Şimdi Ara

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
955
Cevap
13
Favori
207.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xenon Mercek

Taktırmak istediğiniz merceğin markasını sormayı unutmayın, tabi varsa :)

dedigim yer ile gorustum no name mercekler dedi bende killandim gerci adamlar 100ten fazla araca uygulama yapmislar kendi istedigim mercek ve xenon kiti uygulatmak istedigimi soledim geri donus yapmadilar daha :) 2 yil garanti veriyorlar uygulamalarina mercegin dandik olmasi ilerde ne gibi sorunlar yaratir yada yaratir mi yoksa takildigi anda mi anlasilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih055

quote:

merhabalar corsa d aracıma xenon mercek taktırmak istiyorum.ben gerekli olan malzemeleri alıp babamın tanıdığı yerde taktırmayı planlıyorum.benim hangi malzemeleri almam gerekiyor acaba?me

Merhabalar
    Corsa D farı çift bölgelidir. yani uzun kısa ayrı ampullerde yanar. o sebeple uzun bölümü bulunduğu için bixenon tercih etmeniz şart değildirki sizin farın kısa bölümüne ancak normal bir mercek sığabilir.
    Valeo h7 h11 vs. gibi mercekleri tercih edebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanyilmaz1

quote:

dedigim yer ile gorustum no name mercekler dedi bende killandim gerci adamlar 100ten fazla araca uygulama yapmislar kendi istedigim mercek ve xenon kiti uygulatmak istedigimi soledim geri donus yapmadilar daha :) 2 yil garanti veriyorlar uygulamalarina mercegin dandik olmasi ilerde ne gibi sorunlar yaratir yada yaratir mi yoksa takildigi anda mi anlasilir ?

Xenon kit olarak belirli bir malzeme kalitesine ulaştı çin malı ürünler. O sebeple kit konusunda düzgün bir ürün olduktan sonra çin malı diyip geçmemeli, ancak mercek konusu öyle değil. mercek karmaşık bir tasarım ve gerekli olan tek şey malzeme kalitesi. o da maalesef çin malı ürünler de yok. Merceklerin aydınlatması kesinlikle ama kesinlikle valeo hella gibi mercekler kadar olamaz. Aynı şekilde iç kısımları diğer merceklerden çok daha çabuk kararır. Birde zaten etrafından ışık çıkmasın diye kapalı tipte tasarlamışlar kimbilir nasıl bir ısı oluyor içeride. 2 sene garanti verebilirler ancak aydınlatma direk bir anda düşmeyeceği için garantiden değişem vs. yapılacak şekilde bir kusur var denmez hiçbir zaman. 2 seneden sonrada kullanılması mümkün olmaz o ürünlerin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaanyilmaz1

quote:

Xenon kit olarak belirli bir malzeme kalitesine ulaştı çin malı ürünler. O sebeple kit konusunda düzgün bir ürün olduktan sonra çin malı diyip geçmemeli, ancak mercek konusu öyle değil. mercek karmaşık bir tasarım ve gerekli olan tek şey malzeme kalitesi. o da maalesef çin malı ürünler de yok. Merceklerin aydınlatması kesinlikle ama kesinlikle valeo hella gibi mercekler kadar olamaz. Aynı şekilde iç kısımları diğer merceklerden çok daha çabuk kararır. Birde zaten etrafından ışık çıkmasın diye kapalı tipte tasarlamışlar kimbilir nasıl bir ısı oluyor içeride. 2 sene garanti verebilirler ancak aydınlatma direk bir anda düşmeyeceği için garantiden değişem vs. yapılacak şekilde bir kusur var denmez hiçbir zaman. 2 seneden sonrada kullanılması mümkün olmaz o ürünlerin.

O zaman benim istedigim merceklerle yapcaklar yada yapmicaklar ... Tesekkur ederim bilgi paylasiminiz icin.

• Mazda 3 aracıma mercek bulunmasından ötürü xenon taktırmak istiyorum. Marka model olarak kaliteli ve çok pahalı olmayan bir kit önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

Mazda 3 aracıma mercek bulunmasından ötürü xenon taktırmak istiyorum. Marka model olarak kaliteli ve çok pahalı olmayan bir kit önerebilir misiniz?

model yılınız 2009 sonrasımıdır?
  • iyi günler,
    bildiğiniz gibi avensisde orjinal mercekli far bulunuyor, buna hangi xenon kitini önerirsiniz.kaliteli ve uzun ömürlü olmalı.
  • Merhabalar,
    2011 Fiat Doblo aracıma Bi-Xenon uygulamayı düşünüyorum (far yıkama mevcut) bunun için beni yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?
  • quote:

quote:

Mazda 3 aracıma mercek bulunmasından ötürü xenon taktırmak istiyorum. Marka model olarak kaliteli ve çok pahalı olmayan bir kit önerebilir misiniz?

2006 model araç hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

merhabalar corsa d aracıma xenon mercek taktırmak istiyorum.ben gerekli olan malzemeleri alıp babamın tanıdığı yerde taktırmayı planlıyorum.benim hangi malzemeleri almam gerekiyor acaba?me

Merhabalar
    Corsa D farı çift bölgelidir. yani uzun kısa ayrı ampullerde yanar. o sebeple uzun bölümü bulunduğu için bixenon tercih etmeniz şart değildirki sizin farın kısa bölümüne ancak normal bir mercek sığabilir.

peki bu dediğiniz mercekler herhangi bir kesme biçme işlemi gerektirir mi yoksa direk takabilir miyiz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar

peki bu dediğiniz mercekler herhangi bir kesme biçme işlemi gerektirir mi yoksa direk takabilir miyiz?

Direk takılırmı hiç ? mercek takıyorsun ampül değil ?
    elbette kesilip biçilecek

• quote:

quote:

quote:

2006 model araç hocam.

2006 model için katalog h7 ampul göstermektedir.

Xenon kit marka model tavsiyelerini özelden sorabilirsiniz.
  • Direk olarak Xenon kit marka tavsiyesi ile ilgili sorularınızı özelden sorabilirsiniz.
    Konu içerisine reklama girdiği için yazamıyorum.
  • quote:

Direk olarak Xenon kit marka tavsiyesi ile ilgili sorularınızı özelden sorabilirsiniz.
    Konu içerisine reklama girdiği için yazamıyorum.

Cepten pm yazmadım ancak siz özelden cevaplarsanız sevinirim
    Peugeot 3008 aracım var valeo h11 mercek takılacak eğer sorun olmaz ise. Size sorum gece uçuşu.com sitesinde h işe başlayan merceklere xenon ampul pek performanslı olmaz diyorlar. Sizce de öyle midir? Bir de hangi marka xenon önerirsiniz? Marka yazamadığınız için buna özelden cevap verirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Clio 3 aracımda orjinal mercek ve far yükseklik ayarı var. Şu anda halojen H1 tipi ampulle kullanıyorum ve aydınlatma cidden yetersiz. xenon için uygun fiyatlı marka ve model tavsiye edermisiniz ? çin malı 50 tl olanlardan arkadaşım megane 2 aracına taktırdı tamponun önünü bile aydınlatmıyo

Xenon Mercek ve Kitler hakkında herşey bu konuda
  • halojen hybrid olarak tabir edilen xenon kitlerin kalitesi aşırı derecede düşdü.. birinci kalite bir xenon kit ideal ortamda mercek + far çerçevesi + far ayarı orjinal bir bixenon farın ışıma oranına yakın bir ışıma verir mercekler ve farların içide temizse tabii.. ama piyasada kaliteli xenon kiti bulmakda iyicene zorlaşdı.. bu kalitesizlik ışımadada verim kaybı kalitesizlik getiriyor 1.kalite xenon kit bulmakda çok zorlaşdı..
  • Merhaba ben daha dün peugeot 407 aldım kısa farlar xenon kit ancak çok az gösteriyor bu birinci problemim.
    ikinci olarakta uzun farlarda önceden xenon varmıs sökülmüş ve yerine normal far takılmıs kit falan yok ampül yatagıda tam uymadıgı ıcın ısıgı dağıtıyor yanı oryada xenon takılması lazımmış. bu xenonun direk uzun far olarak takmak için extra bişiy gereklimi(kit haricinde) ne yapmam lazım ve fiyat ne olur öyle çok pahalıya gerek yok cebimizide yakmasın. model 2008
  • quote:

Orijinalden alıntı: dieforyou_20

Merhaba ben daha dün peugeot 407 aldım kısa farlar xenon kit ancak çok az gösteriyor bu birinci problemim.
    ikinci olarakta uzun farlarda önceden xenon varmıs sökülmüş ve yerine normal far takılmıs kit falan yok ampül yatagıda tam uymadıgı ıcın ısıgı dağıtıyor yanı oryada xenon takılması lazımmış. bu xenonun direk uzun far olarak takmak için extra bişiy gereklimi(kit haricinde) ne yapmam lazım ve fiyat ne olur öyle çok pahalıya gerek yok cebimizide yakmasın. model 2008

Ampül ömrünü tamamlamak üzere olabilir. Yeni bir çift takın. Birde far içerden kararma yapmış olabilir. Mercekli farlarda bu problem daha belirgindir çünkü odaklama bir noktaya olur, ışık dağılmaz.

Uzun farlara gelince. Xenon takmak tamamen yanlış bir uygulama. Birincisi karşıdan gelende geçici görme kaybına bile neden olabilir. İkinci olarak selektör gecikmeli çalışır. Bu da istenen bir şey değildir. Elektrikçi uzun farlarınıza uygun ampülü bir şekilde takar. Yuva deforme olmuşsa muhtemelen buna sebep olan xenon kitin takılırken düzgün iş yapılmamasıdır.

Uzunlara xenon takarak kendinizi maganda sürücü sınıfına sokmayın. Ben gördüklerimi direkt Allah.a havale ediyorum. Bi xenon farı hariç tutuyorum çünkü aydınlatma mercekle sağlanıyor. 407 de ise uzun farlar reflektörde çalışıyor.

• hort
  • quote:

Orijinalden alıntı: dieforyou_20

Merhaba ben daha dün peugeot 407 aldım kısa farlar xenon kit ancak çok az gösteriyor bu birinci problemim.

Merhabalar
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Uzun kısmına yapılan müdahaleden çıkardığım sonuç zaten araç üzerinde yapılan işlemleri kim yaptıysa belliki hiçbir teknik bilgisi yok. O sebeple ya kısalarınızda yanlış ampul takılıdır yada ampul yerine düzgün takılı değildir veya daha muhtemel sebep son derece kalitesiz artık bozulmak üzere olan bir xenon kit mevcuttur.

Mercekte kararma problemi olduğunu sanmıyorum çünkü 407 farında kocaman bir valeo h1 mercek vardır ve kararma konusunda en iyi merceklerdendir uzun yıllar tertemiz çalışır sorun çıkarmaz kirlenmez.

Uzun kısmı ile ilgili zaten Sayın Yavuz söylenmesi gerekenleri söylemiş. Uzun bölümüne hiçbir koşulda xenon kit takılmaz. Göz alma gibi konular ayrı zaten xenon ampulu ısınmadan ışık vermeyeceği için geceleri yaptığınız hiçbir selektörde fardan ışık dahi çıkmaz. Son derece tehlikeli bir sürüşe sebep olur. Eğer yuvalar parçalanmadıysa iyi bir elektrikçi doğru ampulu takabilir. Yanlış hatırlamıyorsam uzunlarında h1 olması lazım.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.