Şimdi Ara

Xbox Controller Drift Çözümü Hall Effect Sensör

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar ilk öncelikle dirft ve hassasiyet sorunu olan sıkılmadan mutlaka okumlarını tavsiye ediyorum.

Bilindiği üzere xbox controller çoğunda uzun kullanıma bağlı olarak içerisinde bulunana analoğ motorlara baglı iki adet potansiyometre karbon kısımları aşınarak Drift sorunu yaşatmakta buda hasas fps oyunlarında çok can sıkmakta benim gibi çogu kişi hem xbox controlleri hemde ps controlleri için aynı sorun bulunmakta.

Uzak doğulu arkadaşlarımız güzel bir çözüm bulmuşlar ve bazı controllerde mevcut aslında Hall Effect Sensörü dediğimiz sensör avantajı uzun süreli drift sorununu ortadan kaldırıyor ve bana göre normal analoglara göre daha hasas.Ortalama 2 haftadır kullanmaktayım işim ve profesyonel olarak elektronik işi yaptığım için tüm işlemleri kendim yaptım.Değişimi profesyonel ekipman gerektiriyor mesleğgim olduğu için bende mevcuttu ve kalibre etmek biraz zahmetli zaman alıyor özellikle kendi controlllerim elite serisi 2 controlleri için.Bir kaç örnek resim ekliyeceğim fikir olması açısından internette bir çok örnek videoda mevzut.

Aklınıza Takılan bir soru olursa yardımcı olmamı isteyen olursa da yardımcı olmaya çalışırım

Standat analoğ

Hall Effect Sensör

Standat analoğ

Hall Effect Sensör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skrkrc38 -- 13 Mayıs 2024; 14:12:53 >

• Profesyonel olarak elektronik işi yapmanız ilgimi çekti hocam ne güzel detay almak isterim.Xbox controllerlarda bu sorun kronik gibi bir şey hele uzun saatler kullanılan bir kolsa drift kaçınılmaz oluyor zannımca microsoft bunu bilerek yaptı.

Zaten controllerın şeklinden geridönüşüm malzeme kullandıklarını vurguladıktan belli zömrü dolan bir cihaz yapmak istemişler kullan at mantığıyla yurtdışında en pahalı 50 dolar normalde 40 dolar indirim döneminde 35 dolara kadar satılıyor bu controllerlar ama bizim ülkemizde durum farklı.

Siz yine kendiniz yaptığınız için sorun yok ama bu işlem gerçekten zor plastik parça olduğu için eritmeden çıkarıp takması zor yani kendi uğraşmayan biri için bu upgrade mantıklı durmuyor yurtdışı için ise zaten gereksiz bir işlem.

Daha önceleri gördüğüm bir işlemden bahsedeyim drift fix yapılırken bu analog motorları farklı direnç değerlerinde olduğu için kol fabrika çıkışlı motor takıldıktan sonra yazılımla bu direnç değerini sıfırladıklarından yenisini takınca aynı değer tutması zor olduğu için analog dirifti tamir etmek isteyen biri mini potasiyometre ile ayar çekildiğini bir videoda görmüştüm bu hallefect olayı daha mantıklıymış.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

tabiki detay istediğiniz konuyu belirtirseniz detaylı acıklama yapabilirim konuyu uzun tutmadım ki bogucu olmasın diye.

controllerin çogu aksamı saglam ama çok hasas davranmak gerekiyor.Yenisini almak malesef ülke sartlarımız geregi cok maliyetli oluyor.

kendi ugraşmayan için bile yaptırması idael durumda diye düşünüyorum en ucuz controller almış olsa ortalama 3.000 - 3.500 aşağı bulması çok mümkün değil ve elit serisi gibi bir controlleri varsa zaten çok daha pahalı dirft sorunun cözmek için mecburen o eski bozuk olan potansiyometreyi değiştirmek zorunda bunun yerine bu ürünü taktırmak bir seferde sorunu halletmek anlamına geliyor.işlemi elbette profesyonel olarak yapmak ama burada yaparım demek etik olurmu yaşakmıdır onada emin olmaıdgım için ekstra bişey diyemedim.

analog motorları ps xbox belli direnç değerleri kullnakta xbox kulları analog markaları psde dahil alps motordur xbox kollarında 10K potlar yer alırken ps kollarında 2.3K lık potlar bulunur bunlar zamanlar üstündeki karbonlar aşınarak hassasiyet kaybı ve drift sorunları yaşatırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skrkrc38 -- 13 Mayıs 2024; 15:49:8 >

• Basit bir dille hall efect olan analogun farkını anlatabilir misiniz? Yani teknik olarak drift problemini ortadan kaldıran (nispeten) şey nedir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackprague kullanıcısına yanıt
    Hall effect dediğimiz sensör manyetik mıknatıs mantıgı ile çalıştığı için eski analoğlar da olan sürtünme bulunmuyor ve drift sorunu da ortadan kalkıyor ve testlerde de hata oranları daha düşük daha kararlı daha duyarlı çalışıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Birde drift problemini ortadan kaldıran nispeten değil denenmiş olarak bu bilgiyi veriyorum kaldırıyor :)

• skrkrc38 S kullanıcısına yanıt
    Eğer öyleyse umarım bundan sonraki nesilde doğrudan standart teknoloji olarak kullanılır. Zira mevcut kollar kalitesiz ve çabuk bozuluyor bu anlamda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yani bunu su anda ne xbox tarafı nede ps tarafı yapmadı yapar mı mechul satış için izlenen yol ise yapacaklarını sanmıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.