Şimdi Ara

X3 Albion Prelude (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
9.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi oyun açıkken cheat enginei çalıştır sonra x3ü seç Value kısmına tam creditini yaz asagidan fast scanide kapat first scan de 5-10 tane sonuç bulacak oyundaki creditini değiştir sonra tam olarak yeniden yaz value kısmına next scan de büyük ihtimal 2 tane sonuç bulacak yandan seç sonuçları asagıdan value kısmına gel istediğin rakamı yaz 999milyon önerilir (2. seferdede çok bulursa bir daha crediti değiştirip next scan de yine aynı sayıda sonuç çıkarsa hepsinin value değerini değiştir ben 6.1le sorunsuz değiştirdim ama eski sürümlerlede olması lazım)

Oyun kısır döngüye girdi ana senaryo bitti şimdi kumandan cıkıyor suraya saldıracaz suraya saldırdılar diyor gidiyorum savaşıyorum sonra yine aynı yerlere gönderiyor bu g
    ün 2 kere treasure chesti temizledim sektörleri kalıcı olarak ele geçiremiyormuyuz böylemi sürüp gidecek oyun

Marsa ani saldırı yapıp Ship yardın işini bitirdim birkaç kez daha gittim ship yardı yeniden inşa etmişlermi diye etmemişler savaşa katkısı olurmu?

Gidiyorum savaş bölgelerine karşıda 4-5 capital ship şanslıysam bizde 1 tane. 2 boron capital shipi hiçbirşey yapmadan sektörde geziyor ne terranlara nede atflere dokunuyorlar sağlam gemiyle gitsem tamam diyecem m7 griffon sentinelle gidiyorum bir tane capital ship olsa güç bela alırımda yanlarında m7lerm8lerm6lar bilmem neler 50 gemiye 10 gemiyiz sürekli sıktı artık iyiki easy modu açtım
    sürekli değişen diplomatik durumu ayrı sinir oyunun başında aldıgım şeyleri şimdi alamıyorum savaştığımında haddi hesabı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 13 Ocak 2012; 3:32:26 >

• Arkadaşlar station elegeçirme imkanımız varmı bu oyunda, tahminime göre olması lazım ama nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi?
  • Merhaba arkadaşlar, oyunun önceki versiyonlarını takip edenler görmüşlerdir beni. Seriye X3 Runionla beraber başladım Terran Conflict derken şimdi de Albion Prelude serisi ile devam ediyoruz. Bu sene içerisinde de kısmetse X:Rebirth ile tanışacağız. Uzun süredir foruma girmiyordum, oyunuda takip etmiyordum açıkçası. Albion Prelude ye şöyle bir göz ucuyla bakıverdim Argon görevi ile başladım belli görevden sonra ana göreve ara verdim. Oyuna ilk başladığım zamanlar pek fazla ilgi olmadığını görmüştüm. Foruma uğramadığım zamanlarda rağbet artmışa benziyor. İşin aslı pek fazla zaman ayıramıyorum oyunlara, ancak isterim ki X:Dünyasına Türkçe bir rehber kazandıralım. Ancak nasıl yapalım nasıl edelim bir düşünelim derim. Bildiğiniz gibi oyun bir rehberi hak edecek kadar detaylı ve türünün sevenlerini doyuracak nitelikte bir oyun.
    Tabi 2012 senesi içerisinde X:Rebirth'in çıkacağını ve ilgilerin o yöne kayacağını da düşünerek detaylı bir rehber tamamlanabilir mi? gibi bir soruyuda aklımızda bulundurmak istiyorum. Tabii ki tek başıma bir rehber hazırlamam mevcut şartlarım içerisinde imkansız. Eğer sizlerde yardımcı olursanız oyuna yeni başlayan birisinide aklımızda bulunduracak şekilde güzel bir rehber oluşturabiliriz diye düşünüyorum.

Albion Prelude Terran Conflict'in üzerine yeni senaryonun dışında yeni gemiler ve istasyonlar eklemiş durumda. Terranın üzerine çıkan kaçırdığım bir ek/yama vs. varmı bilmiyorum. Dediğim gibi epeydir takip etmemiştim varsa ve şimdi anlatacağım güzellik(özellik artık hangisini duymak hoşunuza giderse) o yamalardan kalmaysa lütfen düzeltiniz. Evet kısaca bahsedersek oyuna eklenen borsa sisteminden bahsetmek istiyorum. Stock Exchange istsyonlarında View Local Exchange seçeneğinden ulaşabileceğimiz bu seçenek ile çeşitli ürünler ile alakalı hisseler satın alıp değeri yükseldiğinde satarak kar elde edebilirsiniz. Tabi kaybetmenizinde olası seçenekler dahilinde olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerek. Açılan listede neler mi var? Hemen bahsedeyim. Öncelikle hissedar olduğunuz ürünün shares: ürün adı, supply: dağıtımda kalan hisse miktarı, Demand: alınmış olan hisselerin miktarı min. cr. : ürünün düşebileceği en alt değer max. cr. : ürünün çıkabileceği en fazla değer index:işlem hacmi (bu değer büyüdükçe alınabilecek hisse sayısı artar, azaldıkça da doğal olarak azalır). Trading at: ürünün şu an ki değeri (max. min. arasında artar ya da azalır kazanacağınız ya da kaybedeceğinizi bu değerin salınımı belirler). Bought atburada sizin hisseyi aldığınız değer yazar. (hisse aldığınızda aktifleşir doğal olarak). Eğer hisse değer değiştirdikten sonra tekrar aynı hisselerden alırsanız ortalama değer yazar. Owned shares:aldığın hisse miktarını belirler. Avail Shares:alınabilecek hisse miktarını belirler. Siz hisselerin tamamını alsanız dahi index artışına göre azalıp çoğalabilir (- değerlere düşebilir). Net profit:karınızın (yeşil yazar) ya da zararınızın (kırmızı - olarak belirtilir) gösterildiği kısım.
    Evet arkadaşlar resim eklemek isterdim ama o işlede uğraşmak istemiyorum açıkçası kusurabakmayın. Artık oyunu takip eden ve zamanı olan bir arkadaşımızdan rica edersek ekler belki. Şimdiden resmi ekleyen arkadaşa teşekkür ediyoruz.

Borsa yolu ile para kazanmak isteyen arkadaşlar öncelikle; Stock Exchange Station bulunan sektörlere bir navigasyon atarsanız ve geminizde Trading System Extension geliştirmesi eklenmiş ise; uzaktan borsadan para kazanabilirsiniz/kaybedebilirsiniz.
    Unutmadan belirtmekte yarar görüyorum hisselerden istasyon %2 gibi bir komisyon alıyor. Yani aldığınız hisse fiyatı sabit kalsa dahi %2lik bir zararınız olması söz konusu. Yani 1 puanlık bir değer artışı sizi zarardan kurtaran yegane olmazsa olmazınızdır.

Not: Arkadaşlar oyun hakkında herşeyi bildiğimi iddia etmem kesinlikle mümkün değildir benim sizden sizlerinde benden öğreneceği birçok şey olabilir. Bana soru sorarsanız bilgim doğrultusunda cevaplarım, bilmiyorsam bilen bir arkadaşın verdiği cevap neticesinde hep beraber öğreniriz. Yapabilirseniz soruları madde madde sormanız işime gelir. Birde senaryoya bağlı sorulara cevap veremeyebilirim, yazının başlarında da bahsettiğim gibi senaryo görevlerini pek takip etmiyorum şu anda.
    Not 2: Rehber için yardım etmek isteyen, fikir ve öneri sunmak isteyen arkadaşlar çekinmeden önerilerini burada paylaşırsa bizde ona göre yolumuzu çizeriz.

İlginiz alakanız için teşekkür ederim umarım işinize yarar bir yazı yazmışımdır.

• Allah rızası için biri diplomatik durumumun neden sürekli düştüğünü anlatabilirmi argon trusted allyım zar zor argon guardian yapmıştım ozaman m7m8leri alabiliyorum yine yuzde 15e düştü bide yeni savaş bölgesinden döndüm 2 rapid response tokyo ve osaka ya karşılık 2 m7 1m8 bide ben (griffon sentinel m7) osakayı tek başıma harcadım tokyonun brinide yuzde 45 yaptım digerleri 3 capital shipin ortasına daldıkları için fazla dayanmadılar 62 tane firestorm ve 34 tane drone mk attım bumudur karşılığı düşen diplomatik statu. Oyun uzay simulasyonu olarak olağanüstü ama oynanabilirlik olarak 0ın bile altında

Split sektorlerinde görev yapıyordum öyle zaman geçirmek için bir split gemisi bana çarpıp patladı diye 2 tane split m8i dönüp beni nukelemeye başladı bu oyun hiçbirşeyi hak etmiyor hemen kaldırıcam x rebirth cıkıncada bir bakarım hala aynı saçmalıklar devamsa direkt onuda kaldırırım sektörde teksin tek dogru düzgün uzay simulasyonu seninki diye bu kadarda saçma sapan bir oyun yapılmaz

Eksisi artısızdan fazla bir oyun umarım x rebirth cıkamadan önce ekip bir oturur daha iyi nasıl oluruz diye düşünür herşey grafik değil. 10 senelik bazı oyunlar hala deli gibi oynanıyor bu haliyle bu oyun anca çok küçük bir kitleye hitap edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 15 Ocak 2012; 0:17:00 >

• Arkadaşlar ilk görevi bitirince gemi verdiler . O geminin içine nasıl girip kullanıcam. Folow me falan yapılıyor ancak birebir kullanmak istiyorum
  • @eminmetehan

Diplomatik durumlar oyunda durduk yere kendiliğinden değişen hususlar değillerdir. Gözünden kaçırdığın bir takım hatalar yapmış olabilirsin. Mesela kendini savaşın heyecanına kaptırıp farkında olmadan düşman gemilerinin etrafında ki müttefik gemilerini vurmuş olabilirsin. Öyle şey olmaz deme otomatik komutta bulunan turretler bazen dost eteşi açabiliyorlar. Doğrudan dost gemiyi vurmazlar ancak kaza kurşunu dediğimiz olaylar gerçekleşiyor. Mevcut gemin M7 sınıfı bir gemi ve ağır silahlar taşımakta;özellikle M4,M5 sınıfı gemiler arada sivrisinek misali ezilebiliyorlar.
    Oyunda yanlışlıkla sana çarpan bir geminin parçalanması sonucuda diplomaside krize nden olabilir. Ancak böyle bir durum uzay trafiği kurallarına uyduğun zaman gerçekleşmeyecek bir durum. Uzayda bir gemi sana çarpıyorsa suçlu sensindir. Geminde gerekli geliştirmeler yüklü ise otomatik plotta kesinlikle kaza oranı 0'dır(en kötü ihtimal 0'a çok yakındır). En belirgin kazalar hatalı gate giriş çıkışlarında olur. Gatede gemiler boyutlarına göre giriş çıkış yaparlar. TP,TS,M5,M4,M3 bu sınıf gemiler gatelerin en köşelerinden geçmelidir. Keza gatelere otomatik pilotta girersen doğru geçişleri gösterecektir(geliştirmeler yüklü olmalıdır).

@nv gece

Gemi değiştirmek çeşitli şekillerde yapılabilir:
    İki gemide istasyonda ise; istasyon menüsünden istasyonda olan gemilerin listesinin bulunduğu seçenek (L harfine basmak yeterlidir) seçilir. Size ait gemiler yeşil harfle belirtilmiştir. Geçmek istediğin geminin üzerine sağ tıkladığın zaman çıkan listeden gemi değiştirebiliyorsun (liste çıkınca x harfine basman yeterlidir.).

Gemiler uzayda ise; kendi geminden Shift+E tuş kombinasyonu ile ayrılırsın. Gemilerinde Transporter Device geliştirmesi mevcut değil ise gemiye yeteri kadar yaklaştığın zaman tekrar Shift+E kombinasyonu ile (gireceğin gemi seçili olmalıdır) gemiye giriş yaparsın.

Not: Yeni başlayan arkadaşlar lütfen Önce bu sayfayı okusunlar eminim ki birçok bilgiyi öğreneceklerdir. Okumaktan çekinmeyin arkadaşlar, nekadar uzun olursa olsun okuyun. Eğer okumazsanız bu sayfada diğer sayfalar gibi başlangıç soruları ile dolar taşar.http://forum.donanimhaber.com/m_36665817/tm.htm

Farkettiyseniz bu oyun X3 serisinin 3. oyunudur. En azından senaryoyu öğrenmek için X3:Reunion dan başlamanız gerekmekte. Oyunun x2 gibi daha eskileride vardır.

• @Byaku
    Xenon Q yada otopilotlamı dalmalıyım? (Sektör koruma görevini yapıyordum) Nerdeyse bütün oyunlarda bir dostu friendly firela öldürdün diye etrafta ne warsa sana dalmazlar (çoğunda hiçbirşey yapmazlar) aran bir nebze bozulabilir yada bir cezaya çarptırılabilirsin (geminin parasını ödemek gibi) etrafta ne kadar gemi varsa sana dalması nedir? İşin dahada trajı komik tarafı o ırkla düşman olmadan o gemilerin sana dalması ve hemen bölgeden kaçmazsan bütün diplomasini yiyip bitirmesi. Madem ben o ırkla düşman olacak kadar diplomasi kaybetmedim neden o gemiler bana dalıyor vahşi batıdaki gibi kendi kanunlarını uygulayıp kafalarına göre benimi cezalandırıyorlar?

Durduk yere değişme olayına gelirsek bende biliyorum dost gemilerine ateş açınca diplomasinin düştüğünü ve özellikle uğraşıyorum argon gemilerinin bol olduğu çarpışmalarda turretleri only missle yapıyorum daha ne yapim etrafta argon gemisi varsa geridemi bekliyim? Patlasınlarda 3 capital shipe tekmi dalayım? Oyunun orjinal sitesinde belirttikleri üzere TCden sonra friendly fire sonucu diploması düşmesini arttırmışlar ve tam bir saçmalık olmuş 2 tane lazer topum deydi diye 5 saatte yaptığım diplomasiyi kaybediyorsam bunun neresi mantıklı olabilirki? Yanlış anlama oyuna daha yeni başladım 60 saat falandır oynuyorum daha çözemediğim çok şey var ama çözdüğüm şeyler oyundan nefret etmeme yetti. Ve şundan emin olabilirsin bu oynadığım ilk oyun değil 98-99dan beri oyun oynuyorum ve çoğu yönüyle bu simulasyon oyun olmaktan çok uzak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 15 Ocak 2012; 17:21:59 >

• @eminmetehan

Yazdığım herşey tamamen yardım amaçlı yazılmıştır. Öncelikle dün saat 23:21'de attığın mesaj ("Allah rızası için biri diplomatik durumumun neden sürekli düştüğünü anlatabilirmi") doğrultusunda sorununa çare bulabilmek adına yukarıda ki cevabı atmış bulunmaktayım.
    Oyunla 2 seneden fazladır tanışık bulunmaktayım. Hiç bir zaman,hiç bir yerde, hiç bir kişiye ben oyunu çok iyi bilirim gibisinden ahkam kesmedim/kesmem.

Otopilot olayını sadece bir örnek teşkil etmesi açısından yazmıştım kesinlikle sana git otopilotla savaş gibi bir şey sölemiş olamam. Oyunda kazara ateş açtığın gemilerle iletişim kurarak anlaşabiliyorsun.
    Açıkçası son mesajını haketmediğimi düşünüyorum. Falancı yıldan beri oyun oynaman beni hiç alakadar etmiyor. Ben sadece sorununa çare olabilecek şeyleri sıraladım ve sormuş olduğun soruna cevap olacak herşeyi yazdım. Senin düşman gemisine ateş ettiğin zaman diplomasinin düşeceğini bildiğininde farkındayım. Ben bir soruya/soruna kendi zamanımdan feragat ederek, oturup üşenmeden bir cevap yazıyorsam; en azından o yazıyı okuyan diğer insanlarında faydalanacakları şekilde yazarım. Forumun amacının da bu olduğunu düşünüyorum.

Şu ana kadar bu oyunu oynadığım süre içerisinde isteğimin dışında bir diplomasi düşmesi yaşamadım ben. Oyunu beğenip beğenmemek size kalmış birşey ister oynarsınız ister bırakırsınız. Ancak birisi sorununuzu çözmek adına birşeyler yapıyorsa o insana saygı duymak zorundasınızdır. Aslında soru olmayan sadece beni sorgulamak maksatlı yazdığın şeylerede anlam veremedim.

Umarım birkaç kişi dahi olsa yardımcı olabildiğim insanlar çıkar da bende sevinirim.
    Kimseyi rencide etmek istemiyorum sadece verilen tepkili cevaba anlam verememiş bulunmaktayım o kadar. Herkese iyi forumlar/oyunlar.
    Bir hatamız olduysa affola.

• byaku kardeş lütfen bi rehber hazırlada şu oyunun içine bizde girelim yaşayalım ingilizce dilim var ama hala çözemedim
  • bu arada bende arada yazdıklarınızı takip etmeye başladım bir yandan da oyunu çözmeye çalışıyorum. içinden çıkamadığım birkaç şey var (şimdilik) hatta çoğalacak gibi görünüyor :) istasyon elegeçirmek için ne yapabilirim diye sormuştum kimseden cvp alamadım henüz yeterince marines sahibi olduğumu belirteyim(sanırım bu iş için onlardan gerekiyormuş yaptığım araştırmalara göre ama uygulamanın nasıl olacağından kimse bahsetmemiş) hangi gemi ile yapılabiliyor (TP sınıfı gemi diyorlar ama birtürlü beceremedim, ya ben beceriksizim yada eksik olan birşeyler var) birde boarding pod hangi gemiyle atılıyor ve onun için marines olması gerekiyormu illakji gemimde. aklıma gelmişken bir soru daha sorayım. istasyon yada fabrika satın almak için ne gerekiyor? para derseniz çok var ama satın alamıyorum bu ST denen zıkkım neyse rangi kırmızı sanırım o yüzden satın alamıyorum. onun rengini nasıl beyaz yapabilirim. bütün argon gemilerini alabiliyorum sorunsuz ama iş istasyonları almaya gelince o sebepten olmuyor. şimdilik becereiksizliklerim bu kadar. :)) yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitkill35 -- 15 Ocak 2012; 19:06:20 >

• @Byaku

Ne kadardır oyunu oynadığımı sen benden çok oynamışsındır demek için değil, gerçekten çok uzun süre oynamadığımı bilmediğim şeyler olduğunu belirtmek için yazdım (Misal konuşup anlaşma işini denemiştim ama becerememişim demekki :) ). Ne kadar zamandır oyunlar oynadığımı ise oyunlardaki diplomasi, savaş, üretim etc şeylerden anladığımı belirtmek adına yazdım. Oyunu yüceltip olmadığı gibi yansıtmak sadece hayal kırıklığıyla sonuçlanacaktır (benim gibi). Uzun zamandır x evreninden haberdardım ama çok ön planda olmadığı için süpheci yaklaşıyor bilinen daha çok oynanan oyunları oynuyordum. En son bir dergide gördüm verilen 8.2 puanı ve bir sürü olumlu yorumu yeterli bulup oyuna başladım ama tam bir hayal kırıklığı ben 6dan yüksek vermem bu oyuna. Eğer birileri bu oyuna başlamak istiyor ve araştırma yapıyorsa bu forumda olumsuz yorumlarda olmalıki objectif karar verebilsinler yoksa bizde onların zamanından çalmış oluruz tekrar bakarsan aslında cevabı olmayan sorularımın seni rencide etmek için değil oyunun olumsuz yönlerini vurgulamak için yazdığımı anlarsın. Bunlar affedilmeyecek katlanılmayacak eksilermi benim için öyle senin için öyle değil. Bu ne beni nede seni yanlış çıkartır ama bu konuyu okuyanlar için bir değerlendirme olur.
    (Mesajlarımı biraz sert yazıyor olabilirim ama ordaki amaç kesinlikle karşımdakini rencide etmek değil oyunun kötü yanlarını vurgulamaktı. Eminim oyunu eksilerine rağmen sevecek oynayacak insanlara çok yardımcı olacaksın, Kolay gelsin)

• @eminmetehan

"Ve şundan emin olabilirsin bu oynadığım ilk oyun değil 98-99dan beri oyun oynuyorum " lafına istinaden yazdığım bir şeydi o. Açıkçası o konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hiçbir mesajımda oyunun +/- lerinden bahsetmedim sadece sorunları çözmeye çalıştım. Yani oyunu ne yücelttim ne de yerdim şimdiye kadar. Kusura bakma senin mesajlarında bahsettiğin olaylar oyunun +/- lerini dile getirmek değil. Açıkçası bahsettiğin/karşılaştığın sorunların hiçbirisini ben yaşamadım.

Sanırım birbirimizi şu ana kadar pek anlayamadık. Beğeni herkese göre farklılık gösteren bir durumdur ama tanımadığımız bir insanı beğenip beğenmeyeceğimizi bilmemiz mümkün değildir. Forumda olupta oyuna başlamakta kararsız olanlar için oyunun (sana göre) +/- lerini belirtirsen; yazdıklarını okuyanlar için yararlı bir kaynak olabilir. Ancak şu ana kadar yazdığın hiçbir mesajında; okuyucunun aklında oyun hakkında fikir oluşturabilecek nitelikte bir bilgi paylaşımı yapmamışsın.

Oyuna başlamak isteyip kararsız olanlar için birkaç düşüncemi dile getireyim o halde. (Sende kendi fikirlerini beyan edersen belki daha fazla yardımcı olabiliriz.)

Öncelikle bir oyunun güzel olması; sizin oyundan beklentileriniz ve oyunun o beklentileri karşılaması ile doğru orantılıdır. Söz gelimi, ben bir oyunda senaryosunun/konusunun güzel ve gerçeğe uygun olmasını değil de sadece zaman geçirebileceğim aksiyonun bol olmasını bekliyorsam Serious Sam benim beklentilerimi karşılıyordur ve benim için güzel bir oyundur. (Herkesin bildiği bir gerçek tabi ki bu)

X3(Reunion,Terran Conflict,Albion Prelude) öyle aksiyonu bol, oturayım arkadaşı beklerken yarım saat takılayım diyebileceğiniz bir oyun kesinlikle değildir. Bu oyun zaman ve emek isteyen ofline bir oyundur (kesmezse EVE online başlatır. Dikkat edin. Tecrübe ile sabittir.)
    Bu oyunda, tek başınıza bir gemiyle öyle sağda solda korsan avına çıkayım, korsanlara sektörleri dar edeyim gibi bir düşünceyle hareket edemezsiniz. He, ne olur belki avlarsınız birşeyler geminizin sınıfına ve mühimmatınızın kalitesine oranla. Ancak demek istediğim oyunun olayı o değil. Oyun, oyuncuya yüzlerce sektörde hüküm sürme yetkisi vermektedir. Filonuza aldığınız ticaret gemisleri ile ticaret yapabilir. Kurduğunuz çeşitli fabrika ve istasyonlarla ekonominize güç katabilirsiniz. Aldığınız savaş gemileri ile istediğiniz ırka savaş açabilir bu evrende benim borum öter diyebilirsiniz. Lazer kuleleri, mayınlar, silah platformları istediğiniz sektörde gücünüzü katlayabilirsiniz. Kendi ürettiğiniz gemilerle (Oyunda kendi geminizi üretebiliyorsunuz.) ister ekonominize yön verirsiniz ister filonuza dahil edip daha kuvvetli bir filoya önderlik edebilirsiniz.(Gemilerinizin renklerini değiştirebilirsiniz). X3 bana göre aynı zamanda bir strateji oyunudur. Kendi birimlerini, mühimmat, hammaddelerini üretmene izin verir. Çeşitli madenleri ve gereksinimleri (ore, silicon,nividium,water vs.) çıkarmana olanak verir. Birimlerine komut verip yönlendirsin ki oyunda tek başına bir karınca kolonisi oluveriyorsun.
    Kısa vadede oyun kimilerini sıkabilir, özellikle monotonluğu sevmeyen insanlar için söylüyorum. Zamanla ticaret filonu genişletip, fabrikalarını düzene oturtunca, sende evrende istediğin gibi at koşturabilirsin.
    Albion Prelude ile beraber oyun içi dünyaya borsa sistemi eklenmiştir. Tamda kocaman bir ekonomiye sahip olan X3'den beklendiği gibi. (Uzak doğu film/anime seyredenlere bu cümle tanıdık gelebilir.)

Hepsinin yanında kullanıcı desteği sunan bir oyun olması ve fanların çıkardığı sayısız eklemeler ile çok daha geliştirilen ve zamanla dahada geliştirilecek olan kocoman bir sanal dünyadır X3.
    Offline olması bir yerde + iken bir yerde - olabilir. Şahsi fikrim bu oyuna multi seçeneği eklemek kocaman bir online oyun yapmak anlamına gelir.
    Evet arkadaşlar oyun hakkında aklıma gelenleri, elimden geldiğince anlatmaya çalıştım tabii ki daha fazlası vardır oyunda.

@eminmetehan
    Sende neden oyunu tercih etmemeleri gerektiğini belirtirsen, forumda ki arkadaşlar ona göre bir karara varırlar diye düşünüyorum.

Sıkılmadan okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılar İyi forumlar/oyunlar.

Edit:
    @South Korea: Rehber yapmak istiyorum ama yalnız başıma yapabileceğim bir şey değil. Oyunla ilgilenen arkadaşların yardımı gerekmekte. Hangi konulara değinmeliyim vs. gibi. Zaten tek başıma çok detaylı bir rehber yapmama imkan yok, benimde oyunda bilmediğim şeyler var illaki.

@hitkill 35
    Mesajını yeni gördüm kusura bakma. Öncelikle hiç istasyon elegeçirmediğim için o konuda bir tecrübe yaşamadım. Gemi ele geçirmekle alakalı bilgi verebilirim. Gemi elegeçirmek için öncelikle M7+ bir gemiye sahip olman gerekir. Nedir bu M7+ ve M7 den ne farkı var. M7 sınıfı gemi ağır lazer ve topları kullanır ve yoketme amaçlı bir gemidir. M7+ ise genelde sadece füze ve boarding pod kullanır. M7+ gemisi fiyatından anlaşılabilir. Pahalı olan sınıf M7+'a mahsus gemidir.
    Pod ile atacağınız marinelerinizin eğitilmiş olması gerekmektedir. Eğitimi Military Outpost'lar da yapabilirsiniz. Eğitim süreci uzun süren bir iş. Mevcut marinelerin yetenekleri yıldızlanmıştır. Fazla yıldızlı olan daha yeteneklidir o konuda. Eğitimi biten marineleri M7+ geminize alıp düşman gemileri ararsınız. (M1-M2) Diğer gemiler için uğraşmaya değmen kanımca Belki TL de olabilir. Boarding potu yollayacağınız geminin kesinlikle kalkanı düşmüş olmalıdır. Bunun için M7+'ınızın saldırı füzeleri iş görür. Kalkanı düşürdünüz podu yolladınız (podlar füzeler gibi vurulabilir) ve podlar hedefe ulaştı. Elemanlarınız gemi içerisindeki düşman askerleri ile çarpışır kazanırsa gemi sizindir. Ele geçirme işi zor bir iştir belirteyim.

Fabrika kurmak için TL sınıfı bir geminin Shipyard'a yanaşmış olması gerekmekte. TL sınıfı gemi alacak paranız yoksa sektörde bulunan aynı sınıf gemilerle kontrat imzalayıp, o gemi vasıtası ile fabrikayı alıp kurabilirsiniz.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byaku -- 15 Ocak 2012; 23:00:46 >

• Benim için en büyük -lerini sayayım

-Başlangıç için öğretici senaryo olmaması
    -Orantısız diplomasi sistemi (Yavaş artması hızlı azalması, ırktan bağımsız sadece gemilerle aranızın çok kolay bozulması bence ırktan bağımsız bir diplomasi sistemleri olması bile anlamsız)
    -Diğer gemilerin ekonomiden bağımsız tedarik sistemi ve Energy cellsiz Jump drivesız Jump yapabilmeleri (Orjinal sitede bizim göremediğimiz bir askeri tedarik sisteminden bahsetmişler kısaca sonsuz tedarik destekleri olması)
    -Savaşın sadece 5 sektörle sınırlı olması ve bir süre sonra kendini tekrar etmesi
    -Özellikle heavy missile fabrikalarındaki düşük taşıma kapasitesi ve garip hammadde ticareti (çok yavaş gelen hammadeler 2 jump mesafeden geleni daha görmedim ama bir anda 100bin energy cellin gelivermesi)
    -M8lerin inanılmaz taaruz gücü tabi tedarikte sonsuz füzem bitti derdi yok (örnek olarak: 3 argon M8in aralarında 3 capital shipinde bulunduğu irili ufaklı 20 kadar gemiyi kısa sürede yok etmesi)
    -Düşük yapay zeka (Gemilerin çatışma sırasında sürekli düşmana kafa atmaları)
    -Savaş bölgeleride dahil hiçbir düşman sektörüne kalıcı etki edememeniz bir süre sonra resetlenmesi (Gatelere 300er lasertower koyunca sektörü alabildiğimizden bahsedilmiş denemedim yorumsuz)

Bunlar sadece şuan aklıma gelenler bir strateji oyununda ham maddeni toplar fabrikalarını ordunu kurar sonrada düşmanla savaşırsın ama bu oyunda sadece ilk 2si mevcut savaş bölümü tamamiyle yoktur. (Belkide Diplomasiyide bu yüzden böyle ayarlamışlardır savaşınca düşmesi için) Ve düşmanda aynısı yapar. X3 APde ise sonsuz düşman tedariği ve gemilerine karşı kendini sürekli tekrar eden bir savaş içerisindesiniz tabi buna savaş denirse.
    Uzun lafın kısası X3 ticaret ağırlıklı bir strateji diğer örneklerinden farkı ise uzayda geçmesi bu bana yeter diyorsanız tam sizin oyununuz. Ama benim için onca film diziden (Star trek, Battlestar Galactica vb) sonra kendi filomu kurup ön saflarda gerçek bir savaşın içinde bulunmak isterdim bence bu oyunun patlama yapamamasının en büyük nedenide savaşı es geçmeleridir. X Rebirthde eklerlerse gelmiş geçmiş en iyi oyunlar listesine gireceklerine hiç süphem yok...

@hitkill 35
    http://x3ap.roguey.co.uk/ships/mod-0/class-TL/list.html
    Mevcut istasyon taşıyıcıların listesi
    İstasyonu kuracağın zaman dikkat et hangi hammaddeleri istediğine özellikle orelar (http://x3ap.roguey.co.uk/wares/index.php?wareclass=Ore) ya çok geç geliyor yada hiç gelmiyor en yakın madene uzaklığına bağlı olarak ama bu madenlerin bulunduğu sektöre yada yan sektörlere kurarsan fabrikayı sorun yaşamazsın diğer ihtiyaçları fabrikalarını kurup fabrikana birleştirerek yapabiliyorsun (Complex Construction Kit ile birleştirebilirsin)
    Misal Firestorm Torpedo Factory kuracaksın ve durmaksızın çalışsın istiyorsun beraberinde Cahoona Bakery L ve Cattle Ranch L alır 3ünü ore mine bulunan bir sektöre kurar birleştirirsen fabrikan sorunsuz çalışacaktır tabi ore mine alıp onuda kurup birleştirebilirsin (Fabrikaları yapmadan önce mutlaka save al bazen birleştirmede sorun cıkabiliyor yatay dikey olarak hizala istasyonları mapda yukarda + işareti var ordan yatay haritaya geçebilirsin) Save içinde Elysium Of Light sektöründe Goner templeda Salvage insurance var onlardan alırsan istasyonlara kilitlenmeden oyunu save edebilirsin her save için bir tane gider bol bol al. Başka nerde var hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 15 Ocak 2012; 23:42:19 >

• @eminmetehan

Saydığın maddelerde oyunu yeteri kadar çözemediğini görüyorum.
    1. Bu oyun başlangıç oyunu değil dediğin Reunion'da olması gerek. (Çok kapsamlı olmasada.)
    2.Diplomasinin orantısız olduğunu sanmıyorum. Sen görev yaparak, ticaret yaparak diplomasini artırıyorsun tek gemiyle yavaş artacağı aşikar. Ticaret filomla ben birçok sektöre yayılıp çoğu ırkla diplomasi geliştiriyorum. Diplomasi sistemi gerçek hayatta ki gibidir. Yıllarda ülkeyle ticaret vs. vasıtası ile diplomasini geliştirirsin. Aranın iyi olduğu bir ülke senin uçağını düşürse sen ne yaparsın olsun canım bizim mazimiz var bunlarla kebap yemiştik mi dersin yoksa ağır bir nota mı verirsin. Savaşa kadar gidebilir bu işin ucu. Madem bu oyuna simulasyon diyoruz o halde gerçeklik önemli. Bu konuda bence oyun iyi.
    3.Enerji cellsiz ve jump driversiz atladıklarını nereden biliyorsun, kendi flomda ki ticaret gemileri bile; kaptanlarının deneyim seviyesi arttıkça kendi kendilerine jump drive eklemesini satın alıp sağa sola atlıyorlar. Dron alıp korsanlara karşı kullanıyorlar.
    4.Savaş sadece 5 sektörde değil o senaryonun savaşı. Senin düşman olmadığın her ırk sana mavi gözüküyor diye, bu ırkların kendi aralarında savaşmadığı anlamına gelmiyor. Düşman ırklar var ve kendi aralarında savaş veriyorlar senaryodan bağımsız olarak. Sana mavi görülen iki ırkın savaştığına şahit olmadın henüz sanırım. Ben çok oldu hala da olmaktayım. Ayrıca korsanlar, Khak ve Xenon ırkıda var. Xenon ve Khak ırkı tüm ırklara düşman ırklardır.
    5.Burada sanırım kendi fabrikana malzeme gelmemesinden dert yanıyorsun. Açıkçası ne demek istediğini anlayamadım. Fabrikalara otomatik olarak hammadde akışı yok. Tüm malzemeleri senin ticaret filonda dahil olmak üzere diğer ticaret gemileri aktarmakta. Yani birden gelen birşey söz konusu değil.
    6.M8lerin o kadar güçlü olduklarına şahit olmadım henüz. Sonsuz cephane bitti drdi olmadığınıda sanmıyorum. M3 ile tek başıma M8 avlıyabiliyorum. Peş peşe çok fazla füze attığına şahit olmadım.
    7. Özellikle M7 ve üstü sınıfı gemilerin ön kısımlarında düşman gemisine fiziksel olarak hasar veren kısım vardır. O şekilde bende gemilere kafa atıyorum çünkü öndeki uzantının amacı o. Ufak gemilerin kafa attığını gördün mü hiç bilmiyorum ben henüz görmedim çünkü.
    8. Sektör elegeçirmek için fanların yaptığı modlar mevcuttur. Onun dışında önceki oyunlarda sana ait olan sektör oluyordu senaryo gereği. Normal oyunda bende sektör elegeçirmedim açıkçası. Ancak resetlenmesi biryerde oyunun sürekliliği açısından gerekli. Ya da ele geçirdiğin sektörü geri almak için yoğun saldırıda bulunsalar daha iyi olabilirdi.

Bunların dışında oyunun savaş ve aksiyon olarak yavan kaldığı görüşünde hem fikiriz. Ama dediğim gibi bahsettiğin eksiler malesef oyunun eksileri değil. Oynamak istiyorsan, oyuna cheat kullanmadan baştan başlaman ve oyun içerisinde iyi gözlem yapman oyunu daha iyi anlamana yardımcı olacaktır. Yanlış anlaşılmak istemiyorum ancak yeni başladığın bir oyuna cheat(Hile yaptın dmek istemediğim için cheat kullanıyorum) ile başlıyorsun sonra oyundan keyif alamadığın ve yeterince anlamadığın için oyuna berbat diyorsun.
    X:Rebirth oyunu tamamen değiştirecek bir tür olarak çıkacak. Oynanabilirlik açısından bu oyundan çok farklı olacak. Geliştirilebilir tek bir gemiyi kontrol edecekmişiz. Umarım o oyuna da başlar başlamaz cheat kullanıp oyundan kendini soğutmazsın.

• @Byaku
    Görüyorumda X3 APyi yüzde yüz biliyorsun mutlaka Egosoftun X3 AP ekibi içinde yer almış olmalısın ozaman egosoftun offical forum sitesi
    http://forum.egosoft.com/viewforum.php?f=2&sid=be708736097120fb29931603566319c8
    moderatorlerine dikkat etmelisin saçma sapan şeyleri onaylıyorlar senin yukarda inkar ettiğin böyle bir şey yok dediğin maddelerin bazıları maderatorler tarafından hepside ordaki kullanıcılar tarafından onaylanmıştır sanırım o konularda bug falan var siz oyunu öyle yapmamışsınız ama oyuncular benim söylediğim şeylerle karşılaşıyor muhakkak inceleyip düzeltmelisiniz

Hitap şeklimden anlayacağın üzere alaycı konuşuyordum belirttiğim bütün sorunlar offical sitede kullanıcılar tarafından dile getirilmiş bazılarıda modlar tarafından onaylanmıştır. Keşke cok sevdiğin oyunu araştırmadan savunmasaydın. Yıllardır bu oyunu oynadığına göre iyi seviye ingilizcen vardır forumu iyice kontrol etmeni tavsiye ederim. Tek tek cevapladığın maddelerime tekrar cevap yazmakla uğraşmayacam gönül isterdi tek tek forum.egosofttan linkleyim ama yeterli zamanım yok. Kısa süre sitede gezince sende hepsini bulacağına eminim. Bu tartışmayı hiçbirzaman kişiselleştirmeye çalışmadım ama sen hiç çekinmemişsin ozaman karşılığını vermek gerekli sadece bir konuda haklısın hile konusunda normalde hileyle oynayan birisi değilim ama oyunun onlarca saat süreceğini görünce hileyle büyük gemiler alıp oyunu denemek istedim iyikide yapmışım yoksa böyle bir oyun için onlarca belki yüzlerce saatimi heba etmiş olacaktım hem hile sonsuza dek oyuna yapışıp kalmıyor yeni senaryo açıp istediğim zaman baştan başlayabilirdim. Yukardada anlattığım nedenler yani oyunun eksileri nedeniyle (bazılarını modların onayladığı) oyundan sıkıldım ve bıraktım daha fazlada oynamayı düşünmüyorum sana tavsiyem bir dahaki sefere sadece senin bildiklerin üzerine ''çok sevdiğin oyun'' için insanları aşağılamaya çalışmamandır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 16 Ocak 2012; 0:51:04 >

• @eminmetehan

Kimseyi aşağıladığımı düşünmüyorum. Öyle bir niyetle kesinlekle bir yazı yazmam. Kimin kimi aşağıladığı hitap şeklinden anlaşılıyor zaten. Seninde söylediğin gibi alaylı ve agresif bir dil kullanan hep sen oldun şimdiye kadar. Yazdığım her mesajımda bilmediğim çok şeyin olduğunu söyledim ve hiç bir zaman bilmişlik taslamadım. Konuyu uzatmak istemiyorum, topiğin amacı dışınada çıkmak istemiyorum. İsteyen istediğini yapmakta özgürdür tabii ki. İster hile kullanırsın ister kullanmazsın onunla da ilgilenmiyorum. Oyunu oynayıp oynamamak senin bileceğin iş. Basit bir oyun için kimseyle tartışacak da değilim. Sana hayatta başarılar diliyorum.
  • byaku kardeş şimdi ben steamden x super box aldım yani x in tüm seriyi hangisinden başliyim x-tension mu
  • eminmetehan
    Teşekürler kardeşim sağolasın yardımın için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitkill35 -- 16 Ocak 2012; 17:15:23 >
  • hitkill35 sorumu yanıtladığın için çok saol bi sorum daha olcak oyunda missile ları nasıl kullanıyoruz bide argon peacekeeper görevinde berlly resarch stationa hammaddeleri götürdükten sonra nepmamız gerekiyo
  • @South Korea

Oyun şu sırayla gidiyor:

X:BtF
    X:Tension
    X:Gold
    X2:The Threat
    X3:Reunion
    X3:Terran Conflict
    X3: Albion Prelude
    X:Rebirth (Henüz Çıkmadı)
    Ben X3:Reunion'dan başladım oynamaya öncekileri almamıştım. Hepsi varsa bu sıralamayla oynayabilirsin.
    X3:Runion öncesi hakkında bir bilgim yok açıkçası, oynamadım.

Edit: Linkteki siteyi incelemeni isterim, çok yardımcı olacağına eminim. Evren haritası, gemi,istasyon özellikleri. Ne nerede, kaç liradan bulunur gibi birçok faydalı bilgi mevcut.
    Oyunda sahipsiz gemilerde var çeşitli yerlerde onların kordinatları dahi verilmiştir. Kolay gelsin.
    Edit2 Linki vermemişim kusura bakma biraz yoğunumda :)

http://eng.x3tc.ru/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byaku -- 16 Ocak 2012; 23:28:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.