Şimdi Ara

XBOX360 HDTV GORUNTULERİ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakanemre34 kardeş bende de samsungbw 940 var.en uygun ayarları biliyosan yazar mısın.

bişey daha sorucam,orjinal vga kablo aldım,hem xbox ı hem pc yi aynı monitörde kullanmak istiyorum.her seferinde arkadan kablo değiştiriyorum.bunun çaresi var mı?

son soru:xbox takılıyken analog olarak açılıyo monitör,digitale geçiremiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakdemir69

hakanemre34 kardeş bende de samsungbw 940 var.en uygun ayarları biliyosan yazar mısın.

bişey daha sorucam,orjinal vga kablo aldım,hem xbox ı hem pc yi aynı monitörde kullanmak istiyorum.her seferinde arkadan kablo değiştiriyorum.bunun çaresi var mı?

son soru:xbox takılıyken analog olarak açılıyo monitör,digitale geçiremiyorum...

cunki xbox un monitorune vga dan bagladigin icin analog gosteriyo normal pc kullanirken dvi cikisina bagli oldugu icin digital yayin aliyosun

• quote:

hakanemre34 kardeş bende de samsungbw 940 var.en uygun ayarları biliyosan yazar mısın.

Muratti arkadaşın dediği gibi xbox analogtan bağlı dijitale geçirmek için monitör önündeki düğmeleri kullanabilirsin..

Ben kendime göre en uygun ayarı kontrans 65,parlaklık 40, kırmızı renk 100,yeşil renk 100,mavi renk ise 20 yaptım..Çözünürlük 1280x720 yap..

PC yi dvı dan bağlayabilirsin

• arkadaslar hiç bir monitor hdtv kalitesinde goruntu veremez bunu herkez biliyor saten,ama tabiki ole creaları falan demiyorum bi samsungun hdtvsi sonynin philipsin goruntusunu veremez monitorler,bazıları hiç bir fark yok demiş resimlerle gelin evimde gorun dicem olmucak bu cektigim resimlerden 10 gomlek ustun goruntu alıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: burock34

arkadaslar hiç bir monitor hdtv kalitesinde goruntu veremez bunu herkez biliyor saten,ama tabiki ole creaları falan demiyorum bi samsungun hdtvsi sonynin philipsin goruntusunu veremez monitorler,bazıları hiç bir fark yok demiş resimlerle gelin evimde gorun dicem olmucak bu cektigim resimlerden 10 gomlek ustun goruntu alıyorum

arkadasim dedigin dogru ama full 1080p hdtv olursa ama 720p bir hdtv ile goruntu okadarda beni tatmin etmedi onun icin monitorle fazla bir fark goremedim dedim ama 1080p olursa ozaman onunde egilirim
  • quote:

arkadaslar hiç bir monitor hdtv kalitesinde goruntu veremez bunu herkez biliyor saten,ama tabiki ole creaları falan demiyorum bi samsungun hdtvsi sonynin philipsin goruntusunu veremez monitorler,bazıları hiç bir fark yok demiş resimlerle gelin evimde gorun dicem olmucak bu cektigim resimlerden 10 gomlek ustun goruntu alıyorum

Arkadaşa aynen katılıyorum ,uzun süre 360 ımı asus wide screen lcd panelde kullanmış biri olarak ,HD TV ye gectıgımde yani şimdiki philips lcd hd tv imde 1080 -P- oynamak bambaşka......
  • Bende aynen söylüyorum..Daha önce 1080i tv kullandım..Şimdi 940bw kullanıyorum..Fark öyle gözle görülebilecek kadar fazla değil..Sadece boyut meselesi..Zaten çoğumuz hdtv de 720p tarama çözünürlüğünde kullanıyor..wide bir Monitörde rahatlıkla bu çözünürlüğü veriyor..Renk ve parlaklık ayarlarını yaptıktan sonra mesele kalmıyor zaten..Güzel bir wide lcd monitör ile 1080i (p değil) tv den (1080p tv si olan pek nadirdir zaten.Ama olsada xbox360 ta 1080p oyun desteği şuan yok zaten....)boyut hariç pek fark beklemeyin..Ben kullandım ve söylüyorum...
  • arkadaslar lutfen gormeden bole olaylara karar vermeyin,cok onemli konular heleki oyun bakımından bayaga onemli,

muratti sen hiç 1080p oyun goruntusu gordunmu fotograflarda degil ama canlı gozunle gormedin bence,yurt dısından yazıyosan gorebilirsin ama şu anda turkiyede bole bi imkan cok az,o yuzden hemen egilme bir gor ondan sonra karar verirsin,saten xbox360 için 720 p en yuksek 1080i destekli oyunlar cıkıyor,heee 1080p guncellendi ama ole bi guncellemeyle tam randımanlı olucagını sanmam ama bana 720p goruntu bile mukemmel geliyor

saten begenmeseydim benqnun 24 inclik full hd 1080p lik monitorunu getirticektim ama cok arastırıp dogru bilgiler edindikten sonra hdtvde karar kıldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: meroboy

quote:

Arkadaşa aynen katılıyorum ,uzun süre 360 ımı asus wide screen lcd panelde kullanmış biri olarak ,HD TV ye gectıgımde yani şimdiki philips lcd hd tv imde 1080 -P- oynamak bambaşka......

Merihcim senin tv ni biliyorum 20" philips 4x3 ekran o tv den kesinlikle 1080p görüntü alamazsın..Konsol öylemiş gibi gösteriyor sadece..Ben 940bw monitörümde bile 1080p yi seçebiliyorum ama bu görüntünün 1080p olduğu anlamına gelmiyor..Lcd tv de renkleri tek bir ayardan derinlemesine ayarlıyabiliyorsun bu sana daha güzel görünüyor..Ama monitörden bu ayarı iyi yaparsan fark olmuyo

• quote:

arkadaslar lutfen gormeden bole olaylara karar vermeyin,cok onemli konular heleki oyun bakımından bayaga onemli,

muratti sen hiç 1080p oyun goruntusu gordunmu fotograflarda degil ama canlı gozunle gormedin bence,yurt dısından yazıyosan gorebilirsin ama şu anda turkiyede bole bi imkan cok az,o yuzden hemen egilme bir gor ondan sonra karar verirsin,saten xbox360 için 720 p en yuksek 1080i destekli oyunlar cıkıyor,heee 1080p guncellendi ama ole bi guncellemeyle tam randımanlı olucagını sanmam ama bana 720p goruntu bile mukemmel geliyor

saten begenmeseydim benqnun 24 inclik full hd 1080p lik monitorunu getirticektim ama cok arastırıp dogru bilgiler edindikten sonra hdtvde karar kıldım

arkadasim oylebi konustunki ben hollanda da yasiyorum burada zaten elinin carptigi yerde oyun marketleri var hepside teknolojinin en ust ve enson imkanlarini kullaniyorlar yani yabanci oldugum bir konu degil elbetteki gordum ve oynadim 1080p hdtv ile hatta 64 inclik panasonic dev 1080p hdtvde ps3 f1 oynunu onun icin 1080p den baskasi yalan.

• arkadasım msjımı iyi oku yurt dısından yazıyosan dedim ben,cunku burdaki herkez 1080p diyorda o bakımdan dedim şimdi anlıyorum seni,dogrudur boşu boşuna 7-8 milyar degil tvler
  • cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar

hakanemre senin ayarları not ettim aksam evde uygulılcam.çok mersiii...
  • resimler süper yaw
  • quote:

cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar

hakanemre senin ayarları not ettim aksam evde uygulılcam.çok mersiii...

Önemli değil..Ama şunu unutma her ayar göz zevkine göre değişir
  • GEARS OF WAR a bittim..
  • MOnitörde buna çok yakın görüntü alırsın ; ama antialasing yapılmamış gibi bir görüntü çıkar ortaya.
    HDTVlerde görüntü yumuşak çıkıyor.
  • aksam ayarları denedim.parlaklıkla kontrast ayarlarında bi sorun yoktu ama yeşil ve mavi için verdiğin 100 le gears of war oynadım,ortalık splintercell e döndü...

tekrar üç rengi de 50 yaptım.kontrastla parlaklığı senin dediğin şekilde bıraktım.ama senin dediğin gibi zevk meselesi
  • quote:

aksam ayarları denedim.parlaklıkla kontrast ayarlarında bi sorun yoktu ama yeşil ve mavi için verdiğin 100 le gears of war oynadım,ortalık splintercell e döndü...

tekrar üç rengi de 50 yaptım.kontrastla parlaklığı senin dediğin şekilde bıraktım.ama senin dediğin gibi zevk meselesi

Evet renkler maksimum olunca özellikle gears of warda böyle dumanlı bi hava etkisi yaratıyo..Renkler böyle daha derin olunca atmosfer benim çok hoşuma gitti..Ama özellikle pgr3 te mavi hariç kırmızı ve yeşili full yapınca çok tatlı oluyo..

• napsak ya alamanyalara mı gitsek acep şu görüntülere baktıkça içim acıyor
  • quote:

Arkadaşlar hala HDTV daha iyi görüntü veriyor yazıyorsunuz teknik olarak Monitörler daha iyi kalite verir.Psikolojik olarak pahalı olan HDTV ler daha iyidir diye düşünüyorsunuz.Şimdi teknik kısmına geçiyorum madem.

En baştan başlayayım .Öncelikle HDTV ler consumer-pro consumer dediğimiz son kullanıcıya yönelik eğlence amaçlı ürünlerdir.LCD monitörler (CRT monitörler de dahil) professional ürünlerdir.Karşılaştırmak aslında hata olur ama yine de yazayım ben nedenlerini ve teknik kısmı.

HDTV neden pahalı? : HDTV ler in pahalı olmasının birçok nedeni vardır.

Bunlardan birincisi hacminin büyük olması.Hacmi büyük olmasından dolayı üretim bandında daha az ürün çıkar,kutulama ve kargolama da daha az sayıda ürün gideceğinden oradan da maliyete olumsuz etkide bulunur.

İkinci neden TUNER . HDTV ler DVB gibi birçok girişe sahip TV yayınlarının alınmasına yarayan TUNER lere sahiptirler.Tunerler 2.4ghz hızında çalışan
    Faraday Kafesine konmak zorunda olan.retimi maliyetli yapılardır.İçindeki yarı iletken malzemelerin 2.4 Ghz lik çalışması için transistörlerin gaz odacıklı yapı denilen Hybrit MOSFET/BJT yapılardan oluşur.(isteyen olursa şeklini çizerim) .Bunalr GSM telefonlarda da kullanılan yüksek frekansta yüksek bant genişliği için üretilmiş elemanlardır.bunları üreten firmaların sayısı oldukça azdır.Bilindiği üzere az miktarda maliyet artışı non linear biçimde son kullanıcıya yansımaktadır.

Üçüncü neden:Yüksek güçlü elemanlar .HDTV ler 100 W-200W gibi yüksek güçlerde çalışırlar.LCD monitörler 20-30 W larda çalışır.Yüksek Wattlarda çalışan güç elektroniği harici ürünlerde kullanılan her elmanın yüksek kalitede üretilmesi onun "Reliability " denilen yaşam boyu işlevini yerine getirme süresine olumsuz yönde etkiler.LCD monitöerlerde en ucuz transistör,DSP ,Micro controller yapılarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Dördüncü neden : Üretimde hata payı.Büyük hacimli üretimlerde hata yüzünden o ürünün çöpe atılması riski çok daha fazladır.Buna şöyle basit anlaşılır bir örnek vereyim.Bildiğiniz gibi CPU üretiminde üretim teknolojisi 90nm ,65 nm gibi terimlerde üretilir (bunlar mosfetlerin w / l oranıdır ).Şimdi 65 nm ye geçmek aslında daha iy ibir teknoloji ,araştırma ve yatırıma neden olmakta ama duymuş olabilirsiniz ki daha küçük teknolojiye geçmek maliyetlerin düşmesine (ve daha az ısınan işelmciye izin vermekte) neden olmaktadır.Şimdi büyük miktarda harcama yapıldığı halde maliyette neden düşme oluyor?Cevabı şu : İşlemci üreten firmaların resimlerinde görmüşsünüzdür Yuvarlak Wafer yapılar vardır.Bunları gösterirler tepsi gibidir yuvarlak için de işlemci çekkirdekleri yer alır yüzlerce.işte burada yer alan işlemci çekirdek sayısının her bir waferda artması teknolojisinin küçülmesine bağlıdır.Eğer üretim esnasında diyelim ultra viole ışınlarında mercek kırılma sorunu çıktı( Zeta değeri anlık yüksek çıktığını düşünürsek).Burada işe yaramaz değerde çekirdek sayısı eski teknolojide diyelim 3000 kadarken yeni teknolojide alan bağımlı olarak 200 gibi daha düşük seviyede olabiliyor.Dolayısıyla o kadar harcama yapılıp üretilen çekirdeklerden sağlam çıkan sayısı oldukça artmakta.

Şimdi gelelim ;HDTV neden daha iyi göründüğü düşünülür ya da teknik olarak neden daha kalitesizdir?

Birinci neden yüzey başına düşen pixel sayısının negatif olması : Buna şöyle bir örnek verelim :

/>
    Bunlar HDTV için pixel (RED GREEN BLUE pixeller ) yerleşimi olsun.Bu işlem pixellerin büyütülmesi ya da Digital Signal Processing ile PID kontrolü yapılıyorsa y[n] = (x[n] + x[n+1 ] ) / 2 gibi bir denkleme bağlı olarak pixellerin yerlerini genişleterek yerleştirmesi gerekir.Tabii ki bu kalitenin oldukça düşmesine neden olur.Netlik oldukça düşer.Fakat LCD monitörlerde bu seviye oldukça yüksek tutulmuştur.
    />

Her inch artışında LCD çözünürlüğü kaliteyi bozmamak için artar. 17" (1280x1024 ) iken 23" (1920x1200 ) [full HD 1080p den daha iyi bir çözünürlük ]
    ve 30" ( 2560x1600 ) çözünürlüklere çıkartılır.

HDTV daha parlak görüntü veriyor ama?:HDTVlerin daha fazla parlaklık vermesine neden olan şey içinde kullanılan floresan yapıların ya da plazmalar için ışık üreten yapının fazla candella ışık üretmesidir.bunun birincil amacı bayağı uzaktan izleyen kişilerin de görüntüyü alabilmesi ve güneşte (pencereler açıkken) görüntüyü görebilmek içindir.Sonuçta parlaklık = kalite çok yanlış bir düşüncedir.Ancak kontrast = kalite bir nebze de olsa söylenebilir.

HDTV ler daha yumuşak görüntü mü veriyor? Bunun cevabı :Hayır aslında daha bulanık görüntü veriyorlar.Her TV + monitör bir şekilde girişim yapar(Aliasing).Bu girişimler sinyal kaynağındaki algoritmalar ile düzeltilebilir ( antialising filters).Bu girişimler normal TV lerde çok fazladır ama biz bunları uzaktan izlediğimiz için göremeyiz.Aynı şekilde PC de monitörde olan aliasingler çok uzaktan bakıldığında sanki kayboluyormuş etkisi olur.
    HDTV lerde de böyledir.Uzaktan daha az girşimli olarak görünür.Ama HDTV lede buna ayrıca Soft Edging denilen bir teknoloji de katılır.Aslında bu köşelere Blur Mechanism eklemekten farkı yoktur.Belki girişimler azaltılmış olabilir ama daha blurlu bir yapı vardır.Buna benzer örnek olarak CANON fotoğraf makilerinde CMOS entegreleri kullanılmasına rağmen daha az Noise(gürültü ) çıkmasının nedeni Antialisng filter ın derecesinin yüksek tutulmasıdır.Mesela Nikon da bu derece daha azdır .O yüzden daha fazla Noise üretmesine rağmen Nikon daha keskin görüntü verirken Canon daha blurlu bir çıktı verir.

Panel teknolojisinin olumsuz etkisi : LCD monitörlerde kullanılan paneller TN,MVA,PVA,IPS gibi teknoılojilerde üretildiği halde bunlar temel teknolojidir.Üretici firmalar mesela AU optronics ya da Samsung bunları olduğu gibi değil daha çok kullanmakta olacak kişilere yönelik ayarlamalarda bulunmaları gerekir.Bu yüzden panel teknolojisinde her türlü model için ayrı ayrı ayarlamalarda bulunurlar.Dolayısıyla diyelim IPS ye göre bir panel üretilecekse buna daha iyi tepki süreli daha geniş açıda S-IPS , SS-IPS panele göre geliştirme yapması gerekir.Yani kalite artıiı için LCD monitörlere eklemeler yapıldı.Ama Hdtvlerde standart paneller kullanılır.Kalite daha düşüktür.

Chromatic Gerçeklilik : Bu kavram monitörde gösterilen renklerin daha güzel görünmesi değil daha gerçek görünmesi olayıdır.Buna ses sistemleri için Hi-fi ya da hi-end örneği verebiliriz.Şimdi profesyonel fotoğraf stüdyoları eğer çekimden sonra fotoğraf basacaklarsa bunun baskıya en gerçek halde önceden görmeleri gerekir. Bu yüzden en gerçekçi chromatic görüntüyü Monitörlerden alabilirler.Aynı şekilde her türlü software tasarımcı,oyun yapımcısı,tasarım firmaları monitörleri kullanmaları gerekir.Asla bir HDTV ile tasarım yapamazsınız.

Biraz uzun bir yazı oldu ama kafaları karıştıran bir şey olan ve sürekli yanlış oalrak bilinen bir konuya ışık tutmak istedim.Yazıyı mümkün olduğunca sade yazmaya çalıştım.Cümle düşüklükleri olabilir.Aklınıza takılan kısımları sorabilirsiniz.Daha da teknik olarak mühendislik hesaplarını falan isterseniz verebilirim.
    Yardımcı olabildiysem ve kafalarda kalan sorulara cevap verebildiysem ne mutlu bana

NOT : Bu yazıdan izinsiz olarak alıntı yapılmasını istemiyorum.Bir yere koyacaksanız bir kısmını ya da tümünü izin isteyin.

edit : yazım hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 27 Aralık 2006; 15:26:37 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.