Şimdi Ara

X79 sabertooth anakart Vcore sıcaklık yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar yeni sistemi değiştirmek zorunda kaldım.3 gün önce x79 sabertooth anakart aldım. Dikkatimi çeken bir şey oldu bütün sıcaklıklar normal ama sitem boştayken bile Vcore sıcaklığı 47 dereceye kadar çıkıyor nedenini anlayamadım. Bir fikri olan varmı bu konuda?

• sıcaklık degerlerıne nereden baktınız bılmıyorum ama bır kac farklı kaynakdan bakarsanız bazen bırbırı aralarında 7-8 dereceye kadar oynuyor.. bu arada sogutucu nasıl ? harıcı mı kendı fanı mı ? .. ayrıca yuk altında degerler ne kadar cıkıyor ? .. bıraz bılgı verırsenız daha net cevaplar bulursunuz ..
  • Hocam thermaltake frio advanced soğutucu var işlemci için. Vcore sıcaklığı dediği yer işlemcinin bulunduğu yerin biraz çaprazında kalıyor. Sabertooth ta hız aşırtmayı kendi otomatik yapıyor. voltajıda baktım fazla vermiş Vcorun. sonra normal çalışma hızlarına aldım. 3750 de 1 saat everestte yük testine soktum 50 dereceyi geçmedi. ama cpu sıcaklığı 45 derece. asus al suite ve everestten baktım sıcaklık değerlerine. Ama işlemcinin frekansı 4600 e çıkardğım da boş ta olsa bile Vcore sıcaklığı 45 derecenin altına inmiyor sistem voltajı 1.875 veriyor normalde baya yüksek. normalde 1.35 diye hatırlıyorum. Şuan normal değerlerine düşürünce 1.875 ten 1.245 e indirdi voltajı. Sanırım ondan ama işte cpu sıcaklığından fazla sıcaklıkta olması garip değil mi o beni endişelendiriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4690k Overclock Yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.