Şimdi Ara

Xchange by Toyota

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Avensis alma arefesindeyim. Ama daha önce 2 el aldığım aracımın şirket aracı olduğunu, km sinin değiştirildiğini ve birçok parçasının değiştiğini öğrendim.

Bilgisayarlı bir özel serviste araçta 2 parça boya çıkmıştı. Şase de vs sorun yoktu. Buna rağmen sorunsuz 8 yıl bindim.

Yine 2. el almak istiyorum ama bu sefer aynı hataya düşmemek adına

1-2 fazla verip xchange toyota üyesi yetkili servislerden alsam sizce mantıklı olur mu ?

Sonuçta sorunlu aracı almazlar ve herkusuru söylerler diye düşünüyorum.

Nitekim ilanlarda da 5 parça boya olduğunu bile çekinmeden söylüyorlar ve ona göre fiyat istiyorlar. Şirket aracıymış km düşürülmüş gibi aracı da almazlar herhalde.

Ne dersiniz, 2. bir darbe yememek adına ve sorun çıkması halinde muhatabım olması adına Xchange by Toyota yı önerir misiniz ?

• Bence daha mantıklı bir seçim olur. Kafanız rahat aklınızda şüphe olmaz.
  • Kurumsal yerle çalışmak her zaman avantajdır. Bakış açınız doğru bence.
  • Kesinlikle doğru bi düşünce. Dod da olabilir en azından bi sıkıntı çıkınca karşında bir muattap olur..
  • bu tarz kurumsal yerler eşittir piyasa fiyatının ortalama 2bin üstü. Eğer piyasa fiyatına verdikleri bir araç bulursanız kaçırmayın yoksa fazladan para vermeye değer mi siz karar verin.
  • Yorumlar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

bu tarz kurumsal yerler eşittir piyasa fiyatının ortalama 2bin üstü. Eğer piyasa fiyatına verdikleri bir araç bulursanız kaçırmayın yoksa fazladan para vermeye değer mi siz karar verin.

Hocam dil yanma meselesi. Şimdi 2. el şahıstanda bulunur bir şekilde ama yol masrafı, servise aracı sok, dediklerinden başka sorun çıkarsa almaktan vazgeç, sonra git başka araca.

Belki 7-8 araçta düzgün bir araca denk gelirim ama harcadığım para 2000 den fazla olur diye düşünüyorum. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Kurumsal bir firma prestijine zarar verebilecek bir davranışın altına imza atar mı ? Cevabınız sorunuzun da cevabıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober

Kurumsal bir firma prestijine zarar verebilecek bir davranışın altına imza atar mı ? Cevabınız sorunuzun da cevabıdır.

Böylesi büyük bir firma bunu göze alamaz. Taklalı bir aracı, hasarsız diye satmaz satamaz diye düşünüyorum ve inanıyorum.

Konuyu açma nedenim farklı görüşler var mı ya da sorun yaşayan. Ne bileyim toyotadan aldım 3 boya dediler 5 parça da boya çıktı gibi.

Sorun olursa garantileri var mı bunları öğrenmek istiyorum.
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Ayrı bir garanti verilmiyor, mevcut garantisi devam ediyorsa hatta garanti extra satın almış bir araç bulabilirseniz tadından yenmez. Ancak kesinlikle garantisinin bulunmasına özen gösterin, değişen parçalara ücret ödemeden ayrılmak ayrı bir keyif.
  • Hocam bazen galeriden 0 alınan araçlar bile boyalı olabiliyor.
    Aracı çarprıp ezip sonra boyatıp teslim edenler var. Forumda bunla ilgili konular da olması gerek.

Böyle kurumsal yerlerden almak bir nevi iyidir ama siz gene de gözü kapalı teslim almayın aracı derim.
  • şikayetvar ı açıp dod hakkındaki şikayetlere bir bakın derim mesela. kurumsal dediğiniz yerler nasıl.
  • quote:

bu tarz kurumsal yerler eşittir piyasa fiyatının ortalama 2bin üstü. Eğer piyasa fiyatına verdikleri bir araç bulursanız kaçırmayın yoksa fazladan para vermeye değer mi siz karar verin.

Bütün araçlarda gözlemlemedim; ama bazı araçlar için DOD, Ford 2. El gibi siteler daha iyi fiyat veriyorlar ve üstelik nesi var nesi yoksa açık açık yazıyorlar (en azından baktığım araçlarda böyleydi). Hem sahibinden hem de diğer sıradan galeriler, olur olmadık fiyat çekmekle kalmayıp kusurlarını gözliyorlar.

Artık sahibinden satanlar da bana hiç dürüst gelmiyor. Önceden beri bu tür sitelerde galeriler kötülenip sahibinden satanlar pohpohlandığı için bir tarafları kalkmış durumda, burnundan kıl aldırmıyorlar valla. Galerilerin iyi olduğunu savunmuyorum, gerçekten kötüler (istisnalar elbette vardır); ama sahibinden satanlar da iyi değil artık fikrimce.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Hocam bazen galeriden 0 alınan araçlar bile boyalı olabiliyor.
    Aracı çarprıp ezip sonra boyatıp teslim edenler var. Forumda bunla ilgili konular da olması gerek.

Böyle kurumsal yerlerden almak bir nevi iyidir ama siz gene de gözü kapalı teslim almayın aracı derim.

Yok hocam gözüm kapalı teslim almam tabi ki ama dediklerine de güvenmekten başka çarem yok. Sonuçta şahıstan alsam aracı yetkili servise götürüp alırım. Yani yetkili serviste herhalde sıkıntı çıkmaz bu anlamda.

Ayrıca boya takıntım yok. 2001 model corolla mı 2005 yılında aldım ve 8 yıl kullandım. Avensisi de en az 10 yıl kullanırım inşallah. Sürtmeden dolayı sağı solu boyandıysa ve bu fiyata yansıdıysa aslında benim için avantaj. 44 bine boyasız alacağıma 3-5 parça boyalı araç 38 bine falan geliyor. Bilmiyorum ne dersiniz yanlış mı düşünüyorum.

Önemli olan şase de direklerde motor da sorun olmasın ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sertay_a

şikayetvar ı açıp dod hakkındaki şikayetlere bir bakın derim mesela. kurumsal dediğiniz yerler nasıl.

İnceleyeceğim hocam iyi akıl ettiniz. Ama dod toyota araçları xchange göre daha pahalı o dikkatimi çekti. ve topu topu 4 tane avensis var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trcn

quote:

Bütün araçlarda gözlemlemedim; ama bazı araçlar için DOD, Ford 2. El gibi siteler daha iyi fiyat veriyorlar ve üstelik nesi var nesi yoksa açık açık yazıyorlar (en azından baktığım araçlarda böyleydi). Hem sahibinden hem de diğer sıradan galeriler, olur olmadık fiyat çekmekle kalmayıp kusurlarını gözliyorlar.

Artık sahibinden satanlar da bana hiç dürüst gelmiyor. Önceden beri bu tür sitelerde galeriler kötülenip sahibinden satanlar pohpohlandığı için bir tarafları kalkmış durumda, burnundan kıl aldırmıyorlar valla. Galerilerin iyi olduğunu savunmuyorum, gerçekten kötüler (istisnalar elbette vardır); ama sahibinden satanlar da iyi değil artık fikrimce.

Ben 2005 yılında galeriden aldım 2001 model corolla aracımı Ankara da. Bilgisayarlı rapor veren bi özel servise gittik 2 parça boya var motor çok iyi falan dendi.

Neyse aldık aracı 2 ay sonra yetkili servise bakıma götürdük. Km değişmiş. Araç ilaç firmasına ait şirket aracıymış. 2 barça boyadan başka değişen bir sürü parça çıktı. Allah tan şase de direkte motor da sorun yoktu ve o hali ile 8 yıl sorunsuz götürdü beni. Mecburiyetten sattım 1 ay falan oldu. Maddi kısımlar düzelince avensis alacağım. O bakımdan şahıs ve galeri ile uğraşmadan yetkili servisle muhattap olayım diyorum. Ne dersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

quote:

Ben 2005 yılında galeriden aldım 2001 model corolla aracımı Ankara da. Bilgisayarlı rapor veren bi özel servise gittik 2 parça boya var motor çok iyi falan dendi.

Neyse aldık aracı 2 ay sonra yetkili servise bakıma götürdük. Km değişmiş. Araç ilaç firmasına ait şirket aracıymış. 2 barça boyadan başka değişen bir sürü parça çıktı. Allah tan şase de direkte motor da sorun yoktu ve o hali ile 8 yıl sorunsuz götürdü beni. Mecburiyetten sattım 1 ay falan oldu. Maddi kısımlar düzelince avensis alacağım. O bakımdan şahıs ve galeri ile uğraşmadan yetkili servisle muhattap olayım diyorum. Ne dersiniz ?

İnşallah iyi olur hakkınızda. Ayrıca şikayetvaradlı siteye ben de sen de o da şu anda girip istediğimiz firma hakkında rahatlıkla şikayet yazabiliriz. Bu bakımdan oradaki şikayetlerden tam olarak emin olmamak lazım. Elbette ki dikkate alınacak şikayetler de vardır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnşallah iyi olur hakkınızda. Ayrıca şikayetvaradlı siteye ben de sen de o da şu anda girip istediğimiz firma hakkında rahatlıkla şikayet yazabiliriz. Bu bakımdan oradaki şikayetlerden tam olarak emin olmamak lazım. Elbette ki dikkate alınacak şikayetler de vardır.

Teşekkürler hocam.

• quote:

garanti veriliyorsa her şartta firmadan alınmalı.
  • ben arabamı takasa goturdum benim arabaya fena fiyat vermediler,
    istedigim araba da piyasanin en fazla 1000 ustundeydi.
    ben de uzun yıllar binmeyi dusundugum icin bin lira fazla vermeye raziydim.
    arabayi almadim ama alsaydim da cok mantıksız bir takas olmazdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.