Şimdi Ara

Xbox 360 soğutma için Hangisini tercih etmeliyim ?? Fikri olan paylaşsın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi öncelikle 2006 11. Ay Military pack var bende. Bazı yerlere sordum makinenin içine ekstra soğutma yaptırmak istedim ama bana makineyi açtırma Nyko al 3 Kırmızı vermeden elletme dediler vazgeçtim. Ama sonra yaptığım araştırmalarda bir çok kullanıcının makineyi 3 kırmızıdan döndürdükten sonra eninde sonunda yine aynı kaderi yaşadığını bunun sadece makinenin ömrünü biraz daha uzattığını, Müdahalenin 3 Kırmızı vermeden önce yapılması gerektiğini söylediğini gördüm iyice kafam çorba oldu

Bende düşündüm makinenin içini açmadan nasıl sağlam bir soğutma yaparım die...

Şimdi diyorumki Nyko intercooler Ex i alıyorum. Ama onun dışında birde dikey stand şeklindeki fanlardan alayım (makine dikken daha az ısınıyor zaten farkettim) Dikey fan alttan soğuk havayı içeri üflesin Nykoda sıcak havayı dışarı çeksin...

Nasıl olur sizce ?? Bu şekilde bir sirkülasyon makineye zarar verebilirmi ?? Yoksa Bal-Kaymakmı olur ???

Bu arada 2 fanda USB den beslenicek... Bu makineye zarar verirmi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkanaait -- 23 Aralık 2007; 0:00:23 >

• aynen öyle bal kaymak olur.... önemli olan fan takmak diyildir... 30 tane de fan taksan yerini oturtamazsan bi işe yaramaz....
    ama dediğin gibi 2 fan kullanarak hava girişini ve cıkışını sağlam bişekilde yaparak makineyi ısınmadan korursun....
    ama 3kırmızı görmicem demek diyil bu.... sıcaklıktan dolayı 3 kırmızıdan korunmuş olursun.....
    3kırmızının bi sürü sebebi var.... voltaj dalgalanması falan filan var.... ama en coğu sıcaklıktan lehimlerin zarar görmesi şeklinde.... yapmanın büyük faydası vardır.....
  • 3 kırmızın asıl sebebi sıcaklık olmadığından, ne kadar fan takarsanız takın veya ısıyı düşürürseniz düşürün, makine yine 3 kırmızı görecektir. O fanlara harcayacağınız parayla oyun alarak bence daha akıllı bir iş yapmış olursunuz
  • Bencede soğutmaya fazla kafayı takmadan oyunların tadını çıkarmaya bakın. Nasıl olsa zamanla fiyatlar düşüyor. Yenisi 380 olduktan sonra çok üzülmeye gerek yok.
  • Dostum ne kadar güzel söylüyorsun öyle yenisi 380 olduktan sorun yok die

Benim için sorun valla. 60liraya mal edicem bu soğutma desteğini. Faydası olucaksa değmezmi ?? 380 le karşılaştırılınca bayağı fark ediyor dimi...
  • Arkadaşım eğer bu işte mantık aranırsa fan standı en mantıklısı.sıcaklık konsolu pek etkilemiyor,ani iniş-çıkış bir faktör olabilir.Ben ne fan modları yapılan makinelerin 1-2 ay içinde 3 kırmızı aldığını gördüm.Lehimlerin korozyona uğraması esas sebep.
  • Ya zaten mevzu bu. Birçok servis acemiliğini milletin makinelerinde attı bence. Doğru yanlış yapıldı birşeyler. Ama zaman geçtikçe makineler hakkında daha çok bilgi sahibi oldukça daha doğru müdahaleler yapıyorlar sanırım artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ha bende onu diyorum. Bence bir faydası yok. Modlanmış makinelerde gümlüyor. üretim tarihine dikkat ederek alıp keyifle oynamalısın bence. Ben geçen sene 700 e almıştım aleti o yüzden 380 fazla görünmüyor bana.
  • Dikey fan almani tavsiye etmem ben daha once dikey fan aldim ve xbox cdleri okumamaya basladi uzerine kirmizi isik sorunu verdi.Bu ikinci xboxum ve yatay duruyor suana kadarda sorun cikarmadi masallahi var.
  • dostum fanı al ben kullanıyorum.3k'nın sebebi ısı olmasa bile sebeblerinden bitanesi ısı,hem sorun ıısı olmasa neden microsoft,elite ve halo versiyonlerına ekstradan sogutma yapsın dimi,http://forum.donanimhaber.com/m_19687438/tm.htm oku ,ben kullanıyorum hiç ısınmıyor.şaşırtıcı bi şekilde.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serkanaait

Ya zaten mevzu bu. Birçok servis acemiliğini milletin makinelerinde attı bence. Doğru yanlış yapıldı birşeyler. Ama zaman geçtikçe makineler hakkında daha çok bilgi sahibi oldukça daha doğru müdahaleler yapıyorlar sanırım artık.

Atikle bir görüş derim sana standart yaptıkları soğutma sistemini uygularlarBen yaptırdım şu an için gayet memnunumBir diğer seçenekte fan alıp takmandır

• quote:

Orjinalden alıntı: gamerr

quote:

Ya zaten mevzu bu. Birçok servis acemiliğini milletin makinelerinde attı bence. Doğru yanlış yapıldı birşeyler. Ama zaman geçtikçe makineler hakkında daha çok bilgi sahibi oldukça daha doğru müdahaleler yapıyorlar sanırım artık.

Atikle bir görüş derim sana standart yaptıkları soğutma sistemini uygularlarBen yaptırdım şu an için gayet memnunumBir diğer seçenekte fan alıp takmandır

atik elektroniğinde yaptığı bişey yokki ben inceledim ikitane ufak fan var ikide direnç değişti diyolar 3kırmızı vermemesiyle pek bir alakası yok bence..sadece kafan biraz rahat eder işte 1 sene garanti veriyolardı alırken

• quote:

Orjinalden alıntı: ErrayN

quote:

Orjinalden alıntı: gamerr

quote:

atik elektroniğinde yaptığı bişey yokki ben inceledim ikitane ufak fan var ikide direnç değişti diyolar 3kırmızı vermemesiyle pek bir alakası yok bence..sadece kafan biraz rahat eder işte 1 sene garanti veriyolardı alırken

Çok alakası var dostumİçerdede bu hava sirkülasyonunu değiştiriyorlar bir karton yardımı ile ve ölçümlerde 6-7 derece daha soğutma yapabiliyor bu sistem.Atiğin verdiği 1 sene garanti olayındada bu soğutma sistemi var farklı bişey yok yani

• gameer'a katılıyorum Atikten soğutma yaptıranlardan biriydim (eski 3k vermiş makinama) makinamı sattım sattığım kişi bile Atiğin soğutma sisteminden ötürü halen sorunsuz oyun oynuyor ;
    artı usb'den beslenen nyko tipi fanlar bence para tuzağı en azından Atik 1 yıl garanti veriyor ve bu çok önemli bir süre kafana takmadan korkusuzca 1 yıl oyun oynuyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.