcaklığı 27 derece idi..stock fan olunca fazla zorlamadım işlemciyi.. ayrıca ramim kingston + buranın sıcakları ama 10 dakka boyunca quake 3 oynayabildim tabi xp yi güvenli modda açabildikten sonra...tabi güvenli modda olunca cpuz yi de çalıştıramadım...biostan ve aiboosterdan aldığım fotolar var isteyen olursa bende ekleyebilirim...

ayrıca UUGURLUU dostum dediklerini anladım ama bence 6000+ geçilebilir...çünkü zaten 6000+ dedikleri gibi üst sınırda...tabi şimdi sana test göstermeden bunu kanıtlayamıyoz ama...Senin testlerinde güzel bende biraz araştırma yapayım bakalım am2 lerin overclockları ile...

Not:Ayrıca sen default volt testlerini vermişsin ben işlemci voltajını arttırmıştım...bunuda ekleyeyim...

• quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

şu soğutucuyu bana yollayın....bende 4200 le kabaca bir test yapmıştım stok fanla..3080 i gördü sistem ama stabil deildi...ayrıca anakart daha fazlasını verebilecek durumdaydı anakart sıcaklığı 27 derece idi..stock fan olunca fazla zorlamadım işlemciyi.. ayrıca ramim kingston + buranın sıcakları ama 10 dakka boyunca quake 3 oynayabildim tabi xp yi güvenli modda açabildikten sonra...tabi güvenli modda olunca cpuz yi de çalıştıramadım...biostan ve aiboosterdan aldığım fotolar var isteyen olursa bende ekleyebilirim...

ayrıca UUGURLUU dostum dediklerini anladım ama bence 6000+ geçilebilir...çünkü zaten 6000+ dedikleri gibi üst sınırda...tabi şimdi sana test göstermeden bunu kanıtlayamıyoz ama...Senin testlerinde güzel bende biraz araştırma yapayım bakalım am2 lerin overclockları ile...

Not:Ayrıca sen default volt testlerini vermişsin ben işlemci voltajını arttırmıştım...bunuda ekleyeyim...

Ohh bee derdimi anlayan birini görmek güzel

• Yahu modlar bi el atsın şuraya , kan gövdeyi götürüyor....

Test sonuçları ve SS ler gelmeden başka mesaj atmayın artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Yahu modlar bi el atsın şuraya , kan gövdeyi götürüyor....

Test sonuçları ve SS ler gelmeden başka mesaj atmayın artık

• Test sonuçları ne oldu yahu. Haftasonu gelecekti hani ?
  • Evet ateshbey bey, hem ekran kartı testlerin yok hemde işlemci?
  • şu anda 3000 de kullanıyorum. o/c malzemesi alınca 3500 e çıkarıp başımı göğe erdireceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Test sonuçları ne oldu yahu. Haftasonu gelecekti hani ?

Mevcut anakartimla istedigim verimi alamadim Default voltaj ile 3.220Mhz oldu. Spi 1M 27.7 sn ye indi. Ramlara en fazla 2.1V verilebiliyor, Islemciyede en fazla 1.5V verebiliyor. O yüzden karti satisa cikardim. DFi Lanpartym servisten geldiginde tekrar deniyecegim .

3.5 gu gecicegime hala inaniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UUGURLUU -- 17 Temmuz 2007; 23:20:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Evet ateshbey bey, hem ekran kartı testlerin yok hemde işlemci?

Ekran karti henüz gelmedi. Siparisi dün verdim. Benim bulundugum yere kücük bir ilce oldugu icin kargo firmalari haftanin belli günleri geliyor. (Sali ve Persembe). Yani persembeye kadar beklemek zorundayim
  • O tartışmayı başlattığın zamanı hatırlıyorsun di mi. Bende sana 3.2 küsürları geçmez bu işlemci demiştim hani. Paranı boşuna o işlemciye yatırma demiştim. Ben söylemiştim demek hoşuma gitmez, zaten burada da öyle birşey demeyeceğim. Nede olsa para senin paran, ne istersen yapabilirsin.
  • Şimdi konuşmiyim diyorum ama gelde söleme ... Madem bu işlemciyi 3000 Mhz den 3500 Mhz e çıkarmak için 200 $ üstü bir anakart lazım daha neyi tartışıyoruz anlamıyorum . Herhangi bir core 2 duo işlemcisi ortalama bir anakartla ( 100 - 140 $ ) % 30-40 overclock olabiliyorken AMD X2 6000+ işlemcisinin overclock özürlü olmadığını nasıl söleyebiliyorsunuz . İnşallah İşlemciniz iyi çıkarda verdiğiniz para boşa gitmez asla kötü olsun istemem ama bir şeyleri savunurken de biraz bilgi sahibi olmakda fayda var diye düşünüyorum .

Topic in en başından beri genel kanı yeni sistem kuracakların X2 6000 den uzak durmaları gerektiği ve elinde AM2 board olanların seçenekleri arasında olduğuydu bu işlemcinin. Şimdi siz anakartı değiştiriyorsunuz yani yeni sistem kuruluyor ... fazla söze gerek yok sanırım , işlemciniz hayırlı olsun , gülegüle kullanın ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

O tartışmayı başlattığın zamanı hatırlıyorsun di mi. Bende sana 3.2 küsürları geçmez bu işlemci demiştim hani. Paranı boşuna o işlemciye yatırma demiştim. Ben söylemiştim demek hoşuma gitmez, zaten burada da öyle birşey demeyeceğim. Nede olsa para senin paran, ne istersen yapabilirsin.

Default Voltaj ile 3220Mhz aldim diyorum anlatamadim sanirim, Voltaj ile rahatlikla 3.5 gü gecicegime inaniyorum, Is sadece DFi nin gelmesine bakiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: UUGURLUU

Default Voltaj ile 3220Mhz aldim diyorum anlatamadim sanirim, Voltaj ile rahatlikla 3.5 gü gecicegime inaniyorum, Is sadece DFi nin gelmesine bakiyor

Hala Nuh diyor, Peygamber demiyorsun. Sen bilirsin birader.
  • Öncelikle konuyu açan arkadaş alınmasın sadece bu kadar mesaj okuduktan sonra gülme krizine girdim diye söylüyorum.

Şu sibirya soğukları falan beni resmen soğuktan ikiye yarılmış karpuza çevirdi. Ciddi ciddi her detayı okuyarak ilerlerken karşıma o mesaj çıktı.

Bunun dışında ne demek istediğini anlıyorum. Ama söylediklerin konu başlığı ile uyuşmuyor ve bu kadar tepki almanın tek sebebi de bu. Ve işin içine conroe ların girmesinin de. Zira insanlar sıfır sistem olarak algılamış ve ona göre yorum yapmış.

Bir işlemcinin OC olabilirliği % oran ile hesaplanır. Bu bakımdan senin kabul ettiğin 6000+ ın OC özürlü olduğu (en yüksek MHz yi geç. OC kapasitesine bakıyoruz.) gerçeğinin tam zıttı olan bir söz var başlıkta. E bunun dışında 6000+ AMD nin top modeli ve en performanslısı. Yani ispat edilecek bir şey yokki.

Ayrıca 10 işlemci her şeyi değiştirmez. Biliyoruz ki o adamlar senin benim gibi kullanıcılar değiller. Yani adamların işi gücü yok OC yapıyorlar. Bir de hala güldüren şu hava ısısı muhabbeti var.

Bu arada şimdi hangi mesajda idi bakamayacağım. 5200+ ne 120$ ne de 180$. Fiyatı 144$. Yani 6000+ ile arada baya fark var. 56$+KDV.

=====================================================================

Ayrıca şu da bir hata.

6000+ ın fiyatı 200$+KDV değil mi? Evet!

Peki elindeki anakartı 40$ a sattın diyelim. 276$ KDV dahil bir bütçe. KDV hariç olarak ise 234$ eder.

E2160 ın fiyatı 96$. Geriye 138$ düz hesap 135$ kalıyor. Bu da bir DS3 ya da P35Neo-F demektir.

Yani gene 6000+ almak mantıklı değil. Artık öldü gözüyle bakılan bir platformun işlemcisine 200$ vermek, hem de OC yapmak için mantıklı değil. Ayrıca daha düşük ısı ve gücü de hesap etmek gerekiyor.

Heee sizi anladım, siz AMD 6000+ ın ne yapabildiğini göstermek istiyorsunuz. Ama bu da tavsiyeye getirince fanatiklir olur. Ama bu işin mantıksız olduğunu söyleyince iş sadece rekor kırmaya girer o zaman da sizden 4GHz bekleriz. Tamam deseydiniz normal hali falan diye oldu. Ama işin içine OC sokuyorsunuz.

Gördüğününüz gibi bir E2160 ile o sistemi geçebiliyorsunuz. Yani bu bağlamda baktığınızda işlemci kabul ettiğiniz üzere takozdur. Zira ona verilecek para ile bir intel sistem kuruluyor.

=====================================================================

@pEgaTR

Arkadaşım yazımın son nağmelerinden anlayacağın üzere ben upgrade için bile artık 6000+ ı uygun görmüyorum. Zira 106$ a P6N SLI-FI var ve bu anakartlar E2160 3GHz yi rahat görür. Hesap ta ortada.

AMD işlemcili sistemleri olanlar birsbane çekirdekli bir işlemci ile 2.8GHz ye gitmeye razı olsun ya da intel e geçsin derim.

Bir de işin içine şimdi anakart girmiş. Ben yazarken arkadaşın deneyimleri yoktu. Şimdi şu an 3200 deymiş.

Yani ben işlemci OC olarak çok kötü diyordum diğer başlıklarda ama hep başka linkler verip duruyordu.

Yani 200$ da anakarta verince o işlemci 200$ a mı alınmış yoksa 400$ a mı alınmış oluyor. Ben o paraya Q6600 + bir anakart alırım.

Bir de şu var

konuda biri iyi ama oradakilerin sistemleri uçuk demişti.

Arkadaşımızın cevabı ise şuydu: Ben zaten diğer AMD işlemciler ile eşit şartlarda ne yapabildiğini göstermek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 18 Temmuz 2007; 12:59:37 >

• +1 yanlız bana ithafen ne demek istediğinizi anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pEgaTR -- 18 Temmuz 2007; 0:07:55 >
  • @pEgaTR

"yeni sistem kuracakların X2 6000 den uzak durmaları gerektiği ve elinde AM2 board olanların seçenekleri arasında olduğuydu bu işlemcinin."

İthef ettiğim kısım bu. Yani artık upgrade için bile 6000+ OC yapmak düşünülüyorsa bir seçenek olamaz.

Konu başlığı OC olduğu için bunu söyledim.

Yani işi hesaba dökünce E2160 a OC yapmak daha ucuz ve daha verimli oluyor.

Gene bunun dışında 200$ hala yüksek diyebiliriz. Güç tüketimini de hesaba katarsak. (Bu arada google dan bu yazıyı okuyan armut pişçiler yazının hepsini okuyun. AMD işlemciler ısınmıyor. Bu sadece çok üst düzey bir işlemci olduğu ve eski üretim teknolojisi eseri olduğu için ısınıyor. Ayrıca eski intel lere kıyaslar ise kral işlemci. Ama Core2 çıktı mertlik bitti.) iş çıkmaza giriyor.

Bir de AM2 platformun ömrü gibi bir olay söz konusu. Şu an yaşam destek ünitesi (indirimler) ile hayata tutunuyor ki AMD fişi çekme kararı almış. (Yeni indirim yok haberi.)

• quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

Şimdi konuşmiyim diyorum ama gelde söleme ... Madem bu işlemciyi 3000 Mhz den 3500 Mhz e çıkarmak için 200 $ üstü bir anakart lazım daha neyi tartışıyoruz anlamıyorum . Herhangi bir core 2 duo işlemcisi ortalama bir anakartla ( 100 - 140 $ ) % 30-40 overclock olabiliyorken AMD X2 6000+ işlemcisinin overclock özürlü olmadığını nasıl söleyebiliyorsunuz . İnşallah İşlemciniz iyi çıkarda verdiğiniz para boşa gitmez asla kötü olsun istemem ama bir şeyleri savunurken de biraz bilgi sahibi olmakda fayda var diye düşünüyorum .

Topic in en başından beri genel kanı yeni sistem kuracakların X2 6000 den uzak durmaları gerektiği ve elinde AM2 board olanların seçenekleri arasında olduğuydu bu işlemcinin. Şimdi siz anakartı değiştiriyorsunuz yani yeni sistem kuruluyor ... fazla söze gerek yok sanırım , işlemciniz hayırlı olsun , gülegüle kullanın ....

Yazdıklarınıza katılıyorum , başından beri bunu anlatamadık beyfendiye . Farkettiyseniz ben elinde AM2 Board olanların seçenekleri arasında olduğunu sölemiştim , Bu saatten sonra kalkıpda AM2 Board alıpda üstüne X2 6000 takmanın mantığının olmadığını anlatamadık ama hakkatten Nuh dedi peygamber demedi arkadaş . Şimdide Anakartı yeniliyor ne denirki artık....

• Ya sizde anlama problemi var ya da bende anlatma problemi var.

1- Hic bir sekilde AMD nin intelde daha iyi o.c oldugunu iddia etmedim
    2- Hic bir sekilde X2 6000+ in cok iyi O.C oldugunu iddia etmedim
    3- Hic bir sekilde yeni sistem alacak olanlara 6000+ almalarini tavsiye etmedigim gibi bilakis C2D tavsiye ettim
    4- Hic bir sekilde X2 6000+ in F/P islemcisi oldugunuda iddia etmedim

Peki ben neyi iddia ettim ?

1- X2 6000+ diger AMD lere göre özel bir islemcidir. Default voltaj ile 3.2-3.3 görebilir ve coolnquite özelligini kapatmaya gerek olmadigi icin 2.8Ghz ye hiz asirtilmis bir X2 3600+ kadar hatta belkide daha az enerji ceker
    2- Bu islemci ile baska hicbir AMD islemcinin cikamayacagi degerlere Havasogutma ile cikabilirsiniz dedim ve yukarida örneklerini verdim.

Sonuc olarak AMD den en yüksek performansi almak istiyorsaniz alacaginiz tek islemci budur dedim. Bu yazdiklarimda anlasilmayacak ne var anlamadim gitti. Kafayi yiyecem

Ama siz haalaaa olayi O.C yüzdesine, F/P ye niye getiriyorsunuz anlamis degilim.

İllede F/P diyorsaniz X2 3600+ in üzerine islemci tanimam, O.C li veya O.C siz. Yani CoolnQuite nin anakartida dahil ederek hazirladigi tablolar sacma sapan. Birine anakart demeye 50 sahit lazim olan bir anakarti koymus digeri üretilmis en mükemmel F/P anakartini koymus. 945 ile nasil O.C yapacaginida hic katmiyorum hesaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UUGURLUU -- 18 Temmuz 2007; 0:44:42 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.