< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 28 Kasım 2022; 19:33:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAK (42. sayfa)
-
-
Teşekkürler cevap için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir kaç ayrıntılı ekleme daha yaptım. Aslında sorulan tüm soruların yanıtları detaylı bir şekilde konuda var. Umarım, izah edebilmisimdir.
arkadaşlar selamlar. hemen hemen bütün mesajları okudum. ama kafam tam olarak basmadı. önceden ps4 üm vardı ben arkadaşımın arkadaşımda benim hesabımı ana hesap yapıp yapıp sonra gidip kendi hesabımdan o oyunu oynaya biliyordum. şimdi arkadaşımız series x i var. bende series x almayı düşünyorum. arkadaşımda olan oyunları ben almasam bile onun hesabından oynaya biliyor muyum ? yada fifa 22 gibi online oyun varsa arkadaşımın onu beraber oynaya biliyormuyuz ? basit sade bir şekil salağa anlatır gibi bir arkadaşımız anlata bilirse çok memnun olurum. uzun uzun arkadaşlar yazmış ama ben pek anlayamadım kusura bakmayın
-
Aynı şekil ikinizde ekliyorsunuz hesaplarınızı. İkinizde kendi hesabınızdan, cihazı açıp ekstra hiçbir şey yapmayarak normal oynuyorsunuz.
Sen bir oyun aldın, o oyun arkadaşının kütüphanesinde indirilebilir oluyor. Veya o aldı o oyunda sende aynı şekil.
Ps tarafıyla aynı mantık.
Aralarindaki tek fark (burayı okursan kafan karışır) P2.
Ps tarafında sec olayına denk. Ps tarafında sec hesaba girip oynarsın. Xbox tarafında P2 hesaba girip oynamana gerek yok çünkü ana hesabından oynayabilirsin. Xbox burada daha avantajlı.
Bu arada bu şekilde oynarken hesaplarınız P1 oluyor.
Daha ne kadar basite indirgenir bilemedim.
Merhabalar, bu mevzularda yeniyim ve okudukça daha da kafam karıştı sanırım. Kafamı kurcalayan iki soru var şu anda;
1) Tek hak satın almak yerine çift hak satın alıp oyunu oynadıktan sonra çift hak olarak satmak daha güvenli ve mantıklı geldi bana. Bu mümkün müdür?
2) Çift hak hesap satın aldıktan sonra hesabın aldığım kişiyle ilişiğini tamamen kesmek mümkün mü? Mümkünse bunun için sırasıyla ne yapmak gerekiyor, hesabın mailini mi değiştiriyoruz?
Şimdiden teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Xbox ta yüklü hesaba 3 yıllık game pad aldıktan sonra diğer bir Xbox ta bu üyeliği giriş Xbox ı yapıyoruz bu tamam. Peki PC de bu işi nasıl yapıyoruz, Xbox taki hesabıma üyelik aldığımda bunu PC oyuncusu nasıl tanımlıuor ?
Tek çift alabilirsin, şifreyi değiştirmen ve sms koruması eklemen yeterli.
Aynı hesaba bilgisayardan girerek kullanıyor. Pc hak diye bir şey yok. P2 hakkı pc diye de düşünebilirsiniz. P2 hakkı hesabın oturum açma hakkı yani. Bilgisayarda alınan hesabı ana hesap gibi kullanmak zorundasın, çünkü tek hesaptan login olursun başka hesap etki etmez. Konsolda alınan hesaptan bağımsız ana kendi hesabında kullanırsın. Mesela başka bir hesap satın aldın, o hesap arka planda ana hesabındaymis gibi etki eder, bu pc de yok
Hesabı hem pc de hemde konsolda oynayacaksan, game passi ana hesabına alır P1 hakkını da satarsın. Bu şekilde konsol pc yaparsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 11 Aralık 2022; 2:13:19 >
Home Xbox yıllık haklar ne zaman sıfırlanıyor, belirli bir zaman var mı?
-
1 yıl sonra reset
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 11 Aralık 2022; 18:3:49 > -
Yani takvim yılına göre mi?
-
İlk kullanım tarihi olması lazım
-
arkadaşlar yeri mi bilmiyorum (bunun için konu varsa kusura bakmayın) ama FIFA 23 ile birlikte 3 yıllık abonelik almak isteyen var mı =)
-
-
gamepass tanımlı hesabı biriniz P1 diğeri P2 olarak kullanacak.P2 internet bağlantısı gerektiriyor.Simdi konsol mu yoksa pc mi kullanıyorsunuz?Kim P1 olmak istiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharm4vita -- 17 Aralık 2022; 17:12:21 > -
Merhaba
Ben bir PC kullanıcısıyım ve 3 yıllık Ultimate servisini satın aldım. Hesabımı konsolda kullanmayacağım için o hakkımı birisiyle paylaşmak istiyorum.
Sistemin az çok nasıl işlediğini anladım fakat hesap işlerine tamamen yabancı olduğum için nasıl paylaşacağımı bilmiyorum. Diyelimki anlaştık ve satacağım kişi sadece konsolda kullanmak üzere ödeme yaptı. Tam olarak ne paylaşacağım ben ? Hesap bilgilerini versem p1 veya p2 seçeceğini nasıl ayarlayacağız ? (yani sözlü anlaşma dışında, hesabı paylaşmadan bunun herhangi bir ayarı var mıdır ?)
Birde aynı oyunu aynı anda oynarken sıkıntı oluyor mu ?(Ben pc, o da konsol kullanacak diyelim, ikimiz de o sırada online X oyununu oynamak istiyoruz. Herhangi bir sorun çıkıyor mu ?)
Son olarak, oyunların ayarlarının/save dosyalarının karışması gibi bir durum var mı ?
-
P1 offline bir şekilde hesapda satın alınmış xbox içeriklerini alıyor. Cihaz aktif kullanabiliyor. Hesabı, bir kereye mahsus ekleniyor. Akabinde şifre değişme yapabilirsin. Böylece hem senin hesabın güvenli duruyor hemde alan kişi kullanabiliyor. Veya auth uygulaması ile koru hesabı.
Hesap e posta ve şifreni veriyorsun alacak kişiye. Bu kişi cihaza ekliyor. Ondan sonra senle bir işi yok. O cihazda game pass aktif artık. Aboneliği senden çekiyor. Eğer sen hesabına gider Rdr2 xbox oyunu alırsan o kişi bu oyunu indirip oynayabilir.
Eklenen hesapla diğer hesapların alakası yok. Hepsi birbirinden bağımsız. Save, achievement vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 28 Aralık 2022; 10:31:34 >
Teşekkür ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, xbox one ile series x|s arasinda hesap paylasimi yapildiginda, 3 kisi ayni anda ayni oyunu oynayabilir mi?
Ornek olarak; playstation tarafindan bazi oyunlarda ps4 ile ps5 arasinda hesap paylasimi yapilinca ayni anda oyunu 3 kisi oynayabiliyor. Bunlar Ps4 primary hak (P1), Ps5 primary hak (bu da P1) ve Ps4-5 secondary hak (P2).
Buna benzer 3 kisilik paylasim xbox'da da var mi? Yoksa platform farketmeden (pc, one, series) maksimum 2 kisi arasinda mi paylasim yapiliyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X