Şimdi Ara

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
33.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

Şu forumda Xenon konuları kadar hit alan konu azdır.

Olay oldu mübarek.

Cam filmini unutmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Olay oldu mübarek.

Cam filmini unutmayalım

Kaç kez muayene girdim cam filmi hafif kusur dediler. Defalarca polis çevirdi bakmadı bile filme...
  • benim aracimda orjinal merceksiz xenon var, faryikama vede otomatik yukseklik ayarida var simdi ben izne geldigimde polis durdurup bu orjinal degil dese nasil ispatliyacam orjinal oldugunu ?
  • benim araçta zenon var sonradan takma.
    fakat yükseklik ayarı da var içerden ayarlanan...
    şimdi geçmez mi bizimki muayeneden???
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

quote:

Olay oldu mübarek.

Cam filmini unutmayalım

Kaç kez muayene girdim cam filmi hafif kusur dediler. Defalarca polis çevirdi bakmadı bile filme...

O hafif kusur muayene de sorun teşkil etmeyecek. Ruhsatın değişim zamanı geldiğinde anlayacaksın ne demek istediğimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

quote:

quote:

Olay oldu mübarek.

Cam filmini unutmayalım

O hafif kusur muayene de sorun teşkil etmeyecek. Ruhsatın değişim zamanı geldiğinde anlayacaksın ne demek istediğimi.

Ne oluyor ki ruhsat değiştirme sırasında ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan xenon farlara sahip araçlar ağır kusurlu olarak değerlendirilerek artık muayeneden geçemeyecektir.''

iyi olmuş taktırmasınlar xenon far. o kadar çok rahatsızlık veriyorki yeter. kurunun yanında yaşta yanacak ama hiçte önemli değil. mercek ayarlı otomatik olmayan xenon farlı araç zaten 10 da 1 ancadır. benim kişisel gözlemim bu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Styric

quote:

quote:

quote:

Olay oldu mübarek.

Cam filmini unutmayalım

Ne oluyor ki ruhsat değiştirme sırasında ?

Cam filmsiz muayene ol gel derler. Ya da örneğin arabayı şu an sattınız. Noter satışı oldu. Adam tescile gitti. Ruhsatı vermezler. Bu araç en son muayene de cam filmi tespit edilmiş. Git söktür tekrar muayene ol gel ruhsatını öyle verelim derler.

Bunu sürekli anlatıyorum ama bizim milletimiz öyle sabit ve at kafalığı ile bakıyor ki. Cam filmi tüv de ve trafikde farklı işlem görüyor. Tüvde geçti diye trafikde problem çıkmayacak sanmayın. Yarın ruhsatınız da yer bitincede aynı şey ile karşılacaksınız.

• Yer bitmesine baya var şimdilik dert etmeyeyim ilerisi için hayırlısı bakalım
  • arkadaşlar cehaletime verin.
    bu far meselesinde bahsi geçen mercek nedir?
    mercek ne vasife görüyor burda..
    mercekli far merceksiz far diye bir ayrım mı var?
    bilen arakadaşlar anlatırlarsa faydalı olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: citcit

arkadaşlar cehaletime verin.

megané II için mercekli far
     Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!

megané II için merceksiz far

Mercek güçlü xenon ışığının dağılmadan yola verilmesini sağlar, daha homojen bir aydınlatma sağlar, mercek olmadığında özellikle xenon farlarda ışık dağılır, hem tam önünüzü aydınlatmaz, hem de dağı taşı aydınlatır, önünüzde ilerleyen ve karşınızdan gelen sürücülerin veya yayaların gözünü alır

Orjinalinde merceksiz xenon farlar da vardır (Mercedes eski E serisi, 2006 Volvo S60, 2005 Renault Laguna, 2008 Honda Civic...vs) ancak onların ampul tipleri farklıdır, kendinden mercekli bir ampul vardır, işin özü normal farlarda çukur ayna sayesinde yansıtılan ışık, mercekli farda mercekten kırılarak istenilen noktaya yansıtılır.

Bildiğim kadarıyla böyle...

• Arkadaslar bakin, sonradan takilma xenon, cakma xenon veya diger trafigi tehdit eden kural ihlallerinin kontrol noktasi muayene degildir. Muayenede otomatik far yukseklik ayari aramak bana gore tam bir sacmalik. Adam manuel ayarlayabiliyorsa kural ihlal ettin diyemezsin. Bunlarin trafikte kontrol edilip cezalari kesilmeli. Bu tur uygunsuzluklarin cezasi da direk olarak aracin baglanmasidir(hic mercegi olmayan veya yukseklik ayari olmayan araclardan bahaediyorum). Turkiyedeki her sacmalik gibi, trafikte kontrol etmekten aciz adamlar bari muayenede kontrol edelim bizden ciksin biz kurali koyduk elimizden geleni yaptik sacmaligina devam ediyorlar. Kendileri de cok iyi biliyorlar ki herkes muayeneye ampulu degistirip gidiyor. Neticede ne oldu kural amacina ulasti mi hayir. Yakinda otomatik kirmizi isikta durdurma sensoru, hiz limitini gecince kenara cekip otomatik 155e ihbar etme sensoru ve yasak yere park edince otomatik cekici cagirma sensoru de zorunlu tutarlarsa hic sasirmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldu olacak otomatik ceza yazma sensoru taktiralim yil sonuna dogru emniyetin butce acigina gore ceza yazsin, trafik polislerine de gerek kalmasin. Zaten mevcut durumda cok da ise yaradiklari soylenemez artik kaza tutanagini bile kendimiz tutuyoruz. Trafikte kurallara uyandan cok uymayan adam var. Emniyet seridinde sol seritten daha cok araba var. Trafik polisi nerde? Mecidiyekoyde zaten kilitlenmis trafikte isiklari iptal edip daha da kotu hale getirmekle mesgul.
  • Mercekli de olsa sonradan takılan tüm Xenon farlar orjinal far gibi olmuyor, mutlaka karşıdan gelen sürücüyü rahatsız ediyor. bir de bu xenon far konularının açılmasına neden bu kadar tepkilisiniz anlayamıyorum, ne kadar çok insan bu rahatsızlığın farkına varır ve çevresindeki sürücüleri de uyarırsa o kadar iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Details

Mercekli de olsa sonradan takılan tüm Xenon farlar orjinal far gibi olmuyor, mutlaka karşıdan gelen sürücüyü rahatsız ediyor. bir de bu xenon far konularının açılmasına neden bu kadar tepkilisiniz anlayamıyorum, ne kadar çok insan bu rahatsızlığın farkına varır ve çevresindeki sürücüleri de uyarırsa o kadar iyi olur.

Bir farın ayarı yoksa ister mercekli ister merceksiz olsun ister xenon ister halojen olsun rahatsız eder.
    Ayarı düzgün yapılmış mercekli xenon sizi nasıl rahatsız edebiliyor acaba?
  • 1000 tl den fazla para harcadık far için. G.tumuzde patladı. Otomatik yükseklik ayarı da yapalım bari :)
  • 2010 mazda 3 aracım var.Mercekli halojen far ve far yıkama sistemi var.Ama aracı aldığımdan beri aydınlatmasından memnun değildim.H11 halojen ampul yerine 6000k xenon taktırdım.Ve taktırdıktan sonra da özellikle ben başka bir araçta yolda seyir esnasında göz alıyor mu diye kontrol ettim ve başkalarına da sordum, bir rahatsızlık yok gerçekten.Bu konularda kimseye rahatsızlık vermek istemem ama belki bazı mercekleri farların ayarlarında bir problem vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: citcit

arkadaşlar cehaletime verin.

megané II için mercekli far

megané II için merceksiz far

Mercek güçlü xenon ışığının dağılmadan yola verilmesini sağlar, daha homojen bir aydınlatma sağlar, mercek olmadığında özellikle xenon farlarda ışık dağılır, hem tam önünüzü aydınlatmaz, hem de dağı taşı aydınlatır, önünüzde ilerleyen ve karşınızdan gelen sürücülerin veya yayaların gözünü alır

Orjinalinde merceksiz xenon farlar da vardır (Mercedes eski E serisi, 2006 Volvo S60, 2005 Renault Laguna, 2008 Honda Civic...vs) ancak onların ampul tipleri farklıdır, kendinden mercekli bir ampul vardır, işin özü normal farlarda çukur ayna sayesinde yansıtılan ışık, mercekli farda mercekten kırılarak istenilen noktaya yansıtılır.

Bildiğim kadarıyla böyle...

teşekkürler dostum açıklamalar için..

• Otomatik ayar denilen şey hiç de zor bir şey değil. Xenon farlar için otomatik seviye ayarı yapan ilaveler var, taktırılır geçilir. Fakat henüz Türkiyede şimdiye kadar rağbet olmadığından kimse ithalatını yapmamış sanırım.

Alibaba sitesinde var mesela

http://www.alibaba.com/product-gs/467423993/2011_hot_sale_car_auto_leveling.html
  • Haberi hep aynı aynı kaynaktan alıyorlar sanırım.

Muayenede bu durumla birebir karşılaşan birini bulmamız gerek sanırım.

Çünkü TÜV'ün sitesinde ve Bakanlığın sayfasında bu düzenlemeye ait tek RESMİ bir açıklama yok.

1 Ocak 2012'den itibaren uygulanacak kusur tablosuna bakıyorsunuz, orada da OTOMATİK ibaresi kesinlikle geçmiyor.
    Yükseklik ayarı olacak diyor sadece.
    Eh, manuel de olsa yükseklik ayarımız var.

Resmi açıklamayı görmediğim sürece inanmam.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.