Şimdi Ara

X3 Albion Prelude (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
9.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaslar kurulum sırasında hata alıyorum yardım edermisiniz

X3 Albion Prelude

X3 Albion Prelude
  • quote:

Orijinalden alıntı: örümcekk

arkadaslar kurulum sırasında hata alıyorum yardım edermisiniz

X3 Albion Prelude

X3 Albion Prelude

windows 7 kullanıyorsan directX yüklemene gerek yok. hatta yükleme olmuş sende ve son ufak gerekli olabilecek program yamalarını yüklerken sorun çıkmış. gerekte yok yüklemene. hatanın sebebi de kurulum dosyan yada dvd in bozuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemakbıyık

quote:

Orijinalden alıntı: finetuner

quote:

Orijinalden alıntı: sertok67

Merak ettiğim bir konu var x3 oyunlarında gezegenlere iniş yapabiliyormuyuz en çok istediğim şeydir bu yada yeni çıkacak rebirth oyununda böyle bir şey varmı terran conflict oyununun ekran görüntülerinde gezegenlerde gemiler vardı ama kimseden duymadım şimdiye dek inildiğini.

Hayır yapılamıyor. x3 reuninonda de senaryo görevinde bir bölümde gezegen yüzeyinde binalar arasında belli belirsiz bir kaçış sahnesi vardı o kadar. Gezegenlere iniş yapmaya çalıştığın zaman ne olduğunu yukarda bir yazıda açıklamıştım. Ama inilebilseydi hemde şöyle gerçekçi bir şekilde çok güzel olurdu. Mesela gezegene inmek için izin istesek HUD da sanal olarak bize yol gösterse (bknz. alien 1 gezegene iniş sahnesi) sonra star wars daki corruscant gezegenindeki binalar gibi yapılar arasından bir iniş platformuna dikey iniş yapsak hatta gemiden inip gezegende dolaşabilsek süper olurdu. Ama sanırım oyun motorları buna müsade etmiyor.

çok şey birden istiyosun kontrolleri daha akıcı basit yapsalardı o yeterdi. bi boreas alıcam diyorum, ona silah bul al ufak.ufak sinek filoları kurdur. istaston kurdur gemi bağla sürekli ölsünler, ünlemler felan üşeniyorum artık. mülti milyarderim oyunda ama hiçbirşeyim yok doğru dürüst.(tc için) 10 tane mammont nvidum dolu satışla 1.5 milyar zaten:P hani istiyorum tüm evrende uydu olsun filolarım araçlarım olsun. komple bi sektörde çok düzenli şekilde tüm istasyonlar olsun vs.. hiçbir şeye ihtiyaç duymayım felan ama üşeniyor insan.komurlar arasında boğuluyorum saatlerce kafa kalmıyo. büyük gemilerde savaş zevkli olmuyo ufaklarla yemiyo dolaşmak vs..

bu arada finetuner
    bu modlar scriptleri felan kullanıyomusun.çok kullanışlı ve olmazsa olmaz şeyler var.oyunda gıcık olduğun herşeyin kolayı var yani aslında bi bakıma:P

birde oyun gitgide ağırlaşıyo mu sende. tc daha bi akıcıydı. daha yüksek grafik ayarlarıyla daha akıcı oynuyodum yahu.son olarak konuda aktif kalır paylaşım olursa oynamak zevkli oluyor:P bakın arada sırada yani.

Ben script cheat vs. hiçbir şey kullanmıyorum. Özellikle bu oyunda kolaya kaçarsan oyunu çabuk tüketirsin.Herhangi bir oyunda bunları kullanırsan bence oyunun zevki kalmaz. Tabii bence!.. Aslında TC de oyle boş bir sector var. TC oynarken ben gemilerime gerekli bütün fabrikaları kurup (ki aşağı yukarı 50 tane falandı) hepsini birbirine bağlamıştım. Complex Hub a 20-30 tane falan ticaret gemisi atamıştım, böylece bütün ihtiyaçlarımı karşılıyordum. Hatta TC de birde Equipment Dock alabiliyordun onada lazım olan malların listesini verdinmi bütün galaksi sana mal getiriyor. (tabii alış fiyatlarını biraz yüksek tutarsan) Hep söylediğim bir şey var bu oyun aslında bir strateji oyunu, similasyon ise görsel tarafı.

Ve evet oyunda kalabalık savaşlar sırasında zaten bir kasma olmakla birlikte sana ait gemi ve istasyon sayısı arttıkça gözle görülür bir yavaşlama var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finetuner -- 5 Mart 2012; 1:42:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fieldyturbo19

arkadaşlar freelancer oynunu hatrlarsınız orada da gezegene iniş vardı bence sahaneydi ve zıplama gecitleri 2 yonlu değildi gidiş ve dönüş ikin 2 farklı kapı vardı tabi kaza riski 0 oluyodu bence o sekilde bi düznde kurulabilir hiç yokdan hadi gezegene giremiyoruz bari kapı sorununa çözum bulsalardı :)

Aslında oyunda Kapı sorunu diye bir şey yok. Sorun sizde! :) Şaka bir yana Oyunda warp kapısına yaklaşıp gemiyi durdurun ve bir süre izleyin gemiler nasıl geçiyor diye. Dikkat ederseniz Çok büyük gemiler olmadığı sürece gemilerin tamamı kapıların kenarlarından geçiyor. Ve geçtikten sonrada düz gitmek yerine (çünkü arkandan atlama yapmış büyük bir gemi size bindirebilir) hemen yükseliyorlar. Otomatik pilotda denerseniz otomatik pilotunda aynı şeyi yaptığını görecekseniz. Dolayısıyla birinci yöntem Otomatik Pilotla geçmek. 2. yöntem ise dediğim gibi kapıların knearlarından özellikle sağ kenardan geçmek, geçtiğiniz gibide tam gaz verip yükselme manevrası yapmak böylece geçişlerde kaza yaşamassınız. Ben oyuna ilk başladığımda bu hatayı yapmıştım ama hemen farketmiştim ne olduğunu. Böylece oyunu 3 senedir oynuyorum tek kazam var. Ha ayrıca kapıdan gemi geçeceği zaman Warp Gate in navigasyon ışıklarıda yanıp sönüyor. Yani ortalıkta hiç gemi olmadığı halde warp gate in kapı ışıkları yanıp sönüyorsa bilinki karşıdan bir gemi o sektöre atlama yapıyordur. Ama büyük bir gemi olma ihtimali düşük. Olsa bile siz kenardan gecerseniz gemiye toslamıyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdemakbıyık

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sertok67

Merak ettiğim bir konu var x3 oyunlarında gezegenlere iniş yapabiliyormuyuz en çok istediğim şeydir bu yada yeni çıkacak rebirth oyununda böyle bir şey varmı terran conflict oyununun ekran görüntülerinde gezegenlerde gemiler vardı ama kimseden duymadım şimdiye dek inildiğini.

Hayır yapılamıyor. x3 reuninonda de senaryo görevinde bir bölümde gezegen yüzeyinde binalar arasında belli belirsiz bir kaçış sahnesi vardı o kadar. Gezegenlere iniş yapmaya çalıştığın zaman ne olduğunu yukarda bir yazıda açıklamıştım. Ama inilebilseydi hemde şöyle gerçekçi bir şekilde çok güzel olurdu. Mesela gezegene inmek için izin istesek HUD da sanal olarak bize yol gösterse (bknz. alien 1 gezegene iniş sahnesi) sonra star wars daki corruscant gezegenindeki binalar gibi yapılar arasından bir iniş platformuna dikey iniş yapsak hatta gemiden inip gezegende dolaşabilsek süper olurdu. Ama sanırım oyun motorları buna müsade etmiyor.

çok şey birden istiyosun kontrolleri daha akıcı basit yapsalardı o yeterdi. bi boreas alıcam diyorum, ona silah bul al ufak.ufak sinek filoları kurdur. istaston kurdur gemi bağla sürekli ölsünler, ünlemler felan üşeniyorum artık. mülti milyarderim oyunda ama hiçbirşeyim yok doğru dürüst.(tc için) 10 tane mammont nvidum dolu satışla 1.5 milyar zaten:P hani istiyorum tüm evrende uydu olsun filolarım araçlarım olsun. komple bi sektörde çok düzenli şekilde tüm istasyonlar olsun vs.. hiçbir şeye ihtiyaç duymayım felan ama üşeniyor insan.komurlar arasında boğuluyorum saatlerce kafa kalmıyo. büyük gemilerde savaş zevkli olmuyo ufaklarla yemiyo dolaşmak vs..

bu arada finetuner
    bu modlar scriptleri felan kullanıyomusun.çok kullanışlı ve olmazsa olmaz şeyler var.oyunda gıcık olduğun herşeyin kolayı var yani aslında bi bakıma:P

birde oyun gitgide ağırlaşıyo mu sende. tc daha bi akıcıydı. daha yüksek grafik ayarlarıyla daha akıcı oynuyodum yahu.son olarak konuda aktif kalır paylaşım olursa oynamak zevkli oluyor:P bakın arada sırada yani.

Ben script cheat vs. hiçbir şey kullanmıyorum. Özellikle bu oyunda kolaya kaçarsan oyunu çabuk tüketirsin.Herhangi bir oyunda bunları kullanırsan bence oyunun zevki kalmaz. Tabii bence!.. Aslında TC de oyle boş bir sector var. TC oynarken ben gemilerime gerekli bütün fabrikaları kurup (ki aşağı yukarı 50 tane falandı) hepsini birbirine bağlamıştım. Complex Hub a 20-30 tane falan ticaret gemisi atamıştım, böylece bütün ihtiyaçlarımı karşılıyordum. Hatta TC de birde Equipment Dock alabiliyordun onada lazım olan malların listesini verdinmi bütün galaksi sana mal getiriyor. (tabii alış fiyatlarını biraz yüksek tutarsan) Hep söylediğim bir şey var bu oyun aslında bir strateji oyunu, similasyon ise görsel tarafı.

Ve evet oyunda kalabalık savaşlar sırasında zaten bir kasma olmakla birlikte sana ait gemi ve istasyon sayısı arttıkça gözle görülür bir yavaşlama var.

cheat değil benim bahsettiklerim. kolaylaştırıcı komutları paket halinde sunan modlar bunlar. büyük bir filonu kolaylıkla yönetebilirsin keza dandik bi ticaret gemisi için bile elli komut girmene gerek olmuyor. sayamayacağım kadar faydası var. cheat olsa cheat derim. tavsiye ediyorum işte bi bakın önyargılı olmayın. oyundan soğutan tüm sıkıcı gereksiz amelelik komutlarına gerek kalmıyor.

• Bak o olur. Dediğin gibi 50 tane komut girmek çok sıkıcı olabiliyor. Filo yönetimini kolaylaştıran bir script mod vs. her neyse önerirsen sevinirim.
  • 2.0 paketi ile gelen görevleri tamamlayınca verilen HQ istasyonu nereye kurmalıyım ve nasıl kontrol ediliyor fikri olan var mı?
    ayrıca iki üst mesajda bahsedilen modun ismi ve adresi hakkında bilgi verir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esperaza -- 10 Mart 2012; 10:24:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

Şimdi oyun açıkken cheat enginei çalıştır sonra x3ü seç Value kısmına tam creditini yaz asagidan fast scanide kapat first scan de 5-10 tane sonuç bulacak oyundaki creditini değiştir sonra tam olarak yeniden yaz value kısmına next scan de büyük ihtimal 2 tane sonuç bulacak yandan seç sonuçları asagıdan value kısmına gel istediğin rakamı yaz 999milyon önerilir (2. seferdede çok bulursa bir daha crediti değiştirip next scan de yine aynı sayıda sonuç çıkarsa hepsinin value değerini değiştir ben 6.1le sorunsuz değiştirdim ama eski sürümlerlede olması lazım)

Oyun kısır döngüye girdi ana senaryo bitti şimdi kumandan cıkıyor suraya saldıracaz suraya saldırdılar diyor gidiyorum savaşıyorum sonra yine aynı yerlere gönderiyor bu g
    ün 2 kere treasure chesti temizledim sektörleri kalıcı olarak ele geçiremiyormuyuz böylemi sürüp gidecek oyun

Marsa ani saldırı yapıp Ship yardın işini bitirdim birkaç kez daha gittim ship yardı yeniden inşa etmişlermi diye etmemişler savaşa katkısı olurmu?

Gidiyorum savaş bölgelerine karşıda 4-5 capital ship şanslıysam bizde 1 tane. 2 boron capital shipi hiçbirşey yapmadan sektörde geziyor ne terranlara nede atflere dokunuyorlar sağlam gemiyle gitsem tamam diyecem m7 griffon sentinelle gidiyorum bir tane capital ship olsa güç bela alırımda yanlarında m7lerm8lerm6lar bilmem neler 50 gemiye 10 gemiyiz sürekli sıktı artık iyiki easy modu açtım
    sürekli değişen diplomatik durumu ayrı sinir oyunun başında aldıgım şeyleri şimdi alamıyorum savaştığımında haddi hesabı yok

arkadaşım bn dediğin gibi hileyi yapmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor.ilk credimi yazıyorum sonra next scan diyince hiç bir şey çıkmıyor anlamadım açıklar mısın lütfen ??? para yapabilsem oyunun zevki o zaman çıkıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: Byaku

Merhaba arkadaşlar, oyunun önceki versiyonlarını takip edenler görmüşlerdir beni. Seriye X3 Runionla beraber başladım Terran Conflict derken şimdi de Albion Prelude serisi ile devam ediyoruz. Bu sene içerisinde de kısmetse X:Rebirth ile tanışacağız. Uzun süredir foruma girmiyordum, oyunuda takip etmiyordum açıkçası. Albion Prelude ye şöyle bir göz ucuyla bakıverdim Argon görevi ile başladım belli görevden sonra ana göreve ara verdim. Oyuna ilk başladığım zamanlar pek fazla ilgi olmadığını görmüştüm. Foruma uğramadığım zamanlarda rağbet artmışa benziyor. İşin aslı pek fazla zaman ayıramıyorum oyunlara, ancak isterim ki X:Dünyasına Türkçe bir rehber kazandıralım. Ancak nasıl yapalım nasıl edelim bir düşünelim derim. Bildiğiniz gibi oyun bir rehberi hak edecek kadar detaylı ve türünün sevenlerini doyuracak nitelikte bir oyun.
    Tabi 2012 senesi içerisinde X:Rebirth'in çıkacağını ve ilgilerin o yöne kayacağını da düşünerek detaylı bir rehber tamamlanabilir mi? gibi bir soruyuda aklımızda bulundurmak istiyorum. Tabii ki tek başıma bir rehber hazırlamam mevcut şartlarım içerisinde imkansız. Eğer sizlerde yardımcı olursanız oyuna yeni başlayan birisinide aklımızda bulunduracak şekilde güzel bir rehber oluşturabiliriz diye düşünüyorum.

Albion Prelude Terran Conflict'in üzerine yeni senaryonun dışında yeni gemiler ve istasyonlar eklemiş durumda. Terranın üzerine çıkan kaçırdığım bir ek/yama vs. varmı bilmiyorum. Dediğim gibi epeydir takip etmemiştim varsa ve şimdi anlatacağım güzellik(özellik artık hangisini duymak hoşunuza giderse) o yamalardan kalmaysa lütfen düzeltiniz. Evet kısaca bahsedersek oyuna eklenen borsa sisteminden bahsetmek istiyorum. Stock Exchange istsyonlarında View Local Exchange seçeneğinden ulaşabileceğimiz bu seçenek ile çeşitli ürünler ile alakalı hisseler satın alıp değeri yükseldiğinde satarak kar elde edebilirsiniz. Tabi kaybetmenizinde olası seçenekler dahilinde olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerek. Açılan listede neler mi var? Hemen bahsedeyim. Öncelikle hissedar olduğunuz ürünün shares: ürün adı, supply: dağıtımda kalan hisse miktarı, Demand: alınmış olan hisselerin miktarı min. cr. : ürünün düşebileceği en alt değer max. cr. : ürünün çıkabileceği en fazla değer index:işlem hacmi (bu değer büyüdükçe alınabilecek hisse sayısı artar, azaldıkça da doğal olarak azalır). Trading at: ürünün şu an ki değeri (max. min. arasında artar ya da azalır kazanacağınız ya da kaybedeceğinizi bu değerin salınımı belirler). Bought atburada sizin hisseyi aldığınız değer yazar. (hisse aldığınızda aktifleşir doğal olarak). Eğer hisse değer değiştirdikten sonra tekrar aynı hisselerden alırsanız ortalama değer yazar. Owned shares:aldığın hisse miktarını belirler. Avail Shares:alınabilecek hisse miktarını belirler. Siz hisselerin tamamını alsanız dahi index artışına göre azalıp çoğalabilir (- değerlere düşebilir). Net profit:karınızın (yeşil yazar) ya da zararınızın (kırmızı - olarak belirtilir) gösterildiği kısım.
    Evet arkadaşlar resim eklemek isterdim ama o işlede uğraşmak istemiyorum açıkçası kusurabakmayın. Artık oyunu takip eden ve zamanı olan bir arkadaşımızdan rica edersek ekler belki. Şimdiden resmi ekleyen arkadaşa teşekkür ediyoruz.

Borsa yolu ile para kazanmak isteyen arkadaşlar öncelikle; Stock Exchange Station bulunan sektörlere bir navigasyon atarsanız ve geminizde Trading System Extension geliştirmesi eklenmiş ise; uzaktan borsadan para kazanabilirsiniz/kaybedebilirsiniz.
    Unutmadan belirtmekte yarar görüyorum hisselerden istasyon %2 gibi bir komisyon alıyor. Yani aldığınız hisse fiyatı sabit kalsa dahi %2lik bir zararınız olması söz konusu. Yani 1 puanlık bir değer artışı sizi zarardan kurtaran yegane olmazsa olmazınızdır.

Not: Arkadaşlar oyun hakkında herşeyi bildiğimi iddia etmem kesinlikle mümkün değildir benim sizden sizlerinde benden öğreneceği birçok şey olabilir. Bana soru sorarsanız bilgim doğrultusunda cevaplarım, bilmiyorsam bilen bir arkadaşın verdiği cevap neticesinde hep beraber öğreniriz. Yapabilirseniz soruları madde madde sormanız işime gelir. Birde senaryoya bağlı sorulara cevap veremeyebilirim, yazının başlarında da bahsettiğim gibi senaryo görevlerini pek takip etmiyorum şu anda.
    Not 2: Rehber için yardım etmek isteyen, fikir ve öneri sunmak isteyen arkadaşlar çekinmeden önerilerini burada paylaşırsa bizde ona göre yolumuzu çizeriz.

İlginiz alakanız için teşekkür ederim umarım işinize yarar bir yazı yazmışımdır.

Yazını okudum üstad eline sağlık. Eski oyunlarla ilgili yazılarınıda okuyordum birkaç gündür. Oyunu bulup oynamayı düşünüyordum. Hatta bir rehber hazırlamak istediğini okudum az önce. Fakat sonradan baktım ki sanırım artık bu konuya yazı yazmıyorsun. Senden isteğim eğer küçük bir rehber hazırladıysan yada yapmak istiyorsan devamını bekliyorum. Bilmiyorum diğer arkadaşlar ne düşünür ama ben takipteyim ustad.

• oyunu oynayanlar için bir kaç sorum olacak.
    1-argon görevi L teslim edildikten sonra bitiyor mu? çünkü bi adam çıkıp 5 sektörde gemiler kayboldu bi araştır işte saldır felan diyor. ama ne misyon var nede başka bir şey. ordan oraya zıpla dur. dikkatimi çeken terran gemileride argon gemileride belli noktalarda bekliyor hareket etmiyor saldırmazsan. heretik endde bi tane kırılmış gate buldum acaba bir misyon başlayacak ondan mı bilemem ama takıldım kaldım.
    2-astroid beltte bi tokyo (M1) elegeçirdim. gemiyi argon M148 sektörüne ışınlattım. ancak kendim astroid belti terkedince tokyo yok oldu mesajlarda destroy yazıyordu ama sektörde düşman yok. load yapıp tokyoyla kendim ışınlandım oyun başlangıç ekranına döndü. aldrinde springblossom elegeçirdiğimde bu olmamıştı gemiyi hala kullanabiliyorum. acaba bug mu oluşuyor sektörden ayrılamıyorum o yüzden onca emek marine heba olacak valla.
    3-istasyon elegeçiremiyoruz ancak bazı istasyonları satın alamıyoruz. mesela shipyard yada orbital defence station. yada her hangi bir ırkın equipman dock unu kurduğumuzda kargo hız ve rudder gözükmüyor. bunları açmanın bir yolu var mı?
    4- repair laser bulabilen var mı?

• oyunu oynayanlar için bir kaç sorum olacak.
    1-argon görevi L teslim edildikten sonra bitiyor mu? çünkü bi adam çıkıp 5 sektörde gemiler kayboldu bi araştır işte saldır felan diyor. ama ne misyon var nede başka bir şey. ordan oraya zıpla dur. dikkatimi çeken terran gemileride argon gemileride belli noktalarda bekliyor hareket etmiyor saldırmazsan. heretik endde bi tane kırılmış gate buldum acaba bir misyon başlayacak ondan mı bilemem ama takıldım kaldım.
    2-astroid beltte bi tokyo (M1) elegeçirdim. gemiyi argon M148 sektörüne ışınlattım. ancak kendim astroid belti terkedince tokyo yok oldu mesajlarda destroy yazıyordu ama sektörde düşman yok. load yapıp tokyoyla kendim ışınlandım oyun başlangıç ekranına döndü. aldrinde springblossom elegeçirdiğimde bu olmamıştı gemiyi hala kullanabiliyorum. acaba bug mu oluşuyor sektörden ayrılamıyorum o yüzden onca emek marine heba olacak valla.
    3-istasyon elegeçiremiyoruz ancak bazı istasyonları satın alamıyoruz. mesela shipyard yada orbital defence station. yada her hangi bir ırkın equipman dock unu kurduğumuzda kargo hız ve rudder gözükmüyor. bunları açmanın bir yolu var mı?
    4- repair laser bulabilen var mı?

• önceki x3 terran conflict oyununu çok güzel oynuyorduk.başlangıçta oyundan sıkılmıştım ama forumdaki konuyla ilgili paylaşımlar sayesinde oyunun mübdelası oldum ve halen oynuyorum.bu oyunu yeni yükledim ama konuyla ilgili topiğe baktığımda bilgilendirmeden çok boş tartışmalardan ve hilelerden bahsediliyor.
    bazılarına sıkıcı gelebilir x oyunları ama sevenleri için tam bir bağımlılık

Byaku usta x3 terranda bizim gibi yeni başlayanlara çok yardımcı olmuştu ve konunun başında oyunun detaylı bir rehberini yapmaktan bahsetmiş

Asında çok güzel olurdu yapılsa ama hileden falan bahsedildiğine göre bu rehberin yapılmasına pek ihtimal yok gibi

oynayan arkadaşlara iyi oyunlar eski ustalarada saygılar sunarım
  • Bu oyuna başlamadım daha terrandaki görevleri bitirmedim ama bilgisayar terranda çok kasıyor oyunda hile yapmadan oynuyorum devasa bir hub yaptım ama o sektöre girdiğimde oyun kilitlenip kalıyor biraz ara verdim oyuna neyse artık bilgisayarı yenileyip öyle yüklemek lazım bu oyunu ve rebirth ü yeni bilgisayara da iyi ram takviyesi yapmak lazım gibi görünüyor.
  • Arkadaşlar ben oyuna yeni başladım ama nasıl görev alıp ne yapacğımı bilmiyorum terranı seçtim boş boş dolaşıyorum :) lütfen yardım edin
  • Arkadaşlar build argon shield prod. facility 2gj görevini aldım ama nasıl kurcağımı bilmiyorum paramda yok yardım edin
  • Vay böyle işin burda 100 tane yorum var bir taneniz de çıkıp bu oyun şu tuşlarla şöyle böyle oynanır şunlar yapılır dememiş anladık hepiniz profesyonel oyuncularsınız ama yeni başlayanlar içinde birşeyler yardımcı yorumlar yapın yaw. Iyi formlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.