Şimdi Ara

Xenon Far Yasaklansın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğitim eksikliği olan vatandaşlarımızın vazgeçemediği xenon ve diğer başkasanıa zarar veren modifiyeler yasaklansın. Xenon, lüzumsuz sis farı açma, lüzumsuz ya da aşırı gürültülü korna... gibi. Belki yine yasak ama cezaları tereddütsüz kesilmeli. Emniyete mesaj atalım?

Bir de çok merak ettiğim bir soru, arabada telefonla konuşan birini fotoğraf ya da video ile çeksek ve emniyete göndersek ceza keserler mi telefonla konuşan kişiye?

• O modifiye gordugun xenonlarin hepsi cakma xenon gercek xenon asla goz almaz bmw nin falan
  • Sis farı konusunda etmediğim küfür kalmadı.Arabaya binice küfürbaz haydo oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alparslan´

Sis farı konusunda etmediğim küfür kalmadı.Arabaya binice küfürbaz haydo oluyorum
    kime neye mesaj atacaksın istanbulda motorlu trafik polisi elinde telefonla mesaj çeke çeke gidiyor sen resimden bahsediyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MusabAslan

Sis farı konusunda etmediğim küfür kalmadı.Arabaya binice küfürbaz haydo oluyorum

Sis farı nasıl gözünüzü alıyo anlayamıyorum,bide o göz alan xenonlar çakma 100 TL ve üzeri fiyatlara takılanlarda böyle sıkıntılar olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darsh

quote:

Sis farı nasıl gözünüzü alıyo anlayamıyorum,bide o göz alan xenonlar çakma 100 TL ve üzeri fiyatlara takılanlarda böyle sıkıntılar olmaz...

Alıntıları Göster
    O göz alanlar çakma olanlar xenonlar. Dayıyorlar 12.000k ampulü zaten ne mercek var ne birşey. Normal xenon göz almaz. Yasaklanma değilde, muayeneden geçemiyor bildiğim kadarıyla. Tabi ne kadar caydırıcı tartışılır. Adam muayeneye giderken çıkarır ampulü gelince yine takar.

• O farlar zaten yasak değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accepter le progrès -- 6 Mart 2011; 13:21:33 >
  • quote:

quote:

Akşamleyin aracın g*tüne girdiklerinde (aracın tam arkasında değil aynaya vuracak şekilde) ne göz bırakıyor ne nizam
  • quote:

Orijinalden alıntı: türco

Eğitim eksikliği olan vatandaşlarımızın vazgeçemediği xenon ve diğer başkasanıa zarar veren modifiyeler yasaklansın. Xenon, lüzumsuz sis farı açma, lüzumsuz ya da aşırı gürültülü korna... gibi. Belki yine yasak ama cezaları tereddütsüz kesilmeli. Emniyete mesaj atalım?

Bir de çok merak ettiğim bir soru, arabada telefonla konuşan birini fotoğraf ya da video ile çeksek ve emniyete göndersek ceza keserler mi telefonla konuşan kişiye?

1-Xenon'un hangi farlara takılması gerektiğini bile bilmiyorsunuz bol keseden atıp tutuyorsunuz. Aracımda mercekli far var. Normal sarı ampuller vardı yeterince aydınlatmıyordu yolu. Gittim herkesin övdüğü Osram ampullerden aldım yine göstermiyordu. Anladım ki mercekleri farları xenondan başkası paklamıyor. Gittim 8000K xenon aldım. Şimdi önümü rahat rahat görüyorum. Kimsenin de gözünü almıyor.

2-Sis farının sana ne gibi bir zararı var. Gözünü mü alıyor yolda giderken???

• quote:

Orijinalden alıntı: Alparslan´

quote:

quote:

Akşamleyin aracın g*tüne girdiklerinde (aracın tam arkasında değil aynaya vuracak şekilde) ne göz bırakıyor ne nizam

Alıntıları Göster
    Gerçke Xenon ve ayarlanmış farlar göz almaz. Ama sen gelde bunu modifiyecilere anlat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Gerçke Xenon ve ayarlanmış farlar göz almaz. Ama sen gelde bunu modifiyecilere anlat.

Alıntıları Göster
    Sis farları konusunda haklısın. Arkamdakinin sis farı açıksa ben de arka sisleri açıyorum. Önümdekinin açıksa, ön sisleri açıyorum. Bazen uzunları yakıyorum.
    Deli olurum, gözümü alıyor arkadaş.
    Adı üzerinde işte, sis farı!

Xenon konusunda kısmen haklısın. Şuan evde 2 araba var. Passat ve RAV4. 2sinde de Xenon far var. Mercekli ve ayarlı far olduğu için en ufak sorun yaratmıyor (arkalı önlü gittik çok)
    Fakat o dandik xenon'lar gerçekten rahatsız ediyor. Bir de far ayarsızsa, çileden çıkartıyor beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Real RocknRolla

Sis farları konusunda haklısın. Arkamdakinin sis farı açıksa ben de arka sisleri açıyorum. Önümdekinin açıksa, ön sisleri açıyorum. Bazen uzunları yakıyorum.
    Deli olurum, gözümü alıyor arkadaş.
    Adı üzerinde işte, sis farı!

Xenon konusunda kısmen haklısın. Şuan evde 2 araba var. Passat ve RAV4. 2sinde de Xenon far var. Mercekli ve ayarlı far olduğu için en ufak sorun yaratmıyor (arkalı önlü gittik çok)
    Fakat o dandik xenon'lar gerçekten rahatsız ediyor. Bir de far ayarsızsa, çileden çıkartıyor beni.

Alıntıları Göster
    Sis farını amaçları dışında kullanmayın, nolur gözünüzü seveyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryso

Sis farını amaçları dışında kullanmayın, nolur gözünüzü seveyim

Alıntıları Göster
    Merceksiz xenon'da göz alma sorunu olmaz. Çakma xenon'lar gerçekten acayip göz alıyor.
    Modifiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirable

Merceksiz xenon'da göz alma sorunu olmaz. Çakma xenon'lar gerçekten acayip göz alıyor.
    Modifiye

Alıntıları Göster
    Mercekli Xenon hiçbir şekilde göz almaz ne olursa olsun.
    Çünkü mercek ışığı dağıtması gereken yere dağıtır.
    Merceksiz çakma xenonlar gibi dağı taşı aydınlatmaz.

Aracımda mercekli Xenon var. Çok mennunum.
    Aydınlatma şahane ne ben yoruluyorum ne karşıdaki sürücüler.

İş yerimin servisindeki otobüsün sahibi (O 304 Mercedes) aracına Xenon taktırmış hemide 8.000K.
    Baaak bak süper oldu mükemmel aydınlatıyor diyor.

Abii naaptın sen bütün gün kulakların çınlar benden demesi. Bu buzlu cama ve yüksek araca merceğı olmayan araca Xenon mu takılır dedim.
    Neden ne olacak ki dedi.
    Abi zannettiğin gibi yolu göremezsin ışık dağılır karşıdan gelenlerde sana bir güzel saydırır bir anca sökmelisin dedim.

Adam çokta umrumda banane ben önümü görüyorum dedi.

Sen bilirsin dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mirable

Modifiye

Alıntıları Göster
    sis farı değil de arkadaki sis lambalarının yasaklanması gerek.
    öndeki sis farları sadece 2.5 mt yi gösterir, karşıdakinin gözünü alması imkansızdır.
    ama arkadaki sis lambaları o kadar parlak oluyor ki araç frene bastığında fren lambaları yanında sönük kalıyor ve arkadan takip eden araç fren lambasını farketmiyor bile.

O nedenledir ki yeni araçlarda sadece sol tarafta arka sis lambası, sağ tarafta geri vites lambası oluyor.
    en azından normal havada arka sislerini yakan bir öküzün arkasına takılırsanız fren yaptığında sağ taraftaki fren lambasını farkedebiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

sis farı değil de arkadaki sis lambalarının yasaklanması gerek.
    öndeki sis farları sadece 2.5 mt yi gösterir, karşıdakinin gözünü alması imkansızdır.
    ama arkadaki sis lambaları o kadar parlak oluyor ki araç frene bastığında fren lambaları yanında sönük kalıyor ve arkadan takip eden araç fren lambasını farketmiyor bile.

O nedenledir ki yeni araçlarda sadece sol tarafta arka sis lambası, sağ tarafta geri vites lambası oluyor.
    en azından normal havada arka sislerini yakan bir öküzün arkasına takılırsanız fren yaptığında sağ taraftaki fren lambasını farkedebiliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Geçen Karasudan Adapazarına gidiyorum. Bir araç geliyor ama gözlerim sulandı resmen adama selektör yapıyorum kapat uzunları diye ama nafile kısmıyor herif. Çaktım uzunları bende gidiyorum. Sonra ne mi oldu ? Herif uzunları bir açtı her yer bembeyaz kapattım uzunları herifte kapattı çektim kenera gözlerim kendine gelince devam ettim. O adama da sövdüğüm gibi çok az kişiye sövmüşümdür. Benim gözlerim ışığa duyarlı gece zifiri karanlıkta bile çok iyi görürüm gözüme normalden biraz fazla ışık gelsin gündüz olsa bile 3 boyutlu ekrana gözlüksüz bakıyor gibi oluyor gözlerim.
    Bu kadar yüksek far niye takarlar anlamıyorum tamam uzunlara tak kardeşim de kısalar niye hayvan gibi 50 km lik yolu komple aydınlatacak değilsin ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Sharingan Effect

Geçen Karasudan Adapazarına gidiyorum. Bir araç geliyor ama gözlerim sulandı resmen adama selektör yapıyorum kapat uzunları diye ama nafile kısmıyor herif. Çaktım uzunları bende gidiyorum. Sonra ne mi oldu ? Herif uzunları bir açtı her yer bembeyaz

Aynen ... Benim de çok başıma geliyor o olay.
    kısaları neden bu kadar yukarı alırlar anlamıyorum.
    Bir de tüm yeni araçlarda far yükseklik ayarı var.
    düşür biraz kardeşim.

Aslında böyle çok yüksek kısa far kullanan aracın tam kafadan dalacan.. "çok yüksek farları vardı göremedim" diyecen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: Sharingan Effect

Geçen Karasudan Adapazarına gidiyorum. Bir araç geliyor ama gözlerim sulandı resmen adama selektör yapıyorum kapat uzunları diye ama nafile kısmıyor herif. Çaktım uzunları bende gidiyorum. Sonra ne mi oldu ? Herif uzunları bir açtı her yer bembeyaz

Aynen ... Benim de çok başıma geliyor o olay.
    kısaları neden bu kadar yukarı alırlar anlamıyorum.
    Bir de tüm yeni araçlarda far yükseklik ayarı var.
    düşür biraz kardeşim.

Aslında böyle çok yüksek kısa far kullanan aracın tam kafadan dalacan.. "çok yüksek farları vardı göremedim" diyecen.

Diğer tarafta mı?

• Merceksizler yasaklanabilir ama mercekli olduğu zaman rahatsız etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: merty

Merceksizler yasaklanabilir ama mercekli olduğu zaman rahatsız etmez
    Hayvan Peugeotcularda 2 tane var birde sağ şeride giricem yan aynaya bakıyorum yolu göremiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.