Şimdi Ara

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
33.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Orijinalden alıntı: mutunch

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Bende Megane 2 HB 2004 model araç var sonradan xenon taktırdım mercekli değil fakat far yükseklik ayarı var böyle olunca muayeneden geçecek mi yoksa otomatik yükseklik olmasımı lazım orayı pek anlamadım...

Mercek olmayan, ve sonradan normal ampul yerine xenon ampul takılmış içten reflektörlü farların normalde muayeneden geçememesi lazım. Hatta siz o farlarla nasıl önünüzü görüyorsunuz şaşırtıcı. Karşıdan gelene yaptığınız şakayı hiç saymıyorum.

bir de xenon kısa artı xenon sisleri yanan birisine, yuh kardeşim gözümü alıyorsun diye selektör yapınca onun da sana selektör yapıp seni kör etmeye çalışma şakası var ki onu hiç sorma

daha pazar gece yaptı bana bunu bir gerizekalı direk sol şeride doğru sürdüm(onun geldiği şeride) aracı 150 kere sellektör yaparak.

altına yaptırırım adamın bana böyle bişey yapmaya kalkarsa.

Adam olsunlar

valla benim yaşadığım olay duble yolda meydana geldi yanlış hatırlamıyorsam. nasıl bir göz alma olduğunu sen düşün artık hocam :))

• çakma xenon kullananlara bende uzunları yakıyorum haliyle o cahil ve bilgisiz haliyle neden uzun yakıyorsun diye oda uzunları yakıyor ancak şöyle bir durum var uzun lambaları, kısa çakma xenonlarından daha az rahatsız ediyor. cahil ve bilgisiz işte ne dersiniz ki.

janjan'a da sonuna kadar katılıyorum. reflektörü halojen lambaya göre ayarlanmış fara siz isterseniz 23423534 trilyon para verip serviste xenon taktırın yine göz alır yine göz alır. serviste takılması göz almadığı anlamına gelmiyor. ya mercek modifiyesi yapacaksınız ya da takmayacaksınız arkadaş. önceki sahibi takmış diye sizinde kullanacağınız anlamına gelmez. elinizin altında internet var foruma yazı yazacak kadar bilginiz varsa azıcık googlede araştırın ya çok mu zor? pavyon gibi gezmek, görüş alanınızı kısıtlayıp yol almak, insanları rahatsız etmek nasıl bir fantazidir, üstüne serviste takıldı deyip vicdanı rahatlatmak nasıl mantıkdır? azıcık diğer insanlarıda düşünün lütfen

• Oooovvv!! Çok sert...
  • Benim 2005 model Megane'da bile mercek,otomatik far yükseklik ayarı ve yıkama vardı,zaten forumdaki bir arkadaşımız da xenon farda bu üç özelliğin mutlaka olması gerektiğini belirtmişti.Ama her şeyin bo...nu çıkaran bir millet olarak bununda çıkardık.Bizim ilçenin kaymakamının makam aracında bile çakma xenon varken bence bunu ağır kusur saymak yerine tamamen yasaklasınlar.İlk ben hemen gidip halojen taktıracam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Megane 2 mercekliler sıkıntısız geçer :)

Merceklilerde otomatik far ayarlayıcı var mı yoksa bende ki gibi manuel mi ayarlanıyor ?

Merceklilerde otomatik far ayarlayıcı var :)
  • Şükür ya,yolda gözüme gözüme ışık vurmasından bi nebze kurtulacağım sanırım..
  • Sonradan takılmış olanlar resmen geçici kör yapıyor insanı
  • Şu forumda Xenon konuları kadar hit alan konu azdır.

Olay oldu mübarek.
  • harıka bir karar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Şu forumda Xenon konuları kadar hit alan konu azdır.

Olay oldu mübarek.

• nihayet doğru karar verildi
    güzel haber
    hele o far sis aynı anda yakanlara
  • Güzel uygulama
  • Zaten piyasada ucuza satılan çin işi v.b. merceksiz xenon farların araca takılması yasak diye biliyorum.
    Çok iyi bi haber inşallah cezada yazarlar çünkü muayeneye girmeden söküp geçtikten sonra tekrar geri takanlar olacaktır.
  • oh be sadece muayene degil trafik polislerinin de kontrol etmesi lazim bunu. bide sehir icinde sisleri de yakip gezmezler mi iyice deli oluyorum.
  • Bir gün bu memlekette de böyle önlemler alınacağı aklımın ucundan geçmezdi. yıllardır gece gözümüzü kör edenlere kadınlı kızlı küfür etmekten günahkar oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Muayeneye girerken xenon kiti söküp normal ampul takarlar sonra yine xenona devam.
    Trafik polisleri gördüğü yerde ceza kesmeli ki bu çakma xenonların önüne geçebilelim.Ama nerde...

Haberi tam okumadınız sanırım.

Çoğu 0 araç xenon opsiyonu ile satılırken mercekli fara takılıyor buraya kadar ok. Siz buna çakma xenon demiyorsunuz çünkü far mercekli olduğu için göz almıyor ama haberde diyorki otomatik yükseklik ayarı olmayan farlar ağır kusur sayılacak. Bu noktada çoğu kişi patlıyor. Çünkü otomatik far ayarı çoğu araçta yok.

Ama mercekli xenonun otomatik far yükseklik ayarı olması gerekmez mi?Bagaja yük atıp yükseklik ayarını en yüksek kademeye alırsanız mercekli xenonun ne anlamı kalıyor?Yine insanın gözünü alır o zaman.Ayrıca far yıkama da olması gerekiyor.Mercekli farlarda camın temiz olması gerek.Yoksa görüşü azaltıyor.

Avrupa TÜV'de Xenon farlarda ne mercek ne yükseklik ayarı aranıyor. FAR YIKAMA olması gerekiyor.
    Ve evet dediğin gibi xenon kirliyken aydınlatma azalıyor ve yine yüke göre merceğin ayarlanması gerekiyor.

Eğer otomatik değilse sürücü far ayarını el ile yapması gerekiyor.

Tabi bu bir sorumluluk tıpki aşırı hız yapmama, kırmızıda geçmeme, dönerken sinyal vermek gibi bir şey.

Şahsen ben şehir içinde dikkat etmesemde uzun yolda 2-3 kişi varsa arabada konumu 2-3'e getiriyorum. Ama bu kanun geçerli olursa ya sensör bulucam ya da halojen takıp öyle geçicem mecburen.

Kurallar kanunlarda zırt pırt değiştirilmezki

3-4 sene sonrada far yıkama isterler gene patlarız.

Adam gibi standartlar belli olsa mesela...

Almanya'da da kurallar var...

Du möchtest gerne Xenon haben in deinem Auto? Aber Du möchtest nicht, dass Dein Auto still gelegt wird nach eine Kontrolle?
    Dann musst Du folgende Auflagen beachten, damit Du das Xenon legal verwenden darfst.

- Die Scheinwerfer müssen für Gasentladungslampen (Xenon!) geprüft und freigegeben sein.
    - Die Brenner und Vorschaltgeräte müssen über ein E-Prüfzeichen verfügen. (Wie alle elektrischen Geräte im Auto!)
    - Das Fahrzeug muss mit einer automatischen Leuchtweitenregulierung ausgestattet sein.
    - Das Fahrzeug muss über eine Scheinwerferreinigungsanlage verfügen
    - Es muss eine Schaltung vorhanden sein, die das Abblendlicht bei Fernlichtbetrieb anlässt

Alıntıları Göster
    Elle tutulur, somut verilere bayılırım.

quote:

Adam gibi standartlar belli olsa mesela...

Du möchtest gerne Xenon haben in deinem Auto? Aber Du möchtest nicht, dass Dein Auto still gelegt wird nach eine Kontrolle?
    Dann musst Du folgende Auflagen beachten, damit Du das Xenon legal verwenden darfst.
    Muayeneden geçmek isteyen aşağıdaki şartları sağlayacak:

- Die Scheinwerfer müssen für Gasentladungslampen (Xenon!) geprüft und freigegeben sein.
    Farlardaki gaz deşarj lambaları (Xenon!) test edilip onaylanmış olmalı
    - Die Brenner und Vorschaltgeräte müssen über ein E-Prüfzeichen verfügen. (Wie alle elektrischen Geräte im Auto!)
    Araçtaki diğer elektrikli cihazlar gibi ateşleyici ve balast da E işareti taşımalı
    - Das Fahrzeug muss mit einer automatischen Leuchtweitenregulierung ausgestattet sein.
    Araçta otomatik menzil ayarı bulunmalı (biz buna yükseklik ayarı diyoruz)
    - Das Fahrzeug muss über eine Scheinwerferreinigungsanlage verfügen
    Araçta far yıkama sistemi bulunmalı
    - Es muss eine Schaltung vorhanden sein, die das Abblendlicht bei Fernlichtbetrieb anlässt
    Araçta kısa ve uzun hüzmeleri ayarlayacak elektrik düzeni bulunmalı

Her ne kadar ülkemizde geçerli olmasa da yarın bir gün biz de kurallara ve standartlara tabi olmaktan başka yol olmadığını anlayacağız.

• Çok güzel haber, kaç senedir nerdeydi bu TUV denen Alman orjinli muayene devi.

İnanılmaz rahatsız ediyor çakma xenonlar, resmen kavga sebebi.
    Trafikteki diğer sürücülerin sürüş güvenliğini tehdit eden ampülleri araçlarına takıp haz alan zihniyeti anlamak da mümkün değil.
    %99'u müslüman olan ülkede bu yapılır mı , bizim koyunumuz bile bi farklı bakar

Madem ağır kusur, görüldüğü yerde ceza yazılması gerekir bence.
  • Her zaman şikayetçi olduğum bir olay. Karşıdan bir geliyorlar o meşhur ışığı görmüş gibi oluyorum. Kafalarına göre yapıyorlar. Taktıkları ışıkla stadyum aydınlanır.
  • Aslında,

Sorun araba üreticilerinde.

Sanki herkes halojen takacak. Ama benim halkım daha fazla aydınlık için ne gerekiyorsa koyabilir. Şimdilerde en yüksek ışık Xenon ile eld edildiğine göre ona göre reflektör tasarımı yapmalıydılar. Sonu olarak soruna tasarım ve imalat hatası diyebiliriz. Hadi mühendisler görmedi, o reflektörü yapan ustalar da mı uyanamadı konuya?

.

..

...

Şaka yahu, vurmayın, şakaa!
  • Yakın zamanda xenon ile muayene yaptıracak olan arkadaşlardan haberlerini bekliyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.