Şimdi Ara

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
33.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi hayırlısı.
    Benim araçta orjinal serviste takılmış xenon var göz falanda almıyor.Far ayarım otomatik değil.Ancak ben problem olacağını düşünmüyorum açıkçası.
  • böylece bir dönem kapandı.

yakında ledler gelir, onlarla apaçiliğe devam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krandei

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan xenon farlara sahip araçlar ağır kusurlu olarak değerlendirilerek artık muayeneden geçemeyecektir.''

ya iyi de, şimdi benim aracımda kendim bizzat otomatik olarak içerden manuel şekilde far yüksekliğini ayarlayabiliyorum. Benim aracım geçebilir mi yani

Şu forumda çok takılınca aynen şöyle oluyorum:

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!!

kurala göre geçemiyorsun

• Milletimiz sök-tak yaparak bunu da halleder. Yangın söndürücüsünü kiralayan insan her şeyi önceden halledip gider geçer sonra yine devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Gayet mantıklı bir uygulama...

Hatta daha ileri gidilsin,trafikte görülürlerse ceza yazılsın...

inşallah yazsınlar , farı yanmayana takır takır ceza yazıyorlar, beynimi yedi bu çakma xenonlar, ahlaksız insanlar hepsi, abim de takmış pişkin pişkin 'ben önümü çok iyi görüyorum' diyor, biraz hakaret ettim bozuldu ama yeter artık yasaklansın kardeşim, önümüzü göremiyoruz uzun yol yapınca da gözler haşat oluyor
  • quote:

quote:

Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan xenon farlara sahip araçlar ağır kusurlu olarak değerlendirilerek artık muayeneden geçemeyecektir.''

ya iyi de, şimdi benim aracımda kendim bizzat otomatik olarak içerden manuel şekilde far yüksekliğini ayarlayabiliyorum. Benim aracım geçebilir mi yani

bu şiir neymiş yaw, nerden alıntı yaptınız?

• Megane 2 mercekliler sıkıntısız geçer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Megane 2 mercekliler sıkıntısız geçer :)

Merceklilerde otomatik far ayarlayıcı var mı yoksa bende ki gibi manuel mi ayarlanıyor ?
  • quote:

Mercekli xenonlar göz almıyor ki...
    Ama sensör yoksa muayenedende geçemeyecek.

Bu arada merceksiz xenon olupta otomatik yükseklik ayarı olan muayeneden geçebiliyor

1997 kasa e 200 ve s serisi mercedeslerde hatırlarsanız merceksiz olduğu halde orjinal fabrikasyon xenon vardı ,otomatik yükseklik varmı bilmiyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 1 Şubat 2012; 21:08:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: somet 16

quote:

Bu arada merceksiz xenon olupta otomatik yükseklik ayarı olan muayeneden geçebiliyor

1997 kasa e 200 ve s serisi mercedeslerde hatırlarsanın merceksiz olduğu halde orjinal fabrikasyon xenon vardı ,otomatik yükseklik varmı bilmiyorum ama

Onlarda ampul kendinden mercekliydi, eski s60 ve güncel civicler de olduğu gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

quote:

1997 kasa e 200 ve s serisi mercedeslerde hatırlarsanın merceksiz olduğu halde orjinal fabrikasyon xenon vardı ,otomatik yükseklik varmı bilmiyorum ama

Onlarda ampul kendinden mercekliydi, eski s60 ve güncel civicler de olduğu gibi.

kendinden mercekli ampul ilk defa duydum mümkünse fotoğraf gösterebilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: mutunch

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Bende Megane 2 HB 2004 model araç var sonradan xenon taktırdım mercekli değil fakat far yükseklik ayarı var böyle olunca muayeneden geçecek mi yoksa otomatik yükseklik olmasımı lazım orayı pek anlamadım...

Mercek olmayan, ve sonradan normal ampul yerine xenon ampul takılmış içten reflektörlü farların normalde muayeneden geçememesi lazım. Hatta siz o farlarla nasıl önünüzü görüyorsunuz şaşırtıcı. Karşıdan gelene yaptığınız şakayı hiç saymıyorum.

bir de xenon kısa artı xenon sisleri yanan birisine, yuh kardeşim gözümü alıyorsun diye selektör yapınca onun da sana selektör yapıp seni kör etmeye çalışma şakası var ki onu hiç sorma

daha pazar gece yaptı bana bunu bir gerizekalı direk sol şeride doğru sürdüm(onun geldiği şeride) aracı 150 kere sellektör yaparak.

altına yaptırırım adamın bana böyle bişey yapmaya kalkarsa.

Adam olsunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evomania -- 1 Şubat 2012; 21:19:00 >

• Evet arkadaslar,bu tur uygulamalar once gereksiz gibi gozukur ama cok gerekli.Hala merceksiz farlara xenon takanlar var.Yani orjinal degil.adamlar orjinal olmayanlari elemek istiyorlar.Bir dusunun,gece adam cakmis gozunuze cakma xenonlari karsinizda.Siz coluk cocuk arabada.Allah korusun.Kurallar İnsan sagligi icindir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aradım, taradım, bulamadım hocam.
    Güncel Civic ve Corolla da kullanılıyor, mercek yok ancak ampul tipi farklı yani şapkası ve reflektörü farklı, ayrıca far yıkama ve otomatik far ayarı var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aradım, taradım, bulamadım hocam.
    Güncel Civic ve Corolla da kullanılıyor, mercek yok ancak ampul tipi farklı yani şapkası ve reflektörü farklı, ayrıca far yıkama ve otomatik far ayarı var.

d2r diye geçiyor onların far ampulü
    Far reflektörü xenon ampule göre şekillendirildiği için göz almıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

quote:

bu şiir neymiş yaw, nerden alıntı yaptınız?

Ordaki olay o değil, hemen altındaki, yazıyı okumuş olan ve kendi kendine az önce ne saçma sapan birşeyi okuduğunu soran kişi. İşte donanım haberde öyle kişiler öyle şeyler var ki, adam özellikle OTOMATİK yazmasına rağmen, benimki manuel ben geçer miyim acaba diye soracak kapasitedeler. Bu arada o sorduğum da işin esprisiydi, tabiki öyle moron bi soru sormam :)

• Halaa umutlananlar var
    Nasıl muayeneye giderken komşudan ilkyardım çantası vs. alıp gidiyorlarsa xenonlarıda söktürür giderler..Muayeneden geçtikten sonra 2 sene kaldıkları yerden devam.
    malum burası Türkiye
  • çok iyi oldu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Muayeneye girerken xenon kiti söküp normal ampul takarlar sonra yine xenona devam.
    Trafik polisleri gördüğü yerde ceza kesmeli ki bu çakma xenonların önüne geçebilelim.Ama nerde...

Haberi tam okumadınız sanırım.

Çoğu 0 araç xenon opsiyonu ile satılırken mercekli fara takılıyor buraya kadar ok. Siz buna çakma xenon demiyorsunuz çünkü far mercekli olduğu için göz almıyor ama haberde diyorki otomatik yükseklik ayarı olmayan farlar ağır kusur sayılacak. Bu noktada çoğu kişi patlıyor. Çünkü otomatik far ayarı çoğu araçta yok.

Ama mercekli xenonun otomatik far yükseklik ayarı olması gerekmez mi?Bagaja yük atıp yükseklik ayarını en yüksek kademeye alırsanız mercekli xenonun ne anlamı kalıyor?Yine insanın gözünü alır o zaman.Ayrıca far yıkama da olması gerekiyor.Mercekli farlarda camın temiz olması gerek.Yoksa görüşü azaltıyor.

Avrupa TÜV'de Xenon farlarda ne mercek ne yükseklik ayarı aranıyor. FAR YIKAMA olması gerekiyor.
    Ve evet dediğin gibi xenon kirliyken aydınlatma azalıyor ve yine yüke göre merceğin ayarlanması gerekiyor.

Eğer otomatik değilse sürücü far ayarını el ile yapması gerekiyor.

Tabi bu bir sorumluluk tıpki aşırı hız yapmama, kırmızıda geçmeme, dönerken sinyal vermek gibi bir şey.

Şahsen ben şehir içinde dikkat etmesemde uzun yolda 2-3 kişi varsa arabada konumu 2-3'e getiriyorum. Ama bu kanun geçerli olursa ya sensör bulucam ya da halojen takıp öyle geçicem mecburen.

Kurallar kanunlarda zırt pırt değiştirilmezki

3-4 sene sonrada far yıkama isterler gene patlarız.

Adam gibi standartlar belli olsa mesela...

Almanya'da da kurallar var...

Du möchtest gerne Xenon haben in deinem Auto? Aber Du möchtest nicht, dass Dein Auto still gelegt wird nach eine Kontrolle?
    Dann musst Du folgende Auflagen beachten, damit Du das Xenon legal verwenden darfst.

- Die Scheinwerfer müssen für Gasentladungslampen (Xenon!) geprüft und freigegeben sein.
    - Die Brenner und Vorschaltgeräte müssen über ein E-Prüfzeichen verfügen. (Wie alle elektrischen Geräte im Auto!)
    - Das Fahrzeug muss mit einer automatischen Leuchtweitenregulierung ausgestattet sein.
    - Das Fahrzeug muss über eine Scheinwerferreinigungsanlage verfügen
    - Es muss eine Schaltung vorhanden sein, die das Abblendlicht bei Fernlichtbetrieb anlässt

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.