Şimdi Ara

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
33.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan xenon farlara sahip araçlar ağır kusurlu olarak değerlendirilerek artık muayeneden geçemeyecektir.''
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Bende Megane 2 HB 2004 model araç var sonradan xenon taktırdım mercekli değil fakat far yükseklik ayarı var böyle olunca muayeneden geçecek mi yoksa otomatik yükseklik olmasımı lazım orayı pek anlamadım...

Mercek olmayan, ve sonradan normal ampul yerine xenon ampul takılmış içten reflektörlü farların normalde muayeneden geçememesi lazım. Hatta siz o farlarla nasıl önünüzü görüyorsunuz şaşırtıcı. Karşıdan gelene yaptığınız şakayı hiç saymıyorum.

Valla benim araç için konuşuyorum gayet net görüyorum önümü ayrıca diğer araç sürücülerine hiçbir zararı yok ışık olarak denedim benim aracı babama verdim onun aracı ben aldım test ettim eğer zarar verseydi söküp atacaktım... Ayrıca yazın muayeneden geçtim 2013 yazına kadar muayene derdim yok hadi hayırlısı...

Ben aracımı ilk aldığımda üzerinde normal farlara uygulanmış xenon ampuller vardı, görünüş çok güzel, önümü bembeyaz görüyordum, yada gördüğümü sanıyordum. Farların içindeki reflektörler ve far camındaki desen ışığı yansıtarak dağıttığı için uzun mesafeleri göremiyordum. Xenon ampuller zaten yoğun ışık veriyor ama dağıtarak veriyorlar, mercek bu ışığı istenilen oranda toplamaya odaklamaya yarıyor, mercek yoksa farın tasarımı itibariyle xenon ışık çok daha fazla yayılıyor, etrafı aydınlatıyor, göz alıyor, fakat ileriyi aydınlatamıyor.

Xenonları söktüm, OSRAM %70 beyaz ışık veren ampullerinden taktım şu an gayet iyi farlarım var. Kendi farlarıma bi-xenon mercek uygulamayı düşünüyordum fakat bu haberden sonra vazgeçtim.

• Veya megan2'ciler,İ30'cular,mazdacılar,son kasa bravo'cular vs bu adamların ne suçu var fabrikasyon mercekli arabalarına xenon takıp göz almıyolar...
  • Arkadaşlar..
    Bu Çözüm değil, Çünkü Zenon Farlı olan araçların çoğu muayeneden önce oto elektrikçide zenonları söktürüp normal ampul takıyor, Ve Muayene sonunda gidip geri zenonları takıyor..
    Caydırıcı cezalar olması lazım.
  • Oldu mu şimdi. Millet ne güzel aydınlık aydınlık gidiyordu. 4 yanı aydınlatıyordu maaşallah.

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yerel Extremum

Mercek montajı yapanlar ne olacak ? Sonuç olarak mercekli kullanıyorum.Arkaya yük attığım zamanda manuel ayardan aşağıya indiriyorum.Yine saçmalamışlar...

Aynen katılıyorum hocam ; ve sonradan mercek taktıran yada mercekli farlarına xenon taktıran kimsenin yükseklik ayarı manuel diye , onları söküp atacağınıda sanmıyorum ...

• benim araca xenon mercek kiti takılmış ama mercek tutucuları içten kırılmış motorları haliyle çalışmıyor muayenede geldi

ulan bir insanın korktuğu bu kadar mı başına gelir yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

quote:

Mercek montajı yapanlar ne olacak ? Sonuç olarak mercekli kullanıyorum.Arkaya yük attığım zamanda manuel ayardan aşağıya indiriyorum.Yine saçmalamışlar...

Aynen katılıyorum hocam ; ve sonradan mercek taktıran yada mercekli farlarına xenon taktıran kimsenin yükseklik ayarı manuel diye , onları söküp atacağınıda sanmıyorum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

benim araca xenon mercek kiti takılmış ama mercek tutucuları içten kırılmış motorları haliyle çalışmıyor muayenede geldi

ulan bir insanın korktuğu bu kadar mı başına gelir yaa

Geçmiş olsun halojen lamba takıp gideceksiniz yapacak birşey yok...

• Bnede megane var fabrika çıkışı xenon mevcut.Far yükseklik ayarını otomatik olarak mı yapıyor bu bilen var mı?Gerçi manuel yükseklik ayarı için bir tuş da yok otomatik yapıyor gibime geldi ama gene de bilen biri yazarsa sevinirim
  • Mükemmel bir haber. Artık gözümüzü arkadan önden sevemeyecekler.
  • Polislerin de ceza kesmesi lazım, hatta böyle apaçilerin araçlarının bağlanması gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ya arkaya yük atmadığın zaman, mesela rampa çıkarken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Bnede megane var fabrika çıkışı xenon mevcut.Far yükseklik ayarını otomatik olarak mı yapıyor bu bilen var mı?Gerçi manuel yükseklik ayarı için bir tuş da yok otomatik yapıyor gibime geldi ama gene de bilen biri yazarsa sevinirim

Eğer ayar düğmesi yoksa büyük ihtimalle otomatiktir. Benim aracımda da far yükseklik ayar düğmesi yok. Otomatik ayarlıyor kendisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

ya arkaya yük atmadığın zaman, mesela rampa çıkarken?

kardeşim mercek ne işe yarıyor ? 40 saat rampa çıkmıyosun herhalde.5-10 saniye neyse rampa çıkıyosun bitiyo olay ama yük öyle değil.Uzun süre yolculuk yapıyosun arkadaki yük ile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Muayeneye girerken xenon kiti söküp normal ampul takarlar sonra yine xenona devam.
    Trafik polisleri gördüğü yerde ceza kesmeli ki bu çakma xenonların önüne geçebilelim.Ama nerde...

Haberi tam okumadınız sanırım.

Çoğu 0 araç xenon opsiyonu ile satılırken mercekli fara takılıyor buraya kadar ok. Siz buna çakma xenon demiyorsunuz çünkü far mercekli olduğu için göz almıyor ama haberde diyorki otomatik yükseklik ayarı olmayan farlar ağır kusur sayılacak. Bu noktada çoğu kişi patlıyor. Çünkü otomatik far ayarı çoğu araçta yok.

Ama mercekli xenonun otomatik far yükseklik ayarı olması gerekmez mi?Bagaja yük atıp yükseklik ayarını en yüksek kademeye alırsanız mercekli xenonun ne anlamı kalıyor?Yine insanın gözünü alır o zaman.Ayrıca far yıkama da olması gerekiyor.Mercekli farlarda camın temiz olması gerek.Yoksa görüşü azaltıyor.

• Doğru ve yerinde bir karar.

Bir de gereksiz yere sis farını açanlar için çare bulunsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Oldu mu şimdi. Millet ne güzel aydınlık aydınlık gidiyordu. 4 yanı aydınlatıyordu maaşallah.

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!

ah o şahinciler vs ler allah bin... arabada teyp yok zenon takmış adam hani eli yüzü düzgün far yükseklık ayarı olan aracı anlıyorumda neyse sopalık hepsi

• mercekli farlara sahip olanlara yazık olacak ...
  • Bu karar güzel ama hiçbir işe yaramaz.
    Xenon kullanmayı ilke edinmiş bir insan, muayeneye giderken normal ampulleri takar, muayeneden geçtiği gibi Tuvturk'un kapısının önünde xenonları takar, zor bir iş değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.