Arkadaşlar mevcut pc i5 10400f işlemci Msı Z490 a pro anakart 2x8 16 3600 mhz ram Rx 570 4gb ekran kartı Şimdi bu pc ye Rtx 3060 almak yada ekran kartına yapacağım harcamayla 2 gamepadli Xbox Series S alma arasında kararsız kaldım. Sizce hangi tercih daha uzun ömürlü oyun oynatır? |
Xbox Series S Kararsızlığı
-
-
Şahsi düşüncem ekran kartınızı güncelleyip devam etmeniz yönünde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konsol farklı bir deneyim. Mouse klavyeden sonra zor olabilir. Konsoldan çok bence mouse klavyeyi bırakabilir misin onu düşün
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle ekran kartı.
-
Geçen yıl benzer bir sistemi (ekran kartı olmayan tâbi) satıp Series S aldım memnunum. Tâbi bu oynayacağınız oyuna ve beklentilerinize göre değişken bir durum. Örneğin sizin için FPS önemli bir faktör ise bence de PC ile devam edin ama amaç akşamları bir kaç saat takılmak kafa dağıtmak ise hard core bir oyuncu değilim oyun kasmak bizden geçti bana göre değil diyorsanız Series S iyi bir seçenek olacaktır. Tekrar etmekte fayda var vereceğiniz karar sizin beklentileriniz ile alakalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayakları uzatıp tvden monitörden gamepad ile oyun oynamak gibi bir hayaliniz varsa evet konsol bu konuda gayet iyi. Kaç fps alıyorum, grafik ayarları düşük mü yüksek mi dertleri yok.
Elinizdeki sistemi güncellemek belki konsoldan daha güçlü bir cihaz ortaya çıkartır ama güncellemenin de sonu yok işte. Bugün 3060 var yarın 4060 çıkar, seneye de 5060. İnsan illaki güncellemek isteyecek. Konsolda böyle birşey yok. Al 5-10 sene kullan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstad peki son çıkan oyunlarda performansı nasıl? 1080 p altına düşüyor mu? Sabit 30 iyi grafiklere okeyim ben. Evde 4k tv var ama Series X çok pahalı o borca girmek istemiyorum.
Pc den de kolay vazgeçemiyorum çünkü Steam Epic kutuphanem dolu ve Amazon olsun Epic olsun bedava oyun veriyor. Steam indirimleri oluyor yani kafam çok karışık.
Next gen güncellemesi alan oyunlar ortalama 1080p 60fps civarı çalışıyorlar. 1440p bile var.
Üstad peki bunları görebileceğim bir site var mı? Hangi oyun hangi çözünürlükte ve kaç fps gibi.... Bir de bu konsol 4-5 sene 1080p iyi grafiklerde oynatır mı?
-
Böyle bir liste buldum ama bu ufak bir kısmı. Yine de işinizi görür. Evet 4-5 sene en az 1080p oyun oynatır rahatlıkla.
Windows CentralEvery game confirmed for Xbox Series X so farhttps://www.windowscentral.com/xbox-series-x-games-list
Kesinlikle 3060
Kesinlikle konsol almanı tavsiye ediyorum. Normal bi laptopla veya pc ile konsol alarak hiç bi donanım değişikliğine gerek duymadan 5-6 sene rahat gidersin. Ben de iş yerinin vermiş olduğu laptop ile 2700TL ye yurtdışından aldığım Series S var. Mis gibi takılıyorum şunu kaldırıcak mı bunu oyunu kurarken hata mı vericek derdi yok. Bir de 2-3 senelik gamepass alırsın ka4deşlikle. Sonra oyuna da para vermezsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler üstadım valla bıktım pc güncellemekten Afterburner açıp fps'yi izlemekten oyun oynayamaz hale geldim.
-
Üstad benim kafamı kurcalayan şu aslında Steam ve Epic kütüphanemde çok oyun var ve Far Cry 6'dan tut The Coalisto Protocol oyununa kadar bir çok 3A oyun satın aldım şimdi bu kütüphaneyi terk etmek zor geliyor açıkcası...
-
Kesinlikle ekran karti al. Series S secersen cok pisman olursun. Zamaninda ben senin olayi cok denedim kac sistem bozdum ilanlarima bakabilirsin. Series S cogu AAA oyunda arka fon bulanik gozukuyor grafik kalitesi gercekten kotu. Gamepad ile fps oyunlari insani hayattan sogutuyor. Gamepass var deme oynayacak oyun bulamazsin icinde :) oyun fiyatlari desen pahali zaten.. Beni dinlersen mutlu olursun ama icinde hep bir konsol alsam nasil olurdu kalacak onu da soyleyim.. Boşver.
O kadar kötü mü grafikleri? Beni uzun süre götürsün diye konsol düşündüm. Evde ps4 slim var onunla oynamak pc de oynamaktan daha çok zevk veriyor. Ekran kartı alsam da 2 sene sonra yetmeyecek yok işlemci zayıf kalacak falan ondan kafam çok karıştı.
Microsoftun kendi oyunlari disinda evet kötü malesef (bu arada bende de 4k tv var). Microsoftun oynanacak oyunlarida 2 3 taneyi gecmez. Yani alacagin 3060 ekran kartina gore baya da kotu kalacak. Emin ol 3060 ekran karti Series S den 2 kat daha fazla goturur seni. Diger bir husus ps4 var diyosan yine hiç bulasma bu islere, aradaki farka degmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir59 -- 13 Temmuz 2022; 14:51:20 >
Peki üstadım şimdi baktım da Rx 6650xt ekran kartı 3060 dan performanslı pci express 3.0 da çok performans düşüklüğü yaşar mıyım?
İşlemci 10400f
Anakaert Msi Z490a Pro
Hayir yasamazsiniz hocam. Yalniz amd ekran kartlari malesef yazilim sorunlarindan kurtulamadi siyah ekrana dusme.. Wattman hatasi vs...DLSS basta olmak uzere saglikli uzun omurlu ileride de sattiginiz da para etmesi icin 3060 daha dogru secim olacaktir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ayakları uzatıp tvden monitörden gamepad ile oyun oynamak gibi bir hayaliniz varsa evet konsol bu konuda gayet iyi. Kaç fps alıyorum, grafik ayarları düşük mü yüksek mi dertleri yok. Elinizdeki sistemi güncellemek belki konsoldan daha güçlü bir cihaz ortaya çıkartır ama güncellemenin de sonu yok işte. Bugün 3060 var yarın 4060 çıkar, seneye de 5060. İnsan illaki güncellemek isteyecek. Konsolda böyle birşey yok. Al 5-10 sene kullan. |
Benzer içerikler
- xbox çocuk oyunları
- kahraman konsol güvenilir mi
- aynı ekranda 2 kişilik oyunlar xbox
- xbox 2 kişilik oyunlar
- gamepass yıllık
- god of war xbox
- oyuncu kulaklığı önerisi
- black myth wukong xbox
- en iyi hayatta kalma oyunları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X