Şimdi Ara

XFX RX 580 GTS Black Edition İzlenimler ve Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ryzen 5 1600 sisteme Freesync bir monitör ve Radeon RX580 ekran kartı alma fikrimi hayata geçirirken XFX RX 580 GTS XXX 8GB edition kart aldım, ancak karttaki ciddi seviyedeki coil whine gürültüsü sebebi ile iade ettim ve tesadüf eseri aynı gün kart bakarken çok uygun fiyata 100tl farkla Black Edition kart denk geldi. GTS XXX edition özellikleri;

1366 Mhz GPU(OC+ 1386 Mhz) ->Bu fabrikada onaylanmış overclock sınırı.
    2100 Mhz Bellek

Black Edition ise;

1405 Mhz (OC+ 1425 Mhz)
    2000 Mhz Bellek

Normal GTS XXX Edition'ı test ettiğimde normal olması gereken değerlerde sonuçlar verdiğini gördüm. Fan sesi olarak gayet iyi, kart dizaynı zaten çok hoşuma gidiyor ancak kasasını Hint otobüslerine çevirmeyi sevenler için kötü haber herhangi bir led aydınlatma yok. 8 pinli güç kaynağı girişi var. Uzunluğu 27cm.

Bu kartla overclock yaptım, maalesef 1386'dan sonra 1395 Mhz'de bile benchmark ve testlerde fail etti. GPU voltajı ile oynamadım, oynamak da istemedim. Elde edilecek %10 yani 3-4fps maks için ekstra güç harcatmaya gerek yok. O sebeple piyasadaki overclock edilmiş RX580'lerin para tuzağı olduğunu düşünüyorum, asla bu kartlara normal kartların üstüne 100-150TL'den çok vermeyin, yazıktır. Aorus'lar, Strix'ler vs bunlar size birkaç fps verir, zaten freesync falan kullanıyorsanız çok saçma fazlası.

Ben yazdığım gibi 100tl farkla (1460TL) ye Black Edition bulunca aldım doğrusu yoksa hiç niyetim yoktu hatta aynısını alabilirdim. Coil whine olayını da şansa bırakacaktım hepsinde olacak hali yok ya.

Black Edition'ı dün akşam vakit bularak overclock ettim, bunun için MSI'ın tool'unu kullandım, frekansları HW64monitor, Radeon üzerinden de kontrol edip, cinebenchr15, Furmark ve Unigine Heaven ile loop testler yaptım. Yaklaşık 2 saat sürdü tüm ekran görüntülerini paylaşamıyorum ama şu ikisi yeterli olabilir.

GPU 1405'ten 1475'e
    Memory 2000'den 2125'e çökmeden, kalite bozulmadan, frame atlamadan geldi. 1500'de ise sanırım voltaj artırımı istiyor. Arasını denemedim, üşendim ;)

Bu da unigine;

Bu sonuç ta standart hızdaki RX580'lerden %10 gibi voltaj değiştirmedin durumda anlamlı şekilde daha iyi görünüyor.

Burada asıl sorun bu tip seçmece kartlarda GPU değil, bellek kısıtı. Bellek için anladığım nette bunu test eden adamlar da yazmış Samsung belleklerde overclock sınırı az ve GPU daha 1440'dayken iş kopuyor. Ama bendeki gibi Hynix bellekli olanlarda 1500Mhz GPU ve inanmayacaksınız 2200 Mhz bellek hızı yakalayanlar var.

Sonuç olarak hala görüşüm değişmedi, bu ekstra overclock'lu kartlara para vermeye değmez. Zaten 1366'lı hızlara aşırtılmış RX580 kartlar işinizi fazlası ile görecektir 1920x1080 için, gidip de 2300-2500TL verip süper diamond platinum edition vs'lere para vermeyin. Şimdilerde indirim olmadan 1500TL civarında satılan bir 8GB RX580 AMD'ci adama yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronus75 -- 1 Aralık 2017; 12:22:3 >

• Yurtdışında özellikle XfX kartlar peynir ekmek gibi gidiyor gelelim ülkemize XfX bulmak oldukça zor geriye AmD nin Asus gibi iş ortakları tam bir problem Sapphireninde Asusdan geri kalır yanı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valley Testini Bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sicaklik ve fan sesi nasil ? Sicakligi ve fan sesi var diyorlardi iptal ettim amazondan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1500 tl ler rx580 ler için değmeyecek bir mebla ayrica gtx 1060 lar içinde geçerli bu. 2. El az kullanılmış r9 390 buldum uygun fiyata. Kullanıyorum sansima gpu lottery iyi çıktı. Kart 1100 mhz - 60 mv ile stabil. 1200 mhz de +75 volt. E zaten 8 gb 400 kusur memory bant genişliği var. 1200 mhz de rx580 i tokatlıyor timespy da daha ne olsun. 1100 mhz de kullanıyorum kartı undervoltla güç tüketiminide 190 watta kadar düşürdüm e isinmiyorda 73 74 derecede daha ne olsun. 7 nm kartlar çıkana kadar beni götürür.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Furmark'ta maks 76 derece. Fan sesi maks seviyeye çıktığında kapalı kasada rahatsız etmez, ondan önce diğer fanları duyarsınız.

RX 5 serisi, sıcaklık ve fan sesi açısından eski serilerden çok daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmms

1500 tl ler rx580 ler için değmeyecek bir mebla ayrica gtx 1060 lar içinde geçerli bu. 2. El az kullanılmış r9 390 buldum uygun fiyata. Kullanıyorum sansima gpu lottery iyi çıktı. Kart 1100 mhz - 60 mv ile stabil. 1200 mhz de +75 volt. E zaten 8 gb 400 kusur memory bant genişliği var. 1200 mhz de rx580 i tokatlıyor timespy da daha ne olsun. 1100 mhz de kullanıyorum kartı undervoltla güç tüketiminide 190 watta kadar düşürdüm e isinmiyorda 73 74 derecede daha ne olsun. 7 nm kartlar çıkana kadar beni götürür.

Kartınız güzel ancak 7nm kartlar çıkana kadar falan idare etmez, DX12 ve Vulkan'da RX serisi ile arası çok daha fazla açılacak. Sıfır almaya kalkarsanız zaten R9 yok, olsa da daha pahalı. RX 580 için sıfırla, R9 390 ikinci elini niye karşılaştırıyorsun? RX 580 ikinci el al, sıfır fiyatı bana göre değer çünkü yeni sistem kuruyorum, ama eski sisteme eklemeye değmeyebilir. O zaman da DX12 tam desteği ve vulkan desteği daha az enerji tüketmesi ve daha az fan sesi için yine RX 580 2.el alırım. Her durumda bence R9 alınmaz.

Bilgi için;

http://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-580-vs-AMD-R9-390/3923vs3481

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Yurtdışında özellikle XfX kartlar peynir ekmek gibi gidiyor gelelim ülkemize XfX bulmak oldukça zor geriye AmD nin Asus gibi iş ortakları tam bir problem Sapphireninde Asusdan geri kalır yanı yok.

Distribütörü yok anladığım kadarı ile, Almanya üzerinden az miktarlarda getirebiliyorlar. Mining olayınca çok fazla kullanıldığından pek bize kadar uzayamıyor hakılısınız bulmak zor. Zaten aldığım iki mağazada da çabuk tükendi. Olan da fiyatını 2000'lerin üstüne çekti indirim hengamesinden sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cronus75

quote:

1500 tl ler rx580 ler için değmeyecek bir mebla ayrica gtx 1060 lar içinde geçerli bu. 2. El az kullanılmış r9 390 buldum uygun fiyata. Kullanıyorum sansima gpu lottery iyi çıktı. Kart 1100 mhz - 60 mv ile stabil. 1200 mhz de +75 volt. E zaten 8 gb 400 kusur memory bant genişliği var. 1200 mhz de rx580 i tokatlıyor timespy da daha ne olsun. 1100 mhz de kullanıyorum kartı undervoltla güç tüketiminide 190 watta kadar düşürdüm e isinmiyorda 73 74 derecede daha ne olsun. 7 nm kartlar çıkana kadar beni götürür.

Kartınız güzel ancak 7nm kartlar çıkana kadar falan idare etmez, DX12 ve Vulkan'da RX serisi ile arası çok daha fazla açılacak. Sıfır almaya kalkarsanız zaten R9 yok, olsa da daha pahalı. RX 580 için sıfırla, R9 390 ikinci elini niye karşılaştırıyorsun? RX 580 ikinci el al, sıfır fiyatı bana göre değer çünkü yeni sistem kuruyorum, ama eski sisteme eklemeye değmeyebilir. O zaman da DX12 tam desteği ve vulkan desteği daha az enerji tüketmesi ve daha az fan sesi için yine RX 580 2.el alırım. Her durumda bence R9 alınmaz.

Bilgi için;

Ben kartı başlıkta belirtilen fiyatın yarisi civarı aldım. Bence alınır 700 800 den. En az 2 yıl gideri var 1080 p de.

Vulkan ve dx12 de herhangibir eksikliği yok kartın. Az bir performans farki oluşuyor onuda zaten shader sayısı fazlaligindan kapatiyor. Yani wolfenstein 2 de herhangibir sıkıntı yasamadim vulkanda full ayar ayrica doom dada full 1080 p herşey sonda 100 + fps. 4700 civarı gpu puanı alıyorum timespy dan. Gtx 1070 6000 kusur aliyor. Yani 7 nm kartlar gelene kadar rahat idare eder. 10 nm 12 nm kartlardan pek birşey beklemeyin %10 15 civarı artış olur performansta.

• quote:

quote:

quote:

Bilgi için;

Ben kartı başlıkta belirtilen fiyatın yarisi civarı aldım. Bence alınır 700 800 den. En az 2 yıl gideri var 1080 p de.

Vulkan ve dx12 de herhangibir eksikliği yok kartın. Az bir performans farki oluşuyor onuda zaten shader sayısı fazlaligindan kapatiyor. Yani wolfenstein 2 de herhangibir sıkıntı yasamadim vulkanda full ayar ayrica doom dada full 1080 p herşey sonda 100 + fps. 4700 civarı gpu puanı alıyorum timespy dan. Gtx 1070 6000 kusur aliyor. Yani 7 nm kartlar gelene kadar rahat idare eder. 10 nm 12 nm kartlardan pek birşey beklemeyin %10 15 civarı artış olur performansta.

Daha iyi optimize edilmiş uygulamalar daha yolda, bugün için değil.

Ama aldığınız fiyat mantıklıymış güle güle kullanın.

• Hayırlı olsun güle güle kullanın ama bana göre 1450-1500 TL gibi uçuk rakamlara RX580 alınmaz. Ben 2 ay önce amazondan 1100 liraya GTX1060 6GB Jetsteam aldım baya baya memnunum hem güç tüketimi olsun hemde performans anlamında çok çok iyi +200 core +400 memory OC lu şekilde kullanıyorum.

Ayrıca işlemcilerimizde aynı bende de Ryzen 1600 var 3.9ghz OC lu.

Bu da benim skorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMD KÖLESİ -- 1 Aralık 2017; 16:40:56 >

• hem konu sahibine hem sana soyluyorum heaven son ayarda yapilir ultra 8xaa filan ve bu test islemci kullanmaz ryzen 1600 olmasinin hicbir anlami kalmiyor kapistiracaksaniz 3dmark firestrike timespy filan yapin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

hem konu sahibine hem sana soyluyorum heaven son ayarda yapilir ultra 8xaa filan ve bu test islemci kullanmaz ryzen 1600 olmasinin hicbir anlami kalmiyor kapistiracaksaniz 3dmark firestrike timespy filan yapin.

Konu sahibi ile aynı ayarda olması açısından o şekilde yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygunsuzadam

Hayırlı olsun güle güle kullanın ama bana göre 1450-1500 TL gibi uçuk rakamlara RX580 alınmaz. Ben 2 ay önce amazondan 1100 liraya GTX1060 6GB Jetsteam aldım baya baya memnunum hem güç tüketimi olsun hemde performans anlamında çok çok iyi +200 core +400 memory OC lu şekilde kullanıyorum.

400 dolara nasıl 1100TL'ye alıyorsunuz amazon'dan? Bu hesaplarda bir hata var herhalde? Belirttiğiniz kart 400 dolar.

Ayrıca herşeyden önemlisi ben bu konu başlığını rx580 alınır mı alınmaz mı sorusuna cevap olsun diye açmadım. 888888 tane benzer konu var zaten. Başlık ne yazılan cevaplar ne ya millet okuduğunu anlamıyor ya da kendisi ne yazmak istiyorsa onu yazıyor. Daha yeniyim bu forumda enteresanmış gerçekten.

• quote:

hem konu sahibine hem sana soyluyorum heaven son ayarda yapilir ultra 8xaa filan ve bu test islemci kullanmaz ryzen 1600 olmasinin hicbir anlami kalmiyor kapistiracaksaniz 3dmark firestrike timespy filan yapin.

Böyle bir kural mı var? Program çalışınca ekrana gelen default setting'ler bunlar, isteyen direkt karşılaştırabilir bence sakıncası yok.
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun güle güle kullanın ama bana göre 1450-1500 TL gibi uçuk rakamlara RX580 alınmaz. Ben 2 ay önce amazondan 1100 liraya GTX1060 6GB Jetsteam aldım baya baya memnunum hem güç tüketimi olsun hemde performans anlamında çok çok iyi +200 core +400 memory OC lu şekilde kullanıyorum.

400 dolara nasıl 1100TL'ye alıyorsunuz amazon'dan? Bu hesaplarda bir hata var herhalde? Belirttiğiniz kart 400 dolar.

Ayrıca herşeyden önemlisi ben bu konu başlığını rx580 alınır mı alınmaz mı sorusuna cevap olsun diye açmadım. 888888 tane benzer konu var zaten. Başlık ne yazılan cevaplar ne ya millet okuduğunu anlamıyor ya da kendisi ne yazmak istiyorsa onu yazıyor. Daha yeniyim bu forumda enteresanmış gerçekten.

Şuanda 296€ ben vergi vs. dahil 265€ ya aldım.

Ayrıca burası bir forum isteyen istediğini özgürce yazabilir zorunuza giden ne? başkalarının aynı performansta kartı sizden daha ucuza almış olması mı? evet forumda ki herkes söyler 1500 TL ye RX580 ALINMAZ. Sizin zorunuza giden kısım ne? siz almış olabilirsiniz ama bu konuyu okuyan ve bilgisi olmayan bir başka kimse de bu hataya düşmesin diye gördüğümüz yerde söylüyoruz ki insanların kafasında bir şeyler oluşsun. Çünkü 1500 TL ye RX580 almak çok büyük bir hatadır

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgi için;

Daha iyi optimize edilmiş uygulamalar daha yolda, bugün için değil.

Ama aldığınız fiyat mantıklıymış güle güle kullanın.

Sağolun sizde iyi günlerde kullanın kartınızı hayırlı olsun..Aslında vega56 düşünüyordum custom fakat malum dolar ve custom vega56 lar tahminim 2500 tl den girer en iyi ihtimalle piyasaya o yüzden o kadar para verilmez diyerek bu kartta denk geldi aldım.Artık Navimi çıkar 7 nm o zamana kadar bu şekilde devam edeceğim.Yani bir sıçrama bekliyorum 13 14k timespy gpu puanı alabilecek 7 nm kartlarda ki değiştirmeye değsin.Yani 2019 2020 gibi komple değişirmeyi düşünüyorum sistemi ryzen2 ve navi olarak.O zamana kadar 6700k r9 390 yeter bana.

• quote:

quote:

Böyle bir kural mı var? Program çalışınca ekrana gelen default setting'ler bunlar, isteyen direkt karşılaştırabilir bence sakıncası yok.

valla forumlarda benim dedigim gibi yapiliyor ister yap ister yapma ben soyluyorum.cogunluk son ayarda yapiyorsa senin icin senin ayarinda yapmaz sen cogunluga uyacaksin kural de ne dersen de.ben hicbisi anlamadim mesela puanindan.
  • quote:

quote:

quote:

Şuanda 296€ ben vergi vs. dahil 265€ ya aldım.

Ayrıca burası bir forum isteyen istediğini özgürce yazabilir zorunuza giden ne? başkalarının aynı performansta kartı sizden daha ucuza almış olması mı? evet forumda ki herkes söyler 1500 TL ye RX580 ALINMAZ. Sizin zorunuza giden kısım ne? siz almış olabilirsiniz ama bu konuyu okuyan ve bilgisi olmayan bir başka kimse de bu hataya düşmesin diye gördüğümüz yerde söylüyoruz ki insanların kafasında bir şeyler oluşsun. Çünkü 1500 TL ye RX580 almak çok büyük bir hatadır

Yine bir çocuk ruhla karşı karşıyayız herhalde ;) Güle güle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cronus75 -- 2 Aralık 2017; 20:6:55 >

• XFX GTS BE ile memnun kalman tesadüf değil, piyasadaki en iyi nitelikler ondaydı computerbase derlemesinde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.