Şimdi Ara

X3 Albion Prelude (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
9.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxserdarxx

hitkill35 sorumu yanıtladığın için çok saol bi sorum daha olcak oyunda missile ları nasıl kullanıyoruz bide argon peacekeeper görevinde berlly resarch stationa hammaddeleri götürdükten sonra nepmamız gerekiyo

Bütün hammaddeleri götürdüysen senden bir tane Xenon L ele geçirmeni ve berlly istasyonuna kilitlemeni istiyor. Sektörlerde koruma görevi yaparak xenon l lerle karşılaşabilirsin ama baya uğraşmama rağmen gemisini teslim eden olmamıştı ben Xenon sektörlerine gitmeni tavsiye ederim Ben Grand Exchangein kuzeyindeki Xenon Sectör 598den bir tane ele geçirmeyi başarmıştım. Xenon Q larda olabilir sektörde onlara karışma (Tabi M7 yada daha büyük gemin yoksa)

Missile yüklemek için sol aşağı köşede ana lazerlerinin altında missile install bölümü var ordan atmak istediğim füzeleri yükleyebilirsin fırlatmak için oyunun orjinal tuşunu bilmiyorum ben control menüsünden değiştirmiştim sende öyle yapabilirsin yanlış hatırlamıyorsam Launch missile tarzı birşey yazıyordu kontrollerde.

Önemli değil arkadaşlar ben reklam yapmaya değil siz arkadaşlarıma yardım etmeye çalışıyorum teşekür etmenize gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 16 Ocak 2012; 23:29:11 >

• eminmetehan çok saol missile işini halletmiştimde görevle ilgili verdiğin bilgi çok işime yaradı.
  • hocam gemi nasıl ele geçiriliyo biri anlatabilir mi epey denedim bişeyler ama olmadı
  • ben o görevde hile yapmıştım xenon L için.bitane titan aldım bide god mod script xenon sctorlerinden birine koyuverdim gece, sabah kalktığımda baktım etrafımda terkedilmiş birkaç gemi vardı içlerinde de 1 tane xenon L. vallaha o hileyi yapmak zorunda kaldıım çünki kimse xenon L sini bırakıp gitmek istememişti ısrarla :D
  • hile nasıl yapılıyo birisi yazmışta yukarıda yapamadım onu ben hitkill35 bi anlatsan çok makbule geçer
  • xxserdarxx

öncelikle X3AP_v10-[CT] yi bul ve indir birde o olmadan imkansız cheat engine 6.1 indir kur. X3AP_v10-[CT] cheat engine ile birlikte çalışıyor çünki
  • Ben o sektöre girdim sektördeki gemileri temizledim bir baktım bir tane terkedilmiş Xenon L var Ama ondan önce saatlerce koruma görevi yapıp 12-15 L patlatmıştım hiçbiri terketmemişti gemisini o sektöre git muhakkak Xenon gemileriyle karşılacaksın büyük olanlardan uzak dur diğerlerini temizle biraz uğraşınca birisi gemisini terkedecektir (Mavi gözükür terkedilmiş gemiler) sonra iyice yaklaş gemiye sol aşağı köşede eject from ship var onu kullanarak uzaya cık terkedilmiş gemiye 30 metre yanına kadar uzay yürüyüşü yaparak yaklaş claim seçeneği açılır sonra gemiyide tamir etki tam hız uçabilsin (gemiden ayrılıp uzay yürüyüşü yaparken ateş edersen tamir ediyor) sonra eski gemine döner follow komutu verirsin L'e götürürsün Berlly istasyonuna. İstasyona kilitlenmesi içinde command menüsüne gir Navigation de ordan Dock at.. yı seç evren haritasından Albion Alphayı (Yanlış hatırlamıyorsam Berlly araştırma istasyonu ordaydı) seç berlly istasyonunu seç sonra gemi otomatik kilitlenecek istasyona ele geçirdiğin yerden dahi böyle gönderebilirsin ama dikkat et yolda korsanlar falan cıkarsa karşısına patlatabilirler

Para hilesinde pek birşey yok Cheat engine 6.1i indir dur linkte vereyim
    http://www.metacafe.com/watch/4498399/how_to_get_100000_habbo_credits_with_cheat_engine_5_4/
    Burda başka bir oyunda parayı değiştirmiş aynısını X3 AP için yapıcaksın. Tamamen aynı yaz creditini value kısmına sonra oyunda birşeyler al creditini değiştir sonra yeni rakamı tamamen aynı yaz next scan de 2 tane falan sonuç bulacak soldan seç aşağı aktaracak bulduğu sonuçları aşağıdanda value değerini değiştir istediğin rakamı yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 17 Ocak 2012; 7:14:57 >

• eminmetehan

o senaryo görevinden sonra başka senaryo görevi çıkmıyor sanırım. yanılıyormuyum? en son xenon L yi teslim ettikten sonra görevi ilk aldığım argon sector bilmemkaç daki military outpost muydu neydi oraya geri dönmemi istedi, gittim ve görev tamamlandı dedi
    sonra birdaha görev ile alakalı ses seda çıkmadı kimseden. sürekli benle temas kurup orayı bastılar , burayı bastılar diyip benden sürekli yardım isteyip duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitkill35 -- 17 Ocak 2012; 16:13:51 >
  • @hitkill35

Evet ondan sonra ana senaryo bitiyor. Kumandanın saldıracaz savunacaz dediği bölgelere gidebilirsin ama savaş sadece 5 sektörle sınırlı bir süre sonra aynı yerleri tekrar alıyor kaybediyorsun. Bir seçenek daha var Byaku'nun çözümü uygulayıp savaşan mavi gemileri film gibi izleyebilirsinde...

Edit: Xenon L görevinden sonra bir başka görev daha veriyor. Belli bir yerdeki düşman gemisini ele geçirmeni istiyor ama kimse teslim olmuyor o görevde bir bug olabilir. Öyle bir bug var ise patchle düzeltilene kadar ana senaryo yine bitiyor bu şekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 17 Ocak 2012; 21:20:47 >
  • bu arada aklıma gelmişken sormak istiyorum. bu jump beacon denen zımbırtıyı satın alabiliyormuyuz, eyer öyleyse nereden bulabilirim bilginiz varsa söylerseniz sevinirim. biryerlere jump larken kolaylık oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitkill35 -- 17 Ocak 2012; 22:39:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitkill35

bu arada aklıma gelmişken sormak istiyorum. bu jump beacon denen zımbırtıyı satın alabiliyormuyuz, eyer öyleyse nereden bulabilirim bilginiz varsa söylerseniz sevinirim. biryerlere jump larken kolaylık oluyor

Rapid Response Osaka, Tokyo gibi capital shiplerden düşüyor düşme oranı nedir bilmiyorum. Ama o gemileri çok fena nukelemelisin çünkü canı bir seviyenin altına düştümü Energy Cellsiz jump drivesız atlayıp kaçıyorlar ben bir tanesine 30-35 Firestorm ve 20-25 Drone MK göndererek patlatıyordum ama her zaman işe yaramıyor bazen firestormlar hedefe ulaşmayı başarıyor bazende hepsini vuruyor Patlattığın zaman füze düşermiş gibi Jump Beacon düşebiliyor

Droneların ateş gücü neredeyse sıfır ama geminin turretlerini meşgul ederek Firestormların capital shipe kadar ulaşmasına olanak sağlıyor sıfır dronesuzda indirebilirsin ama çok daha fazla firestorm atman gerekir bide ne kadar atarsan at hepsini vurabilirde. Bu taktiği M7 Griffon sentinel için kullanıyordum bir M8 yada Capital shiple çok daha kolay indirebilirsin. Tabi yuzde 50nin altına indimi acele etmezsen muhakkak atlıyor ona dikkat ederek

İngilizcen varsa bu konuyu inceleyerek daha detaylı bilgi edinebilirsin
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=315011&postdays=0&postorder=asc&start=15

280m değeri var kullanmaya kıyamaz insan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 17 Ocak 2012; 23:47:16 >

• eminmetehan
    bilgi için teşekkürler öğrendiğim iyi oldu yoksa kafa patlatıp duracaktım nereden bulabilirim diye. :)
    bu arada ingilizcem çok iyi diil o yüzden linki incelememe gerek yok ama ilgin için teşekkürler. mutlaka birinin işine yarayacaktır. tekrar sağol
  • X3 serisinin genel hatlarını yani oyunun oynaniş biçimini öğrenmek isteyenler "terran conflict oynayanlar buraya" adli forum başlığına bakabilirler. Tavsiyem hepsini okumanız ama ilk 4-5 sayfayi okuyanlar ne nasıl yapilir hepsini öğreneceklerdir. (senaryo görev vs hariç) Forumda bir arkadaş x3 serisinin tamamını almış ama x3 reunion dan önceki dizi grafik olarak tatmin etmeyecektir. resmi sitesindeki ekran alıntılarına bakarlarsa ne demek istediğimi anlayacaklar.

Bende "Albion Prelude" başladım terran olarak ama evet senaryoyla bende karşılaşmadim hala. Zaten önceden para kazanip sağlam bir gemi elde etmeden o savaşlardan çıkmak mümkün değil. Tabi X3 TC de olduğu gibi nividium madeni aynı yerinde duruyor :) (Terran unknow sektörün sonuncusunda ve en dipte) Yukarıda bahsettiğim bölüm başlığına gidipte okuyanlar kısa yoldan zengin olmanın (hilesiz hurdasız) yolunu orada anlatmış olduğumu görecekler. Fakat yinede madeni toplamaya başlamak 2 günümü aldı. Çünkü nividum göktaşını parçalamak için ve toplamak için bir miner gemisi vede mobille driling system gerekiyordu. Tabii terranda bu yok. savaşın arasından geçip teladi sektörüne gitmekte yetmedi split sektörünün tekinde buldum gemiyi; bu seferde gemiyi alabilmek için profit toplamak gerekti (pfff) gemiyi alıp teladiden de MDS de takıp öyle gittik. Ha bu arada jump drive falan yok ortada. (bir tek gonerda var ama onuda alamıyosun)Terran göreviyle başladığında geminde jump drive takılı. JD ı gemiden gemiye aktara aktara bi hal oldum. eheh.

Ayrıca terranda da her istediğini alabilmeniz için profiti yükseltmek gerekiyor. En kolay yükseltme yöntemi bir tane scarbard alıp içine cargo life sport system i ekleyip milleti istasyondan istasyona taşıma görevleri yapmak. Bu yöntem diğer sektörlerde de işe yarıyor. Hemde savaşmanıza falan gerek kalmıyor boş yere.

• quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

şu oyunu çözemediğime yanarım

al benden de o kadar
    bu tarzı çok severim ama o kadar terim varki tıpçı ya da veteriner olmak gibi birşey bunları anlamak hiçbir oyunda bu kadar zorlanmamıştım
    tutorial olmaması da ayrı olay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

şu oyunu çözemediğime yanarım

al benden de o kadar
    bu tarzı çok severim ama o kadar terim varki tıpçı ya da veteriner olmak gibi birşey bunları anlamak hiçbir oyunda bu kadar zorlanmamıştım
    tutorial olmaması da ayrı olay

Arkadaşlar oyunun senaryoyu görevi bir yana bırakın herşeyin nasıl işlediği konusu gerçekten çok karmaşık fakaat oyunu çözemedim i bir türlü anlamıyorum. Yapılan başlıca hata oyunu 4 tane tuşla yönetilebilen diğer similsyonlarlarla karıştırılması. Bu durumda ahanda similasyon hemide uzay muzay deyip oyuna dalanlar ilk on dakikada apışıp kalıyorlar. (bende kalmıştımda ordan biliyorum:) Oyun similasyondan çok bir strateji aslında oyunu tamamen kavradığınızda bile büyük bir bölümünü bir kenara çekmiş onu bunu ayarlamaya çalışarak geçiriyorsunuz. Ama gelmiş geçmiş en iyi uzay similasyonu demek abartı olmaz.

O halde nasılmı çözecez oyunu: Şöyleki klasik deneme yanılmanın yanında benim "terran conflict oynayanlar buraya" adlı forum başlığı altında açıkladığım oyunun nasıl oynanacağı, kontroller, ayarlamalar vs. yazılar var ilk 4 -5 sayfayı okursanız (üstelik resimli) büyük bölümünü çözeceksiniz. 2. sayfanın sonunda daki yazımda da göreceğiniz üzere bende bir şeyleri sorar durumdayım. :)

Benim yazılar burdan başlıyor.http://resim.donanimhaber.com/m_36665817/mpage_3/key_terran/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finetuner -- 25 Ocak 2012; 19:04:39 >

• Oyundaki borsa sistemi ile ilgili bir kaç parça ipucuda ben vermek istiyorum. Stock Exchance istasyonlarından (ki bende sadece PTNI Heardquarters sektorundeki çalışıyor) hise alıp satıp yarım saat içerisinde 10 milyon cr falan kazanmak mümkün şöyleki: Alım satım ekranınızı önünüze getirdiğinizde sadece "NATUREL" bölümününün tamamını görecek şekilde aşağıya indirin.(diğer başlıklar altında olan mallarda neredeyse hareket yok) Bu hisselerden en düşük fiyatları 20,22,24,26 cr olan 4 tane falan hisse var. Bu bölümdeki 100 tane falan hisse arasından bunları görebilmek ve en düşük fiyatdan alabilmek için alınabilecek mal miktarlarının 21-22 bin adetin üzerine çıkmasını bekleyin.(bu miktarların üzerine çıktımı kesinlikle hisse taban yapıyor.) Sonra ne varsa hepsini alın. Seta 10x yapıp bekleyin. Aşağı yukarı 500-600 bin cr lik alışlarla yüzde yüz kazandırıyo bi süre sonra.400-500 bin cr lik karları gördüğünüzde satın.(bazen 1 milyon bile kazandırıyo) Ayrıca en düşük fiyatı 17-18-19 cr olan hisselerde var bunlar çok sık olarak dibe vurmuyor cünkü alınabilecek hisse sayısı 15 binleri pek geçmiyor. Ama bazen onlarda dibe vuruyor. Dediğim gibi kolay takip edebilmek için hisse adetlerini takip edin. Böylece aradan hemen gözünüze çarpıyor. Normal borsa sisteminde olduğu gibi malın tamamını kapatmak ve yok sattırmak hisselerin artışına falan etki etmiyor. (seta 10x yı unutmayın yoksa cok beklersiniz)

Bu arada ben hala terranda devam etmekte ısrar ediyorum ama görev falan yok ortada. Sistemleri temizleyip sistemden cıktıkdan cok kısa bir süre sonra Argon tarafından yine ele gecirilmiş oluyor. Ya bir şeyi atlıyorum yada bug oluştu. Ama aynı dertten sadece ben mustarip olmadığıma göre bug da olamaz. Ayrıca dikkat ettimde argon gemileri xenon lar gibi zart diye sektörün ortasında bitiveriyolar. Jump beacon olmadan bunu yapıyor olmaları sacma.

Ve evet asla o kadar füze taşıyamıycak bir gemi koskoca osakayı sadece füzelerle bitirebiliyor. Zaten bonus pack eklentisini kurmadan savaşlardan sağlam çıkmanız imkansız. Çünkü Mosqito defans bonus packle aktif oluyor. Ayrıca yine bonus packle kurmuş olduğunuz istasyonlara gemi atayabiliyorsunuz.

Birde bana mahsusmusudur bilmiyorum istasyonlar arasında bağlantı kuramıyorum. Aldığım consuration kit i 2 istasyon arasında kuruyorum, tamam diyor ama kurulmadığı gibi birde ortadan tamamen kayboluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: finetuner

Bu arada ben hala terranda devam etmekte ısrar ediyorum ama görev falan yok ortada. Sistemleri temizleyip sistemden cıktıkdan cok kısa bir süre sonra Argon tarafından yine ele gecirilmiş oluyor. Ya bir şeyi atlıyorum yada bug oluştu. Ama aynı dertten sadece ben mustarip olmadığıma göre bug da olamaz. Ayrıca dikkat ettimde argon gemileri xenon lar gibi zart diye sektörün ortasında bitiveriyolar. Jump beacon olmadan bunu yapıyor olmaları sacma.

Ve evet asla o kadar füze taşıyamıycak bir gemi koskoca osakayı sadece füzelerle bitirebiliyor. Zaten bonus pack eklentisini kurmadan savaşlardan sağlam çıkmanız imkansız. Çünkü Mosqito defans bonus packle aktif oluyor. Ayrıca yine bonus packle kurmuş olduğunuz istasyonlara gemi atayabiliyorsunuz.

Birde bana mahsusmusudur bilmiyorum istasyonlar arasında bağlantı kuramıyorum. Aldığım consuration kit i 2 istasyon arasında kuruyorum, tamam diyor ama kurulmadığı gibi birde ortadan tamamen kayboluyor.

Dayanamadım geri yükledim bir süre oynamayınca insanın canı çekiyor 2 uzayda kapışim diyorsun 2 saat oynayıncada alt+f4 çekiyorsun çok acaib oyun olmuş

Sektörlere kalıcı olarak etki etmek ele geçirmek mümkün değil bir süre sonra resetleniyor.

Rastgele zıplamayı daha çok rapid responselar yapıyor gatelerden bağımsız pat diye arkanda bitiveriyorlar zaten o gemiler energy cellsiz jump driversızda zıplıyorlar o yüzden ha sectörün ortasına zıplamışlar ha gatee :S

Diğer gemiler ekonomiden bağımsız bir tedarik sistemi kullanıyor. Yani sınırsız kaynaktan rahat rahat kullanıyorlar. Offical sitede modun biri neden böyle yaptıklarını savunmak içinde ekonomiye bağlı yaptıkları zaman talebi karşılayamadıklarından sistemin çöktüğünden bahsetmiş iyi güzelde bu nedir arkadaş her türlü handikapa sahibiz. Koskoca boreasla 125k zırhlı m8i zor indiriyorum zaten m8 görüpte hemen uzağa zıplamaz yada roket yağmuruna tutmazsan vay haline

Construction Kit sorunundan bir kaç kişi daha bahsetmiş ama bir çözüm bulamadım konular baya önce açılmış ama herhangi bir çözüm cevabı yok sanırım pek sık karşılaşılan bir bug değil. Argonda öyle bir sorunla karşılaşmadım başka ırkın Construction Kitine ulaşım sağlayabilirsen çözüm olabilir.

Bir oyunu indirir denerim önce misal skyrime bayıldım birazda ucuzlasın hemen alıcam ama X3 ap 1 liraya düşse yinede almam tamam harika bir uzay deneyimi sağlıyor ama ayrıntılar rezalet bir süre sonra koskoca evrende amaçsızca dolaşıyorsun yapabileceğin hiçbirşey yokki niye o kadar büyük yapmışlar evreni çözebilmişte değilim. Para kasma yavaş yavaş imparatorluğunu kurma bölümüyle bir kitleye hitap edebilir ama bana yetmiyor karşılığında alabileceğin hiçbirşey yok imparatorluğunu kurdun oyun bitti böyle birşey varmı? :(

Arada sırada giriyor boreasla biraz sağa sola saldırıyorum en fazla 1 saat dayanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 3 Şubat 2012; 23:36:58 >

• Evet gerçekten büyük atlama seta falan olmasa zaten oynanmaz. Ben x3 reunionda ulan şu gezegenler yalan mı yoksa gidilebiliyormu diye denemiştim. En hızlı gemiyi seta 10x yla göndermiştim 3 saat kadar sonra gezegene ulaştıydı. Ama atmosfere girmeye başlayınca once uyarı veriyor (warning entering atmosphre diye) sonrada gemi tabiri caizsse yanıp patlıyor.:) Bu mantıkla aydan dünyaya gitmek de mümkün ama hesaplamalarıma göre seta 10x yla ve springblosumla 106 saat kadar tutuyor eheh.

Herhalde diğer oyun çıkana kadar bir ara oyun çıkardılar oyalansınlar diye ama mevcut bugları düzeltmedikleri gibi yenileri eklenmiş sanki.
  • ama bu cok saçma olmus oyunun ilk sürümünden beri oynayanları bile tabiri caizse kendinden soğutmuş amaç ne tam anlamadım terran olarak girdiğimde para kazanamıyorsun bile resmen görev yokki argonlardan girdiğimde biraz para elde edip hemen nvidium işine girdim ama nedense oyundan tat alamıyorum hem daha ne olsun en sevdiğim iki ırk birbirine düşman olmuş ikisinide vurmaya kıyamıyorum argon oynuyorum çünkü terranalrı vurmakdan baska tonlarca işin olabiliyor :) ama kac zamandır hala xenon L pilotu gemisinden kaçmadı kafayı yicem artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: fieldyturbo19

ama bu cok saçma olmus oyunun ilk sürümünden beri oynayanları bile tabiri caizse kendinden soğutmuş amaç ne tam anlamadım terran olarak girdiğimde para kazanamıyorsun bile resmen görev yokki argonlardan girdiğimde biraz para elde edip hemen nvidium işine girdim ama nedense oyundan tat alamıyorum hem daha ne olsun en sevdiğim iki ırk birbirine düşman olmuş ikisinide vurmaya kıyamıyorum argon oynuyorum çünkü terranalrı vurmakdan baska tonlarca işin olabiliyor :) ama kac zamandır hala xenon L pilotu gemisinden kaçmadı kafayı yicem artık

Evet o görev biraz zorluyor şansın yoksa baya uğraşabilirsin ama bence çok uğraşma zaten o görevden sonra senaryo bitiyor :( başka görevlerden yap xenon L bulursanda götürürsün
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.