saçma bir yatırım işlemci anakarta sıkacagın parayı işlemcini sat i7 nin 11. Nesili olan 11700k veya 11700 alırsın hem 8/16 tred cpu olur hemde ileri dönük işlemcin olur ekran ekran kartınıda satarsın işlemcinin ekran kartı ile idare edersin kalan paranıda hepsini dovize koyar beklersin yeni ekran kartlarını yada ekran kartını satmaz i7 11700f alır beklersin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xbox Series S Kararsızlığı (3. sayfa)
-
-
Herkesin söylediğinin aksine sana farklı bir çözüm sunmak isterim. Şuan yaptığın kıyas ekran kartı vs konsoldan çok, konsol mu pc mi ? Bu tartışma bitmez. Bu yüzden tercihini kendin yapman lazım. Oynayacağın oyunları değerlendirip bunları konsolda mı oynasam daha keyifli olur yoksa pcdemi diye değerlendirmen lazım. Mesala, ben fps oyunlarını pc dışında oynarken zevk alamıyorum (kol yüzüne), ama arkadaşım aksine kolda çok başarılı pcde hile var diye, pcde fps oynamıyor. Mesela televizyon örneğini veren tonlarca arkadaş var bu konuda, Konsolda sadece Gran Turismo oynarım bide Playstation Ex oyunlanarım. Ev ortamı müsait değil ve monitörün verdiği düşük tepkime ve stabil görüntü sayesinde 5 yıllık Playstationumun ömrünün %30zu tvde geçmiştir en fazla, gerisinde hep monitörde kullandım. Dediğim gibi herkesin sana önerdiği fikirler mantıklı olabilir ama senin kararını belirleyecek olanlar, bu arkadaşların hangisinin fikri sana daha mantıklı geliyor. Bunu bir düşün derim.
-
Kesinlikle konsol. Ben şahsen kaç fps, şu bu diye düşünmüyorum. Takıyorum fişi, keyfime bakıyorum. Yok kaç fps, yok darboğaz, yok mavi ekran... valla kafayı yer insan. Ben şahsen parça al, güncelle falan uğraşamam. Konsol rahatlık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de sıkıldım üstad inan o yüzden Series S düşünüyorum ama depolamasi 364 gb bir de o sıkıntı kafam karıştı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran kartını guncelle geç kardesim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Neden üstad?
-
Pc de aldığın performans la serıes s tekı performans aynı degıl hocam grafikler düşürülmüş çözünürlük dusuk fps daha dusuk bı dünya artısı var pc nin serıes x olsa eyvallah ama s ıse ekran kartı al
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Adam ps4 slim ile series s ile arada pek fark yok demiş lan. Series s in işlemcisi ps5 den güçlü bu arada.
Bende 2 konsol da var, series s aldığımdan beri ps4 açmaz oldum. Arada o kadar hız farkı var ki...
SSD si, Quick Resume olayı efsane. Konsolu oyunun ortasında kapat, tekrar aç kaldığın yerden devam. PC gibi windows aç sonra oyuna tıkla da aç olayı yok. Konsolun düğmesine bastığım andan itibaren 15-20 sn içinde oyuna kaldığım yerden devam ediyorum.
Series s e çoğu oyunda ea fps boots veya yapımcıların yeni nesil güncellemeleri gelip duruyor.
PS4, Xbox One nesli ile 60 fps oynayamayacağız çoğu oyunu bu konsolla 60 fps oynarsınız.
Bu konsol daha yolun başında, sunduğu grafikler forza 5 ve gears 5 ile de kanıtlanmış. Daha da ileri giderseniz matrix ue 5 30 fps oynattı.
Saçmalayıp ps4 ile arasında fark yok diye yorum yazmak için yorum yazmayın kardeşim. Sen ps4 ile witcher 3 de saatlerce ara sahne beklerken series s e witcher 3 ün yeni nesil versiyonu gelecek ray tracing dahil.
Bu konsola biraz şans vermek gerek. Gelecek efsane oyunlar olacaktır , mesela Starfield gibi bi efsane bekleniyor. Starfield ı sizin rtx 2060 la aldığınız performansdan daha iyi performans verebilir bu konsol. Olay optimizasyon sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRiviaCiri16 -- 15 Temmuz 2022; 6:8:9 >
-
Üstad konsolu grafikleri çok kötüymüş performansı cidden o kadar kötü mü? Ben artık ekran kartı değiştirmekten sıkıldım ondan bu konsolu almak istiyorum
Dostum konsol güzel ama konsol her ne kadar güzel olsada iş yapımcıda bitiyor misal old gen oyunlar 800 pixsel xbox one s sürüm 30 fps
ama next gen oyunlarda bazı oyunlarda 1440p 30 veya 60 bazı oyunlarda 1620p 30 fps veya 1080p 60 veriyor bazı oyunlarda 120 fps 900p bazı oyunlar da next gen bile olsa 900p 60 veriyor iş tamamen yapımcı da bitiyor
series s güzel cihaz ama eger bu cihazdan beklentiniz yoksa alın eger ben aldım bu cihaz 30 fps oynuyorum oyunlar kasıyor gibi oluyor diyeceksin bende gözüm 60 fps ye alıstıgı için 30 fps oyunlarda kasıyor gibi geliyor ve oynanmıyor
sana tavsiyem
eger pc den gicideksen 3070 almaya yada çok kelepir fiyata bulursan 3060 bak
2.konsol cepesinden gidersen eger çok oyun oynamayı seviyorsan grafik fps benim için önemli diyorsan series x harici bakma
3.gene konsol için grafik önceli degil oyunları açsın yeter zaten haftasonları oynuyorum yeter diyorsan series s
4.eger pc den devam edeceksen işlemcini sat ekran kartını sat i7 11 nesil dahili ekran kartı olan yani f taksıı olmayan bir işlemci alıp geri kalan paranı dovzide beletip 4000 serisi çıktıgında 4000 serisi alırsın geçersin
-
Üstadım çok teşekkür ederim verdiğin cevap için ben şunu düşünüyorum pc çok maliyetli olacak ya 1 adet 3060 alıp takacağım işlemciyi değiştirecek durumum yok şuan 10400f ile gittiği yere kadar gidecek yada Series S alıp 3 -4 sene oyunu açar mı kasar mi derdi olmadan düşük grafikte olsa kullanacağım diye düşündüm. Karar vereceğim artık pc den de uzaklaşmak pek istemiyorum çünkü steam var epic var klavye mouse alışkanlığı var he 10400 ve rtx 3060 da beni taş çatlasın 2 yada 2.5 sene götürecek biliyorum.
Hocam siz konsol almayi bosverin ekran karti alip gecin konsol alacak kisi pc yi kafadan eleyip artik rahatlik diyip konsola yonelen kisidir , sizde boyle bir izlenim gormuyor kesinlikle ekran karti alip gecin o islemciye 3060 ucu ucu yeter ustu darbogaz yapar
ozaman ekran kartını sat dostum git rx6600 kovala ucuza yanına series s bak 2.el
elinde rx 570 var zaten en kötü 3500 e versen zaten elinde series s parası vardır 6000 7000 filan 3500 da üstüne koysan toplam elinde 10500 olsa rx6600
https://www.hepsiburada.com/sapphire-11310-01-20g-vga-pulse-amd-rx6600-gam-8gb-gddr6-p-HBCV00000U5VD3 5700 tl burası
2.el series s ide 5000 5500 e alırsın toplam 11200 eder 2 ürünüde alırsın hem pc de hemde xbox da takılırsın xbox da multi gamepass takılırsın pc dede steam epic vs takılırsın 2 taflı tertemiz
-
3060 en az 10-12 bin civarı. Aslında onun yerine Series X + Game Pass Ultimate yapılıp en az 5-6 sene 4K oyun oynarsın. Ya da ortalama üstü bir ekran kartı alıp yanına da Series S alınır.
Olay tamamen beklentilerle ve istekle alakalı.
Series S:
+ TV varsa uzanıp oyun oynamak çok keyifli. Ben PC başında çalıştığım için PC'den uzaklaşmak iyi geliyor.
+ Game Pass ile bir sürü oyunu oynayabilirsiniz. Ben mesela Gears of War'ın eski oyunlarını 1080p 60 fps oynadım ki bu bilgisayarda mümkün değil.
+ Düşük ses ve düşük güç tüketimi ( fatura daha düşük gelir ).
+ Game Pass ucuz (3 senelik alabilirsiniz direkt).
+ Mağazası bir konsol için o kadar da pahalı değil.
- Konsolun çıkışından önceki her oyuna maalesef update gerekiyor yoksa One S portunda oynatıyor. Mafia Definitive Edition ve RDR2 oynayasım var ama 900p 30fps oynamak istemiyorum. Update'i de büyük ihtimalle parayla satacaklar diye oyunları almadım.
- Her zaman sizin istediğiniz ayarlar olmayabilir oyunlarda. Metro Exodus'ta RTX açık sattılar çözünürlük 1080p'nin altına düşebiliyor, Cyberpunk'ta çözünürlüğe abandılar 1440p 30fps oynanıyor (60 fps için de çalışıyorlarmış sanırım).
Bilgisayar(sizin özelinizde RTX 3060):
+ Herhangi bir oyun için update/ayar beklemenize gerek yok. Ayarları istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
+ Sony oyunları da belli bir süre sonra PC'ye geliyor artık. Onları da oynayabilirsiniz.
+ RTX 3060 Series S'in GPU'suna göre çok daha kuvvetli. Series S ne kadar götürecekse bu da en az onun kadar götürür hatta daha ötesine de götürür bence. 3060'ın VRAM'i tek başına Series S'in sistem belleğinden fazla.
Bu yazdıklarım umarım daha da kafanızı karıştırmaz. İşlemciniz de iyi bu arada ekran kartı güncellemeye karar verirseniz o tarafta bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
-
1080p altına düşmüyor ama bir kaç oyun 30fps güncellemeyle bazılarını düzeltiyorlar bazıları kalıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X