Şimdi Ara

xi-fi elite pro vs z5500 problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıfır xi-fi elite pro aldım mavi bilgisayarin kampanyasından.

z5500 e bagladım, dijital olarak decoderden, analog olarak 3 jackide ses kartına taktım.

vista 64 bit ses sisteminde ne yaptıysam 5+1 ses alamıyorum.

creative consoleda 5.1 secılı, vistada 5.1 secili fakat TEST dedigim zaman consoleda, sadece 2 hoparlorden ses geliyor..

yardımcı olabilecek varmıdır? şimdiden teşekkürler.

• çıldırma aşamasına geldim artık, hersey 5.1 secili hala olmuyor.. hem game mod hem entertainement mod ayarları aynı 5.1..
  • Güncel vista 64 bit driver kur birde öle dene

Digital IQ seçili mi entertainment moddan ona dikkat et analogda 6 channel modda dene testini birde ses ayarlarından hoparlör kanallarının ses seviyesini kontrol et seçili ses donanımı x-fi olsun aklıma gelenler bunlar şimdilik bir dene bakalım ...
  • inputu optice aldıgımda 5 +1 test hepsini sayıyor. fakat analoga aldıgımda sadece 2+1 olarak verıyor.

surekli olarak optic kullanmamda sakınca olurmu?
  • ne zor işmiş arkadaş..

optic kablo takılıyken winampten 5+1 degil sadece 2 hoparlorden ses geliyor.. aynı sekılde analogda da 2+1 geliyor. en iyi 2 ürünü satın aldık, beceremedik.

dts destekleyen dvd koydugumda 5+1 olarak alabılıyorum z 5500 den. valla kafayı yedirtti bu iş :)

driverim son 64 bit vista driveri bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegnarud -- 25 Haziran 2009; 3:09:30 >
  • Entertainment moddan 3d ayarlarından %50 olarak aktif et stereo surround seçili olsun.Sağ alt hoparlör simgesinde en son hatırladığım vistada dijital ses alman için creative digital out seçili olmalı.Gerçi filmlerde 5.1 alıyorum demişsin.Analogda 6 channal modda dinle müziklerini optic yada coax da ise winamptan müzik dinlerken 5 kanaldan ses alman anca pl music modda olabilir ama tavsiyem stereo 2 modda dinlemen müzikleri optic bağlantıda.
  • arkadaşım tabiki winampta 5.1 çalmıycaktır. çünkü mp3ler 5+1 değil 2 kanal stereodur.5+1 destekli bir film koyduğunda 5+1 sesi alırsın. mp3leri 5+1 dinlemen için ses kartının stereo sesi 5+1 kanala dağıtma işlemini üstlenmesi gerekir. bunun için de speddy35 inde dediği gibi entertainment modda 3D ayarlarında cmss yi aktifleştirmen- surround ayarlarından stereo surround u seçip. "stereo envelopment" i %50 ye getirmen gerek. bende de x-fi elite pro var gayet sorunsuz bi kart mereak etme sorularına cevap bulup keyfini sürmeye başlarsın bikaç gün sonra. şahane bi ses kartıdır. güle güle kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler. suanda winampta 5+1 ses alabiliyorum. ama ilginc bir sekilde creative consoleda test yaptıgımda sadece 2 hoparlorden verıyor sesi. aynı şekilde vistanin sound ayarlarından test dedıgımde 2 kanal verıyor sesi.

sımdı sırada dts ve dolby ayarlamak var onuda beceremedik.

evet evet kızmayın, tam bir cahilim =)
  • Analog bağlantıyı tercih ettiğinizde z5500 den test ten 5.1 almanız lazım.
    test te optik yada elektrik spdif te sadece forntlardan ses alırsınız.

şu varki windows ses yöneticisi varsayılan aygıtı z5500 e uyumlu seçmeniz lazım.
    z5500 analog a aldığınızda vista ses yöneticisi varsayılan aygıt xfi hoporlörler olmalı.

ayrıca sürücü kurulumu sorunlu olduğunda vista64 te bu gibi sorunlar olabiliyor.
    xfi sürücü kurulumunu sırasında, varsa tüm diğer ses aygıtları kapalı olmalıdır (on board ses codec vs.)
  • keleminabi dediğin gb herşey vista ses yöneticisinde bitiyor dijital ses için oradan digital out seçili olmalı buda unutulmamalı vista kullanan arkadaşlar.

İşlem tamam dts ve dolbyde ayarladık @zegnarud arkadaşımızada hayırlı olsun aramıza bir z5500cü arkadaş daha katıldı .İyi dinlemeler.
  • herkese cok tesekkurler, ozellıkle speedy35 arkadasıma :)
  • keleminabi,

analogda test sırasında 5+1 alamıyorum nerde hata yapıyorum anlamadım.

optical baglantıya gectıgımde de, ondeki 2 hoparlore hem front left -right, hem rear left-right diyor. iyice kafayı yedik :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegnarud -- 25 Haziran 2009; 22:25:43 >
  • Öncelikle mevcut sürücüyü aşağıdaki anlatıldığı şekilde kaldırınız ve linkte verilen sürücü paketini kurunuz:
    yeni sürücü kurulum aşamasında onboard ses kartı kapalı olmalıdır.
    (başka bir topiğe yazdığımdan alıntıdır)

quote:

1) Close all creative applications on taskbar and launchbar.
    2) Go to 'Control Panel' 'Add Remove Programs' & un-install all Creative listings.
    3) Reboot the computer & cancel out of any driver installation if you are prompted.
    4) Insert the intallation CD into your CD-ROM drive. Exit from autoplay wizard.
    5) Click 'Start' 'Run' Browse to this path --> CDROM:\Audio\Drivers\CTZAPXX.EXE
    6) On the utility screen, select 'Driver Un-installation' for WDM Drivers & click 'OK'.
    7) When prompted for restart, say 'No'.
    8) Click 'Start' 'Run' Type 'MSCONFIG' and press 'enter'.
    9) Check the box next to 'Selective Startup' & deselect 'Load Startup Items'.
    10) Select the 'Services' tab & select 'Hide All Microsoft Services'.
    11) Uncheck all results & click 'OK'.
    12) Browse to the C:\Temp & C:\Windows\Temp folders & delete all files & folders.
    13) Browse to Program Files & delete the Creative folder.
    14) Empty the Recycle Bin, take the CD out of the CDROM & reboot.

driver cleaner programın indirip kurunuz.

tüm creative uygulamalarını kapatınız.
    program ekle kaldırdan creative progrlarının tamamını kaldırınız.
    (makineyi reset önerilerini kabul etmeyiniz)
    msconfig de başlatmadaki uygulamalarda creative ile ilintili tüm girişlerdeki chek i kaldırınız.
    C:\Temp & C:\Windows\Temp & c:\Documents and Settings\kullanıcı\Local Settings\temp
    klasörlerini boşaltınız. (biriki dosya silinmeyebilir onlar kalsın)
    c:\Program Files\creative
    klasörünü başka yere taşıyınız, bir sonraki çalıştırmada siliniz.
    Aygıt yöneticisinden ses kartı nı kaldırınız.
    driver cleaner ile creative ilgili kaldırmayı uyugulayınız.

makineyi kapatıp açınız, sürücü bulundu uyarısını dikkate almayınız, bu pencereyi iptaletmeyiniz/kapatmayınız ,
    bu halde yeni öncekinden farklı sürücüyü kurunuz. (ctrun/start.exe) ile
    http://dl.technewshw.com/drivers/Pax%20X-Fi%20Software%20Suite%20OS%20Spring%202009.7z

• teşekkürler kelemin abi, cekiyorum hemen. deniyip sonucu yazarım.
  • yazdıklarınızın hepsini yaptım, pax driverlar kurulurken soyle bi yerde 6 -7 dakkadır kaldı, task manager hala calısıyor gosteriyor.

biraz daha bekliyorum olmazsa tekrar baslatmak zorunda kalıcam sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegnarud -- 25 Haziran 2009; 23:27:25 >
  • ctrun ile olmuyorsa;

......Pax X-Fi Software Suite OS Spring 2009\Audio\Setup\setup.exe

ile kurmayı deneyiniz.
  • keleminabi, setup.exe ile kurdum sorunsuz driveri.

suanda analog bagli ve test dedigimde, front left center right veriyor, rear left right ve bass ı, gene ön hoparlorlerden veriyor. optictede analogda da aynı durum soz konusu.

sac bas yoldurdu yemin ediyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegnarud -- 26 Haziran 2009; 0:02:52 >
  • bir kulaklık ile;

kulaklığı 3,4,5 e sırayla bağlayarak test ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 26 Haziran 2009; 0:09:55 >
  • kulaklıgı taktıgımda, surekli bir "biiiiiiiiiiiiiip" sesi almaktayım. 2 degısık kulaklıklada denedım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zegnarud -- 26 Haziran 2009; 0:16:36 >
  • bu arada, sound kısmınde bir device daha cıkıyor bende. onboard ses kartı bıostan kapalı ve unınstall edılmıs durumda. bunun ne oldugunu bilmiyorum. acaba bumu sebep oluyor dedım ve disable + unınstall ettım ama degısıklık olmadı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.