Amerikadan 1 hafta sonra arkadaşım geliyor..Oradaki fiyatı 180 usd...Yakında Türkiyedede HD DVD furyası başlayacak. En büyük endişem gelecek makine NTSC...Türkiye tabiiki PAL sistemde..Çıkacak DVDleri okuyamama (code,bölge )gibi bir problem olurmu sizce?
Benim bilgime göre HD DVD ler Region Free dir.
aslında bende öyle bir duyum aldım..ancak henüz netleşmedi?Çıkış tarihleri hakkında bilgin varmı?
Nasıl yani çıkış tarihleri? USA de her yerde satılıyor HD DVD ler.
O bahsettiğin Xbox360 Add on undan bende alıcam, amazon dan aldırmanı öneririm, kampanya devam ediyormu bilmiyorum ama 7-8 film hediyesi var onu alınca.
Türkiyedeki çıkış tarihleri demek istedim..BlueRay D&Rlarda başladı satılmaya...Bu arada bayaa zarar edecekler o işten gibi
HD-DVD filmlerde bölge olayı yok alayı Region-Free. Cihazlar da standart ve her bölgede çalışırlar
peki ben avrupadan PAL hd dvd playerını alsam benim ntsc-j makinamda çalışcak mı? gerçi o dvd sırf xbox için deil Bilgisayara da takılabiliyormuş. O bakımdan çok iyi.
Bölgeleri farklı olan HD-DVD Player ile konsolları birlikte çalıştırabiliyorsunuz. Ayrıca filmler bölge sınırlamasız piyasaya sürülüyorlar. Bu yüzden, cihaz NTSC olsa bile ileride ülkemizde yaygınlaşması muhtemel olan HD-DVD filmleri izleyebileceksiniz.
Arkadaslar bu urun ile ilgili alışveriş bolumune ilan actım ..ilgilenen arkadaslar oraya bakabilirler.....
tahminen hd-dvd lerden çok hd-dvd de normal dvd leri seyretmeye kalkınca o regionların bir önemi olur
Valla arkadaşlar..siparişi verdim..Region free diyoruz ama linkte öyle söylemiyor..umarım siz haklı çıkarsınız.Yoksa devamlı amazon.com'u zengin etmek zorunda kalacağım...
dostum makineyi getirdiler..ama maalesef sadece NTSC yada 1.bölge gösteriyor...Eğer dvdlerin shrinklenmiş ise problem yok ama HD DVD için NTSC bulmaya mahkumsun.. haberin olsun
ben bu son cümleden hiçbişey anlamadım
diyorumki.. Cihaz sadece region 1 dvdleri (yada HD DVD) gösteriyor.Ama eğer region 2 olan bir dvd'yi shrink ile kopyalarsan doğal olarak kodunu kırmış oluyorsun,o zaman problem kalmıyor. Ama HD DVD için şu anda böyle birşey sözkonusu değil.Onu anlatmak istedim
HD DVD lerde region problemi yoksa sorun yok, normal dvd yi takıp izleyecek cihaz elbette bulunur, kafaya takılacak bi sorun değil
HD-DVD'lerde bölge kodlaması yoktur arkadaşlar. Dünyanın neresinden HD-DVD alırsanız alın seyredebilirsiniz... Ayrıca X360 için çıkan HD-DVDplayerda tüm konsollarda sorunsuz çalışmaktadır. Test edilmiştir. Playasiadan getirtdiğin NTSC-J HD-Playeri Pal ve J makinada denedim, sorunsuz çalışıyor...
hd dvd filmlerin arkadasin bolge kodlari yaziyor dikkatlice baktim. zaten hd dvd yada bluray de bolge kodu olmasa insanlar internetten alir hemen, kod diye bisey olmazdi. hd dvd alinca 8 film almak icin amerikada bir form doldurup gondermek gerekiyor, zaten her filmi de alamiyorsunuz listeden secebiliyorsunuz. normal hd dvd player fiyatlari 5 film ile 200 dolar civariyken xbox icin hd dvd almak cok gereksiz, isteyen marketplace yerinden indirsin kalitesi ayni.
Xbox360 la gelen hd dvd player çok portatif bi aygıt, xbox a bağlandığı gibi direk pc yede bağlanabiliyor ki bu bile başlı başına bi alma sebebi benim için
hd dvd yeni bir olay olduğu için ve daha çok eski filmleri hd dvd yapıp satmak için bölge kodu yok. yaygınlaşsın buna da koyarlar bence dvd gibi bölge kodu.