evet arkadaşlar benim mucit arkadaşımı falkon cihazına uyguladıgı sogutma sistemiyle karşı karşıyayız arkadaşımın söyledigine göre dış otam sıcaklıgı 15 ken sogutma modsuz 35 dereceyi sogutma modunu uyguladıktan sonro 24 dereceyi geçmedigini söylüyor yorum sizin ben xbox ma kesinlikle böyle bişe yapmam
bunu yapacaklarına oyun oynama süresini az tutsalar daha etkili olurdu
M.Ö. 1240 The first xbox
islemci ile gpu yine 90 derecedir ne degisecek ki
mini buz dolabına koyup arkadan kabloları cıkarsa bu kadar ugrasmazdı
3k dan korunmak icin extra hicbisey yapmaya gerek yok...
zaten jasperlarda 3k verme orani cok dusuk.
sadece makinayi dar havasiz biyere koyup 7-8 saat araliksiz hddye oyun atmadan oynarsaniz 3k riskini yukseltmis olursunuz.
4-5 saatte bi makinayi biraz dinlendirip oyunlari hddye atarak oynarsaniz hicbi problem olmaz abidik gubidik modlara falanda gerek kalmaz...
3k dan korunmak icin extra hicbisey yapmaya gerek yok...
zaten jasperlarda 3k verme orani cok dusuk.
sadece makinayi dar havasiz biyere koyup 7-8 saat araliksiz hddye oyun atmadan oynarsaniz 3k riskini yukseltmis olursunuz.
4-5 saatte bi makinayi biraz dinlendirip oyunlari hddye atarak oynarsaniz hicbi problem olmaz abidik gubidik modlara falanda gerek kalmaz...
adam falcon demiş...
Benim makina falkon.. Haftada en fazla 10 saat oynuyorumdur ve hep HDD ye install edip oyle oynuyorum.. Her oyun acmamda en fazla 1.5 saat falan oynuyorum ve oyunu sonlandirmadan once yada baslamadan once 10 dakika dashboard da bekletiyorum.. Ancak gecen gun (makina daha 6 aylik falan ) Darksiders da 4 kez dondu.. Ben zannetmiyorum ki bu sekilde duzgun kullanmam bana makinanin omrunu 2 sene falan yapsin.. Bence makinanin bir omru var ne yaparsan yap uzamiyor ama kisalabiliyor. Yoksa uzama diye bir sey yok. Ornek veriyorum 1.5 sene Eger siz duzgun kullanirsaniz 1.5 sene kullaniyorsunuz yok kullanmazsaniz 1 yil yada daha az..
quote:
Orijinalden alıntı: Kasatka
Benim makina falkon.. Haftada en fazla 10 saat oynuyorumdur ve hep HDD ye install edip oyle oynuyorum.. Her oyun acmamda en fazla 1.5 saat falan oynuyorum ve oyunu sonlandirmadan once yada baslamadan once 10 dakika dashboard da bekletiyorum.. Ancak gecen gun (makina daha 6 aylik falan ) Darksiders da 4 kez dondu.. Ben zannetmiyorum ki bu sekilde duzgun kullanmam bana makinanin omrunu 2 sene falan yapsin.. Bence makinanin bir omru var ne yaparsan yap uzamiyor ama kisalabiliyor. Yoksa uzama diye bir sey yok. Ornek veriyorum 1.5 sene Eger siz duzgun kullanirsaniz 1.5 sene kullaniyorsunuz yok kullanmazsaniz 1 yil yada daha az..
Her xbox 3kyı görecek zaten bu bir gerçek.Ama siz yinede olabildiğince düzgün kullanın.Ben oyundayken en az 3 saat oynarım.1.5 saat oyna,15 dk dinlendir yapamıyorum oyunun şevkini kırıyor.Ps3'de tabiki.
Forumda benim Xbox'ımı araştırın lütfen.
2 tane dev fanı var, yan kasa kesik.
3K vermişti 1 yıl geçmeden, kısacası yalaaaaaaan.
jasper dısında her xbox 3k görecektir ne yaparsanız yapın. ha jasper nolur? zaman gösterecek..
zamanla gördük ki bu tarz modlar hiç bir işe yaramıyor, konsolu dar alanda kullanmamaktan başka alabileceğiniz herhangi önlemin konsola faydası olmadığı gibi çabuk bozulmasına da neden olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Miex
Forumda benim Xbox'ımı araştırın lütfen.
2 tane dev fanı var, yan kasa kesik.
3K vermişti 1 yıl geçmeden, kısacası yalaaaaaaan.
Anakart neydi hocam sizin ?
quote:
Orijinalden alıntı: fenerist07
jasper dısında her xbox 3k görecektir ne yaparsanız yapın. ha jasper nolur? zaman gösterecek..
Jasper'lar çıkalı 1.5 yıl olacak dostum.Eski board'lar gibi kronik 3K sorunu olsaydı,çoktan belli olurdu.Jasper'larla 3K oranı cidden çok azaldı,hatta yok denecek kadar az
Saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: bluelabel
quote:
Orijinalden alıntı: fenerist07
Jasper'lar çıkalı 1.5 yıl olacak dostum.Eski board'lar gibi kronik 3K sorunu olsaydı,çoktan belli olurdu.Jasper'larla 3K oranı cidden çok azaldı,hatta yok denecek kadar az
Saygılar..
orası öyle zatende.. ne biliym insan güvenemiyor işte (:
Vallaha valhalla yı bekleyemedim artık
durex kullansın daha iyi korunur başlığa bakınca aklıma bu geldi
Arkadaşlar 3k'yı sırf ısıdan vermiyor lehim, kablo vs gibi şeylerde ufacık bir temassızlıkta 3k verebiliyor yani 3k verince illa makine öldü diye birşey yok soğutmayı abartmaya gerekte yok