< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Xbox Series X satışa sunulmadan zamlandı (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Cebe giren paranın değil de cepten çıkan paranın şaha kalktığı bir ekonomi bu şekilde oluyor demek ki. Hani önemli olan netice...
Şaha kalktı mı? Kalktı...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: rasterx
Hainliğin başka boyutu.Avrupa ülkelerinden xbox series x getirtmek istersen yaklaşık (640€) 5800₺ ye geliyor. Bunun içinde ülkenin aldığı vergiler, satanın kar payı ve ülkemize girerken kesilen %20lik gümrük vergisi geçerli. Yinede Türkiyede satılandan 3500₺ daha ucuz. Şimdi sen vatan sever(keriz) olarak gidip 10k₺ ödeyerek alabilirsin. Ben avrupadan almayı tercih ediyorum. Ayrıca son yıllarda vatan severlik vatandaşları sömürmek için kurulmuş bir düzenek gibi geliyor bana. Yanlış anlamayın vatanımı elbette seviyorum ama ak parti kendi düzenini çarkını döndürmek için kullanıyor.
-
Konunun akparti ile vs parti ile alakasının olmadığı gibi sen konudan baya uzaklasmissin dostum.500 dolarlık konsolun tum vergiler ve kar marjı ile satılması gereken rakamin çok uzerinde bir fiyati belirleyen hükümet degil.Ayrica vatanseverligi sen çok yanlış anlamissin.Ataturk kurtuluş savaşı verirken cephede bir gününü yalnizca kuru ekmek ve üzüm hoşafı içerek sağ kalıp kalmayacağını bile dusunmeyen o mubarekleri düşündükçe sizlere acıyorum sadece.
Döviz kurunun böyle yükselmesi ve vergilerin sorumlusu kim sadece merak ettim.
Arabalara ana fiyatının üzerine neredeyse 2 katı vergi koyan mesela kimdir ? mesela ülkemden ihracat ile yurtdısına giden rakıyı nasıl oradakiler benden üçte biri kadar ucuza içiyor burada o vergiyi koyan kim ???
Birde madem o mübarekleri düşünüyorsun o zaman baştakilerde saraylarda yaşamasınlar, en pahalı meyvelerden mideye indirmesinler, uçaklar ve son model Mercedes'in en üst segment otomobillerine binmesinler. Kendileri lüks içinde olsun ama halk '' şükür ekmek buldum'' diye yaşasın dimi ? Millet bitmiş ne anlatıyorsun burada ki konsol sadece sıkıntılardan biri belkide en ufagı ama temel ihtiyaclardada durum bu. Bunu sorgulamak, vergiler neden böyle yüksek, biz baştakiler lüks içinde yaşayacak diye niye bunları çekiyoruz demek hainlik değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 2 Ekim 2020; 17:40:56 > -
Güzel kardeşim,Libya yı,Akdeniz i Azerbaycan i ,Afrika'yı Suriye'yi anlamadan burada xbox fiyatı tartismak bana bir okadar da mesnetsiz geliyor.Simdi konumuzla ne alakası var diyebilirsin.Ama biraz dunyadan haberdarsan bunu yazmazsin.
Ne Libyası hocam ne Suriyesi iyi o zaman Almanya, Amerika, Fransa ve diğer modern ülkeleri anlamadan diye girelim olaylara.
Adam 20 Euroya kolum kadar biftek alırken sen 20 Tl ye 2 tane magnum dondurma alamıyorsun. Adam senin Series X aldığın rakam bandına BMW araba alıyor. Asgari ücretinin dörtte birine Series X alıyor adamlar ama ülkemizde hiç dokunmadan asgari ücrete 4 ay kenara atmalısın gerçi o da yetmez çünkü birde oradan gelir vergisi kesiyorlar.
Neyse konu dağılmasın daha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 2 Ekim 2020; 17:46:5 > -
4 ay çalismak ve xbox almak ayiptir günahtır.
quote:
Ayrıca bende alınmaması gerektiğini savunuyorum.Once anlamak gerek sonra anlatmak.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.Durduk yerde insanlara vatan haini dersen, cevabı yersin. Kime yazıyorsun hain diye o zaman? Millet enayi mi %50 fazla ödesin?
-
Birşey olduğun kesin de...
quote:
Güzel kardeşim,Libya yı,Akdeniz i Azerbaycan i ,Afrika'yı Suriye'yi anlamadan burada xbox fiyatı tartismak bana bir okadar da mesnetsiz geliyor.Simdi konumuzla ne alakası var diyebilirsin.Ama biraz dunyadan haberdarsan bunu yazmazsin.Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Sana son mesajım. Böyle çakma edebiyat yapmayacaksın. Libya, Suriye bilmemneymiş. Özkaynaklarını düzgün kullanacaksın. Ülkenin hazinesine özürlü damadını getirmeyeceksin. Söylenecek çok söz var ama Libya, Suriye falan bunlardan değil. Vergi dediğin %1-2-3 artar. %50 artmaz. Ekonomi bilmediğin de çok belli. Milyarlarca dolarları fütürsüzce harcayan bu ihanet örgütünü savunmayacaksın burada bunun için. 6 milyon Suriyeli alırken bize mi sordu? Param var öderim dedi. Ödesin diplomasız. Millete yıkamaz bunun faturasını.
-
Diplomasız dediğin kişi bu ülkede Cumhurbaşkanı, bi sakin ol şimdi şampiyon, ya o klavyeyi düzgün kullan ya da usulca bir kenara koy...
Alma kardeşim; farz mı, şart mı, sende tepkini öyle koy ortaya, sandıkta koy tepkini, CİMER’e yaz gelip buraya diplomasız diyene kadar. Adam hala kalkmış 4 ay çalışırsam alırım diyor, alma kardeşim alma, 4 ay çalışıp da bi konsola verme. Herkes series X almak zorunda mı? Hep en tepeye bakıyor günümüz gençliği, dönüp yorganına bakmıyor, o hala keyfince ayağını uzatma derdinde...
Hayatta ne ürettin şu ülkeye ne katkın oldu, ülkeyi geçtim anana babana ne faydan var. Kendini kıyasladığın ülkedeki gençler bizdekiler gibi amele değil afedersiniz, o ülkelerin gençleri kendi ülkesinin önemli işlerini yapıyor, ameleliklerini de yine bizimkiler yapıyor.
Al kendine bi bilgisayar ve internet, otur kodlama öğren, önce kendini, sonra ananı babanı sonra da vatanı kurtar, burada yok şöyle olmuş yok böyle olmuş diye ağlama...
Evet yeni gelişmiş Türkiye
arkadaş joystickten tuşlara basıyor ben de oyun karakterini canlandırıyorum bedava konsol
-
quote:
Konunun akparti ile vs parti ile alakasının olmadığı gibi sen konudan baya uzaklasmissin dostum.500 dolarlık konsolun tum vergiler ve kar marjı ile satılması gereken rakamin çok uzerinde bir fiyati belirleyen hükümet degil.Ayrica vatanseverligi sen çok yanlış anlamissin.Ataturk kurtuluş savaşı verirken cephede bir gününü yalnizca kuru ekmek ve üzüm hoşafı içerek sağ kalıp kalmayacağını bile dusunmeyen o mubarekleri düşündükçe sizlere acıyorum sadece.Kurtuluş savaşı vb. örnekler ile konuyu boşuna başka yöne çekmeyin. Size bu video yeter.
-
Mesajimda da yazdığım gibi dış politikadaki denklemi anlamadan xbox vergi konuşursun anca.
Şunu iyice izle de bak o diplomasiz dediğin neler yapmış koy o cenderene
https://tr.euronews.com/2020/09/15/ap-de-konusan-borrell-den-turkiye-ac-klamas-gecmisteki-imparatorluklar-geri-geliyor
Konu hicbiryere çekilmiyor,dikkatlice okursaniz tavrimin vatanseverlikten yana olduğunu anlayacaginizi umuyorum
quote:
Güzel kardeşim,Libya yı,Akdeniz i Azerbaycan i ,Afrika'yı Suriye'yi anlamadan burada xbox fiyatı tartismak bana bir okadar da mesnetsiz geliyor.Simdi konumuzla ne alakası var diyebilirsin.Ama biraz dunyadan haberdarsan bunu yazmazsin.Suriye'li örneğine de bu cevap yeterli. Senin için 40 milyar değil 1 milyar bile harcamazlar, ama sen burada xbox'ın fiyatını tartışmayı yersiz bulursun. Aynen böyle devam et.
-
Senin de.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X