Şimdi Ara

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
33.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Oldu mu şimdi. Millet ne güzel aydınlık aydınlık gidiyordu. 4 yanı aydınlatıyordu maaşallah.

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!

Bilgisayar ekranından bile göz alıyor.
  • Gayet mantıklı bir uygulama...

Hatta daha ileri gidilsin,trafikte görülürlerse ceza yazılsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Muayeneye girerken xenon kiti söküp normal ampul takarlar sonra yine xenona devam.
    Trafik polisleri gördüğü yerde ceza kesmeli ki bu çakma xenonların önüne geçebilelim.Ama nerde...

Haberi tam okumadınız sanırım.

Çoğu 0 araç xenon opsiyonu ile satılırken mercekli fara takılıyor buraya kadar ok. Siz buna çakma xenon demiyorsunuz çünkü far mercekli olduğu için göz almıyor ama haberde diyorki otomatik yükseklik ayarı olmayan farlar ağır kusur sayılacak. Bu noktada çoğu kişi patlıyor. Çünkü otomatik far ayarı çoğu araçta yok.

Ama mercekli xenonun otomatik far yükseklik ayarı olması gerekmez mi?Bagaja yük atıp yükseklik ayarını en yüksek kademeye alırsanız mercekli xenonun ne anlamı kalıyor?Yine insanın gözünü alır o zaman.Ayrıca far yıkama da olması gerekiyor.Mercekli farlarda camın temiz olması gerek.Yoksa görüşü azaltıyor.

Avrupa TÜV'de Xenon farlarda ne mercek ne yükseklik ayarı aranıyor. FAR YIKAMA olması gerekiyor.
    Ve evet dediğin gibi xenon kirliyken aydınlatma azalıyor ve yine yüke göre merceğin ayarlanması gerekiyor.

Eğer otomatik değilse sürücü far ayarını el ile yapması gerekiyor.

Tabi bu bir sorumluluk tıpki aşırı hız yapmama, kırmızıda geçmeme, dönerken sinyal vermek gibi bir şey.

Şahsen ben şehir içinde dikkat etmesemde uzun yolda 2-3 kişi varsa arabada konumu 2-3'e getiriyorum. Ama bu kanun geçerli olursa ya sensör bulucam ya da halojen takıp öyle geçicem mecburen.

Kurallar kanunlarda zırt pırt değiştirilmezki

3-4 sene sonrada far yıkama isterler gene patlarız.

Adam gibi standartlar belli olsa mesela...

• Sallandıracaksın üçünü beşini...

...veya arabanın muayenesi gelmeden yenileyeceksin.

...

daha saçması aklıma gelmedi. Siz eklersiniz artık.

• Mercekli olanların kesinlikle muayneden geçmesi gerekiyor.Mercekli zenonlar karsıdan gelenin gözünü falan almıyor,aksine sürücüye aydınlatma olarak faydası bile var.Bende aracıma 600 lira verip mercekli far ve zenon taktırmıştım,şimdi üstüne birde varsa far yükseklik sensörü taktırırım.
  • sarı ışık mı kaldı gözünüzü seveyim normal sarı aydınlatmıyor kör kör
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Gayet mantıklı bir uygulama...

Hocam trafik polisi otomatik far sensörü olup olmadığını nasıl anlayacak?

Etraftan 3-5 kişi çağırıp şu araca bir binin bakayım farlar aşağı otomatik olarak iniyor mu diyecek?

• quote:

quote:

Etraftan 3-5 kişi çağırıp şu araca bir binin bakayım farlar aşağı otomatik olarak iniyor mu diyecek?

Göz alması yeterlidir. Karşıdan bembeyaz bir ışık gözünü oyuyorsa bilki problem vardır. Zaten durdurup ceza yazıyorlar. Tabi her zaman değil... Cam filmi gibi...

http://www.haber7.com/haber/20100403/Beyaz-far-takana-62-lira-ceza-kesilecek.php
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Somut kriterler konması gerekli, özellikle ceza söz konususysa. Yoksa keyfi uygulamalara birisi daha eklenmiş olur. Polis gıcık takımdan birine yazarken hemşehrisini bile baasit bir müdafaayle affettirebilir.

Aslında kriter var: Fabrikasyon konmuş fara ceza yok, modifiyelerin her türlüsünün önüne geçilmeye çalışılıyor. Arada da kurunun yanındaki yaş misali, bu işten -özellikle hakkıyla- ekmek yiyenler ve Çin sanayii zararlı çıkacak.
  • Mercekli xenonlar göz almıyor ki...
    Ama sensör yoksa muayenedende geçemeyecek.

Bu arada merceksiz xenon olupta otomatik yükseklik ayarı olan muayeneden geçebiliyor
  • quote:

Mercekli xenonlar göz almıyor ki...
    Ama sensör yoksa muayenedende geçemeyecek.

Bu arada merceksiz xenon olupta otomatik yükseklik ayarı olan muayeneden geçebiliyor

İşte ne kadar büyük saçmalık,arkadaş kısaca özetlemiş.
  • insanaların gözünü alıp kazaya sebebiyet vermekten ve o kadar küfür yemekten kurtuldular (cakma zenoncular,diğer sürücülari rahatsız edecek durumda olanlar)
    şükür
  • quote:

+54

Trafikteyken, bu mercekli olmuş olmamış önemi yok, gözü körü edecek şekilde xenon kullananlara öyle güzel dualar ediyorum ki, bir duysa melekler ağlar..
    Aklıma gelmişken, aynı dualar sis farları açık gezenler için de geçerli tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

http://www.haber7.com/haber/20120201/Ayarlanamayan-xenon-fara-TUV-yok.php

Arkadaşlar biraz önce gördüm bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir ?

• İşte baştan savma bir uygulama daha... Yahu adamlar muayeneye giderken söktürecekler, böyle saçma sapan bir denetleme sistemi mi olur? Trafik ekiplerinin işi bu. Boş beleş işler, göz boyama...
  • quote:

quote:

Far yıkamali araçlarda otomatik far yükseklik ayarı oluyor arkadaşım bildiğin gibi.

Far yıkamasiz xenonlu tüm araçlara ceza keserler diye korkuyorum.

Oysa mercekli farlarda xenon pek rahatsız etmiyor.

Yükseklik ayarı olsun ya da olmasın.

Yaşın yanında kuru da yanacak.

• sonucta su anda fabrikadan cikan tum xenon araclarda otomatik seviye ayari var. Bunu herhalde zevkten koymuyorlar, xenon cok guzcu oldugu icin ayarisz oldugu anda karsidaki trafigi tehlikeye atacak bu yuzden koyuyorlar. Bence araclarda trafigi etkileyecek hic bir degisiklige izin verilmemesi gerekiyor.

Bu arada bir suru testten gecen belirli standartlari saglayan fari ne idigu belirsiz bir ampulle degistirmek ve yine ne zaman sorun cikaracagi belli olmayan bir balast ilave etmek zaten mantikli degil.

Neyse sonucta pratikte bir etkisi olmayacak bu kuralin isteyen soker xenonu muayeneden gecer yine takar.
  • quote:

Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan xenon farlara sahip araçlar ağır kusurlu olarak değerlendirilerek artık muayeneden geçemeyecektir.''

ya iyi de, şimdi benim aracımda kendim bizzat otomatik olarak içerden manuel şekilde far yüksekliğini ayarlayabiliyorum. Benim aracım geçebilir mi yani

Şu forumda çok takılınca aynen şöyle oluyorum:

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.