Şimdi Ara

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
33.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: catalyst

Arkadaslar bakin, sonradan takilma xenon, cakma xenon veya diger trafigi tehdit eden kural ihlallerinin kontrol noktasi muayene degildir. Muayenede otomatik far yukseklik ayari aramak bana gore tam bir sacmalik. Adam manuel ayarlayabiliyorsa kural ihlal ettin diyemezsin. Bunlarin trafikte kontrol edilip cezalari kesilmeli. Bu tur uygunsuzluklarin cezasi da direk olarak aracin baglanmasidir(hic mercegi olmayan veya yukseklik ayari olmayan araclardan bahaediyorum). Turkiyedeki her sacmalik gibi, trafikte kontrol etmekten aciz adamlar bari muayenede kontrol edelim bizden ciksin biz kurali koyduk elimizden geleni yaptik sacmaligina devam ediyorlar. Kendileri de cok iyi biliyorlar ki herkes muayeneye ampulu degistirip gidiyor. Neticede ne oldu kural amacina ulasti mi hayir. Yakinda otomatik kirmizi isikta durdurma sensoru, hiz limitini gecince kenara cekip otomatik 155e ihbar etme sensoru ve yasak yere park edince otomatik cekici cagirma sensoru de zorunlu tutarlarsa hic sasirmam.

Kural sadece Türkiye'de geçerli değil, başka bir konuda Almanya Tüv'den alıntı vardı bizdeki kuralın aynısıydı. Biz bu sene uygulamaya başladık anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Haberi hep aynı aynı kaynaktan alıyorlar sanırım.

Muayenede bu durumla birebir karşılaşan birini bulmamız gerek sanırım.

Çünkü TÜV'ün sitesinde ve Bakanlığın sayfasında bu düzenlemeye ait tek RESMİ bir açıklama yok.

1 Ocak 2012'den itibaren uygulanacak kusur tablosuna bakıyorsunuz, orada da OTOMATİK ibaresi kesinlikle geçmiyor.
    Yükseklik ayarı olacak diyor sadece.
    Eh, manuel de olsa yükseklik ayarımız var.

Resmi açıklamayı görmediğim sürece inanmam.

evet dostum haklısın.

Alttaki tuv muayene listesini kontrol edin.
    ctrl+f yapıp xenon yazın xenonla ilgili kusurları göreceksiniz.

http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20120102_163342_2769_1_64.xls

buradaki yönetmeliğe göre ayarlayıcının otomatik olma zorunluluğu yok...

var mı son zamanda aracına muayene yaptıran???

• quote:

Orijinalden alıntı: künefeci

quote:

Çünkü TÜV'ün sitesinde ve Bakanlığın sayfasında bu düzenlemeye ait tek RESMİ bir açıklama yok.

1 Ocak 2012'den itibaren uygulanacak kusur tablosuna bakıyorsunuz, orada da OTOMATİK ibaresi kesinlikle geçmiyor.

evet dostum haklısın.

http://www.kugm.gov.tr/BLSM_WIYS/KUGM/tr/Belgelik/arac_muayene/20120102_163342_2769_1_64.xls

Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok: Ağır Kusur
    Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor: Ağır Kusur

Bu listeye daha önce baktığımda "otomatik far yükseklik ayarlayıcısı" yazıyordu sanki, sonradan değişti mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

quote:

Orijinalden alıntı: künefeci

quote:

evet dostum haklısın.

Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı yok: Ağır Kusur
    Gaz deşarjlı far (xenon):Far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor: Ağır Kusur

Bu listeye daha önce baktığımda "otomatik far yükseklik ayarlayıcısı" yazıyordu sanki, sonradan değişti mi acaba?

işte benim aradığım da buydu!!!

bu ayrıntı çok önemli aslında.

demek ki manuel yükseklik ayarı olanlar geçebilecek...

aslında bu bilgiyi onaylayabilsek, son zamanda muayeneye aracını sokan biri yok mu???

• "Otomatik" ibaresi olmadığı için orada hiçbir şekilde araca ağır kusur yazamazlar, bu konuda çok tartışma çıkar. Ya düzeltilmeli ya da başka bir çözüm bulunmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

Orijinalden alıntı: marantz

benim araca xenon mercek kiti takılmış ama mercek tutucuları içten kırılmış motorları haliyle çalışmıyor muayenede geldi

ulan bir insanın korktuğu bu kadar mı başına gelir yaa

Geçmiş olsun halojen lamba takıp gideceksiniz yapacak birşey yok...

ampulleri değiştirdim halogen taktım inşallah sorun olmaz

• ben bu gün itibari ile muayeneden geçtim ama nasıl ; xenonlarım vardı merceksizdi yasak olduğunuda bilmiyordum çünkü kasım ayında başka bi aracımı yaptırmıştim. neyse konuya döneyim, merceksiz yada mercekli farketmiyor araçlarda her ne olursa olsun xenon takılmış ise yani (Gaz deşarjlı far) diye geçiyor, kesinlikle otomatik far yükseklik ayarlıyıcısı isteniyor ve aranıyor böyle bir sistemin olup olmadığına bakılıyor, bayağı birde inceliyolar 5 kişi falan geldi başına aracın :) bende kendım soktum eskileri taktım tekrar gittim, motor kaputunu bile açmadılar far makinesine soktu onayı verdi.
    TEKRAR YAZIYORUM MERCEKLİ YADA MERCEKSİZ NE OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL EĞER ARAÇTA XENON TAKILIYSA KESİNLİKLE OTOMATİK FAR AYARLAMA SİSTEMİ ARAÇTA ARANMAKTADIR....................
  • quote:

TEKRAR YAZIYORUM MERCEKLİ YADA MERCEKSİZ NE OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL EĞER ARAÇTA XENON TAKILIYSA KESİNLİKLE OTOMATİK FAR AYARLAMA SİSTEMİ ARAÇTA ARANMAKTADIR....................

Ya bende xenon farlardan sikayetci olanlardandim ama bunlara vurun dedik, oldurduler.
  • Daha öncede yazmıştım. Arkadaşımın fabrika çıkışlı xenonlu aracını çalıştırırken far kalibrasyon yapmadi. Bagajına oturdum, kaputuna oturdum. Farlarin kesilme çizgisi değişmedi.

Tuvdekiler otomatik yukseklik ayarini nasil anlıyorlar acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: individual

Daha öncede yazmıştım. Arkadaşımın fabrika çıkışlı xenonlu aracını çalıştırırken far kalibrasyon yapmadi. Bagajına oturdum, kaputuna oturdum. Farlarin kesilme çizgisi değişmedi.

Tuvdekiler otomatik yukseklik ayarini nasil anlıyorlar acaba?

Otomatik far yüksekliği olan araçlarda kadranda onun ışığı yanar ve tıpkı ABS ışığı gibi kontrol edildikten sonra söner. En kolay böyle anlaşılır.

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!

• bmwlerin fabrika çıkışı farlar zenon zate ama otomatik tabi. renomu bu asdasd
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutunch

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Bende Megane 2 HB 2004 model araç var sonradan xenon taktırdım mercekli değil fakat far yükseklik ayarı var böyle olunca muayeneden geçecek mi yoksa otomatik yükseklik olmasımı lazım orayı pek anlamadım...

Mercek olmayan, ve sonradan normal ampul yerine xenon ampul takılmış içten reflektörlü farların normalde muayeneden geçememesi lazım. Hatta siz o farlarla nasıl önünüzü görüyorsunuz şaşırtıcı. Karşıdan gelene yaptığınız şakayı hiç saymıyorum.

bir de xenon kısa artı xenon sisleri yanan birisine, yuh kardeşim gözümü alıyorsun diye selektör yapınca onun da sana selektör yapıp seni kör etmeye çalışma şakası var ki onu hiç sorma

Valla karşıdan gelirse uzunlar ile gitmeye devam ederim inadına
    Arkamdan gelirse önce yol verir sonra dibine girebildiğim kadar girer yakarım uzunları.....

Hatta bir arkadaşımın başına gelen enterasan bir olayı paylaşayım.
    Bunlar avlanmaya meraklı. Arabada seyyar projektör var av için ama öyle böyle değil yani.
    Arkadan xenonlu bir eleman giriyor bunun dibine hemde sellektör ile...Bizimkiler de inat yol vermeyecek ya...
    Arkadaşın babası arka koltukta yakıyor projeksiyonu çıkartıyor camdan...

En sonunda beni de delirtecekler.... Xenonlar komple yasaklansın bence...( paraya kıyıp 0 arabasında fabrika çıkışı orj xenonlu arkadaşlara bir lafımız yok onların ki zaten rahatsız etmiyor )

• Hey maşşallah be.
     Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!
  • Yakan Xenon
     Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!

• Konuyu hortlatıyorum ama bu benim de gıcık olduğum bir konu.
    Allah çakma zenoncuların bin belasını versin. Evlerine arabalarına ateş düşsün.

• Zenonlu bir araba karşıdan gelirken adeta kör oluyorum

• bunların yüzünden geçen sene az daha ailem yok olacaktı
    Allahlarından bulsunlar
  • Arkadaşlar ben konuyu açalı tam 2 yıl olmuş. Geçen bu zaman içerisinde trafikte çakma xenon ile dolaşan araç sayısında ciddi azalma görüyorum. Demek ki baya bir faydası oldu özellikle Ankara için...
  • çok iyi olmuş gözümüzü felç ediyordu
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.