Şimdi Ara

Xbox 360 Hatalar / Tamir Adresleri / Xbox'ı Nasıl Açarım / Soğutma Mod (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
4
Favori
94.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ne olur fikir verin bana.. Bugun sabah BATMAN ARKHAM ASLYUM oynarken bi anda ekranda çizgilenmeler oldu. Konsolu kapatıp çarsıya cıktım. Geldim BEATLES oyunun kaydedip konsola taktım 3-4 dakika oynadıktan sonra ekran dondu ve makina 3K verdi. Hata koduna bakınca da 0102 olduğu ortaya çıktı. Şimdi allah rızası için akıl verin. Ben bu makinaya ne yapayım? Göndersem kaç günde gelecek ne kadara tamir ediyorlar bilen varmı? Antalyadayım fikri olan var mı? Bana bir yol gosterin ne olur. forumda okudum ama forumdaki konular taa subata ait belki yeni birşeyler cıkmıstır.. işin kotusu FALCON benim XBOX360.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotmalestud

Arkadaslar ne olur fikir verin bana.. Bugun sabah BATMAN ARKHAM ASLYUM oynarken bi anda ekranda çizgilenmeler oldu. Konsolu kapatıp çarsıya cıktım. Geldim BEATLES oyunun kaydedip konsola taktım 3-4 dakika oynadıktan sonra ekran dondu ve makina 3K verdi. Hata koduna bakınca da 0102 olduğu ortaya çıktı. Şimdi allah rızası için akıl verin. Ben bu makinaya ne yapayım? Göndersem kaç günde gelecek ne kadara tamir ediyorlar bilen varmı? Antalyadayım fikri olan var mı? Bana bir yol gosterin ne olur. forumda okudum ama forumdaki konular taa subata ait belki yeni birşeyler cıkmıstır.. işin kotusu FALCON benim XBOX360.

Ne kadar oldu alalı?
  • 11 ay oldu... cok kullanmadım ama daha yeni yeni ısınıyodum yaw.. şimdi bugun havlu sarma modelini denesem havluyu neresine sarıcam yada arkadaki fanlardan birini mi durdursam yoksa içini acıp birileri 4 tane silgi parcası yontemiyle duzeltmiş youtube da onu mu yapsam die dusunuyorum :( offfffffffffff offfffff
  • Selam arkadaslar gene youtube da bi video buldum. Yapacagım seyleri yazıyorum sonrasında da yaptıgımı yazar sonuclarını da yazarım.
    1. adım : öncelikle kasayı acmayı zor da olsa basardım bu arada eger yan klipsleri cıkartamıyorsanız torpu ii iş goruyor :D
    2. adım : kasanın tum videlarnı sokun..
    3. adım: anakartı cıakrtın
    4. adım : işlemcinin arkasındaki iki tane XX i cıkartıp üzerlerini temizleyin ve sornasında gumus iletken malzemeyi surup ayaklarına 8 yada 5 nuamra halka takın
    5. adım: kasayı kapatın 3k devam ederse fanları sokun 20 dakka sonra fanları takın.

Bakalım
  • yaptım arkadaslar. Videoda anlatılanların hepsini tek tek yaptım. 8lik pulları taktım yalıtım sıvısını surdum kapattım actım 3 k verdi. şimdi fanları cektim. ısınma yaptırıp 2k verdirdim 20 dakika bekliyoruım bakalım
  • sonucu anlatabildim mi?
  • x kelepçeleri söküp yerlerine vida takman lazım yani soğutucu blokları vida ile sabitlemen lazım ordaki amaç sogutucu blokları çiplere daha cok baskı uygulamasıdır.ondan sonra 20 dakka fanların fişlerini çekip beklemek değil makineyi aşırı ısıtıp 2k verdirmek ve sonra fanları takıcaksın makineyi çalıştırınca makine soguyana kadar büyük bir gürültü kopacak ve makinenin hayata dönmesi gerekir.bende öle oldu ama 3-4 ay gitti...yani kısacası benden sana tavsiye bu işlem geçici oldugu için makineni tamirciye götür ve makineyi ısıtarak ömrü kısalmadan tamir ettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak21242 -- 5 Eylül 2009; 15:45:04 >
  • hocam ne yaptıysam kar etmedi. o yuzden de en son asamada ısındırdım soguttum eskiden bi beklerdi artık acar acmaz 3k veriyo bende yeni sebebi var mı diye hiç bakmadım... ama KONSOL MARKEt ten allah razı olsun. Uzun zamandır yardım alıyordum bu konuda da yardım aldım 2009 Jasper li XBOX360 fw1.6 yı uygun bir fiyata hiç bir aparatı olmadan vermeyi kabul ettikleri için minnettarım. kutuyu yeniledik. parcaya ihtiyacı olan varsa veriim :)
  • Benim xboxuma yaptığım soğutma şu şekilde . Yanlız baştan söyleyeyim Biraz gürültülü çalışıyor . Ama 3k görmektense biraz ses den bi zarar gelmez. Bir adet bildiğimiz pc lerde olan power suply lazım . Onu dışarıda çalıştırabilmek için kısa devre yapmak lazım . Google dan aratırsanız nasıl yapıldığını bulursunuz. 2 adet fan alıyorsunuz. Yanlız bu fanlar çok güçlü demir fan olması lazım. Yani piyasada olan plastik fanlar olmaz. Bu fanlara elektriği power suply den alıyoruz. xboxumuzu yatay pozisyonda çalıştırıyoruz. Fanlardan birini , xoxun içinden sıcak havayı çekip dışarı atacak şekilde xboxun arkasına koyuyoruz. Ötekini de xboxun içine hava verecek şekilde sağ yan tarafına koyuyoruz (önden bakışta bize göre sağ tarafına) Bu şekilde sorunsuz çalışıyor denenmiştir. Dikkat edilecek nokta Fanların çok güçlü olması gerek . Fanı elimizde tuttuğumuzda elimizi havanın gücü ile itebilecek şekilde çalışması gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotmalestud

hocam ne yaptıysam kar etmedi. o yuzden de en son asamada ısındırdım soguttum eskiden bi beklerdi artık acar acmaz 3k veriyo bende yeni sebebi var mı diye hiç bakmadım... ama KONSOL MARKEt ten allah razı olsun. Uzun zamandır yardım alıyordum bu konuda da yardım aldım 2009 Jasper li XBOX360 fw1.6 yı uygun bir fiyata hiç bir aparatı olmadan vermeyi kabul ettikleri için minnettarım. kutuyu yeniledik. parcaya ihtiyacı olan varsa veriim :)

Böyle durumlarda en iyisi eskisinin parçalarını satıp yeni bir xbox almaktır..iyi yapmışsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sx45

Benim xboxuma yaptığım soğutma şu şekilde . Yanlız baştan söyleyeyim Biraz gürültülü çalışıyor . Ama 3k görmektense biraz ses den bi zarar gelmez. Bir adet bildiğimiz pc lerde olan power suply lazım . Onu dışarıda çalıştırabilmek için kısa devre yapmak lazım . Google dan aratırsanız nasıl yapıldığını bulursunuz. 2 adet fan alıyorsunuz. Yanlız bu fanlar çok güçlü demir fan olması lazım. Yani piyasada olan plastik fanlar olmaz. Bu fanlara elektriği power suply den alıyoruz. xboxumuzu yatay pozisyonda çalıştırıyoruz. Fanlardan birini , xoxun içinden sıcak havayı çekip dışarı atacak şekilde xboxun arkasına koyuyoruz. Ötekini de xboxun içine hava verecek şekilde sağ yan tarafına koyuyoruz (önden bakışta bize göre sağ tarafına) Bu şekilde sorunsuz çalışıyor denenmiştir. Dikkat edilecek nokta Fanların çok güçlü olması gerek . Fanı elimizde tuttuğumuzda elimizi havanın gücü ile itebilecek şekilde çalışması gerek.

peki ya neden demir fan + bunların fiyatları acaba ne kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak21242 -- 7 Eylül 2009; 15:08:22 >

• @firelord dostum 0010 ve 0020 hatalarına güney köprüsüne baskı uygulamayı deneyin ibaresini ekle istersen benim o şekilde çünkü atiktede öyle çıktı artı yabancı forumlardada sık rastlanıyor onu değiştir istersen
  • Makinam bugün itibariyle 2K vermiş bulunmaktadır , dashboard a gelior ve 2K verip beklemeye alıyor. inanılmaz bir ses gelior içinden çok yüksek sesle çalışan fan sesi gibi ?=

oluru nedir bunun ?
  • meraba arkadaslar. ben 2 gun once xbox ımı rahat rahat oynuyordum, ve ertesi gun aksam eve geldim, xbox ı bir açtım direk 3k ile karşılaştım. hata koduna baktıgımda ise 0020 hata kodunu aldım. arkaslar bilen varsa bu hatanın sebebini söylermi ve tamir olur mu arkadaslar? olursa maliyeti ne kadar olur? şaştım kaldım hiç bir sorunu yoktu makinanın. yardımların için şimdiden tesekkurler.....
  • BeyazBüyü admin denen kişi neye göre konuları kitleyip milletin bilgi tartışmasını engelliyorsun o zaman forum denen şeyin ne anlamı kaldı burda bişey yazınca çözüme kavuşuyor mu 10larca sayfa ve karman çorman donanimhaber gibi bir foruma hiç yakışmıyor yıllardır bu forumdayım böyle bişey ilk defa görüyorum

normal başlık açınca 10 20 kişi görüyor böyle konuda mesajın kaybolup gidiyor ben anlamıyorum.şikayet edecek bir yer varsa edeyim diyorum ama admin bunu yapıyosa cemaat napar
  • Arkadaşlar askerde olduğum için konuları takip edemiyorum. Tüm insiyatif yine Adminlerindir kendileri nasıl isterse o şekilde yapabilirler...
  • 2008 üretim falcon board Xbox 360 Elite sahibiyim, konsolu alalı yaklaşım 14 ay oldu bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım ama geçen gün Dirt 2'nin demosunu oynuyorken görüntülerde bozukluklar başladı. Bazenleri yapıyor bazenleri yapmıyordu. Sonra GTA4 oynayım dedim, oyunun açılışında Rockstar logosunun etrafı normalde siyah olması gerekirken kırmızı siyah damalı bir şekilde çıktı. CoD5 oynayım dedim görüntülerde kırılmalar falan yaşandı... Ardından konsolun kablolarını söküp yerine taktım sorun çözüldü ancak ciddi bir şey olur diye tırsıyorum. Sizce sorun ne olabilir?
  • 0010 hatasının tamiri mümkün müdür? 3 kırmızı almıştım yaz başında ve o zamandan beri boşta duruyordu xbox, bugün biraz kurcalıym hata kodunu öğreniym dedim. Önce bütün kabloları söküp bi taktım ve bi baktım alet çalıştı. Denemek için fifa açtım, 10 dk. sonra yazın başında yaşadığıma benzer bi şekilde görüntü dondu, ve yine 3k aldım. Gerçekten garip bi alet bu xbox.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sannti -- 23 Eylül 2009; 1:11:16 >
  • 2 sene önce alacaktım şu aleti ama 3kdan ötürü vazgeçmiştim.Şimdi araştırdım fakat 3k sorunu vermeyen bir seri henüz üretilmemiş galiba.Hiçbir bilgi bulamadım bu konuda.Yanılmıyorum değil mi arkadaşlar?
  • benim xbox problemi 3k değil benim xbox 3k verince kapatıp 5 dakka sonra açınca normale dönüyor (maşşalahgerçi pek maşşalahı da kalmadı) yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ama bugün hdtv çalışmıyo hd olarak tv bağlanmıyor ama scart kablosuyla çalışıyor acaba hd girişimi bozuldu 2 tv de de denedim çalışmadı.tamire mi vermem lazım yok sa benim kendi yapabileceğim şeyler varmı (bu aralar maddi sıkıntıdayım da)yardımcı olursanız çok sevinirim bana burda yardımcı olurlar dediler
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.