Şimdi Ara

Xenon Far Kullananlar Dikkat !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
33.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bugün Bursa'da akşam işten eve gelirken akli dengesinden endişe ettiğim birisi geçti arkama ve nasıl bir far öyle aman Allahım ! Araçta otomatik kararan iç ayna var fakat o bile yetmiyor. Yanlardan gelenleri hiç söylemiyorum bile.

Neyse yavaşladım geçti önüme. Ben de de xenon var ama mercekli ve yükseklik ayarlı. Çaktım uzunları amcanın gözüne, sağa gidiyor ben de, sola gidiyor ben de yavaşlıyor ben de yavaşlıyorum. 300-400 metre böyle gittik. Sonra 3 şeritli yolun ortasında aniden durdu. Tabi ben anlamıştım güvenlik mesafesini bırakarak gittim.

Sonra sen arabadan in, gel yanıma kadar camdan saydırıyor. Ben sakin durdukça daha da sinirlendi ve elimle farlarını gösterdim. Hala siniri geçmedi ben de camı az bişey açtım ve bana diyor ki:

"biraz saygılı ol lan"

Bunu diyen insana saygı gösterir misiniz ? Gözümü çok alıyor farlarınız diyorum, o da;

"seninki de benim gözümü aldı, ayrıca benimkiler seni ilgilendirmez sen sürmene bak, zaten onlar aşağıda gözünü almaz" diyor.

Ben çok sakin durdukça deli oldu ama yapacak bir şey yok. Enayi miyim inip hır gür çıkaracak kadar.

Neyse siniriyle birlikte gitti ve hemen 155'i arayıp plakasını verip ihbar ettim.

Kesin bişey yapmadılar ama yine de ben görevimi yapayım.

O süper sonik ileri zeki merceksiz kurbağaları da Allah ıslah etsin diyorum.

• Bu çakma zenoncuları anaları doğurmamış, mıçmış. Bunlar insan değiller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni civiclerde xenon ayar düğmesi yok :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

Yeni civiclerde xenon ayar düğmesi yok :S

Otomatik ayarlıyor eğime göre

• Aracimda farlar mercekli, xenon taktirip fari ortada kullansam sikinti olurmuki? Otomatik ar yukseklik ayari yok cunku. Kufur yiyceksem hic girismeyeyim

• Konu hort olucak gibi ama Mercekli Xenon ampulü takılı araçta geçme yolu.
    Arkadaşlar muayeneden geçmek için. Xenon ampulleri sökün mikro fiber cam bezi ile sarın(çünkü ampul üstünde en az şekilde tüycük olsun) ve bantlayın sonra evdeki üstü yeşil altı sarı olan süngeri içine uzunlamasına sokun çünkü ampulün en az şekilde hasar alması için bide bu süngeri marketten yeni alın ha Kaputun müsait bi yere çift taraflı bant ile yapıştırın. Sarı halojen ampulleri takın ve geçin.

Birde Merceksiz fara Lütfen ama LÜTFEN Xenon takmayın. Benim aracımda Mercekli 6000k xenonlu bizim evin aşağı bloğunda oturan Megane 3 ü olan kişi Merceksiz fara Xenon takmış ve gözümü çok iyi şekilde aldı kenara koydu

Sakın ha sakın MERCEKSİZ fara XENON takmayın.

Ha bu verdiğim bilgiye üç kağıt merceksiz farları apaçi şahinlere ön ayak olmuş olabilir diyebilirsiniz ama bizim gibi fabrika çıkışlı orjinal mercekli fara sahip ama fabrika silik mi silik halojen ampul takıp gece önünü göremeyen ve Xenon takanlar ne yapsın... Benim dediğimim yapsın

Birde şu merceksiz şahin doğancılar 170-200 lira arasına mercekli farlarınız hemde sinyalleri birlikte sağ sol fiyatı ve Xenon uygun şekilde. İlla Xenon olucaksa bunlardan alın takın...

Haydi geceleri iyi sürüşler

• YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    Merceginiz xenon mercegi degilse xenon farda ise yaramaz. Odak noktasi halojene gore ayarlanmistir. Isıgı istenen bolgede topliyamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Merceginiz xenon mercegi degilse xenon farda ise yaramaz. Odak noktasi halojene gore ayarlanmistir. Isıgı istenen bolgede topliyamaz.

Hiç bir sıkıntı yok toplamada. bunu ben taktığım oo merceğim var Xenon harika diyenlerden değilim.
    Sadece tamponun tam önünde biraz mercek izleri oluşuyor aydınlatma toplama fln sıkıntı yaşamıyorum

Konu açtım ztn bakabilirsiniz

• Hala merceksiz bi şekilde apaci işi cakma zenon kullanan ve bunun arabayı şekil gösterdiğine gerçekten inanan akıl yoksunu hayvanlar var. Evet çok net ifadeyle hayvanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

quote:

Hiç bir sıkıntı yok toplamada. bunu ben taktığım oo merceğim var Xenon harika diyenlerden değilim.
    Sadece tamponun tam önünde biraz mercek izleri oluşuyor aydınlatma toplama fln sıkıntı yaşamıyorum

Eminim ki elrstirdiginiz diger xenon far kullanicilari da ayni seyi dusunuyordur. Sıkıntı yok.

Cektiginiz fotoların hepsi yakın mesafe. Biraz uzak mesafe olan
    Resimde ısıgın dagilmaya basladigi gorulebiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

quote:

Eminim ki elrstirdiginiz diger xenon far kullanicilari da ayni seyi dusunuyordur. Sıkıntı yok.

Cektiginiz fotoların hepsi yakın mesafe. Biraz uzak mesafe olan
    Resimde ısıgın dagilmaya basladigi gorulebiliyor.

Olabilir lafım yok. Eleştirdiğim kişileri her zaman eleştirim. Halojene ayarları mercek Valeo D2s mercek gibi bir toplama yapmasın ama merceksiz fara Xenon takıp hem gözümü alıp hemde dağı taşı aydınlatmasından daha iyidir.

Şuan için önümü Eski Diamond Visionlara ve orjinal Philips Vision %30 a göre müthiş değişti birde artısı göz almıyor.

• harika bir haber. inşallah kurtulururuz ya
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.